| |
| Autor | Wiadomo |
Informacje Doczy: 05 Wrz 2007 Posty: 2512 (0,36/dzie) Piwa: 894 Skd: Gliwice  | Wysany: 06-10-2009, 00:54 | #21
|
| "dokładnie taka sama definicje kilka lat temu mogłbyś podać tylko zamiast "speedcore'u" dałbyś "hardstyle/hardcore"
więc dlaczego po raz kolejny popełniać ten sam błąd i propagować taki gatunek wśród nieodpowiednich ludzi, skoro mają tendencję do "zjadania tego co im się poda na tacy i wysrywania kupą pełną sztuczności"?
też nie rozumiem postawy "bycia fajnym" w zalezności od tego jakiej muzyki się słucha, ale taka postawa na imprezach hardstyle'owych jest wszech obecna, nieraz się z taką spotkałem, nawet wśród ludzi, którzy nieświadomie ją prezentowali. (w 90% im mocniejszej muzyki słuchasz tym jesteś fajniejszy), nie zrozumiem takiej podstawy, ale moda na hardcore wśród hardstyle'owej społeczności w jej wielu aspektach pozwala mi wyobrazić sobie co będzie dalej.
też słucham wielu gatunków z szantami na czele, ale skoro to są inne światy to ich nie przeplatam ze sobą i nie domagam się pieśni żeglarskiej na koncertach hip hopowych, a speedcore'u na hardstylach, tylko po prostu skoro w tym się lubuję to tego szukam i tu i ówdzie. | _________________ Nowenna Pompejańska, czyli od pasji do Pasji. | |
| |
 | |
|
Informacje Doczy: 11 Lip 2007 Wiek: 36 Posty: 7707 (1,1/dzie) Piwa: 3135 Skd: Katowice Tauzen  | Wysany: 06-10-2009, 07:48 | #22
|
| koko123, jasne ze sa imprezy speedcore ale nie kazdy ma kase/czas/opcje transportu zeby wyjezdzac np. do Warszawy. Ja chetnie bym jechał, do Lodzi tez mialem jechac ale jednak impreza w mega wychodzi mnie 20 zł a sam dojazd do Łodzi i spowrotem zajmuje mi 2 dni + 100zl czy iles
a co roznicy miedzy radiem a impreza Przeciez w necie mozna sie jeszcze bardziej napinac i kozaczyc w muzyce jesli przed nami jest grany hardstyle to nie masz pewnosci czy ktos z nustylowcow nie zostawi wlaczonego radia, nie sciagnie seta a potem bedzie sobie go puszczal na telefonie w autobusie przy kumplach To jeden chuj tak na dobra sprawe.
A co do mojego bycia fajnym, no spoko ja jestem zly bo gram za szybko za mocno, ResQ jest zly bo gra pedalskie melodyjki i za wolno.. to co mamy grac?
I jeszcze sprawa klbu. Mega to nie WW, to nie Energy i to nie Manieczki, jest dosc undergroundowym klubem | | Ostatnio zmieniony przez SchizeQ 06-10-2009, 07:49, w caoci zmieniany 1 raz | |
| |
 | |
hasder HARDCORE TO THE BONE

Informacje Doczy: 10 Sty 2009 Wiek: 37 Posty: 1308 (0,2/dzie) Piwa: 105 Skd: Ruda Ślůnsko  | Wysany: 06-10-2009, 08:48 | #23
|
| | SchizeQ napisa/a: | | Mega to nie WW, to nie Energy i to nie Manieczki, jest dosc undergroundowym klubem |
tu sie tez zgadzam... Mega to jest i w sumie zawsze był jeden z najm,niej komercyjnych klubów w Katowicach. I podoba mi sie najbardziej, i jego wystrój i miejsce, i ogólny klimat włącznie z ludźmi (wiadomo zawsze sie znajdzie ktoś kto nie pasuje do reszty ale tam jest najmniej przypadkowych ludzi) | _________________ Born to Die, Hard to the Core, Born To Die For The HARDCORE!!! | |
| |
 | |
Informacje Doczy: 29 Cze 2007 Wiek: 41 Posty: 3302 (0,47/dzie) Piwa: 471 Skd: Dąbrowa Górnicza  | Wysany: 06-10-2009, 08:55 | #24
|
| | hasder napisa/a: | | SchizeQ napisa/a: | | Mega to nie WW, to nie Energy i to nie Manieczki, jest dosc undergroundowym klubem |
tu sie tez zgadzam... Mega to jest i w sumie zawsze był jeden z najm,niej komercyjnych klubów w Katowicach. I podoba mi sie najbardziej, i jego wystrój i miejsce, i ogólny klimat włącznie z ludźmi (wiadomo zawsze sie znajdzie ktoś kto nie pasuje do reszty ale tam jest najmniej przypadkowych ludzi) |
http://hardforum.com.pl/v...?t=3332&start=0 | |
| |
 | |
Informacje Doczy: 31 Mar 2007 Wiek: 36 Posty: 2740 (0,39/dzie) Piwa: 58 Skd: Berza, Ruda Śl  | Wysany: 06-10-2009, 12:12 | #25
|
| troche poczytalem wiecej mi sie nie chce ;/
pozostawcie SC w takim stanie jaki go mamy w PL !! jak ktos lubi to pojedzie nawet nad morze i pier.. inne imprezy | _________________
 | |
| |
 | |
hasder HARDCORE TO THE BONE

Informacje Doczy: 10 Sty 2009 Wiek: 37 Posty: 1308 (0,2/dzie) Piwa: 105 Skd: Ruda Ślůnsko  | Wysany: 06-10-2009, 12:50 | #26
|
| | DefQon.1 napisa/a: | | jak ktos lubi to pojedzie nawet nad morze i pier.. inne imprezy |
zgadza sie ... ale jak ktoś lubi też inne gatunki i musi wybierać między kilkoma to wtedy jest problem... | _________________ Born to Die, Hard to the Core, Born To Die For The HARDCORE!!! | |
| |
 | |
Informacje Doczy: 05 Wrz 2007 Posty: 2512 (0,36/dzie) Piwa: 894 Skd: Gliwice  | Wysany: 06-10-2009, 13:21 | #27
|
| dlatego imprezy są zapowiedziane z tak dużym wyprzedzeniem, żeby każdy nawet odkładając złotówkę dziennie był w stanie finansowo się wyrobić na taką imprezę. 2 dni zajmuje Ci podróż na imprezę? To dziwne, bo ostatnio wyjazd uskuteczniony został o 17.00 czyli o tej mniej więcej o której zaczyna się b4 przed megaclubem, a w swoim łóżku byłem już o 10:00.. czyli 1-3 h później niż po imprezie w mega clubie. Wystarczy tylko chcieć.
"I jeszcze sprawa klbu. Mega to nie WW, to nie Energy i to nie Manieczki, jest dosc undergroundowym klubem "
mam rozumieć, że w obronie swoich poglądów i w Maspalomas znalazłeś andergrand gdzie na imprezie z elektro hausami i trancem pojechałeś speedcore'm ? co to było? undergroundowe stoliki? Chyba się źle rozumiemy- nie chodzi mi o wystrój klubu, bo rzeczywiście prezencja małej sali w mega clubie może sprawiać pozory podziemia, ale chodzi mi o ludzi i klimat panujący na imprezach. Społeczność na imprezach hardstyle'owych w mega nie jest społecznością andergrandową, no co wy (rozwój wątku postrzegania społeczności na imprezach hs w mojej opinii w temacie hs.pl)
apropo radia.. zgodnie z Twoim tokiem myślenia trzeba byłoby usunąć spdkr z internetu, a przecież nie o to chodzi.. jest różnica w odbiorcy, który sobie słucha przed kompem speedcore'u i jedzie do Kielc, niż słucha w mega i maspalomas i reaguje tak jak reaguje społeczność hsowa na regularne dawkowanie konkretnych trendów (rozwinięcie tej myśli również w temacie na hs.pl).
apropo Twojego bycia fajnym.. wybacz, nie mam pomysłów, żeby twierdzić inaczej, dlaczego zachowujesz się tak egoistycznie jak poza tym, żeby przyglnęła do Ciebie etykieta extreme hardcore psycho dj i chcesz, żeby tak publika Cie postrzegała. Po większym przeanalizowaniu i przemyśleniu Twojej postawy wydaje mi się to zajebiście sztuczne i pozerskie tym bardziej, że
można wywnioskować, że grasz tak tylko pod publiczkę, bo w tym gąszczu setów znalazłem wszystko, minimale, house, trance, ale tc się nie doszukałem.
szkoda tylko, że robisz to kosztem poświęcenia, pracy i pasji innych ludzi, no bo po co tworzyli oni scenę? | _________________ Nowenna Pompejańska, czyli od pasji do Pasji. | | Ostatnio zmieniony przez koko123 06-10-2009, 13:31, w caoci zmieniany 2 razy | |
| |
 | |
Bogiel Hardstyle / Hardcore

Informacje Doczy: 05 Lut 2008 Wiek: 37 Posty: 749 (0,11/dzie) Piwa: 20 Skd: HardstyleLand  | Wysany: 06-10-2009, 13:54 | #28
|
| Nigdy ten rodzaj muzyki mnie nie bawił.
Jedynie GFB podobało mi się na toxicu . | _________________

| | Ostatnio zmieniony przez Bogiel 06-10-2009, 13:55, w caoci zmieniany 1 raz | |
| |
 | |
Informacje Doczy: 29 Mar 2007 Wiek: 38 Posty: 6259 (0,88/dzie) Piwa: 2350 Skd: z Ukrainy  | Wysany: 06-10-2009, 18:18 | #29
|
| [Evil Daron Brother Mod]
| no i ostatni edit, mam wrażenie, że nie zapoznaliście się chłopaki z tym tematem na hs.pl, a zachęcam go przeczytać, żebyście poznali wyczerpująco moje zdanie na ten temat wraz z wieloma argumentami. To naprawdę ułatwi dyskusję i zaoszczędzi pisania po raz enty tego samego.
przed dalszą dyskusją serdecznie i bez żadnego przekąsu zachęcam jeszcze raz
|
| koko123 napisa/a: | | (rozwinięcie tej myśli również w temacie na hs.pl). |
Wymieniami się banerami z HS.pl, ale nie mamy wspólnych kont, a żeby cokolwiek przejrzeć tam trzeba się zalogować. Więc dalsze odnoszenie się do HS.pl bedzie traktowane jako spam. I żadnej dyskusji w tej sprawie. Ctrl+C, Ctrl+V tak dla ułatwienia. Pozdro666 [/Evil Daron Brother Mod] | _________________ Uwaga! Powyzszy post -jakkolwiek brzmi- jest niesmieszny.
 | |
| |
 | |
Informacje Doczy: 11 Lip 2007 Wiek: 36 Posty: 7707 (1,1/dzie) Piwa: 3135 Skd: Katowice Tauzen  | Wysany: 06-10-2009, 19:35 | #30
|
| | koko123 napisa/a: | | i w Maspalomas znalazłeś andergrand gdzie na imprezie z elektro hausami i trancem pojechałeś speedcore'm ? | a skad taka informacja ze JA gralem spdkr w Maspalomas?
| koko123 napisa/a: | | bo w tym gąszczu setów znalazłem wszystko, minimale, house, trance, ale tc się nie doszukałem. |
http://lsdb.eu/set/15523/...25-04-2009.html http://lsdb.eu/set/5876/S...28-10-2008.html
a ile jest na lsdb moich setow HC? tez zaledwie pare, to dlatego ze jesli chodzi o core moja biblioteka byla bardzo dlugo uboga, gram hardcore tak na prawde krótko ale slucham o wiele dluzej
| koko123 napisa/a: | | apropo radia.. zgodnie z Twoim tokiem myślenia trzeba byłoby usunąć spdkr z internetu | a zgodnie z Twoim tokiem myslenia warto byloby przekazywac sobie info o imprezie spdkr na gg miedzy wtajemniczonymi - przeciez przyjda pozerzy, wiksiarze i co bedzie?!
| koko123 napisa/a: | | no bo po co tworzyli oni scenę? | po to zeby nie zdechla za pare lat jak tej malej grupce znudzi sie imprezowanie.
a gdzie opinia reszty?! | | Ostatnio zmieniony przez SchizeQ 06-10-2009, 19:37, w caoci zmieniany 1 raz | |
| |
 | |
| |