Witaj na Hardstyle & Hardcore!

Aby wejść do panelu należy się zalogować!
Zarejestruj się lub

Logowanie

Regulamin

1. Na forum wymieniamy swoje poglady oraz opinie na dany temat. Jednak robimy to w sposób pokojowy.
2. Cierpliwoœæ i tolerancja. Nie wszystko o co poprosisz dostaniesz w ten sam dzieñ. Czasami trzeba poczekaæ.
3. Czytaj uwa¿nie posty. Staraj sie nie zadawaæ pytañ które by³o zadawane 20 razy w tym samym temacie.
4. Jako ¿e nie ka¿dy regulamin jest perfekcyjnym idea³em, zatem administrator oraz moderator forum -dla dobra narodu- mo¿e ukaraæ ostrze¿eniem u¿ytkownika, je¿eli uzna to za s³uszne.
5. W razie wszelkich watpliwosci pisaæ na PW do Administratora lub Moderatora.
Wiecej!

Og³oszenie 
HardForum.info.pl

*jesli nie masz konta na HF V1 to do poczytania jest konto: test, haslo: test

HardForum.info.pl

Poprzedni temat «» Nastêpny temat

Tagi tematu: dje, mlodsi, starzy, vs.

Otwarty przez: ROoZi
13-01-2011, 15:58
Starzy Dje vs. młodsi
Autor Wiadomo¶æ
Enigmato 
Deejay

Informacje
Do³±czy³: 07 Kwi 2007
Piwa: 284
Sk±d: Katowice

Wys³any: 07-01-2011, 13:08    #41

hayer86 napisa³/a:
Jeśli chce ktoś podyskutować, to bez agresji proszę :)

Sorki, jak tak to odebrałeś.

hayer86 napisa³/a:
Najśmieszniejsze jest to, że to nie był osobisty atak na Ciebie (jak się na siłę uprzeć to prędzej na kogoś innego ;P ) a Ty to potraktowałeś bardzo personalnie.

Pisałeś o DJach ze stażem (więc także i o mnie), że się sprzedają grając w klubach. A to bzdura i zareagowałem.

hayer86 napisa³/a:
Dla mnie jako zwykłego szarego słuchacza mieszanie 'Hard-muzyki' z muzyką typowo klubowo-eskowo jest co najmniej słabe. Ale dobra, jest robiona impreza typowo 'Hard' w klubie w którym na co dzień są m.in. robione miss mokrego podkoszulka itp. ... no nie uchodzi dumie DJ na poziomie. Przynajmniej dla mnie.

A znasz jakiś klub, gdzie robione są tylko imprezy HS? Bo mi się wydaje, że w każdym klubie lecą hity eski, a raz na jakiś czas robiony jest HS. Idąc Twoim rozumowaniem "szmacenia się" nie powinniśmy w ogóle grać w klubach. Zostałby Toxi raz na rok i jakiś inny event. Bzdura!

hayer86 napisa³/a:
Tylko problem polega na tym, bardzo łatwo jest wykorzystywać pozycję najlepszego DJ w PL zdobytą jakby nie patrzeć dawno temu. Miejsca młodym talentom jest zrobić trudno, tylko dlatego, że 'to My jesteśmy gwiazdami'.

To moja wina, że manager dzwoni do mnie zamiast do np. Schizqa? Jak niby wykorzystuję tu swoją pozycję? Przez lata stałem się znany i nie ode mnie zależy, że klub akurat zadzwoni do mnie!

PietraZ napisa³/a:
A mi się wydaję, że w Polsce tworzy się mały "Scantraxx", zamknięta grupa, która nie pozwala dojść innym. Ja myślę, że jak na scenie pojawia się tylko Driver, Enigmato czy Skydriver, to nie rozwija polskiej sceny hard.

To wytłumacz mi, jak my bronimy innym grania? Jak nie pozwalamy dojść innym? Jak wyżej już pisałem - to nie od nas zależy do kogo zadzwoni klub i kim jest zainteresowany na planowaną imprezę!

Na znany alias pracuje się latami, a Wy myśląc, że jak gracie już technicznie tak jak my, a w niewielu klubach występujecie to jesteście poszkodowani bo, ja nie wiem, od razu już chcielibyście być głównymi DJami imprez i na eventach grać. Tak se ne da. I my tu nie mamy z Driverem nic do rzeczy. Będzie grać coraz więcej i w miarę upływu CZASU staniecie się coraz bardziej znani i wtedy coraz bardziej będziecie przyciągać ludzi do klubów = coraz częściej to do was managerowie będą dzwonić. Tak to działa.

[ Dodano: 07-01-2011, 13:25 ]
Edit do modów: Jak coś, to można wyodrębnić te posty i założyć nowy CIEKAWY temat, coś w stylu "starzy vs młodzi DJe".

BD.Lukash 
Beat Destroyers

Informacje
Do³±czy³: 23 Sie 2009
Piwa: 1722
Sk±d: Gliwice

$ wspomagacz (Ilo¶æ: 3) HF Stage @ SIL wspomagacz (Ilo¶æ: 1)

Wys³any: 07-01-2011, 13:35    #42

SchizeQ napisa³/a:
ADEN napisa³/a:
ktoś kto nagrał dwa sety w traktorze nie jest DJ
www.myspace.com/aden88dj
:hmm:

Fail jak chuj xd

ROoZi 
Reverse Bass!

Informacje
Do³±czy³: 28 Mar 2007
Piwa: 2448
Sk±d: Chorzów Batory

$ wspomagacz (Ilo¶æ: 6) HF Stage @ SIL wspomagacz (Ilo¶æ: 1)

Wys³any: 07-01-2011, 13:41    #43

Jak to Driver nie promował młodych ? jak miał swego czasu swoją impreze w WW to zawsze zapraszał jakiegoś młodego: Racid, Brain Holders, Radial Playerz, Resq, The Roughboyzz, Overbizz, Torpex

[ Movies From Parties ]

!mpact 
TOXICATOR !!!

Informacje
Do³±czy³: 15 Lip 2009
Piwa: 0
Sk±d: KATOWICE

Wys³any: 07-01-2011, 14:04    #44

Tz mlodzi DJe - proponuje setami pokazac ze jestescie na poziomie a nie pierdoleniem na forum jak to ci starzy stoja wam na drodze do kariery ja osobiscie uwielbiam sety drivera i enigmato bo sa zawsze na poziomie poprostu maja swoj styl za co ich szanuje ! Golym okiem widac ze zrobilo sie tu kolo wzajemnej adoracji :/

SchizeQ 

Informacje
Do³±czy³: 11 Lip 2007
Piwa: 3135
Sk±d: Katowice Tauzen

$ wspomagacz (Ilo¶æ: 1) HF Stage @ SIL wspomagacz (Ilo¶æ: 1)

Wys³any: 07-01-2011, 14:10    #45

!mpact napisa³/a:
Tz mlodzi DJe - proponuje setami pokazac ze jestescie na poziomie a nie pierdoleniem na forum jak to ci starzy stoja wam na drodze do kariery

Tak na dobra sprawe ani jeden "mlody" DJ nie napisal zadnego zazalenia w tym temacie ^^'

!mpact napisa³/a:
osobiscie uwielbiam sety drivera i enigmato bo sa zawsze na poziomie poprostu maja swoj styl za co ich szanuje !
!mpact napisa³/a:
Golym okiem widac ze zrobilo sie tu kolo wzajemnej adoracji

czym twoje zdanie rozni sie od rzekomej "wzajemnej adoracji" ?

Grzybek 

Informacje
Do³±czy³: 06 Lip 2009
Piwa: 833
Sk±d: ---

$ wspomagacz (Ilo¶æ: 5) HF Stage @ SIL wspomagacz (Ilo¶æ: 1)

Wys³any: 07-01-2011, 14:12    #46

!mpact napisa³/a:
Tz mlodzi DJe - proponuje setami pokazac ze jestescie na poziomie a nie pierdoleniem na forum jak to ci starzy stoja wam na drodze do kariery

Eee... nie pokazują? Oh wait, wam się nie chce ich słuchać bo alias mało znany. Wystarczy poszperać na forum i znajdziesz mnóstwo ich bardzo dobrych setów, zróżnicowanych pod względem TL i gatunku. A co do grania w klubie - wielu z nich nie dostaje po prostu swojej szansy, a gdy mogą ją dostać to i tak jest to utrudniane przez innych...

Podziêkowali:ZieloneQ
ADEN 

Informacje
Do³±czy³: 11 Lis 2008
Piwa: 616
Sk±d: Chrzanów

$ wspomagacz (Ilo¶æ: 5) HF Stage @ SIL wspomagacz (Ilo¶æ: 1)

Wys³any: 07-01-2011, 14:15    #47

LukasH napisa³/a:
SchizeQ napisa³/a:
ADEN napisa³/a:
ktoś kto nagrał dwa sety w traktorze nie jest DJ
www.myspace.com/aden88dj
:hmm:

Fail jak ch*j xd

Skoro jesteś taki elokwentny w rzucaniu "mięsem" to zobacz co napisałem wyżej.
Zobaczcie obaj też od kiedy konto mam na MS. Co więcej z samego konta zacząłem korzystać dopiero w połowie 2010r. I powiem jeszcze więcej, sam siebie nigdy nie nazwałem a ni nawet pomyślałem w kategorii dj. Więc z całym szacunkiem FUCK OFF!

Grzybek napisa³/a:
gdy mogą ją dostać to i tak jest to utrudniane przez innych...

Schizeq dał jakoś rade więc jest to wykonalne. Liczy się praca i chęci. Ciężka praca.
Ostatnio zmieniony przez ADEN 07-01-2011, 14:18, w ca³o¶ci zmieniany 2 razy  

ResQ 
Hardstyle / Hardcore

Informacje
Do³±czy³: 11 Cze 2008
Piwa: 634
Sk±d: MyÅ›lenice

$ wspomagacz (Ilo¶æ: 4)

Wys³any: 07-01-2011, 14:27    #48

Grzybek napisa³/a:
!mpact napisa³/a:

Eee... nie pokazują? Oh wait, wam się nie chce ich słuchać bo alias mało znany. Wystarczy poszperać na forum i znajdziesz mnóstwo ich bardzo dobrych setów, zróżnicowanych pod względem TL i gatunku. A co do grania w klubie - wielu z nich nie dostaje po prostu swojej szansy, a gdy mogą ją dostać to i tak jest to utrudniane przez innych...

to ze sie umie nagrac seta nie znaczy ze jest sie DJem ;-) w klubie zupelnie inaczej to wyglada i trzeba zupelnie inaczej tez do seta podchodzic... kiedy ja zaczynalem grac mainstream HC w klubach (WW / Mega) to bawilo sie max 5-10 osob... teraz sytuacja inaczej wyglada - jest kilka ciekawych artystow na polskiej scenie, ale coz - nie wszyscy sie trzymaja jakiegos konkretnego stylu. Ale to juz taka moja uwaga.

Co do calego tego tematu - takze nie widze by ktos kogo kolwiek blokowal i utrudnial granie... no chyba ze sam sobie to sprawia obrabiajac innym w okol dupy ;-) Ja od 2005 roku "pracowalem" na to co osiagnelem i widzac jak sie spisuje na imprezach z czasem takze bylem promowany i polecany przez Drivera, Eniego i innych. No i tak do teraz jestem zaskoczony i pod wielkim wrazeniem co osiagnelem, i to w jak krotkim czasie... oraz z jakimi legendarnymi postaciami moglem grac na roznych imrpezach po calej Polsce. A raczej to wszystko nie osiagnelem ze jestem przystojny, szczuply, mam wlosy jak na reklamie Head & Shoulders czy cycki jak Pamela Anderson - chociaz z tym mi juz niedaleko xD

Wiec jestem przykladem ze jak sie chce to idzie, tylko trzeba umiec, trzeba chciec, trzeba byc w pozadku dla innych ... no i chcac nie chcac - troche miec talentu :)

Outworld (HC): http://www.facebook.com/outworldhardcore

Frog 
Alone Warrior

Informacje
Do³±czy³: 25 Kwi 2007
Piwa: 484
Sk±d: Zabrze

Wys³any: 07-01-2011, 14:37    #49

hayer86 napisa³/a:
Wiem mam przestarzałe poglądy :)

Nie ze przestarzale ale nie zyciowe i nie praktyczne. A juz napewno NIE W PL. Chyba niemogl bys byc DJem. A juz napewno nie moglo by to byc twoim chlebem. Bo bys poprostu zdechl z glodu...

Jedyne co sie moge troche zgodzic to do tego ze przy setach Old Djsow mozna odczuc brak jakiejs swiezosci... Tzn. czlowiek idac na impreze i sluchajac ktorys tam juz raz ich seta z gory moze przewidziec jak to bedzie mniej wiecej wygladalo (brzmialo). Ze tak powiem ciezko o jakas NIESPODZIANKE w tych wystepach.. Czy po ilus tam latach mozna jeszcze zaskakiwac.....? Niech kazdy sobie odpowie sam.....

Co do walki mlodzi vs starzy to chcialem cos wiecej napisac ale @Eni juz wsumie w ostatnim poscie napisal wiekszosc co chcialem... W skrocie... nikt nigdzie nie ma liczyc ze ktos mu bedzie ustepowal czy cus. @Qbek podal dobry przyklad z nowym mlody przyjetym na kopalnie;) Starzy swoja ciezka praca wypracowywali sobie dobre miejsce i tam siedza. A jak chcesz tez byc na dobrym miejscu to nie masz byc pizda i liczyc ze ktos ci ustapi tylko tak samo jak ci starzy masz ciezko pracowac, rozsylac materialy promujace twoja osobe, wchodzic drzwiami a jak wyprosza to one more time oknami ! Pokaza ze sie jest KIMS na kogo warto postawic. Az uzyskacie satysfakcjonujaca pozycje.That`s it. Przyklad ResQ jak najbardziej mozecie sie wzorowac....

SchizeQ napisa³/a:
z Potupajek Malych obok Åšwiebodzina

To chyba lezy gdzie indziej :hihi:

ResQ napisa³/a:
A raczej to wszystko nie osiagnelem ze jestem przystojny, szczuply, mam wlosy jak na reklamie Head & Shoulders czy cycki jak Pamela Anderson - chociaz z tym mi juz niedaleko

Kurde a ja caly czas mysloch ze to byla twoja metoda na sukces :hihi:
Ostatnio zmieniony przez Frog 07-01-2011, 14:45, w ca³o¶ci zmieniany 3 razy  

Podziêkowali:MotyleeeQ
SchizeQ 

Informacje
Do³±czy³: 11 Lip 2007
Piwa: 3135
Sk±d: Katowice Tauzen

$ wspomagacz (Ilo¶æ: 1) HF Stage @ SIL wspomagacz (Ilo¶æ: 1)

Wys³any: 07-01-2011, 14:46    #50

ResQ napisa³/a:
akze nie widze by ktos kogo kolwiek blokowal i utrudnial granie... no chyba ze sam sobie to sprawia obrabiajac innym w okol dupy ;-)

ResQ napisa³/a:
trzeba byc w pozadku dla innych

mam wrazenie ze akurat to kierowane jest do mnie :) Nigdy NIE bylem nie w porzadku dla kogos kto wobec mnie tez byl ok :) Ale nie chce wyciagac wszystkich brudów ktore nigdy nie ujrzaly swiatla dziennego i sa po mojej stronie. Po prostu nie wszystko widac, nie wszystko wiecie :)

Na przyklad do Przemka mam duzy szacunek bo w jakims stopniu pomogl mi kiedy zaczynalem i teraz nie przypominam sobie zebym kiedykolwiek zle slowo na niego powiedzial :)

Wy¶wietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
1 u¿ytkowników czyta ten temat (1 Go¶ci i 0 Anonimowych u¿ytkowników)
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Statystyki dla tego tematu:
Wy¶wietleñ: 7360
Odpowiedzi: 153
Odwiedzin z google: 2377
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: