| |
| Autor | Wiadomo¶æ |
Informacje Do³±czy³: 05 Wrz 2007 Posty: 2512 (0,36/dzieñ) Piwa: 894 Sk±d: Gliwice  | Wys³any: 06-10-2009, 21:49 | #41
|
| Grzybek fajnie to ująłeś. miniol ja akurat z kilkoma osobami miałem przyjemność na ten temat rozmawiać, ale nawet jakby nie, to obserwując nawet przez krótki okres czasu na własne oczy prezencję takich imprez można stwierdzić jedno, że właśnie jest ona ucieczką przed tymi wszystkimi rzeczami, które tutaj zostały opisane. Jeśli by tak nie było to scena już lata temu wparowałaby na imprezy chociażby w megaclubie.
wystarczy choć RAZ posmakować tej sceny, żeby to zrozumieć, czego przykÅ‚adem jest Grzybek i jego jakże trafna wypowiedź i zanim SQ znowu zaczniesz rÄ™kami i nogami zapierać siÄ™ o swoich racjach to może tak po prostu zrób, przekonaj siÄ™ na wÅ‚asne oczy, bo podkreÅ›lam jeszcze raz.. ciężko mi siÄ™ dyskutuje o czymÅ› o czym nie masz tak naprawdÄ™ absolutnego pojÄ™cia. | _________________ Nowenna PompejaÅ„ska, czyli od pasji do Pasji. | | Ostatnio zmieniony przez koko123 06-10-2009, 21:49, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz | |
| |
 | |
|
Informacje Do³±czy³: 31 Mar 2007 Wiek: 36 Posty: 2740 (0,39/dzieñ) Piwa: 58 Sk±d: Berza, Ruda Åšl  | Wys³any: 06-10-2009, 21:58 | #42
|
| | koko123 napisa³/a: | | zanim SQ znowu zaczniesz rÄ™kami i nogami zapierać siÄ™ o swoich racjach to może tak po prostu zrób, przekonaj siÄ™ na wÅ‚asne oczy, bo podkreÅ›lam jeszcze raz.. ciężko mi siÄ™ dyskutuje o czymÅ› o czym nie masz tak naprawdÄ™ absolutnego pojÄ™cia. |
_________________________________________________________________ | _________________
 | | Ostatnio zmieniony przez Defkon 06-10-2009, 21:59, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz | |
| |
 | |
Informacje Do³±czy³: 11 Lip 2007 Wiek: 36 Posty: 7707 (1,1/dzieñ) Piwa: 3135 Sk±d: Katowice Tauzen  | Wys³any: 06-10-2009, 22:12 | #43
|
| | koko123 napisa³/a: | | wystarczy choć RAZ posmakować tej sceny | i wtedy kim sie jest? WTAJEMNICZONYM? Pro mega super elo lepszym niz cala reszta ktora nie doswiadczyla takiej imprezy? To tak samo jak napisac ze kto nie byl na thunderdome to jest cipa nie hardcorowiec Zreszta rozmawiamy ogolnie o spdkr a nie o tym czy bylo fajnie na imprezie SC czy nie. To samo pisza ludzie po Global Gathering "wow, scena hardstyle wymiotÅ‚a, na codzien slucham house ale jak zobaczylem jak Ci ludzie sie bawia - cos niesamowitego to TRZEBA ZOBACZYC" blablabla.. i czy to czyni scene hardstyle od razu super wyjatkowa? To samo napisaÅ‚ Daron po woodstocku ze tez klimat jak NIGDZIE indziej, a jak ludzie sie bawia!! i czy to od razu czyni tamtÄ… scenesuper mega fajna ze trzeba ja kryc przed ludzmi? To troche jak opisy panienek na fotce "jestem jedyna w swoim rodzaju wyjatkowa".. szkoda ze kazda to pisze.
| koko123 napisa³/a: | | czego przykÅ‚adem jest Grzybek i jego jakże trafna wypowiedź | grzybek napisal to samo co ty tylko inaczej ubral w slowa " nie dodal nic konkretnego od siebie.
| SchizeQ napisa³/a: | | i teraz Koko powiedz mi kim jest Pelap? Pozerem? Szpanerem? Czlowiekiem ktoremu "spdkr sie nie nalezy " ? Jak nazwiesz takich ludzi i skad wiesz ze lwasnie oni nie beda przyszloscia tej sceny? | dalej nie uzyskalem odpowiedzi a mysle ze jest BARDZO wazna | | Ostatnio zmieniony przez SchizeQ 06-10-2009, 22:13, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz | |
| |
 | |
Informacje Do³±czy³: 05 Wrz 2007 Posty: 2512 (0,36/dzieñ) Piwa: 894 Sk±d: Gliwice  | Wys³any: 06-10-2009, 22:19 | #44
|
| i wtedy się wie o czym się rozmawia po prostu, wie o jakim fenomenie się mówi, , a Ty tego nie wiesz i sprowadzasz swoje posty do absurdalnej ofensywy nie wiadomo skąd wyciągniętej. Moja propozycja jest taka.. jedź do Warszawy 31.10, porozmawiaj z ludźmi na ten temat, zapoznaj się z tym "fenomenem", zapoznaj się ze sceną, obejrzyj to od środka, wróć z Warszawy i się wypowiedz.
Czy tacy ludzie będą przyszłością sceny spdkr? nie wiem, nie jestem wyrocznią, nie mam takiej wiedzy.
ah kwestia Twoich setów.. no rzeczywiÅ›cie dobre te sety terror/speedcore! szczególnie ten z houseami na poczÄ…tku.. hardcore psycho dj! naprawdÄ™.. jestem pod wrażeniem i nie umiaÅ‚em powstrzymać siÄ™ od ironii do której Twoja postawa mnie sprowokowaÅ‚a. | _________________ Nowenna PompejaÅ„ska, czyli od pasji do Pasji. | | Ostatnio zmieniony przez koko123 06-10-2009, 22:22, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz | |
| |
 | |
Informacje Do³±czy³: 24 Sty 2009 Posty: 2081 (0,32/dzieñ) Piwa: 70 Sk±d: Feynoord  | Wys³any: 06-10-2009, 22:21 | #45
|
| dobra wypowiedz i szczera Pelapa nie jest gotowy i to mi sie podoba pamietajcie ze wiekszosc z was ewoluowala z sceny hs na hc i tak moze byc w przypadku wypowiedzi Pelapa ... i prosze SchizeQ nie mieszaj w to Pelapa ah kwestia Twoich setów.. no rzeczywiÅ›cie dobre te sety terror/speedcore! szczególnie ten z houseami na poczÄ…tku.. hardcore psycho dj! naprawdÄ™.. jestem pod wrażeniem i nie umiaÅ‚em powstrzymać siÄ™ od ironii do której Twoja postawa mnie sprowokowaÅ‚a. Totalinsz miazga | | Ostatnio zmieniony przez GABBERHEAD 06-10-2009, 22:29, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz | |
| |
 | |
Informacje Do³±czy³: 11 Lip 2007 Wiek: 36 Posty: 7707 (1,1/dzieñ) Piwa: 3135 Sk±d: Katowice Tauzen  | Wys³any: 06-10-2009, 22:31 | #46
|
| GABBERHEADS, a gdzie Twoja wypowiedz? I nie mieszam w to Pelapa ze cos do niego mam, ale jezdzi na eventy, nie jezdzi na imprezy spdkr, a chetnie by posluchal np w mega.. wiec ciekawi mnie kim jest dla Koko, bo chyba pozerem | koko123 napisa³/a: | | absurdalnej ofensywy nie wiadomo skÄ…d wyciÄ…gniÄ™tej | pisze 100% prawdy | koko123 napisa³/a: | | jedź do Warszawy 31.10 | mam inna impreze tego dnia.
| GABBERHEADS napisa³/a: | | szczególnie ten z houseami na poczÄ…tku. | no tak bo zagrane bylo dokladne przejscie house -> speedcore.. sorry ale chyba przeoczyles 6h pomiedzy | | Ostatnio zmieniony przez SchizeQ 06-10-2009, 22:33, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz | |
| |
 | |
Informacje Do³±czy³: 29 Mar 2007 Wiek: 38 Posty: 6259 (0,88/dzieñ) Piwa: 2350 Sk±d: z Ukrainy  | Wys³any: 06-10-2009, 22:32 | #47
|
| Dla mnie w ogóle to zastanawiam się o czym wy dyskutujecie??
To jak SchizeQ gra to jest wydaje mi się jego indywidualna sprawa. Jak będzie chciał kreować swój styl tak że na imprezach HS kończy SC to tak będzie robić, jak będzie chciał to bedzie kończył Disco-kurwa-polo i też mu nikt nie zabroni. Jedynie co to może zostać niezaproszony do klubu albo znienawidzony przez publike. Ale to jest jego problem. Ja osobiście wole totalne dopierdolenie do pieca na sam koniec. Kiedyś wystarczyło mi 10 minut HC na koniec teraz, już potrzebuje SC . Ale nieeeee! Nie byłem na żadnej imprezie 100% SC . Tylko co to ma do rzeczy?
Cóż też bym się zgadzał z wypowiedzią Grzybka gdybym napisał na forum to samo co mu kiedyś tam opowiedziałem na imprezie, a widząc jego wypowiedzi to nawet wiem kto był jego mentorem ;].
Każda muzyka kreuje się swoimi prawami i w KAŻDEJ muzyce jest andengrałndtdtd tylko trzeba go poszukać. Gadasz koko123 o obecnym stanie HS i nie chcerz żeby tak się stało z SC. Ja to rozumie. Ale dlaczego teraz HS jest jaki jest? Bo go grali po klubach? Bo zrobili taką impreze jak Qlimax? Gówno prawda. HS był też andengradnowy ale sie skomercjalizował przez producentów, osób lecących na kase. I nie ważne czy SC będzie grany na imprezach HS czy nie, tak czy siak, pojawi się jeden chujek z drugim, zrobi z niego SpeedGówno dla mas i zrobi sie komercja i tanio sie sprzeda. Choć osobiście wątpie w taki scenariusz, to jednak go podaje. Jak wiadomo komercja = przypadkowi ludzie z dupy wzieci.
Pozatym dlaczego nic nie miałeś przeciw MKT na Toxicatorze??
Miałem coś jeszcze napisać ale musze leciec. Do jutra | _________________ Uwaga! Powyzszy post -jakkolwiek brzmi- jest niesmieszny.
 | |
| |
 | |
Informacje Do³±czy³: 05 Wrz 2007 Posty: 2512 (0,36/dzieñ) Piwa: 894 Sk±d: Gliwice  | Wys³any: 06-10-2009, 22:49 | #48
|
| nikt mu nie zabrania, ale też nie każdy będzie akceptował takiego postępowania, a ja do tych ludzi należę i się o tym wypowiadam. No właśnie nawiązałeś do przeszłości i hc.. widzisz ja również do niej nawiązuję, bo nie chciałbym, żeby na każdym kroku spotykać się z taką modą na spdkr w stosunku do której gatunek ten jest po prostu wyrazem buntu, sprzeciwem na to co popularne, modne i na topie, sprzeciwem propagandy obecnej w masówce, brakiem akceptacji nowoczesnych trendów! a w hardstyle te wszystkie rzeczy są obecne, jest moda, jest to co na topie, są trendy i jest na nie popyt. jeśli przez takie działania zajdzie wśród komercyjnej polskiej publiki popyt na spdkr to całe to andergrandowe przedsięwzięcie, które miało być właśnie taką niezależną alternatywą trafi jasny chuj.
źle interpretujecie mój apel o poznaniu andergrandu.. sam byłem tylko na paru imprezach.. no właśnie byłem na nich i przekonałem się, że ta scena jest właśnie wyrazem takiego sprzeciwu o jakim wyżej pisałem i dopiero wówczas kiedy odwiedziłem pierwszą imprezę w takich klimatach, pomimo tego, że byłem słuchaczem o wiele dłużej to zrozumiałem- dopiero wtedy zrozumiałem całe przesłanie muzyki speedcore.
dlaczego nie miałem nic do mkt.. hmm wydało mi się to fajnym pomysłem i uważam, że taka jednorazowa akcja ma się nijak do regularnego podawania na tacy hardstyle'owej społeczności konkretnego gatunku, ponieważ na podstawie hc dawkowanego w ten regularny sposób w przeszłości można stwierdzić, że szybko obróci się to w zwykłą modę. | _________________ Nowenna Pompejańska, czyli od pasji do Pasji. | |
| |
 | |
hasder HARDCORE TO THE BONE

Informacje Do³±czy³: 10 Sty 2009 Wiek: 37 Posty: 1308 (0,2/dzieñ) Piwa: 105 Sk±d: Ruda Åšlůnsko  | Wys³any: 06-10-2009, 23:04 | #49
|
| | miniol napisa³/a: | | za maÅ‚o wiemy, żeby mówić cokolwiek w imieniu caÅ‚ej sceny |
moge sie przyznać bez bicia,z ę scena SC, a nawet TC jest dla mnie tematem małoznanym, pod względem muzycznym. Mało kojarze z tego gatunku dj'i ale to nie znaczy, ze nie znam w ogóle tego gatunku i nie potrafie sie przy nim bawić.
| SchizeQ napisa³/a: | | Ja mowie w imieniu swoim i tych paru osob ktore ok godziny 3 sa szczesliwi na mohach bo nie musza dla kilkunastu minut jezdzic kilkaset kilometrów. |
zależnie od sił raz te ostatnie chwile spędzam na małej salce na parkiecie, ran na sofie.. .ale tak czy siak, porusza mnie to bardziej niż grany w tym czasie na małej salce HS i czy sie bawie czy nie, to wewnętrznie czuję pozywytną energie.
| Daron37 napisa³/a: | | To jak SchizeQ gra to jest wydaje mi siÄ™ jego indywidualna sprawa. Jak bÄ™dzie chciaÅ‚ kreować swój styl tak że na imprezach HS koÅ„czy SC to tak bÄ™dzie robić, jak bÄ™dzie chciaÅ‚ to bedzie koÅ„czyÅ‚ Disco-ku*wa-polo i też mu nikt nie zabroni. Jedynie co to może zostać niezaproszony do klubu albo znienawidzony przez publike |
dokładnie... a póki co to an małej salce zawsze sie ktoś bawi... czasem są pustki ale to wydaje mi sie w momentach gdy na chwile jest zwolnione tempo i wszyscy wychodzą ochłonąć na chwile i złapać powietrze... a potem powrót na małą salkę... i nogi same noszą.
| Daron37 napisa³/a: | Ja osobiÅ›cie wole totalne dopierdolenie do pieca na sam koniec. KiedyÅ› wystarczyÅ‚o mi 10 minut HC na koniec teraz, już potrzebuje SC |
też tak teraz mam. Kiedyś w ogoóle nie pomyślałbym, z eprzy SC się da bawic, a teraz sam czekam na ten moment jak będzie szybciej i szybciej i szybciej, bo ciagle z czasem mi tempo wydaje sie wolne. I wtedy własnie znowu tempo przyśpiesza > i znowu wolne > i znowu przyśpiesza, itd...
co do undergroundu i komercji - prosta riposta. Dopóki Dj tworzy muzykę dla siebie i dla ludzi, jest underground. Kiedy zaczyna grać dla pieniędzy i dla ILOŚCI (ludzi) zaczyna sie komercja.
a mkt na Toxi wg mnie był idealny, z tym, że troche źle zareklamowany. Zareklamowany był jako "dodatkowa" scena, a była to do godziny 2 praktycznie całkiem oddzielna impreza. Mimo to i tak znalazło sie wielu sympatyków tej scenyi bawili sie na niej od samego początku do samego konca. | _________________ Born to Die, Hard to the Core, Born To Die For The HARDCORE!!! | |
| |
 | |
Informacje Do³±czy³: 07 Gru 2008 Posty: 599 (0,09/dzieñ) Piwa: 51 Sk±d: z Pizdy  | Wys³any: 07-10-2009, 17:50 | #50
|
| kup klamke jeden z drugim umówcie sie na dobrym miejscu stańcie na przeciwku,,niech każdy włączy swoją muzykę i policzy do 3 i ogień,,jestem ciekaw kto wygra..hehehe hardcore is brutal... | _________________ Fuck You,You Fucking Fuck!!!! | |
| |
 | |
| |