Witaj na Hardstyle & Hardcore!

Aby wejść do panelu należy się zalogować!
Zarejestruj się lub

Logowanie

Regulamin

1. Na forum wymieniamy swoje poglady oraz opinie na dany temat. Jednak robimy to w sposób pokojowy.
2. Cierpliwoœæ i tolerancja. Nie wszystko o co poprosisz dostaniesz w ten sam dzieñ. Czasami trzeba poczekaæ.
3. Czytaj uwa¿nie posty. Staraj sie nie zadawaæ pytañ które by³o zadawane 20 razy w tym samym temacie.
4. Jako ¿e nie ka¿dy regulamin jest perfekcyjnym idea³em, zatem administrator oraz moderator forum -dla dobra narodu- mo¿e ukaraæ ostrze¿eniem u¿ytkownika, je¿eli uzna to za s³uszne.
5. W razie wszelkich watpliwosci pisaæ na PW do Administratora lub Moderatora.
Wiecej!

Og³oszenie 
HardForum.info.pl

*jesli nie masz konta na HF V1 to do poczytania jest konto: test, haslo: test

HardForum.info.pl

Poprzedni temat «» Nastêpny temat

Tagi tematu: nustyle

NUstyle
Autor Wiadomo¶æ
yoshko 
Infectious

Informacje
Do³±czy³: 27 Kwi 2007
Piwa: 48
Sk±d: Bytom

$ wspomagacz (Ilo¶æ: 1)

Wys³any: 22-05-2010, 17:18    #191

KAT, dobrze prawisz. Niemniej bezproduktywne jest dalsze drążenie tematu. Ale doceniam twoje trzeźwe spojrzenie na ta sprawa!

Frog 
Alone Warrior

Informacje
Do³±czy³: 25 Kwi 2007
Piwa: 484
Sk±d: Zabrze

Wys³any: 23-05-2010, 00:37    #192

No prosze jak kol. @KAT ladnie napisal :) Po za moze jednym zdaniem z tym paradoksem. Bo narzekanie to jak jest pewnie to ze popularyzuje sie nuSTYLE a tutaj dla wielu to juz nie HS wiec wiesz..

ResQ 
Hardstyle / Hardcore

Informacje
Do³±czy³: 11 Cze 2008
Piwa: 634
Sk±d: MyÅ›lenice

$ wspomagacz (Ilo¶æ: 4)

Wys³any: 24-05-2010, 08:10    #193

KAT napisa³/a:
Nowy hardstyle jest komercyjny mówicie? I ludzie cieszą się, że w końcu w naszym kraju grają znani dj'e z Włoch czy Holandii? Macie racje, wasi ukochani polscy dj'e (bez obrazy dla nich) z pewnością grają charytatywnie na imprezach.

w PL gralo kilka gwiazd zanim HS sie zrobil happy :P i klimat na imprezach jak i same imprezy byly o wiele inne... no ale coz - tak to juz jest ze wszystkim gdzie jest potencial - wtedy sa i ludzi chcacy robic na tym wieksz i wieksza kase

co do PL hard artystow - w tym kraju jak nigdy nie bylo tak nadal nie ma na poziomie wynagrodzen w porownaniu z jaka kolwiek inna (mniej lub bardziej popularna) muzyka...

Outworld (HC): http://www.facebook.com/outworldhardcore

SchizeQ 

Informacje
Do³±czy³: 11 Lip 2007
Piwa: 3135
Sk±d: Katowice Tauzen

$ wspomagacz (Ilo¶æ: 1) HF Stage @ SIL wspomagacz (Ilo¶æ: 1)

Wys³any: 24-05-2010, 08:25    #194

ResQ napisa³/a:
co do PL hard artystow - w tym kraju jak nigdy nie bylo tak nadal nie ma na poziomie wynagrodzen w porownaniu z jaka kolwiek inna (mniej lub bardziej popularna) muzyka...
no ale ludzie sa swiecie przekonani ze dj(Polski) w klubie nie dosc ze dostaje duza kase ( :lol: ) to jeszcze za darmo je, pije, nic nie placi za przejazd i ma 5cio gwiazdkowy hotel :DD i jestesmy tak komercyjni ze grajac jedna impreze w miesiacu mozemy przezyc caly miesiac a grajac dwie to juz odkladamy na porsche :D

ResQ napisa³/a:
w PL gralo kilka gwiazd zanim HS sie zrobil happy

i w megaclubie 02.02.08 bylo tyle ludzi ze nie bylo miejsca zeby przejsc, nie mowiac o swobodnej zabawie.

KAT napisa³/a:
Jak to kiedyś mój znajomy powiedział - jeden lubi pomarańcze a drugi jak mu pulok śmierdzi - ale widzę, że nie każdy potrafi uszanować gusta innych.
gorzej gdy ktos nie lubi gdy mu pulok smierdzi, nagle zaczyna smierdziec a on nie moze nic z tym zrobic czyli tak jak wlasnie mamy teraz w hs ;]
KAT napisa³/a:
Chcecie, żeby imprezy cieszyły się większą popularnością ale nie chcecie żeby hardstyle sie rozprzestrzeniał na większą rzeszę ludzi.
fixed

chcemy zeby imprezy cieszyly sie wystarczajaca popularnosciÄ… ale nie chcemy przypadkowych klajmaksowiczy na imprezach/forach.
Udzielam sie na kilku forach warezowych o ogromnej rozpietosci muzycznej i glownie mozna spotkac komentarze "ale kosa!!!!!! yeah!! " pod kawałkami ktore obok kosy nawet na beatporcie nie leżały a komentarze pisza osoby ktore sluchaja hands up'u ;] na imprezach tez widac pełno przypadkowych ludzi ;]

djxxx 
*HT*HS*HC*

Informacje
Do³±czy³: 12 Kwi 2010
Piwa: 13
Sk±d: Ujazd ÅšlÄ…ski

Wys³any: 29-05-2010, 00:09    #195

Muzą hard interesuje się od bardzo dawna (wydaje mi się , że trochę wiedzy na ten temat posiadam ...) i wiem tylko jedno , że co niektórym się popieprzyło w główkach twierdząc , że wszystko co nowe to do dupy bo to ten NuS...!!! Ludzie nie wszystko co wychodzi jest NuS /NuHS czy zwał jak zwał. Ogólnie NuS/NuHs jest przyjęte , że to mocny trance/dance - hardstyle w którym jest sporo melodii i wokalu śpiewanego - OK . Jednak dla wielu osób NuS/NuHS to wszystko co zaczęło wychodzic po 2006/2007/2008 ( różne są zdania na ten temat... ) oraz obecnie wszystko co nowe i związane z HS = tandeta - mega pomyłka. Oczywiście wychodzi mnóstwo słabych kawałków ale zdarzają się naprawdę dobre utworki ale ludzie niestety z góry je skreślili... Więcej nie piszę bo znowu warnem zarobie :)

sycoman 
united gabber's

Informacje
Do³±czy³: 03 Lut 2010
Piwa: 408
Sk±d: Å›lÄ…sk-Halemba

$ wspomagacz (Ilo¶æ: 4) HF Stage @ SIL wspomagacz (Ilo¶æ: 1)

Wys³any: 29-05-2010, 10:58    #196

no bo zawsze było jest i będzie chodzić o kasę tak to już jest widać ludziom odpowiada NUHS i dlatego takie produkcje cieszą się teraz popularnością ( nie na naszym forum ;D ) no ale wiadomo Holandia wiedzie tutaj prym,......tak samo w latach 90' było z Gabber-em coraz to cięższe klimaty i coraz mniej kobiet na imprezach i zrobiło się ponuro a co za tym idzie mniejsza kasa,i kawałki traktujące o braku kobiet na imprezach typu ''No women aloud'' - Spermiator-a,i w związku Dj-e którym na myśl by nie przyszło grając co innego niż ciężki CORE przestawili się na Happyhardcore ( DJ Paul Elstak itp.) i zaraz była wielka publika na imprezach i większa kasa.............co za tym idzie DJ-e którzy pozostali przy ciężkich Core-ach zaczęli się wyśmiewać z Happycore-u że tego słuchają dzieciaki........szybka nienawiść do Happy i różne nazwy typu TOYTOWNTEKKNO.......i utwory Happy is vor homo's - Neophyte.........czyli podobnie jak tutaj na forum też twierdzimy że NUHS jest dla dzieci nie ma w nim prawie nic z hard........no ale wszystko co gorsze z czasem przemija DJ-e wracają grać to co lubią ( Paul Elstak ).........happy wyniosło się na wyspy tam znane teraz jako UK HARDCORE,FREEFORM........może z NUHS będzie tak samo i powrócą czasy Hardstyle-u z prawdziwego zdarzenia i piękny mocny Reversebass ;D
Ostatnio zmieniony przez sycoman 29-05-2010, 11:07, w ca³o¶ci zmieniany 12 razy  

Frog 
Alone Warrior

Informacje
Do³±czy³: 25 Kwi 2007
Piwa: 484
Sk±d: Zabrze

Wys³any: 29-05-2010, 17:09    #197

@Schiz to normalne ze dla kogos kto slucha dance,hands up jak uslyszy HS to dla niego kosa....

remik09 

Informacje
Do³±czy³: 27 Gru 2007
Piwa: 228
Sk±d: Ruda Slaska

Wys³any: 29-05-2010, 18:00    #198

SchizeQ napisa³/a:
chcemy zeby imprezy cieszyly sie wystarczajaca popularnosciÄ… ale nie chcemy przypadkowych klajmaksowiczy na imprezach/forach.

no ale tej logiki to ja nie rozumiem, to gdzie Ci ludzie mają poznać tą muzykę ? przyjdzie, nie spodoba mu się to już nie wróci i tyle, spodoba się, wróci i już nie będzie przypadkiem. A tak w ogóle szczerze mówiąc to ostatnio jakoś mało przypadków widzę, przypadkowi ludzie będą np na Brainstormie bo będą w cholerę znane nazwiska, które przyciągną ludzi. Nie spodoba im się to nawet niech se posiedzą na ławkach, mnie tam osobiście wysoka frekwencja na imprezach nie przeszkadza bo zazwyczaj jest znaczna większość ludzi kumatych ;)

djxxx 
*HT*HS*HC*

Informacje
Do³±czy³: 12 Kwi 2010
Piwa: 13
Sk±d: Ujazd ÅšlÄ…ski

Wys³any: 30-05-2010, 22:38    #199

Odnoszę wrażenie , że to forum zamiast łączyć wszystkich kochających mocne brzmienie ( muzykę hardstyle , hardcore itd ) to zaczyna coraz bardziej dzielić , a nawet wrogo nastawiać do siebie czego głównym powodem jest NUSTYLEHARDSTYLE czy jak ktoś sobie chce niech nazuwa... ; Uważam , że coniektórzy powinni sobie dać na wstrzymanie bo odstraszają tylko ludzi... Co jest w tym złego , że Ktoś lubi Nustyle?? Osobiście kocham stare dobre brzmienie , lubię HC ( nie wszystko ale większość ) ale także niektóre kawałki z Nustyle ( czytaj Hardstyle + melodia/wokal śpiewany ) i nie robie z tego jakiegoś przedstawienia... ; Przez niektórych osobników ( wymądrzających się ) wiele osób lubiących nustyle nawet się nie wypowiada na forum...

KristoF 

Informacje
Do³±czy³: 21 Gru 2009
Piwa: 153
Sk±d: Sosnowiec

$ wspomagacz (Ilo¶æ: 3) HF Stage @ SIL wspomagacz (Ilo¶æ: 1)

Wys³any: 31-05-2010, 18:50    #200

Ja kocham stare dobre early i nic tego nie zmieni. Wszystko zaczeło się od utworu Deepack - The Prophecy ( chyba z filmiku otwarcia katowickiego klubu Wyższy Wymiar ) który od razu mi podszedł i słuchałem tego na okrągło ale było mi mało więc moje zainteresowanie tego rodzaju muzyką się nasiliło :] Mogę powiedzieć, że na EHS się wychowałem, to jest coś co lubię i z którego czerpie dużo radości i energii i za każdym razem kiedy go słyszę pojawia mi sie banan na mordce :D

Na temat NU sądze, że są kawałki które są dobre i mogę ich posłuchać ale większości produkcji brakuje mocy i tego "pierdolnięcia" które było w EHS. Być może ktoś kto usłyszał pierwszy raz jakiś współczesny kawałek hardstyle'owy i nie miał nigdy z tym stylem muzyki do czynienia będzie szukał podobnych melodyjnych utworów z wokalem i z delikatnym basem w tle i będzie mu się to podobało - krótko mówiąc jego początki zaczną się od NU ( tak jak mój od early ) i się na nim wychowa, będzie się na nim wzorował, będzie się tym jarał.
Myślę, że jak już coś się zasłyszy pierwszy raz to już to zostaje w pamięci i niechętnie zmieniamy to na coś innego. I tak jest również z muzyką.
Na forum pewnie znajdują się ludzie, którzy słuchali early i przerzucili się na NU, słuchają tego i tego i oba style lubią czy też słuchają tylko Nu. To jest ich decyzja, ich gust, a jak wiemy o gustach sie nie dyskutuje. Lubisz EHS ? Ok. Uszanuj to, że ktoś inny woli Nu. Lubisz hardcore? ok, ale pamiętaj że ktoś woli hardstyle i wcale nie jest gorszy czy słabszy od Ciebie.
Co do przypadkowych ludzi na hard-eventach, to zawsze tacy będą czy to w Polsce czy też za granicą. Tak samo jest z każdym innym rodzajem muzyki i na innych masowych imprezach hause, minimal czy electro.

Podsumowując, każdy słucha tego co chce i musimy uszanować gusta innych. Nie lubie Nu, wolę EHS i HS. Ponadto, mam nadzieje, że czasy hardstyle'u z prawdziwego zdarzenia z mocnym reversbassem powrócą :)

Wy¶wietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
1 u¿ytkowników czyta ten temat (1 Go¶ci i 0 Anonimowych u¿ytkowników)
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Statystyki dla tego tematu:
Wy¶wietleñ: 16033
Odpowiedzi: 308
Odwiedzin z google: 4730
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: