1. Na forum wymieniamy swoje poglady oraz opinie na dany temat. Jednak robimy to w sposób pokojowy. 2. Cierpliwoœæ i tolerancja. Nie wszystko o co poprosisz dostaniesz w ten sam dzieñ. Czasami trzeba poczekaæ. 3. Czytaj uwa¿nie posty. Staraj sie nie zadawaæ pytañ które by³o zadawane 20 razy w tym samym temacie. 4. Jako ¿e nie ka¿dy regulamin jest perfekcyjnym idea³em, zatem administrator oraz moderator forum -dla dobra narodu- mo¿e ukaraæ ostrze¿eniem u¿ytkownika, je¿eli uzna to za s³uszne. 5. W razie wszelkich watpliwosci pisaæ na PW do Administratora lub Moderatora. Wiecej!
do wiki nawet nie zajrzałem akurat w takich tematach to tam słabo, ale tu się zgodzę faktycznie trance i hardcore w EHS był wykorzystywany na maxa, chociaż ja jestem zdania że bardziej na HC to było nastawione a teraz Nustyle czerpie pełnymi garściami z trance-u jednak
i tu rodzi sie pytanie dlaczego po ewolucji i zmiękczeniu do euforycznego prawie trance-owego stanu EHS w Nustyle pozostał tylko Nustyle, tak jakby EHS nigdy nie istniał na imprezach nie jest grywany a jak tak to bardzo sporadycznie praktycznie można powiedzieć że EHS styl który nie okłamujmy się po usłyszeniu go po raz pierwszy we wczesnych latach 2000-,ych każdy miał ciary na ciele od każdego wałka
Wiem ze chodzi o scene zagraniczna ale ja tutaj skierowalbym sie w strone naszego duetu ktory potrafi naprawde zatrzas ziemia.Szkoda , ze w Energy nie mozna uslyszec ich w pelnej okazalosci a przeciez tam na tym naglosnieniu przeciez przez takie 2 godzinne sety mozna by bylo naprawde z ryjem usmiechnietym od ucha do ucha pojsc do domu.Ciekawi mnie tylko czemu na imprezach typu Atmosphere czy tez na zlotach taka muzyka jest grana ale jezeli chodzi juz np o wieksza publike to zostaje ona gnieciona przez NU ostatnio zauwazylem ze zamiast szołtekow gwiazda zostal Eni ludzie sie zajebiscie bawili mimo ze Przemek zagral dosc mocno jak na Energy uwazam ze jednak ludzie ktorzy tam chodza nie sa do konca przypadkowi chcac czy niechcac czy maja po 15 lat czy 25 sluchaja HS i widac ze mocniejsze rytmy ich nie strasza wiec mam nadzieje ze wkoncu nasz duet znowu zagra wspolnie w katowicach i wkoncu pokaza na co ich stac tego bym sobie i wam wszystkim zyczyl.
Ostatnio zmieniony przez Ricken 22-05-2012, 21:12, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz
sycoman bardzo dobry temat poruszyłeś tylko szkoda, że tak małe zainteresowanie tym jest... Dobrym przykładem tego co napisałeś była impreza w E2K w katowicach a dokładnie to set Zanego. Impreza głównie nastawiona na hardstyle, gwiazda wieczoru typowo hardstylowa gdzie przez większość jego setu leci NU a kilka ostatnich kawałków to tłusty hardcore, który powinien być grany na dobicie pod koniec imprezy dlaczego nie ehs ?
Może dlatego że słuchaczy EHS'u Nustyle wkurwia i ja osobiście bym nie wytrzymał przy tym zbyt długo, na prawdę wole wszystko tylko nie nu style, nawet Euro Dance Na szczęście jest jeszcze "kilku" producentów i Dj którzy tworzą i grają EHS, no i kilka imprez tez się znajdzie chociażby Hardclassics czy Decibel. EHS jeszcze nie umarł powoli sie odradza...
Jimmy The sound, Swankie DJ & Kashi, Coca, Nutt T, Hardtonic, Thera, Gecko, Wavolizer w (z Dj'ów to Mani gra EHS na Fear.fm )ostatnich kilku latach robili EHS
scena UK, nie licza sie za bardzo "na swiecie' chociaz wygrawali juz awardsy
grze91 napisa³/a:
Coca, Nutt T, Hardtonic, Thera, Gecko, Wavolize
Nutty Traxx i Theracords(a i tam ostatnio geck-o bardziej mainstream robi). do tego dorzucic Wavolizera, Delete i naszego Enigmato(Spoontech) - ok dobra robota.
Ale to wszystko jest mała cząstka i nie ma mowy o zadnym super powrocie early. Theracords istnieje juz 3 lata i dalej jest daleko w cieniu za "główną sceną". Co wiecej, wchodzi na scene takie ciulstwo jak omegatypez i w klika miesiecy zdobywaja wiecej fanów niz sam(najmocniejszy zawodnik w TC) Thera.
Theracords istnieje juz 3 lata i dalej jest daleko w cieniu za "główną sceną". Co wiecej, wchodzi na scene takie ciulstwo jak omegatypez i w klika miesiecy zdobywaja wiecej fanów niz sam(najmocniejszy zawodnik w TC) Thera.
Ja się nie zgadzam w żadnym wypadku. Jeżeli uważasz, że Theracords są daleko w cieniu za główną sceną, mając swój stage na Ground Zero to chyba coś jest nie ten tego. Tym bardziej, że 3/4 artystów z Theracords odwala na serio kupę dobrej roboty i gra na jednych z lepszych eventów. Więc jak dla mnie teraz są na serio daleko. Co o tym świadczy? Chociażby to, że zajęli 2 czy tam 3 miejsce w konkursie na najlepszy label wg. harderstate. Czyli widać, że ludzie lubią i ludzie głosują. A liczy się muzyka i dobra opinia ludzi a nie gówno nazywane Hardstylem wydawane tylko po to, by było 3 dni na 1 miejscu na Hardstyle.com dlatego, że to z Fużjon czy Skentraksu.
Po ostatnich wyczynach Thery nie jestem już tak bardzo optymistycznie nastawiony na jego produkcje jak dawniej. Najlepszy przykład to choćby ostatni release People / Not Afraid - niestety nie porywa. Czyżby staczał się nam kolega po równi pochyłej? Oby nie!
A tak poza tym, to Early nie umarło, choćby w radiu. Trzy edycje Early Hardstyle Special Weekend (może kiedyś uda się zorganizować i czwartą odsłonę), mój Early Selector i kilka innych cyklicznych audycji znajdziecie jeszcze w eterze.
Problem EHSu jest taki że te nowe produkcie które się pojawiają są tworzone na starych samplach (nie mówie o Theracords) Ludziom się przejadły pewne brzmienia. (A nawet pewne klasyki gatunku) Mam tu na myśli na przykład UK style. Zamiast wymyślić coś nowego to kopiują. Tak że niech spierdalają uczyć się używać generatorów. Żeby coś ruszyć do przodu trzeba świeżości. NU style był takim zefirkiem świeżości. Pomijam fakt że poszło to w zupełnie chujową stronę ale jednak było coś nowego. Mówię tu na przykład o przełomie 2005/2006.
Jak dla mnie kreatywność producentów skończyła się właśnie na tych latach. W EHS można było usłyszeć naprawdę eksperymentalne dźwięki. Pomysłowe wykonanie. Nie przewidywalną budowę. Podsumowując: działo się. Mogę wymieniać dziesiątki tracków które były esencją tego co napisałem. A teraz jest jeszcze raw. Nie ukrywam że gardzę tym stylem. Wtórność budowy, dźwięków i kompozycji jest aż do wyrzygania. Dlatego jeśli EHS upadł ze swoim geniuszem tak raw upadnie zanim ktokolwiek zapamięta czym to w ogóle jest.
A tak z innej beczki.. Według mnie HS w ogóle podupadł w PL. Nie licząc E2000 to z tego co czytam imprezy świecą pustkami nie licząc garstki zapaleńców i znajomych dj'a. Nie ważne też co będzie grane a nawet kto będzie grał. Skoro nawet na łajze Mondello ledwo co ludzi przyszło. Ja myślałem że będzie full w klubie. A w praktyce wyszło to jak jakaś stypa.
Ostatnio zmieniony przez ADEN 24-05-2012, 00:28, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz
1 u¿ytkowników czyta ten temat (1 Go¶ci i 0 Anonimowych u¿ytkowników)
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Statystyki dla tego tematu: Wy¶wietleñ: 16015 Odpowiedzi: 308 Odwiedzin z google: 4730