1. Na forum wymieniamy swoje poglady oraz opinie na dany temat. Jednak robimy to w sposb pokojowy. 2. Cierpliwo i tolerancja. Nie wszystko o co poprosisz dostaniesz w ten sam dzie. Czasami trzeba poczeka. 3. Czytaj uwanie posty. Staraj sie nie zadawa pyta ktre byo zadawane 20 razy w tym samym temacie. 4. Jako e nie kady regulamin jest perfekcyjnym ideaem, zatem administrator oraz moderator forum -dla dobra narodu- moe ukara ostrzeeniem uytkownika, jeeli uzna to za suszne. 5. W razie wszelkich watpliwosci pisa na PW do Administratora lub Moderatora. Wiecej!
remik09, Pokaż mi post w którym MŁODY DJ najeżdża na Drivera lub Eniego ?
no i właśnie to jest dla mnie dziwne bo Hayer cały czas o tym gada jakby najwiecej w tym temacie wiedział i najwięcej mu zależało, dziwne dla mnie to po prostu. Jak się już mają wypowiadać to może najbardziej zainteresowane osoby. Ja tylko podsumowałem wg mnie śmieszne oskarżenia.
_________________ Zany @ Energy 2000 Katowice 09.12.2011 Toxicator @ Mega Club 10.12.2011 ?
Pierwszy w filmiku jest Partyraiser, i to właśnie tak powinno się grać po wieloletnim stażu jako DJ, u was takich wyczynów nigdy nie widziałem niestety.
Pozatym nie wiem czym zapracowaliscie sobie na swoje stanowisko [bo po prostu nie wiem, bo mnie wtedy nie bylo] jeno kojaze ze Eni wydał mnóstwo wałków.
Czy wydaje dalej? nie mam pojęcia, no i co z Driverem?
Więc czym chcecie zapracować na teraźniejsze bookingi, skoro polegacie tylko na przeszłości? To właśnie nazywa się spoczęcie na laurach. Zawsze liczy się to co jest teraz, a historia może mieć na to jakiś wpływ, ale nie główny.
Nie, nie jestem DJ/producentem, nie mam kompletnie pojęcia o HS czy HC, i nie jestem już zainteresowany kto, co i jak zagra na imprezie. Ważne, że będzie leciała muzyczka z głośników i będzie można podensić i polansować się
Ilość występów w 2010 roku na polskiej hard scenie, takie ot podsumowanie mi się nasuneło:
Driver - 21 Enigmato - 15 Resq - 15 Overbizz - 11 Schizeq & dela - 9 The prototypes - 8 LukasH - 6 Extreme State - 6 Racid - 6 Ivensiders - 5 Skydriver - 5 Kayem - 5 radial playerz - 4 Siders - 4 Baseattack, torpex, Brain Holders, Digital Abuse, Rafir - 3 Q-factor, Voytas, Thriex, Tweeter, The Noize, Fenix, Tales, Braindropah - 2 ... Tak to mniej więcej wyglądało. Wydaje mi się, że musiałem coś przeoczyć z tych imprez które były zapodawane na HF bo brakuje mi tutaj Noisyboya. Poprawcie mnie.
Co do Drivera i Enigmato, róbcie swoje, moim zdaniem dobrą robotę odwalacie. Wypracowaliście swój poziom i poniżej niego nie schodzicie. Jedyną świeżość ( bo o tym tutaj też się rozchodzi ) jaką możecie wprowadzić do swoich występów to wybranie kilku nowych pozycji ehs/hs, które gniotą jądra i połączenie ich z tymi już starszymi, przy których Wy się dobrze bawicie i publika. Broń Boże nie zmieniajcie swojego stylu. AMEN !
Co do młodych i utalentowanych chłopaków ( jest tu paru takich ) to na pewno osiągniecie swój cel tylko trochę wytrwałości a sukces będzie wasz. Myślę, że lutowy zlot pokaże tak naprawdę wasze prawdziwe oblicze i sprawcie, że waszą pozytywną energią i umiejętnościami będzie rozpizda na maxa czekam z niecierpliwością
Jeszcze jedna sprawa. Była mowa o wsparciu doświadczenia i obycia na scenie starych wyjadaczy do młodszych chłopaków... Może taką pomocą było by zagranie wspólnego seta na imprezie przez np Drivera i Noisyboya czy Enigmato i Schizqa. To tylko taki ogólny przykład, chodzi mi o pewien sposób wprowadzenia tych młodych wilków. Chyba łatwiej będzie komuś nieobeznanemu do końca w HS, który zna tylko Drivera i Enigmato, zapamiętać tą osobe co z nimi grała niż gdyby grala osobnego seta. Taki ktoś może sobie pomyśleć " O, to ten co grał z Driverem/Enigmato w Mega Clubie to pewnie dobrze gra" i już jest to pewna forma reklamy siebie. Później grając już samemu seta ta osoba, która Cie usłyszała jak grałeś z Driverem czy z Enim wie już kim jesteś i wie, że może sie spodziewać dobrego grania więc idzie i Cie slucha przy tym się bawiąc. Tak to widzę jeżeli chodzi o promowanie młodych. AMEN !
Prześledziłem temat powierzchownie i uważam wszystkie spory za lekko nietrafione. Dlaczego? Nie można zarzucać Driver'owi czy Enigmato czy jakiemukolwiek innemu dejotowi, iż występując zabiera możliwość wystąpień "wschodzącym gwiazdom". To tak samo jakbym jadł chleb, a ktoś by podszedł do mnie i pow. , że jedząc ten chleb zabrałem mu możliwość najedzenia. Jeżeli chodzi o pomoc pro dla amatorów to nie można liczyć na za wiele, lecz wydaje mi się, że nikt nikomu źle nie życzy i jakby trzeba było to jakieś dobre słowo zawsze może paść z ust jakiegoś pro na rzecz amatora, który załóżmy rozpierdala system setami.
Co do samego sedna problemu to nie ludzie grający, lecz właśnie Ci słuchający nie dają szansy rozwoju sceny Hard czy jakiejkolwiek innej. Nie ma co się oszukiwać, ale zdecydowana większość społeczeństwa jest nastawiony nie na tandetę. To ludzie nie chodzą na imprezy i nie dają szansy nikomu młodemu, bo każdy woli iść na coś co zna. Chodzi mi tutaj o ogólną sytuacją PL klubbing'u. Nie ważne czy to hard czy jakieś ambienty, jeżeli jest coś undergroundowego to nie ma szans, aby w konsekwencji na imprezie była duża frekwencja. Dlaczego? Bo przeciętny Polak jak o czymś słyszy to zamiast powiedzieć sobie: "Na tym jeszcze nie byłem, ciekawe co tam będą grać." to lepiej z góry ocenić, nic nie wiedząc: "Eee tam, pewnie jakiś jazgot będą serwować. Wolę iść na DJ'a ŚRUBOKRĘT, bo on zapodaje "klubby".
Czy aż tak dużo więcej gramy niż "młodzi"? Wydaje mi się, że jakby było Eni, Driver - 50 występów, młodzi - po 3 występy to byście się mogli pluć.
100-NED napisa/a:
Co do samego sedna problemu to nie ludzie grający, lecz właśnie Ci słuchający nie dają szansy rozwoju sceny Hard czy jakiejkolwiek innej. Nie ma co się oszukiwać, ale zdecydowana większość społeczeństwa jest nastawiony nie na tandetę. To ludzie nie chodzą na imprezy i nie dają szansy nikomu młodemu, bo każdy woli iść na coś co zna.
I to jest bardzo dobry argument. Sami teraz popatrzcie kurwa na siebie. Gra w Energy 2000 DJ Zany czy Deepack = większość jedzie. Gra jakiś mało znany DJ Vecino = ??? NIKOGO TO KURWA NIE OBCHODZI. Analogia? Sami widzicie jak to jest. Znana ksywa i ludzie jeżdżą.