Witaj na Hardstyle & Hardcore!

Aby wejść do panelu należy się zalogować!
Zarejestruj się lub

Logowanie

Regulamin

1. Na forum wymieniamy swoje poglady oraz opinie na dany temat. Jednak robimy to w sposb pokojowy.
2. Cierpliwo i tolerancja. Nie wszystko o co poprosisz dostaniesz w ten sam dzie. Czasami trzeba poczeka.
3. Czytaj uwanie posty. Staraj sie nie zadawa pyta ktre byo zadawane 20 razy w tym samym temacie.
4. Jako e nie kady regulamin jest perfekcyjnym ideaem, zatem administrator oraz moderator forum -dla dobra narodu- moe ukara ostrzeeniem uytkownika, jeeli uzna to za suszne.
5. W razie wszelkich watpliwosci pisa na PW do Administratora lub Moderatora.
Wiecej!

Ogoszenie 
HardForum.info.pl

*jesli nie masz konta na HF V1 to do poczytania jest konto: test, haslo: test

HardForum.info.pl

Poprzedni temat «» Nastpny temat

Tagi tematu: dje, mlodsi, starzy, vs.

Otwarty przez: ROoZi
13-01-2011, 15:58
Starzy Dje vs. młodsi
Autor Wiadomo
Enigmato 
Deejay

Informacje
Doczy: 07 Kwi 2007
Piwa: 284
Skd: Katowice

Wysany: 07-01-2011, 04:06    #31

hayer86 napisa/a:
No spoko, rozumie Twój widzenia ale go nie zaakceptuje :) Teraz może będę tym hejterem. Granie gdzie popadnie jest dla mnie po prostu sprzedawaniem się. Czy to o 'was' chodzi czy o 'gwiazdy klajmeksu'. Dla mnie osobiście 'rasowy' DJ z ambicjami powinien grać to co on chce a nie publika, i nie wszędzie gdzie się da czy tam gdzie więcej zapłacą. Wiem mam przestarzałe poglądy :)

Teraz to pojechałeś :)
Granie w klubach rządzi się swoimi prawami. I jest wiele czynników, od których zależy występ.
Po 1 - nie wiem, co sobie myślisz, ale my z Driverem nie dzwonimy po klubach. Nie szukamy grania. To kluby, które są zainteresowane naszym występem, dzwonią do nas. I pytają czy w tym i tym dniu mamy wolne i ile chcemy. Więc nie rozumiem tu Twojego "granie gdzie popadnie". To teraz jak - dzwoni do mnie manager jakiegoś klubu pytając czy zagram u nich. I teraz ja mam mu odmówić, bo...??? Podaj powód. JEDEN powód. "- E nie sory, nie zagram u Was bo robicie normalne imprezy, na których gracie electro." Żartujesz sobie? To może podaj mi kryteria, którym klubom mam odmawiać, a do których jeździć? Min. 1000m2 powierzchni? No comments.
Po 2 - mam swoją cenę za występ, na którą sobie zapracowałem latami i która jest uzależniona od kilku czynników. Mam też swoje minimum, poniżej którego nie zejdę. Nie powiem jednemu klubowi x zł, a u drugiego zagram za 0,2x zł. Jak klub dzwoni i mówi, że więcej niż ileś tam nie da, to ja dziękuję grzecznie i nara. Kolejnym argumentem obalam Twoje "granie gdzie popadnie". Po tylu latach cenię siebie i swój czas.
Po 3 - gram to co ja chcę (early) i nie będę grać np. NU bo takie są czasy czy HC bo to "cool". Lubię early i tak zostanie.
Podsumowując - nie masz raczej zielonego pojęcia o relacjach DJ - klub. Zwłaszcza DJ, który nie musi szukać grania, bo to granie jego szuka. I my na to z Driverem sobie zapracowaliśmy. Nie wiem, jakie pojęcie miałeś o nas, że może gały robimy wszystkim, byle gdzieś grać. Może są tacy. Ale wyjaśniłem Ci jak to u "nas" wygląda i jeśli dalej twierdzisz, że się sprzedajemy, to - bez urazy - pierdolisz głupoty :)

Podzikowali:Pushupek
hayer86 
aka Latexowa Morda

Informacje
Doczy: 24 Sie 2009
Piwa: 1318
Skd: Katowice

$ wspomagacz (Ilo: 5) HF Stage @ SIL wspomagacz (Ilo: 1)

Wysany: 07-01-2011, 04:31    #32

Enigmato napisa/a:
nie masz raczej zielonego pojęcia o relacjach DJ - klub.

Tak, nie mam pojęcia, bo jest zwykłym słuchaczem muzyki, i jako taki was i wszystkich innych DJ odbieram.

Enigmato napisa/a:
Po 1 - nie wiem, co sobie myślisz, ale my z Driverem nie dzwonimy po klubach. Nie szukamy grania. To kluby, które są zainteresowane naszym występem, dzwonią do nas. I pytają czy w tym i tym dniu mamy wolne i ile chcemy. Więc nie rozumiem tu Twojego "granie gdzie popadnie". To teraz jak - dzwoni do mnie manager jakiegoś klubu pytając czy zagram u nich. I teraz ja mam mu odmówić, bo...??? Podaj powód. JEDEN powód. "- E nie sory, nie zagram u Was bo robicie normalne imprezy, na których gracie electro." Żartujesz sobie? To może podaj mi kryteria, którym klubom mam odmawiać, a do których jeździć? Min. 1000m2 powierzchni? No comments.

Nie, nie mówiłem, że Wy się sami wpraszacie na imprezy. Jesteście po prostu popularni, jesteście top, ludzie dla was przyjdą, klub zarobi na was, proste i nic nowego. Powód ? Dla mnie jako zwykłego szarego słuchacza mieszanie 'Hard-muzyki' z muzyką typowo klubowo-eskowo jest co najmniej słabe. Ale dobra, jest robiona impreza typowo 'Hard' w klubie w którym na co dzień są m.in. robione miss mokrego podkoszulka itp. ... no nie uchodzi dumie DJ na poziomie. Przynajmniej dla mnie.

Po 2 - mam swoją cenę za występ, na którą sobie zapracowałem latami i która jest uzależniona od kilku czynników. Mam też swoje minimum, poniżej którego nie zejdę. Nie powiem jednemu klubowi x zł, a u drugiego zagram za 0,2x zł. Jak klub dzwoni i mówi, że więcej niż ileś tam nie da, to ja dziękuję grzecznie i nara. Kolejnym argumentem obalam Twoje "granie gdzie popadnie". Po tylu latach cenię siebie i swój czas.

Całkowicie to rozumie. Tak samo jak mi by pracodawca pomimo szkoleń, doświadczenia itp. nagle zmniejszył stawkę też bym się na to nie zgodził.

Enigmato napisa/a:
Po 3 - gram to co ja chcę (early) i nie będę grać np. NU bo takie są czasy czy HC bo to "cool". Lubię early i tak zostanie.

Pisałem wcześniej, że Ciebie nie wyobrażam sobie w HC. A, że niby jest nagle moda ... jebie mnie to :] Ja słucham tego co ja lubię, i nie tylko HS, HC bo nawet Dubów, które nie za bardzo pasują do HC. Więc nie chodzi o gatunek kto jaki gra tylko jak.

Enigmato napisa/a:
I my na to z Driverem sobie zapracowaliśmy.

Również pisałem wcześniej, że nie kwestionuje waszego wkładu :) Tylko problem polega na tym, bardzo łatwo jest wykorzystywać pozycję najlepszego DJ w PL zdobytą jakby nie patrzeć dawno temu. Miejsca młodym talentom jest zrobić trudno, tylko dlatego, że 'to My jesteśmy gwiazdami'. Spoko, rozumie, zapracowaliście na taki status, ale to nie wystarczy. Trzeba coś dalej robić, żeby utrzymać swoją pozycję. A co ? To już nie pytaj się mnie o to, bo jak sam powiedziałeś, nie mam o tym zielonego pojęcia.

Najśmieszniejsze jest to, że to nie był osobisty atak na Ciebie (jak się na siłę uprzeć to prędzej na kogoś innego ;P ) a Ty to potraktowałeś bardzo personalnie. Nie potrzebnie :) Akurat ja Ciebie bardzo rzadko słyszę i chętnie bym Ciebie w przyszłości usłyszał :)

I nikt się nie musi ze mną zgadać. To jest tylko i wyłącznie moje zdanie. Jeśli chce ktoś podyskutować, to bez agresji proszę :)

Poza tym chyba przyjebaliśmy dość sporym rozmiarów offtopa xd
Ostatnio zmieniony przez hayer86 07-01-2011, 04:34, w caoci zmieniany 1 raz  

Qbek 
bydym i chuj! ;D

Informacje
Doczy: 27 Maj 2010
Piwa: 198
Skd: Wrocław

Wysany: 07-01-2011, 04:53    #33

hayer86 napisa/a:
Poza tym chyba przyjebaliśmy dość sporym rozmiarów offtopa xd

Jak mozna OTowac w dziale co nazywa sie Offtop? xd to na poczatek ;D

Mimo ze nie jestem milosnikiem early, mam raczej dosyc komercyjne gusta i wcale mi z tym nie jest zle, to rozumiem doskonale Eniego :) w momencie, kiedy ktos, czy to DJ czy ktokolwiek inny, zapierdalal latami, zeby wyrobic sobie marke, to ma jak najwieksze prawo do tego, aby owa marka procentowala i przynosila mu profity :D swoja cene trzeba znac i 'tanio skory nie sprzedawac' ;D Hayer, ja wiem, ze masz straszny uraz do slowa 'komercja' i wszedzie sie jej dopatrujesz, no ale bez przesady :D dla Eniego i Drivera didzejka to zawod, tak jak dla lekarza leczenie, czy nauczyciela nauczanie - za to dostaja hajs. A poruszona kwestia robienia miejsca mlodym - z jakiej paki ktos mialby sie dawac wygryzac innym? Tak na zdrowy rozum, gdyby przyjeli do roboty na kopalni kogos innego, a Ciebie wyjebali albo dali do gorszego zapierdolu bankowo bys nie byl zadowolony ;)

PietraZ 
Oh God Why

Informacje
Doczy: 16 Cze 2010
Piwa: 485
Skd: Wrocław

$ wspomagacz (Ilo: 3) HF Stage @ SIL wspomagacz (Ilo: 1)

Wysany: 07-01-2011, 07:54    #34

A mi się wydaję, że w Polsce tworzy się mały "Scantraxx", zamknięta grupa, która nie pozwala dojść innym. Ja myślę, że jak na scenie pojawia się tylko Driver, Enigmato czy Skydriver, to nie rozwija polskiej sceny hard. Jak sam Driver powiedział, nie ma zamiaru ustępować innym. No to w jaki sposób ma się wszystko rozwijać. Dla mnie już jest nudne widzeć te same osoby w LU od killku, kilkunastu lat :D
Ja Was bardzo rozumię, że zarabiacie na tym sporą kasę... ale niedopuszczanie młodych jest błędem. W taki sposób będziemy mieli HS tylko na śląsku i będą te same osboby grały co tydzień w innym klubie.

Everything you hear, is real...

asik 

Informacje
Doczya: 15 Pa 2007
Piwa: 254
Skd: SR

$ wspomagacz (Ilo: 2)

Wysany: 07-01-2011, 07:55    #35

ja to w ogole nie wiem o czym wy teraz pierdzielicie :D kapuje jesli bylaby dyskusja o kategorii "naj producent" ale mowimy przeciez o kat. naj dj!
gdzie tu sie maja driver z enigmato rozwinac bardziej? graja we wlasnym stylu, przejscia sa plynne, przewaznie jakies ciekawe intra itd. co jeszcze chcecie? co tu mozna rozwinąc????
takie teksty to mozna rzucac jesli chodzi o kat. naj producent- tu mozna robic jakis progress. ale w tym momencie o driverze nie macie co dyskutowac bo on jest raczej dj-em nie producentem, a kawalki eniego - choc wychodza dosc rzadko ostatnio ale wychodza - to na pewno braku poziomu i rozwoju nie mozna im zarzucic! proponuje sobie porownac BBF np z czyms z poczatku kariery.

tyle ode mnie mnie na chwile obecną

SchizeQ 

Informacje
Doczy: 11 Lip 2007
Piwa: 3135
Skd: Katowice Tauzen

$ wspomagacz (Ilo: 1) HF Stage @ SIL wspomagacz (Ilo: 1)

Wysany: 07-01-2011, 09:35    #36

Ja tym razem powstrzymam się od komentarza na ten temat bo wiem, ze wtedy kłótnia bylaby nieunikniona a po prostu nie chce mi sie kłócic, zreszta juz jedna podobna batalia vs. Driver miala tu miejsce ;]

Chce napisac tylko tyle - jesli chcecie zeby cos sie ruszylo w Polsce to zabierac swoje dupsko, kolegow, kolezanki, mame, siostre, ciocie a nawet psa i z calych silach pokazac DJom na zlocie, że wlasnie takiej swiezosci chcecie i nawet nie znajac czlowieka za konsola macie do niego szacunek nie za alias tylko za muzyke. Granie 'z aliasem' nie jest złe, ale jest zagrozone pojsciem na latwizne, moze tez dlatego ze mamy takich odbiorcow nie innych i malo na prawde gleboko zainteresowanych tematem. Ta łatwizna niestety daje sie we znaki, ale jest w pewien sposob przez ten alias supportowana przez publicznosc, bo nieraz bardzo "słaby" set zbierał opinie oh i ah :)

czego zycze sobie i innym DJom w 2011 roku? Wyciągnięcia ręki do innych, moze 'mniejszych' ale po prostu DJów, nie po to zeby robic monopol na swoje nazwisko i grac po 10 imprez w miesiacu a po to zeby to mialo rece i nogi :) "Starsi" powinni pomagac tym nowszym, ale jednoczesnie w przypadku krytyki mlodszych potrafic tez ja przyjac i zastosować. To czy ktos gra 15 lat, 5 czy rok nie ma znaczenia gdy w gre wchodzi krytyka i zamiast robic gwiazdorskiego focha moze warto sie zastanowic czy ten 'zoltodziub' nie ma racji.

Korzystajac z okazji zlotu i tego ze bardzo duzo DJów i producentow zjedzie do Katowic chce zorganizowac spotkanie ze wszystkimi zainteresowanymi produkcja i graniem. Zaproszony bedzie kazdy, bez znaczenia czy nazywa sie DJ Łysy z Potupajek Malych obok Świebodzina czy Driver. Na ten temat wiecej info wkrótce, zobaczymy komu na prawde zalezy :)

Thao 
Fuck happy!

Informacje
Piwa: 215
Skd: ChoRzów

$ wspomagacz (Ilo: 4) HF Stage @ SIL wspomagacz (Ilo: 1)

Wysany: 07-01-2011, 10:26    #37

Qbek napisa/a:
Jak mozna OTowac w dziale co nazywa sie Offtop?
To moze wyj*bmy wszystkie tematy z tego dzialu i zostawmy tylko jeden? Bedziemy w nim pisac wszystko. Chodzi o to, zeby byla jakas przjejrzystosc w tematach, ale jak chcecie to sobie robcie burdel.

[Dzisiaj 22] maly: jak to kiedyś Rozi na hardwindzie napisał: Always mam, a to była nazwa tracka

;DD

ADEN 

Informacje
Doczy: 11 Lis 2008
Piwa: 616
Skd: Chrzanów

Wysany: 07-01-2011, 12:33    #38

PietraZ napisa/a:
A mi się wydaję, że w Polsce tworzy się mały "Scantraxx", zamknięta grupa, która nie pozwala dojść innym. Ja myślę, że jak na scenie pojawia się tylko Driver, Enigmato czy Skydriver, to nie rozwija polskiej sceny hard. Jak sam Driver powiedział, nie ma zamiaru ustępować innym.

Driver i Enigmato też kiedyś byli młodzi. Ale ostro musieli zapierdalać żeby osiągnąć taki status. Co więcej startowali w czasach w których o internecie w książce mogli poczytać a jednak osiągnęli sukces dzięki uporowi, ciężkiej i mozolnej pracy. Dziś już maja długą listę sukcesów. I z tego tytułu należy się im szacunek.
Po za tym jak by im nie zależało to Eni by nie wykonał specjalnie nowego tracka na Toxi OA a Driver nie stworzył by wyszukanej TL na swój B-Day. To tylko małe przykłady które potwierdzają że nie spoczęli na laurach, jak kto niektórzy piszą.
Zresztą zobaczcie na discogs listę vinyli wydanych przez Enigmato, czy tak wygląda ktoś kto nie pracuje??????????????????????

Z innej beczki..
Ja nie mam nic do młodych ale ktoś kto nagrał dwa sety w traktorze nie jest DJ i ten co zrobił trzy tracki z sampli na podstawie tutków na YT nie jest producentem :)

Jedyny żal jaki mam do Eniego i Drivera to to że nie grają ani jednego tracka od Noisyboya. Przecież niektóre jego tracki są tak dokurwione że pała maleje a jednak brak ich w waszych TL z nieznanego mi powodu :)
(marny ze mnie klubowicz i rzadko zaglądam na hard imprezy, zwracam honor jeśli się mylę :piwo: )

SchizeQ 

Informacje
Piwa: 3135
Skd: Katowice Tauzen

$ wspomagacz (Ilo: 1) HF Stage @ SIL wspomagacz (Ilo: 1)

Wysany: 07-01-2011, 12:36    #39

ADEN napisa/a:
ktoś kto nagrał dwa sety w traktorze nie jest DJ
www.myspace.com/aden88dj
:hmm:

ADEN 

Informacje
Doczy: 11 Lis 2008
Piwa: 616
Skd: Chrzanów

Wysany: 07-01-2011, 12:38    #40

SchizeQ napisa/a:
ADEN napisa/a:
ktoś kto nagrał dwa sety w traktorze nie jest DJ
www.myspace.com/aden88dj
:hmm:

wszystkie nicki były po blokowane a nie chciałem że by to wyglądało aden88888888888888888 więc musiałem kombinować :)
Ostatnio zmieniony przez ADEN 07-01-2011, 13:41, w caoci zmieniany 1 raz  

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
1 uytkownikw czyta ten temat (1 Goci i 0 Anonimowych uytkownikw)
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Statystyki dla tego tematu:
Wywietle: 7357
Odpowiedzi: 153
Odwiedzin z google: 2377
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: