Witaj na Hardstyle & Hardcore!

Aby wejść do panelu należy się zalogować!
Zarejestruj się lub

Logowanie

Regulamin

1. Na forum wymieniamy swoje poglady oraz opinie na dany temat. Jednak robimy to w sposób pokojowy.
2. Cierpliwoœæ i tolerancja. Nie wszystko o co poprosisz dostaniesz w ten sam dzieñ. Czasami trzeba poczekaæ.
3. Czytaj uwa¿nie posty. Staraj sie nie zadawaæ pytañ które by³o zadawane 20 razy w tym samym temacie.
4. Jako ¿e nie ka¿dy regulamin jest perfekcyjnym idea³em, zatem administrator oraz moderator forum -dla dobra narodu- mo¿e ukaraæ ostrze¿eniem u¿ytkownika, je¿eli uzna to za s³uszne.
5. W razie wszelkich watpliwosci pisaæ na PW do Administratora lub Moderatora.
Wiecej!

Og³oszenie 
HardForum.info.pl

*jesli nie masz konta na HF V1 to do poczytania jest konto: test, haslo: test

HardForum.info.pl

Poprzedni temat «» Nastêpny temat

Tagi tematu: dje, mlodsi, starzy, vs.

Otwarty przez: ROoZi
13-01-2011, 15:58
Starzy Dje vs. młodsi
Autor Wiadomo¶æ
basemaster 

Informacje
Do³±czy³: 23 Pa¼ 2009
Piwa: 29
Sk±d: jaro

Wys³any: 09-01-2011, 16:29    #131

SchizeQ pres. Hard(na)Odpierdol :lol:

IMO takie 'dawanie wskazówek' Eniemu i Driver'owi, że powinni urozmaicać tl i iść z duchem czasu jest trochę śmieszne, bo to poniekąd jest komercja, a znowu z drugiej strony niektórzy zarzucają im, że są komercyjni.. bo tych tracklist nie zmieniają :D W takim razie czym jest komercja?
Nie będę pisał wywodów, bo to do niczego nie prowadzi, uważam, że rację ma Schiz i to nie dla tego, że również należę do kategorii tych młodszych, ale po prostu SQ potrafi uzasadnić swoje zdanie, a Driver tego nie robi :)

Sorry, że piszę ch*jem ale 3 palce mam w dupie, a drugą ręką mieszam bigos.

Driver 
HardStyle!

Informacje
Do³±czy³: 09 Pa¼ 2007
Piwa: 349
Sk±d: Gliwice / Chorzów

Wys³any: 09-01-2011, 16:34    #132

LukasH napisa³/a:
z całym szacunkiem ale takie słowa napewno nie są wskazówką dla Dj-a jak zrobić coś żeby wyszło dobrze , takie dogryzanie jest na etapie podstawówki, Wy jako dinozaury sceny HS powinniście motywować młodych , podpowiadać co mają robić bo i tak przecież nie wygryzą Was z branży a takimi słowami możecie tylko zniechęcać ( w sumie SchizQa to raczej nie ale kogoś innego byś mógł zgasić xd )
pisząc zapominam co miałem pisać i ch*j jak zwykle napierdole posta i nic z niego nie wiadomo xd

Ok masz racje. Mozna udzielac rad, wskazowek oraz wspierac mlodych DJ-ow, pod warunkiem ze chcą oni z tych rad skorzystać. :)

To nie my "Dionzaury" wytoczylismy dziala ...Pozdrawiam!

noisyboy 

Informacje
Do³±czy³: 19 Kwi 2008
Piwa: 660
Sk±d: Bytom

$ wspomagacz (Ilo¶æ: 3)

Wys³any: 09-01-2011, 16:38    #133

Ja jednak bym proponował zamknąć ten jebnięty temat bo widze że co poniektórzy zamiast pisac na temat to się kurwa brandzlują wsadzaja sobie palce i coś tam jeszcze ! Normalnie jak z dziećmi, jeden głupszy od drugiego ! Możecie mnie teraz zlinczować za to ale taka prawda, zamiast sobie spokojnie coś wyjaśnić to napierdalacie jeden na drugiego a i tak nic innego poza kłótnią tu nie wynikło !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Podziêkowali:Xearo
Enigmato 
Deejay

Informacje
Do³±czy³: 07 Kwi 2007
Piwa: 284
Sk±d: Katowice

Wys³any: 09-01-2011, 16:56    #134

Ostatni raz tu coś piszę, bo stwierdziłem, że co niektórzy tutaj są debilami i pisanie w kółko tego samego jest nudne, a do Was i tak nic nie dociera.

PietraZ napisa³/a:
Zmienie moze temat, ale moze by tak Ci najlepsi Dje zaangazowali sie tez w innych czesciach kraju, a nie w tych samych klubach u znajomych.

A czy to kurwa nasza wina, że tam nie ma słuchaczy takiej muzyki? Inaczej - wystarczającej liczby słuchaczy, żeby jakiś klub stwierdził, że opłaca im się zrobić imprezę. To kurwa nie od nas zależy, czy impreza HS się gdzieś odbędzie czy nie. Pewnie zaraz ktoś napisze, że mamy sami dzwonić i proponować takie akcje? A potem będzie, że się sprzedajemy bo próbujemy grać wszędzie, gdzie się tylko da! Czy wy kurwa nie widzicie, że to błędne koło i że sami sobie przeczycie!!??

koko123 napisa³/a:
A ja, biorąc pod uwagę fakt, że tematyka progresu jest tutaj spychana na dalszy plan poprzez nieustosunkowanie się do postów takich jak mój czy też Thunder, stwierdzam, że mamy rację.
Niemniej, nigdy nie jest za późno, żeby się rozwijać czego Wam serdecznie życzę drogie Dinozaury. :)

Tak, oczywiście wy Wszyscy macie rację. Jakbym miał cytować post każdego tutaj i odpisywać to by mi czasu na życie zabrakło. Bo Was tu jest trochę więcej, niż nas dwóch.

Scratchingu uczyć mi się nie chce. Co to TL - zmienia się. A jak wy nie widzicie "progresu" to koło chuja mi to lata. Powinniście się cieszyć, bo przecież teraz Wam będzie łatwiej się wybić koło takich nudziarzy jak my, prawda?

LukasH napisa³/a:
Dinozaury powinni wprowadzić coś do swoich setów ( wszyscy wiemy że się da ) coś nowego czym publika mogła by się podjarać, bo nawet z TL stanęliście na etapie kamienia łupanego , bez obrazy.

DOBRYCH kawałków EHS nie ma w nieskończoność bo ten etap się kurwa skończył. Ale widać piszesz to nie mając pojęcia co gram, bo z seta na set staram się wykopywać coraz to nowe tracki, których jeszcze nie grano.

Na koniec (bo mam już dość): Nie będę tu kurwa tłumaczył wszystkiego po raz 20ty i stwierdzam, że w dupie mam to czy się Wam znudziły imprezy z moim czy Driver'a udziałem. Możecie na nie nie chodzić i wszyscy będą zadowoleni. Jeśli macie rację, to w przeciągu roku wypierdolicie nas ze sceny swoimi "talentami" i "progresami". Czas kurwa pokaże jak wymiatacie. A my z Driverem będziemy promować tych, których chcemy, którzy są normalni i nie próbują po trupach, na skróty stać się kimś. ResQ już osiągnął to co chciał SWOJĄ SKROMNOŚCIĄ. Następnym, którym bardzo chętnie pomogę i wcisnę do składu jak tylko będę mógł to Racid i Digital Abuse. Uważam też, że Noisyboy będzie wymiatał jeśli wprowadzi to co chce wprowadzić. I bardzo chętnie zrobimy im z Driverem miejsce.

Możecie mnie teraz nie lubieć, wypierdolić z forum czy co tam chcecie. Już kiedyś w początkach mojej kariery były takie kozaki na "znanym forum muzycznym na 3 litery", co widząc, że się mogę wybić (konkurs Flashrider'a) za wszelką cenę chcieli mnie zgnoić i zmieszać z błotem. Była tam wtedy atmosfera podobna do tej tutaj. Powiedziałem im wtedy, co sądzę o ich forum i ich kółku wzajemnego lizania się po fiutach. Poszedłem swoją drogą i pracowałem na tym, żeby mi się coś w HS udało.
Ostatnio zmieniony przez Enigmato 09-01-2011, 16:58, w ca³o¶ci zmieniany 2 razy  

Podziêkowali:pretor, Pushupek, KristoF, jojo, ResQ
Xearo 
Early Hardstyle!

Informacje
Do³±czy³: 04 Lip 2010
Piwa: 235
Sk±d: Bydgoszcz

$ wspomagacz (Ilo¶æ: 2)

Wys³any: 09-01-2011, 16:58    #135

noisyboy napisa³/a:
Normalnie jak z dziećmi, jeden głupszy od drugiego ! Możecie mnie teraz zlinczować za to ale taka prawda, zamiast sobie spokojnie coś wyjaśnić to napierdalacie jeden na drugiego a i tak nic innego poza kłótnią tu nie wynikło !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

No wlasnie, jak debata bedzie dalej szla tym torem to parcie do celu (ma byc na naszej scenie dobrze) stoczy sie w odwrotnym kierunku. Nie lepiej grzecznie sie porozumiec panowie? Badzmy razem w a nie przeciwko sobie.

BD.Lukash 
Beat Destroyers

Informacje
Do³±czy³: 23 Sie 2009
Piwa: 1722
Sk±d: Gliwice

$ wspomagacz (Ilo¶æ: 3) HF Stage @ SIL wspomagacz (Ilo¶æ: 1)

Wys³any: 09-01-2011, 17:10    #136

Enigmato napisa³/a:
DOBRYCH kawałków EHS nie ma w nieskończoność bo ten etap się ku*wa skończył.
dlatego trzeba wałkować ciągle te same OKEJ a po drugie napisałem ogólnie o Was jako starszyzne , akurat Ciebie jak słuchałem bądż czasami na imprezie słucham to wiem że zmieniasz TL i też znajdują sie tam NU stylowe wałki więc nie wiem po co to oburzenie, i teraz tak mi przyszło na myśl ... chyba Ty parę postów temu napisałeś że HARDCORE jest teraz cool u nas w Polsce , może dlatego że ludzią się nudzi wałkowanie tych samych tracków hardstajlowych ? nie wiem nie słucham hardstajlu więc to tylko moję przypuszczenia. Zakończmy tę debilną debatę bo żadnych wniosków nie wyciągniemy, każdy sie odgryza na 2 i tak w kółko.Teraz się trochę bardziej cieszę że gram HC i nie jestem w temacie HS bo z tego co widzę cała debata jest wokół grajków hardstajlowych. Na zlocie wszyscy i tak sie najebiemy i będziemy kochać xd

koko123 

Informacje
Do³±czy³: 05 Wrz 2007
Piwa: 894

$ wspomagacz (Ilo¶æ: 2)

Wys³any: 09-01-2011, 17:13    #137

Akurat w temacie od którego zaczęła się dyskusja mamy rację, bo Wasz skill Dj'ski stoi w miejscu.
Czy fakt, że zwracam na to uwagę świadczy o tym, że chcę Was wygryźć ze sceny? Biorąc pod uwagę, że z DJ'ką nie mam nic wspólnego- na pewno! :) Śmiem za to stwierdzić, że problem tutaj tkwi w Was, skoro w każdej konstruktywnej krytyce (a kilka takowych się tutaj pojawiło) doszukujecie się sposobu na wygryzienie Was, obelg, braku szacunku etc. Widać, że nie jesteście obyci w ogóle z czymś takim jak krytyka, która wbrew pozorom jest dla artysty najważniejsza, bo pozwala wyciągnąć wnioski. Niestety przy postawie "zapracowaliśmy sobie na to wszystko, jesteśmy tu 15 lat i co mamy jeszcze kurwa tańczyć?, nie wygryziecie nas stąd! chuj wam w dupę, dłubię w nosie jedną nogą bo mam wyjebane" wyciąganie takowych nie jest możliwe.
Ostatnio zmieniony przez koko123 09-01-2011, 17:19, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz  

Podziêkowali:hayer86, Grzybek, eni, ZieloneQ, maly, PietraZ, kuber89
KristoF 

Informacje
Do³±czy³: 21 Gru 2009
Piwa: 153
Sk±d: Sosnowiec

Wys³any: 09-01-2011, 18:46    #138

LubiÄ™ placki :bored:

Podziêkowali:ADEN, asik
Enigmato 
Deejay

Informacje
Do³±czy³: 07 Kwi 2007
Piwa: 284
Sk±d: Katowice

Wys³any: 09-01-2011, 20:05    #139

koko123 napisa³/a:
Akurat w temacie od którego zaczęła się dyskusja mamy rację, bo Wasz skill Dj'ski stoi w miejscu.
Czy fakt, że zwracam na to uwagę świadczy o tym, że chcę Was wygryźć ze sceny? Biorąc pod uwagę, że z DJ'ką nie mam nic wspólnego- na pewno! :) Śmiem za to stwierdzić, że problem tutaj tkwi w Was, skoro w każdej konstruktywnej krytyce (a kilka takowych się tutaj pojawiło) doszukujecie się sposobu na wygryzienie Was, obelg, braku szacunku etc. Widać, że nie jesteście obyci w ogóle z czymś takim jak krytyka, która wbrew pozorom jest dla artysty najważniejsza, bo pozwala wyciągnąć wnioski. Niestety przy postawie "zapracowaliśmy sobie na to wszystko, jesteśmy tu 15 lat i co mamy jeszcze ku*wa tańczyć?, nie wygryziecie nas stąd! ch*j wam w dupę, dłubię w nosie jedną nogą bo mam wyjebane" wyciąganie takowych nie jest możliwe.

Nieraz spotykałem się z opiniami, że jednej czy drugiej osobie nie podoba się jak gram i zawsze pisałem, że każdy lubi to co lubi i nigdy nie miałem z tym żadnego problemu.

W całym topicu poruszane są główne 2 kwestie - starzy DJe stoją w miejscu oraz to, że utrudniamy drogę wybicia się młodym.

1 kwestia - ok, mam to w dupie, bo czasu nawet na produkcję już nie mam, nie wspominając o nauce scratching'u. Mieszkam z kobietą, chodzę do pracy i mam swoje problemy. Jak uważacie, że nudzę na imprezach to trudno, najwyżej młodzi DJe szybciej pokażą na co ich stać. Tracki zmieniam jak tylko się da, ale zawsze trzeba puścić coś znanego. Niestety 90% tracków early każdy już zna i nic na to nie poradzę.

Są osoby, które nie lubią jak gram? Trudno, krytykę przyjąłem, ale nie będę niczego w swoim graniu zmieniał!. Nie podoba się, to nie słuchaj/nie jeździj na imprezy. Jak ci się nie podoba jakieś auto to kup sobie inne, a nie wylewaj żali, że producent na prośbę kilku krzykaczy nie chce go zmienić.

2 kwestia - gówno prawda. A dlaczego to już wyjaśniałem w postach wcześniej w tym temacie.

Oprócz tego jest tutaj wiele pierdolenia bez sensu przez osoby, które chcą za wszelką cenę zrobić na forum jakąś rewolucję. Pisanie, że nie zasługujemy na bookingi, czy że się sprzedajemy, czy mamy nie wiadomo co robić, żebyście byli zadowoleni to czyste kurestwo i to takie wypowiedzi mnie tu wkurwiły.
Ostatnio zmieniony przez Enigmato 09-01-2011, 20:07, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz  

BD.Lukash 
Beat Destroyers

Informacje
Do³±czy³: 23 Sie 2009
Piwa: 1722

Wys³any: 09-01-2011, 20:10    #140

Enigmato napisa³/a:
że nie zasługujemy na bookingi, czy że się sprzedajemy
przecież nikt tego nie napisał xd Uspokój się xd

Wy¶wietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
1 u¿ytkowników czyta ten temat (1 Go¶ci i 0 Anonimowych u¿ytkowników)
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Statystyki dla tego tematu:
Wy¶wietleñ: 7354
Odpowiedzi: 153
Odwiedzin z google: 2377
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: