Witaj na Hardstyle & Hardcore!

Aby wejść do panelu należy się zalogować!
Zarejestruj się lub

Logowanie

Regulamin

1. Na forum wymieniamy swoje poglady oraz opinie na dany temat. Jednak robimy to w sposb pokojowy.
2. Cierpliwo i tolerancja. Nie wszystko o co poprosisz dostaniesz w ten sam dzie. Czasami trzeba poczeka.
3. Czytaj uwanie posty. Staraj sie nie zadawa pyta ktre byo zadawane 20 razy w tym samym temacie.
4. Jako e nie kady regulamin jest perfekcyjnym ideaem, zatem administrator oraz moderator forum -dla dobra narodu- moe ukara ostrzeeniem uytkownika, jeeli uzna to za suszne.
5. W razie wszelkich watpliwosci pisa na PW do Administratora lub Moderatora.
Wiecej!

Ogoszenie 
HardForum.info.pl

*jesli nie masz konta na HF V1 to do poczytania jest konto: test, haslo: test

HardForum.info.pl

Poprzedni temat «» Nastpny temat

Tagi tematu: dje, mlodsi, starzy, vs.

Otwarty przez: ROoZi
13-01-2011, 15:58
Starzy Dje vs. młodsi
Autor Wiadomo
Enigmato 
Deejay

Informacje
Doczy: 07 Kwi 2007
Piwa: 284
Skd: Katowice

Wysany: 07-01-2011, 16:57    #61

LukasH napisa/a:
Enigmato napisa/a:
HC bo to "cool".
Może niektórzy czują hardcore ? a nie grają tylko dlatego bo jest cool ? ;] ResQ grasz HC bo jest cool czy poprostu czujesz go ? jak to jest ...

Głupie pierdo.... że jest cool.

Wiadomo, że są osoby które to kochają i czują. Nie uogólniam.

Łosiu 
THE PROTOTYPES

Informacje
Doczy: 14 Lip 2007
Piwa: 392
Skd: Ruda Śląska /Ruda 1

$ wspomagacz (Ilo: 4)

Wysany: 07-01-2011, 17:12    #62

temat jest trudny , ci co troszke w nim siedza wiedza jak to wyglada ! pokazanie sie na scenie HARD w naszym kraju jest trudne , my z Ciastkiem nie mamy co narzekac bo w naszym przypadku sprawy potoczyly sie szybko po przez organizowanie imprez (startujac od dzielek ogrodowych xD ) z czego jestem zadowolony :-) teraz mimo wszystko ze sami jestesmy troszke zablokowani ! chcemy szukac nowych miejscowek i dawac szanse grajka ktorzy naprawde chca grac , traktuja to jako pasje,(mimo ze sami sie uczymy dopiero technik mixu) i nie maja problemu zeby spakowac cala konsole i przejechac tyle kilometrow na godzinnego seta np THRIEX ;-) ! nie ktorzy mimo wszystko ze nagrywaja setki setow do radia , to nie maja mozliwosci zagrania na imprezie i bez kombinowania nikt sobie nie poradzi . Wszyscy wiemy rowniez ze nie obylo by sie bez znajomosci ! relacje miedzy Dj-ami troszke pomagaja w stanieciu za konsola w klubie !!! co do Drivera I Eniego wybili sie w momencie kiedy HS teoretycznie nie istnial w naszym kraju ! bylo male grono Dj-ow ktorzy preferowali ten gatunek i po latach oni wioda prym w klubach, a grajkow tych gatunkow sa teraz setki ! Eni za tracki powinien wystepowac na zagranicznych eventach a Driver wyrobil sie w glowniej mierze przez WW ale ! moze jednak pozostac pewien żal bo propagowanie sceny Hard w Polsce nie polega na graniu w przeroznych miejscach ale i stosowaniu rotacji w LU na ktora wy macie tez duzy wplyw (a przynajmniej mozecie miec jezeli bedziecie chcieli)

Podzikowali:ZieloneQ
ZieloneQ 
David Duchovny

Informacje
Doczy: 25 Cze 2008
Piwa: 172
Skd: North

Wysany: 07-01-2011, 17:27    #63

Driver napisa/a:
Miejsca na naszej scenie nie brakuje wystarczy dla wszystkich

Nie zrozum mnie źle Driver: Masz na myśli scenę (tą np. w Mega Club'ie) czy "S"cenę (Hardstyle, której nie ma - a jeśli jest to tylko wam się tak wydaje, ponieważ nie zapominaj że poza południem Polski garstki ludzi są jedynie w temacie).
Meine gabba freunde aka. wujek Kokz podsunął mi całkiem nie głupią ideę wspominając o tym "progresie" : Starzy DJ'e, zacznijcie promować młodych, pokażcie im drzwi (nie wyjściowe ;P ) , to już by był tzw. progress dla tej "S"ceny którą jesteście Wy. Dzięki temu w niedalekiej przyszłości ma szanse zaistnieć (miejmy nadzieję że już na stałe) w całej Polszy :)
Ostatnio zmieniony przez ZieloneQ 07-01-2011, 17:29, w caoci zmieniany 1 raz  

Podzikowali:koko123
Driver 
HardStyle!

Informacje
Doczy: 09 Pa 2007
Piwa: 349
Skd: Gliwice / Chorzów

Wysany: 07-01-2011, 17:35    #64

Łosiu napisa/a:
zagranicznych eventach a Driver wyrobil sie w glowniej mierze przez WW

Tak w woli wyjasnieina ktos tu chyba nieuwaznie przeczytal moje Bio :]
Zanilm zaczolem prace w WW to kawal dobrej roboty odjebalem z Johnnym w Klubie Bravo i przejechalem pol poslki nie wspominajac o imprezach Masters Of Hardstyle ktore byly po drodze ...dzieki czemu szefowie WW zaproponowali mi prowadzenie tematycznej imprezy HSN :)

Hello !!!

Odsylam na moja strone jak by ktos chcial sie zapoznac www.dj-driver.com

;D
Ostatnio zmieniony przez Driver 07-01-2011, 17:38, w caoci zmieniany 1 raz  

koko123 

Informacje
Doczy: 05 Wrz 2007
Piwa: 894
Skd: Gliwice

$ wspomagacz (Ilo: 2)

Wysany: 07-01-2011, 17:35    #65

A ja pozwolę się odnieść do przytoczonego przeze mnie progresu.
Panowie, skoro to słowo budzi w Was skojarzenia związane z tańcem i popisami to ja się nie dziwię, że puszczając Wasze wczorajsze i 2 letnie sety nie słyszę różnicy pod niemalże żadnym względem (często włącznie z tracklistą). Ba, czytając Wasze wypowiedzi mam wrażenie, że pod względem technicznym osiągnęliście maximum, a tak nie jest, bowiem djing stawia nieograniczone możliwości i cały czas można brnąć do przodu i rozwijać swoje skillsy, czego przykładem jest chociażby Daniel Mondello (o ile mnie moja hardstyle'owa pamięć nie zawodzi). Wy opieracie się na poprawnie wykonywanych przejściach, ale wymagający słuchacz chciałby czegoś więcej od DJ'i z 10-15 letnim stażem.

Łosiu 
THE PROTOTYPES

Informacje
Doczy: 14 Lip 2007
Piwa: 392
Skd: Ruda Śląska /Ruda 1

$ wspomagacz (Ilo: 4)

Wysany: 07-01-2011, 17:45    #66

Driver napisa/a:
Łosiu napisa/a:
zagranicznych eventach a Driver wyrobil sie w glowniej mierze przez WW

Tak w woli wyjasnieina ktos tu chyba nieuwaznie przeczytal moje Bio :]
Zanilm zaczolem prace w WW to kawal dobrej roboty odjebalem z Johnnym w Klubie Bravo

tak owszem , pamietam bo do bravo jezdzilem ;) . no ale kiedy HS sie urozpowszechnil bardziej w PL to ty przewodziles w WW i tak wiekszosc ludzi ci zapamietala ( lata swietnosci zaczely sie od WW :P

SchizeQ 

Informacje
Doczy: 11 Lip 2007
Piwa: 3135
Skd: Katowice Tauzen

$ wspomagacz (Ilo: 1) HF Stage @ SIL wspomagacz (Ilo: 1)

Wysany: 07-01-2011, 17:54    #67

koko123, podważasz autorytet :)

Hardman 
Early Mastah!

Informacje
Doczy: 25 Lut 2010
Piwa: 82
Skd: Olsztyn

$ wspomagacz (Ilo: 1)

Wysany: 07-01-2011, 18:26    #68

hayer86 napisa/a:
[
Również pisałem wcześniej, że nie kwestionuje waszego wkładu :) Tylko problem polega na tym, bardzo łatwo jest wykorzystywać pozycję najlepszego DJ w PL zdobytą jakby nie patrzeć dawno temu. Miejsca młodym talentom jest zrobić trudno, tylko dlatego, że 'to My jesteśmy gwiazdami'. Spoko, rozumie, zapracowaliście na taki status, ale to nie wystarczy. Trzeba coś dalej robić, żeby utrzymać swoją pozycję. A co ? To już nie pytaj się mnie o to, bo jak sam powiedziałeś, nie mam o tym zielonego pojęcia.

Ja tu czegoś nie rozumiem, albo niedokładnie czytam ten temat. :/

Przecież młodzi DJ'e co rusz pojawiają się w składach na różnego rodzaju imprezy. Najlepszym przykładem jest choćby najbliższy zlot Hardforum gdzie pojawią się ci, których nikt wcześniej w klubie nie miał przyjemności usłyszeć.

Pozycja jaką wyrobili sobie Enigmato, Driver i ResQ nie była tworzona po to by teraz usunąć się w cień. Ja widzę to raczej w ten sposób - chłopaki są obyci już w temacie i patrząc fachowym okiem mogą wyłapać młode talenty, które być może za jakiś czas będą miały szanse ich zastąpić. Pierwszy w kolejce stoi SchizeQ. Kto będzie następny? Czas pokaże. :)

LeD 
Retal

Informacje
Doczy: 02 Maj 2010
Piwa: 481
Skd: M-ce

$ wspomagacz (Ilo: 1)

Wysany: 07-01-2011, 18:34    #69

ADEN napisa/a:

Driver i Enigmato też kiedyś byli młodzi. Ale ostro musieli zapierdalać żeby osiągnąć taki status. Co więcej startowali w czasach w których o internecie w książce mogli poczytać a jednak osiągnęli sukces dzięki uporowi, ciężkiej i mozolnej pracy. Dziś już maja długą listę sukcesów. I z tego tytułu należy się im szacunek.
Po za tym jak by im nie zależało to Eni by nie wykonał specjalnie nowego tracka na Toxi OA a Driver nie stworzył by wyszukanej TL na swój B-Day. To tylko małe przykłady które potwierdzają że nie spoczęli na laurach, jak kto niektórzy piszą.
Zresztą zobaczcie na discogs listę vinyli wydanych przez Enigmato, czy tak wygląda ktoś kto nie pracuje??????????????????????

No tak, tu się zgodzę. Driver ewidentnie jest legendą polskiej sceny, był w zasadzie prekursorem. Inna sprawa to Enigmato, ResQ... Polska scena hardstyle/hardcore jest w dobrej kondycji, ale czy nie brakuje trochę świeżości (pomijając ResQ). Większość nawet moich upośledzonych muzycznie kolegów, choć raz kiedyś słyszała o takim polskim dju jak Driver (do dzisiaj katują "Driver - Sexy").
No ale tak czy siak przydałoby się trochę tej świeżości na polskiej scenie klubowej i nie chodzi tu tylko o hardstyle...
Czytałem wypowiedzi Drivera i z całym szacunkiem trochę denerwował mnie jego ton wypowiedzi, no ale trzeba mu tutaj przyznać rację. Po 15 latach zapierdalania na to, też bym nie chciał ustąpić.

PietraZ 
Oh God Why

Informacje
Doczy: 16 Cze 2010
Piwa: 485
Skd: Wrocław

$ wspomagacz (Ilo: 3) HF Stage @ SIL wspomagacz (Ilo: 1)

Wysany: 07-01-2011, 18:45    #70

Ja nie mówię o ustępowaniu, ale świeżość by się przydała. Sorry, ale nie oszukujmy się, kogo widać na polskiej scenie Hard, tylko Driver i Enigmato. Dla mnie się już to przejadło, chce usłyszeć coś nowego. Nawet w ten sposób, że są promowane nowe kawałki polskich wykonawców, a pomału jest ich coraz więcej. Nie rozwinie się scena Hard jak będą grali ciągle ci sami w tych samych miejscach.

Everything you hear, is real...
Ostatnio zmieniony przez PietraZ 07-01-2011, 18:45, w caoci zmieniany 1 raz  

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
1 uytkownikw czyta ten temat (1 Goci i 0 Anonimowych uytkownikw)
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Statystyki dla tego tematu:
Wywietle: 7348
Odpowiedzi: 153
Odwiedzin z google: 2377
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: