Witaj na Hardstyle & Hardcore!

Aby wejść do panelu należy się zalogować!
Zarejestruj się lub

Logowanie

Regulamin

1. Na forum wymieniamy swoje poglady oraz opinie na dany temat. Jednak robimy to w sposb pokojowy.
2. Cierpliwo i tolerancja. Nie wszystko o co poprosisz dostaniesz w ten sam dzie. Czasami trzeba poczeka.
3. Czytaj uwanie posty. Staraj sie nie zadawa pyta ktre byo zadawane 20 razy w tym samym temacie.
4. Jako e nie kady regulamin jest perfekcyjnym ideaem, zatem administrator oraz moderator forum -dla dobra narodu- moe ukara ostrzeeniem uytkownika, jeeli uzna to za suszne.
5. W razie wszelkich watpliwosci pisa na PW do Administratora lub Moderatora.
Wiecej!

Ogoszenie 
HardForum.info.pl

*jesli nie masz konta na HF V1 to do poczytania jest konto: test, haslo: test

HardForum.info.pl

Poprzedni temat «» Nastpny temat

Tagi tematu: dje, mlodsi, starzy, vs.

Otwarty przez: ROoZi
13-01-2011, 15:58
Starzy Dje vs. młodsi
Autor Wiadomo
Thriex 
Bpm+

Informacje
Doczy: 05 Lut 2009
Piwa: 29
Skd: Kędzierzyn-Koźle

$ wspomagacz (Ilo: 1)

Wysany: 08-01-2011, 17:14    #101

miniol napisa/a:
Podsumowując- jeśli ktoś się tutaj rozwija to są to moim zdaniem tylko the acolyte i noisyboy. Cała reszta grajków niczym szczególny się nie wyróżnia

miniol napisa/a:
Dlatego jestem zdania, że pierwszeństwo w bookingach powinni mieć nowi producenci. Bo de facto to oni są wschodzącymi gwiazdkami. Jeśli ktoś tylko gra, to nie powala talentem.

Masz świętą rację, oni powinni mieć pierwszeństwo bo starają się, cięzko pracują i zasługują na to żeby pokazać swoje produkcje, pokazać na co ich stać oraz żeby ludzie mogli ich posłuchać, ocenić ;) Ale inni też chcą się pokazać, po za tym nie wszyscy robią i będą robić utwory na poziomie, jedni lepiej miksują drudzy produkują więc i tym i tym powinno się dać mimo wszystko szansę ;D Ja taką otrzymałem-uję ale nie poprzestane na dj-ingu. Niestety jeszce troche musze poczekać bo jednak kasa jest potrzebna, a chodze do szkoły to nie jest łatwo cokolwiek zarobić, dlatego coś sprzedaję żeby coś mogłem kupić. Nie mogę wszytskiego mieć od razu ^_^
Ostatnio zmieniony przez Thriex 08-01-2011, 17:22, w caoci zmieniany 1 raz  

BD.Lukash 
Beat Destroyers

Informacje
Doczy: 23 Sie 2009
Piwa: 1722
Skd: Gliwice

$ wspomagacz (Ilo: 3) HF Stage @ SIL wspomagacz (Ilo: 1)

Wysany: 08-01-2011, 17:27    #102

miniol napisa/a:
Dlatego jestem zdania, że pierwszeństwo w bookingach powinni mieć nowi producenci.
bez jakiegoś ataku ale ile tracków wydał Driver ? :)

noisyboy 

Informacje
Doczy: 19 Kwi 2008
Piwa: 660
Skd: Bytom

$ wspomagacz (Ilo: 3)

Wysany: 08-01-2011, 18:18    #103

a co to ma do rzeczy ? Driver jest DJem, a coś w produkcji tez sie kręcił z tego co pamiętam. Ale jak mówię, Driver jest DJem, no chyba ze o czymś nie wiem to przepraszam :)

basemaster 

Informacje
Doczy: 23 Pa 2009
Piwa: 29
Skd: jaro

Wysany: 08-01-2011, 18:18    #104

Śledzę, temat uważnie, ale dopiero teraz coś naskrobię od siebie :D Ok Driver i Eni zdominowali Polską scenę hs i to nie ulega wątpliwośći... ale przecież oni grają ehs, tak więc scena Nu nie jest przez nich zablokowana, mylę się? Chyba nikt mi nie wmówi, że Nu jest mniej popularne w pl, niż ehs :)

miniol 
www.melbshuffle.pl

Informacje
Doczy: 25 Cze 2007
Piwa: 288
Skd: Siemianowice Śl.

Wysany: 08-01-2011, 18:51    #105

LukasH napisa/a:
bez jakiegoś ataku ale ile tracków wydał Driver ? :)
Ojj nie wiem, ale o ile mnie pamięć nie myli to wydawał coś jako blasted stylez. Jednak mówiąc o producentach, miałem na myśli raczej nowych DJów. Bo eni i driver kupę lat na to pracowali i zapracowali sobie na renomę. Jeśli ktoś nowy chce im dorównać, to niech pokaże się z jakimiś trackami i dopiero wtedy będzie mógł udowodnić że faktycznie jest bardzo dobry albo i lepszy od nich.

Obecnie odnoszę wrażenie, że każdy chce im dorównać w miksowaniu, ale nikt nie obierze innej drogi niż oni. Nikt nawet nie uczy się porządnego scrachu. Nikt nie tarmosi tych potencjometrów tak jak chociażby Thunder. Każdy odpali tracka i czeka na przejście (aczkolwiek mogę się mylić, bo nie zawszę miałem okazję oglądać jak gracie za konsolą).

Mogę powiedzieć, że ja osobiście jestem w trakcie tworzenia kilku tracków, do których też chciałbym robić potem live acty z wokalem na live, keyboardem, kontrolerem i samplerem. Myślę, że tego właśnie brakuje w obecnym grajkowaniu. Mam też nadzieję, że już za pół roku będzie możliwość odstawienia takiego live acta. Jeszcze mi brakuje tylko samplera i tracków ;p

Ale wracając do tematu, to z tego co widzę, to niewielu robi postępy więc nie wiem, dlaczego się tak uczepiliście tego eniego i drivera. Jeśli kogoś uraziłem to sory, ale uważam, że na dzień dzisiejszy niewielu z was może pokazać coś więcej od nich.

SchizeQ 

Informacje
Doczy: 11 Lip 2007
Piwa: 3135
Skd: Katowice Tauzen

$ wspomagacz (Ilo: 1) HF Stage @ SIL wspomagacz (Ilo: 1)

Wysany: 08-01-2011, 20:34    #106

DJ =/= Producent.

vulcan 
Kolejarz FPL

Informacje
Doczy: 13 Pa 2008
Piwa: 526
Skd: Bydgoszcz/Warszawa

$ wspomagacz (Ilo: 6) HF Stage @ SIL wspomagacz (Ilo: 1)

Wysany: 09-01-2011, 04:00    #107

Mnie tylko w tym wszystkim tylko nie pasuje jedna rzecz, że Polska scena hard jest bardzo mała pod względem geograficznym. Owszem jest lepiej niż kilka lat temu. Co jakiś czas dzieje się coś w WLKP czasem w Wawie, ale uważam, że ten progres jest zdecydowanie za mały.
Praktycznie poza Śląskiem hardy nie istnieją. Chociaż ostatnia impreza w Poznaniu z miejscowym składem, a klub bardzo długo (choć nie należy do największych) był wypełniony po brzegi wypadła bardzo fajnie.
Ostatnio zmieniony przez vulcan 09-01-2011, 04:05, w caoci zmieniany 1 raz  

PietraZ 
Oh God Why

Informacje
Doczy: 16 Cze 2010
Piwa: 485
Skd: Wrocław

Wysany: 09-01-2011, 12:31    #108

I oto mi chodzi. Może w ten sposób mogli by Ci najlepsi Dje polscy zaangażować. Jesteście znani, macie dużo wtyków i możliwości. Nie tylko w kółko te same kluby na śląsku. Tak jak w jakimś stopniu Driver był zaangażowany w Brainstorm. To już też było coś :D

Everything you hear, is real...

Łosiu 
THE PROTOTYPES

Informacje
Doczy: 14 Lip 2007
Piwa: 392
Skd: Ruda Śląska /Ruda 1

$ wspomagacz (Ilo: 4)

Wysany: 09-01-2011, 12:47    #109

a ktorego byl Brainstorm bo nie pamietam xd xd xd sa sety ??

BD.Lukash 
Beat Destroyers

Informacje
Doczy: 23 Sie 2009
Piwa: 1722
Skd: Gliwice

Wysany: 09-01-2011, 12:48    #110

Nie nagrywano xd

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
1 uytkownikw czyta ten temat (1 Goci i 0 Anonimowych uytkownikw)
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Statystyki dla tego tematu:
Wywietle: 7357
Odpowiedzi: 153
Odwiedzin z google: 2377
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: