Witaj na Hardstyle & Hardcore!

Aby wejść do panelu należy się zalogować!
Zarejestruj się lub

Logowanie

Regulamin

1. Na forum wymieniamy swoje poglady oraz opinie na dany temat. Jednak robimy to w sposb pokojowy.
2. Cierpliwo i tolerancja. Nie wszystko o co poprosisz dostaniesz w ten sam dzie. Czasami trzeba poczeka.
3. Czytaj uwanie posty. Staraj sie nie zadawa pyta ktre byo zadawane 20 razy w tym samym temacie.
4. Jako e nie kady regulamin jest perfekcyjnym ideaem, zatem administrator oraz moderator forum -dla dobra narodu- moe ukara ostrzeeniem uytkownika, jeeli uzna to za suszne.
5. W razie wszelkich watpliwosci pisa na PW do Administratora lub Moderatora.
Wiecej!

Ogoszenie 
HardForum.info.pl

*jesli nie masz konta na HF V1 to do poczytania jest konto: test, haslo: test

HardForum.info.pl

Poprzedni temat «» Nastpny temat

Tagi tematu: speedcore

Speedcore
Autor Wiadomo
SchizeQ 

Informacje
Doczy: 11 Lip 2007
Piwa: 3135
Skd: Katowice Tauzen

$ wspomagacz (Ilo: 1) HF Stage @ SIL wspomagacz (Ilo: 1)

Wysany: 05-10-2009, 22:50    #11

http://hardforum.com.pl/viewtopic.php?t=3657 zgodziles sie zagrac pomimo ze jest to real HARDSTYLE radio, ehh niszczysz to piekno spdkr, jak mozesz ;(

Nemek 

Informacje
Doczy: 26 Cze 2007
Piwa: 37
Skd: Łódź/Katowice

$ wspomagacz (Ilo: 3)

Wysany: 05-10-2009, 22:51    #12

kuzwa mac GG macie jak nie moge wam sprzedac Boxa na dole macie pisac tam bo bana to moge sprzedac nawet za darmo...

ROoZi 
Reverse Bass!

Informacje
Doczy: 28 Mar 2007
Piwa: 2448
Skd: Chorzów Batory

$ wspomagacz (Ilo: 6) HF Stage @ SIL wspomagacz (Ilo: 1)

Wysany: 05-10-2009, 22:55    #13

z tego co czytam to Koksowi chodzi tylko o to zeby speed byl grany tylko na typowo speedcorowcyh imprezach a nie na hardstylowo-hardcorowych :)

[ Movies From Parties ]

koko123 

Informacje
Doczy: 05 Wrz 2007
Piwa: 894
Skd: Gliwice

$ wspomagacz (Ilo: 2)

Wysany: 05-10-2009, 23:00    #14

moim zdaniem co już nieraz podkreślałem bardzo dobrze, jeśli ludzie zagłębiają się w dany gatunek za pośrednictwem sieci internetowej, a zresztą sam przez różne audycje się w to wszystko zagłębiałem. Jeśli nie widzisz różnicy w słuchaniu radia i ogólnie zgłębianiu się w rozmaite gatunki przez sieć, (a potem rosnącą przez takie działania pasję wykorzystywać do wycieczek do Łodzi/Kielc/Holandii i przekonać się na własne oczy o tak propagowanym andergrandowym klimacie) a graniu na imprezie, gdzie ludzie mają tendencję do napinania się/pozerstwa/ulegania modzie/niszczeniu esencji danego gatunku to proponuję reaktywować lewą tudzież prawą kulę mózgu i zacząć myśleć, starać się zrozumieć, postawić się w sytuacji całej społeczności, która przez lata tworzyła polski andergrand, a nie odpowiadać zajebiście płytkimi gadkami i patrzeć przez pryzmat czubka swojego nosa.. owszem .. zgodziłem się i zaczynam żałować tego duetu w tym momencie.

Roozi, tak o to mi chodzi, a dlaczego? poza tym co tutaj napisałem, a napisałem dość pobieżnie zachęcam do wejścia w wyżej podany przeze mnie link, ponieważ tam rozwinąłem swój tok myślenia w sposób dość wyczerpujący, a naprawdę dwa razy nie chce mi się tego samego pisać :)
Ostatnio zmieniony przez koko123 05-10-2009, 23:04, w caoci zmieniany 1 raz  

lukasz 

Informacje
Doczy: 31 Pa 2007
Piwa: 25
Skd: Katowice/Kraków

Wysany: 05-10-2009, 23:03    #15

A czy nie uwazacie ze komercjalizacja i upadek wyjdzie na dobre temu gatunkowi,przeciez i takie przypadki zna historia? :)

ROoZi 
Reverse Bass!

Informacje
Doczy: 28 Mar 2007
Piwa: 2448
Skd: Chorzów Batory

$ wspomagacz (Ilo: 6) HF Stage @ SIL wspomagacz (Ilo: 1)

Wysany: 05-10-2009, 23:06    #16

koko123, przeczytalem na hs i wiem ocb Ci :)

[ Movies From Parties ]

Legolek 
_-^-_ Piramida _-^-_

Informacje
Doczy: 12 Sie 2007
Piwa: 88
Skd: Chorzów

$ wspomagacz (Ilo: 3)

Wysany: 05-10-2009, 23:52    #17

Tak ale to tak samo jak na ja hmm powiedzmy Trancowej imprezie gram hardstyle albo na odwrót?? Ale dlaczego? Bo wiemy że grając niektóre style w danym np województwie możemy ujrzeć pusty parkiet. A tego każdy dj na imprezie nie marzy sobie. Dlatego wplata się wszystko czasami na jedną imprezę by zapoznać ludzi z mało znanymi i granymi stylami w danym klubie lub tam np województwie bo a nóż mu się spodoba i przekaże dalej i będzie sens robienia calości imprez jedno gatunkowych bo ludzie na nie będą przychodzić.

Bo przecież jest taka prawda że 3/4 ludzi co przychodzi na Hardstylowe imprezy przychodzi bo jest jebnięcie a nie że ta muzyka ma coś więcej w sobie. Na electro przychodzi bo jest taneczny bit często już daremny. A na speedcore przyjdą Ci co lubią bardzo dużo BPM!
Ostatnio zmieniony przez Legolek 05-10-2009, 23:54, w caoci zmieniany 1 raz  

hasder 
HARDCORE TO THE BONE

Informacje
Doczy: 10 Sty 2009
Piwa: 105
Skd: Ruda Ślůnsko

$ wspomagacz (Ilo: 2) HF Stage @ SIL wspomagacz (Ilo: 2)

Wysany: 06-10-2009, 00:03    #18

Legolek napisa/a:
Dlatego wplata się wszystko czasami na jedną imprezę by zapoznać ludzi z mało znanymi i granymi stylami w danym klubie lub tam np województwie bo a nóż mu się spodoba i przekaże dalej i będzie sens robienia calości imprez jedno gatunkowych bo ludzie na nie będą przychodzić.

i tu + 10000000 dla Legolka, przykłądowo... w mega jest MOH czyli members od HARDSTYLE, i w nazwie imprezy o hardcore nie ma ani słowa,czyli w sumei hardcore'u tez nie powinno byc, a jednak jest wiele osób, którte sie przy nim bawią... tak samo nie ma w nazwie speedcore'u i też jest grany na imprezie, a to,z ę jest już grany dla mniejszej ilości ludzi to moim zdaniem tylko dlatego, zeby wypełnić tą (powiedzmy) czasoprzestrzeń... bo impreza zaczyna sie o 21. mniej wiecej 3 godziny HS, 3 Godziny HC, i 2 godziny SC ... jest jakiś podział dla gatunków, każdy moze sobie znależżć cos dla siebie. Łatwo jest znależć co miesiąc w jedny mrejonie impreze gdzie graja troche hardstyleu i komercji naprzemian... trudniej jest znależć impreze co miesiąc w jedny mrejonie grdzie grają hardcore, a już praktycznie niemożliwe jest znależć choćby jedną imprezę na 2 miesiące w jednym rejonie gdzie grają tylko i wyłącznie speedcore, a dzięki "łączonym" imprezom można cos takeigo osiągnąć. Przede wszystkim ... bądźmy tolerancyjni. Ja hardstyleu posłuchac lubie, ale zbytnio do tańca mnie nie rusza... ale ok, inni sie chcą bawić, niech sie bawią, bo wiem,z ę potem będzie HC i ja sie bede bawić i inni bedą stać/siedzieć i patrzeć jak sie bawią ludzie przy hardcore, tak samo jak ja stoje i patrze jak sie ludzie bawią przy HS. Widaomo każdy by wolał impreze typowo jednogatunkową dla siebie, ale jeśli takowej nie ma to trzeba jakoś połączyc siły...

koko123 

Informacje
Doczy: 05 Wrz 2007
Piwa: 894
Skd: Gliwice

$ wspomagacz (Ilo: 2)

Wysany: 06-10-2009, 00:17    #19

Gdyby scena i gatunek spdkr wymagały takiego "połączenia sił" to z racji jej długoletniego istnienia już takowe 500x razy by zaistniało. Nie chce być tutaj postrzegany jako jakiś stary wyjadacz czy cokolwiek, bo nie mam prawa się takowym mianować, ale wystarczyło kilka imprez, poznanie opinii różnych ludzi, którzy zaangażowani są w temat już naprawdę wiele, zrozumienie i zaangażowanie się w brzmienie i istotę speedcore'u, żeby zrozumieć, że to jest pierdolony sprzeciw na inne gatunki, które dotknęła taka przypadłość jak hs, hc, czy cokolwiek. Protest przeciwko sztuczności, która dominuje na hardstyle'ach. Przeciwstawienie się modzie! Alternatywa dla modnych rzeczy dla modnej młodzieży.

Nie po to ludzie tworzyli przez tyle lat podziemną scenę i nie po to w dalszym ciągu o nią dbają, o jej charakter, klimat, żeby teraz w tak błahy sposób tylko, dlatego, że kurwa 'maniakom' nie chce się dupy ruszyć poza katowice, a schizek chce być fajny speedcore psycho dj niszczyć całe jej piękno.

to nie jest egozim, tylko konserwowanie klimatu tworzonego przez LATA!!! egoizmem jest jego zabijanie przez chęć bycia fajnym w mega clubie i po stronie dance flooru i po stronie djki. Hasder trzeba być tolerancyjnym, ale trzeba też docenić starania i pracę, które ktoś włożył w stworzenie andergrandu odciętego od mody, syfu i wszystkich innych negatywnych zjawisk, jakie obecne są na imprezach hs, trance itd i myślę, ze to jest ważniejsze niż tolerancja ludzi leniwych, którzy nie mają ochoty jeździć na imprezy i, którym trzeba podsuwać wszystko pod nos bo tak im wygodnie i mają wyjebane na resztę. (nie mówiąc już o imprezach zagranicznych chociaż tutaj oczywiście- bardzo duże koszta wchodzą w grę)

no i ostatni edit, mam wrażenie, że nie zapoznaliście się chłopaki z tym tematem na hs.pl, a zachęcam go przeczytać, żebyście poznali wyczerpująco moje zdanie na ten temat wraz z wieloma argumentami. To naprawdę ułatwi dyskusję i zaoszczędzi pisania po raz enty tego samego.

przed dalszą dyskusją serdecznie i bez żadnego przekąsu zachęcam jeszcze raz :)

http://forum.hardstyle.pl...?t=8563&start=0
Ostatnio zmieniony przez koko123 06-10-2009, 00:36, w caoci zmieniany 5 razy  

hasder 
HARDCORE TO THE BONE

Informacje
Doczy: 10 Sty 2009
Piwa: 105
Skd: Ruda Ślůnsko

$ wspomagacz (Ilo: 2) HF Stage @ SIL wspomagacz (Ilo: 2)

Wysany: 06-10-2009, 00:44    #20

koko123 napisa/a:
zrozumienie i zaangażowanie się w brzmienie i istotę speedcore'u, żeby zrozumieć, że to jest pierdolony sprzeciw na inne gatunki, które dotknęła taka przypadłość jak hs, hc, czy cokolwiek

dokładnie taka sama definicje kilka lat temu mogłbyś podać tylko zamiast "speedcore'u" dałbyś "hardstyle/hardcore", a zamiast "hs, hc", "eurodance czy electro"... Też nie jestem zwolennikiem komercjalizacji, nawet wręcz jestem jej wrogiem, ale jeśli już coś ma być pokazane "dla ludu" to niech to jest pokazane z jak najlepszej strony... co do "bycia fajnym" dla mnie jest to w ogóle nie do pojęcia... wg mnie muzyka jest czymś indywidualnym dla każdej osoby, więc nie rozumię pojęcia "być cool bo sie słucha hs czy hc" ... słucham tego czego słucham, i nie jest to tylko hs, hc, sc, czy tc, bo słucham bardzo wielu gatunków tych elektronicznych jak i nawet polskiej muzyki od czasu do czasu - zależnie od humoru i towarzystwa, ale nie widze celu mówić komuś ze słucham tego a tego bo wszyscy tego słuchają i są super zajebiści... za to np podziwiam Defqona. Bo ciagle błądzi po gatunkach muzycznych i ciagle szuka tego co go porusza, ale nie jest mu wstyd sie przyznać,z ę podoba mu sie raz coś z sp, raz z rocka, a raz z popu.

Co do tematu na hs.pl to nie wiem nie czytałem, ale jutro jak bede mial troche czasu może to poczytam ;)

PS. koko123, na PW odpisze jutro bo na dzisiaj juz mam dosyć pisania i jeszcze mnie trzyma troche bania, tak,z e ciezko sie skupic :D

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
1 uytkownikw czyta ten temat (1 Goci i 0 Anonimowych uytkownikw)
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Statystyki dla tego tematu:
Wywietle: 9163
Odpowiedzi: 141
Odwiedzin z google: 2864
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: