Witaj na Hardstyle & Hardcore!

Aby wejść do panelu należy się zalogować!
Zarejestruj się lub

Logowanie

Regulamin

1. Na forum wymieniamy swoje poglady oraz opinie na dany temat. Jednak robimy to w sposób pokojowy.
2. Cierpliwoœæ i tolerancja. Nie wszystko o co poprosisz dostaniesz w ten sam dzieñ. Czasami trzeba poczekaæ.
3. Czytaj uwa¿nie posty. Staraj sie nie zadawaæ pytañ które by³o zadawane 20 razy w tym samym temacie.
4. Jako ¿e nie ka¿dy regulamin jest perfekcyjnym idea³em, zatem administrator oraz moderator forum -dla dobra narodu- mo¿e ukaraæ ostrze¿eniem u¿ytkownika, je¿eli uzna to za s³uszne.
5. W razie wszelkich watpliwosci pisaæ na PW do Administratora lub Moderatora.
Wiecej!

Og³oszenie 
HardForum.info.pl

*jesli nie masz konta na HF V1 to do poczytania jest konto: test, haslo: test

HardForum.info.pl

Poprzedni temat «» Nastêpny temat

Tagi tematu: nustyle

NUstyle
Autor Wiadomo¶æ
sycoman 
united gabber's

Informacje
Do³±czy³: 03 Lut 2010
Piwa: 408
Sk±d: Å›lÄ…sk-Halemba

$ wspomagacz (Ilo¶æ: 4) HF Stage @ SIL wspomagacz (Ilo¶æ: 1)

Wys³any: 02-05-2010, 10:16    #181

yoshko napisa³/a:
jaki kraj takie eventy! w NL gra się dużo NU, dlaczego? bo 50 tys ludzi jest w stanie przyjść, wydać trochę kasy i się zajebiście bawić.
tak to jest fakt ale tam same eventy są też bardziej rozbudowane .....parę sal różne gatunki podzielone i każdy ma to co lubi tu grają gabba,tam industrial,inna sala hardstyle...........nikt nie narzeka,a że u nas taki Toxicator ma jedno pomieszczenie to ludzie będą narzekać -bo różne style w jednej hali,bo za dużo HS-u,bo HC nie jest early,bo producer przed endymionem....itd itp...........wiadomo teaz NU jest w modzie to każdy Dj to gra no ale co mamy zrobić że Hardstyle ewoluuje w tak hoojową stronę

Rafir 
Hate all humans!

Informacje
Do³±czy³: 29 Cze 2007
Piwa: 471
Sk±d: DÄ…browa Górnicza

$ wspomagacz (Ilo¶æ: 6)

Wys³any: 02-05-2010, 10:31    #182

No i właśnie o to chodzi... gdyby imprezy w Polsce były robione z dużym rozmachem i sceny były by podzielone tematycznie nikt by nie miał pretensji do muzyki na imprezie :) No ale nam do tego daleko z taką komercyjną publiką, aczkolwiek po Toxi open air myślałem, że coś ruszy do przodu. Jak narazie w moim odczuciu była to chyba najlepsza impreza Hard w Polsce, bo takie upychanie na jednej scenie tak zróżnicowanych artystów jak na ostatniej imprezie, zawsze będzie się spotykać z krytyką ;)

rage 

Informacje
Do³±czy³: 15 Sie 2009
Piwa: 25
Sk±d: Szczecin

$ wspomagacz (Ilo¶æ: 1)

Wys³any: 02-05-2010, 23:01    #183

Mi tam upychanie artystów na jednej scenie nie przeszkadzało ;) ale wiadomo jedni lubią bardziej HS inni HC itd wszystkim się nie dogodzi. NU jest zwykłą muzyką dla mas rozpieszczonych dzieci bliżej mu do popu niż hardstylu ale jak widać ludziom się podoba i to jest najgorsze można mieć jedynie nadzieje że ludzie zagłębiając temat HS będą odkopywać stare tracki i im bardziej przypadną do gustu.

Grzybek 

Informacje
Do³±czy³: 06 Lip 2009
Piwa: 833
Sk±d: ---

$ wspomagacz (Ilo¶æ: 5) HF Stage @ SIL wspomagacz (Ilo¶æ: 1)

Wys³any: 03-05-2010, 01:19    #184

rage napisa³/a:
można mieć jedynie nadzieje że ludzie zagłębiając temat HS będą odkopywać stare tracki i im bardziej przypadną do gustu.

np. JA :)
Zaczynałem od nu, poznałem early i się zakochałem. Nie powiem, nadal sobie lubię puścić jakiegoś nu wałka ale zdecydowanie wolę early i to do tego stylu poskakać na imprezie. Nu na imprezach w ogóle mnie nie ciągnie. Najgorsze jest to że dzisiaj to już nawet ciężko dobry nu hs spotkać...
Ostatnio zmieniony przez Grzybek 03-05-2010, 01:19, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz  

vulcan 
Kolejarz FPL

Informacje
Do³±czy³: 13 Pa¼ 2008
Piwa: 526
Sk±d: Bydgoszcz/Warszawa

$ wspomagacz (Ilo¶æ: 6) HF Stage @ SIL wspomagacz (Ilo¶æ: 1)

Wys³any: 03-05-2010, 03:58    #185

Rafir napisa³/a:
gdy na rynek weszli evil activities ze spierdolonÄ… nutÄ… nobody said it was easy.

No tak, ale wielu w ten sposób mogło zainteresować się HC i zagłebić się w temat i nawet polubić choćby DNA. tak samo jest w HSie tyle, że są to pojedyncze przypadki. Niestety rzeczywistość najczęściej jest taka jak piszecie :(

Podziêkowali:HardStylerz224
remik09 

Informacje
Do³±czy³: 27 Gru 2007
Piwa: 228
Sk±d: Ruda Slaska

Wys³any: 03-05-2010, 12:46    #186

vulcan napisa³/a:
Rafir napisał/a:
gdy na rynek weszli evil activities ze spierdolonÄ… nutÄ… nobody said it was easy.

No tak, ale wielu w ten sposób mogło zainteresować się HC

no tak jak w moim przypadku, jakbym miał od razu słuchać Enzyme X albo Unexista to chyba by mnie poskręcało ;)

Legolek 
_-^-_ Piramida _-^-_

Informacje
Do³±czy³: 12 Sie 2007
Piwa: 88
Sk±d: Chorzów

$ wspomagacz (Ilo¶æ: 3)

Wys³any: 05-05-2010, 15:33    #187

A gówno... Powiem wam że u nas nie ma kto dobrego eventu zrobić a nie że ludzi dla danego stylu nie będzie (jak np zrobią dobry event tylko hardcore).Gdyby każdy miałby tak myśleć to w tym kraju nic by nie było. Wystarczy chęci a nie myślenie że np takiego eventu nie zrobię bo nikt mi nie przyjdzie. Dla chcącego nic trudnego. Ale widzicie tegoroczna edycja toxicator zrobiona na odpierdol to o czym my tu mówimy.

rage 

Informacje
Do³±czy³: 15 Sie 2009
Piwa: 25
Sk±d: Szczecin

Wys³any: 05-05-2010, 21:31    #188

na odpierdol bo na odpierdol ale ludzi jakoś niby więcej niż rok temu ;)

Legolek 
_-^-_ Piramida _-^-_

Informacje
Do³±czy³: 12 Sie 2007
Piwa: 88
Sk±d: Chorzów

$ wspomagacz (Ilo¶æ: 3)

Wys³any: 06-05-2010, 11:40    #189

Nie wiem nie byłem ale chodzi o samą stronę organizacyjną(wyczytaną z komentów po imprezie) bo od strony muzycznej nie ma co narzekać trza się cieszyć że w ogóle coś było. Ale to nie zmienia faktu że po prostu trza mieć trzeźwe myślenie a nie robić event i myśleć jak ściągnąć na niego ludzi. Bo nie problem ściągnąć headhunterz-a i patrzeć jak na taki event z nim przychodzi masa ludzi.

KAT 

Informacje
Do³±czy³: 22 Maj 2010
Piwa: 8
Sk±d: Bytom

Wys³any: 22-05-2010, 16:32    #190

Mam wrażenie, że w tym temacie wypowiada się naprawdę spora grupa osób, która pisze tylko po to żeby pisać.
Nie widzę sensu pisania na temat muzyki, której się nie lubi - jak już wcześniej zresztą było to pisane - ja nie lubię trance'u ale nie szukam tematów o tym tylko po to, żeby napisać, że trance jest słaby i hardcore jest sto razy lepszy.
Jak to kiedyś mój znajomy powiedział - jeden lubi pomarańcze a drugi jak mu pulok śmierdzi - ale widzę, że nie każdy potrafi uszanować gusta innych.

Nowy hardstyle jest komercyjny mówicie? I ludzie cieszą się, że w końcu w naszym kraju grają znani dj'e z Włoch czy Holandii? Macie racje, wasi ukochani polscy dj'e (bez obrazy dla nich) z pewnością grają charytatywnie na imprezach.

I kolejnym paradoksem jest narzekanie na to, że hardstyle'u zaczyna słuchać coraz szersze grono ludzi.
Chcecie, żeby imprezy cieszyły się większą popularnością ale nie chcecie żeby hardstyle sie rozprzestrzeniał na większą rzeszę ludzi.
Fakt, lepiej by było gdyby na imprezy przychodziło 20 zapaleńców, którzy nic innego w życiu nie robią tylko zajmują się hardstylem a tych, którzy nie znają historii gatunku rozstrzelać przed wejściem na imprezę.
To dzięki setkom osób, które przychodzą tylko na imprezę organizatorzy maja zysk i skłonni są organizować następne eventy a nie dzięki małej garstce zapaleńców. Wiem, że to śmiesznie brzmi ale taka jest prawda.

Podziêkowali:MotyleeeQ, Artiks
Wy¶wietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
1 u¿ytkowników czyta ten temat (1 Go¶ci i 0 Anonimowych u¿ytkowników)
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Statystyki dla tego tematu:
Wy¶wietleñ: 16033
Odpowiedzi: 308
Odwiedzin z google: 4730
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: