| |
| Autor | Wiadomość |
Informacje Dołączył: 13 Paź 2008 Wiek: 41 Posty: 1783 (0,27/dzień) Piwa: 526 Skąd: Bydgoszcz/Warszawa  | Wysłany: 29-07-2009, 01:29 | #21
|
| | Forcebasser napisał/a: | NU teraz rozpedzajÄ
tacy dj jak ABW, Rephex , Apex Mind, Da Tweekaz itd...
|
Jak Rephex robi NU to ja jestem ojciec Rydzyk. | |
| |
 | |
|
Informacje Dołączył: 28 Mar 2007 Wiek: 39 Posty: 952 (0,13/dzień) Piwa: 26 Skąd: z duĹźego pokoju  | Wysłany: 29-07-2009, 10:34 | #22
|
| ten nowy pitcher to tez syf nie to samo co kiedys Pump it Loud | _________________ "Bo w Ĺźyciu najwaĹźniejsze sÄ
wspomnienia" Malec
"I know this will be something I remember in my head..." <3 _-^-_ <3 | |
| |
 | |
Informacje Dołączył: 20 Kwi 2007 Wiek: 36 Posty: 1612 (0,23/dzień) Piwa: 464 Skąd: KrakĂłw  | Wysłany: 29-07-2009, 11:21 | #23
|
| | SchizeQ napisał/a: | | Overbizz napisał/a: | | "Fuck the nu-style!" - tyle | nie powiem kto gra tutaj nu lacznie z Kate Perry.. |
Schizeq, to byĹo grane specjalnie dla mojej byĹej - setny raz Ci to piszÄ. CaĹy czas siÄ czepiasz tylko tego Katy Perry.. zauwaĹź, Ĺźe ja gram mocniej w moich setach, np. Dj N3ck, Noisecontrollers, Donkey Rollers, Tatanka, Zatox, Rephex etc. (czyli same mocne kawaĹki). ZagraĹem tylko raz to ciulostwo katy perry wiÄc nie rozumiem co siÄ mnie czepiasz caĹy czas? Rozumiem jakbym to graĹ caĹy czas.. | _________________ www.facebook.com/overbizzdjofficial | | Ostatnio zmieniony przez Overbizz 29-07-2009, 11:26, w całości zmieniany 6 razy | |
| |
 | |
Informacje Dołączył: 11 Lip 2007 Wiek: 36 Posty: 7707 (1,1/dzień) Piwa: 3135 Skąd: Katowice Tauzen  | Wysłany: 29-07-2009, 11:33 | #24
|
| | 1. Doctor Zot - Only The Brave / This Is Our Sound [ACTIVA] 2. Activator - Authentic Style [ACTIVA] 3. Boozed Panderz - Boozed Nightmares [STRAIGHT ON] 4. Tat & Zat - Proud To Be Loud [DROPPIN BEATS] 5. T.A.T.A.N.K.A Project - DJ's Life [ZANZATRAXX] 6. Zenith Vs. Zatox - Can You Feel It [TRANCE COMMUNICATIONS] 7. Carnifex Meets Rephex - Groundshaker Ep [EXPLOSIVE] 8. Technoboy - Put Some Grace [TITANIC] 9. Zatox & Activator - Oxygen [WICKED] 10. Da Tweekaz - Bit By Bit Ep [DJ'S UNITED RED] |
| 1. Zany feat. The Pitcher - Animated Audio / Guardian Angel [FUSION] 2. Carnifex Meets Rephex - Groundshaker [CD-R] 3. A-Lusion meets Scope DJ - Between Worlds / Reaching Out [SCANTRAXX SILVER] 4. Cryspis - Tuatara / Highest Pressure [MINUS IS MORE] 5. The Beholder & Max Enforcer - The Preacher [SEISMIC SPECIAL] 6. Da Tweekaz - Bit By Bit E.P. [DJ'S UNITED RED] 7. Noisecontrollers - Ctrl Alt Delete (In Qontrol 2009 Anthem) [Q-DANCE] 8. Technoboy - 4 Days / Ti Sento [TITANIC] 9. 2 Sidez - Listen [CD-R] 10. Dozer – Hawk / Relax [SUPERPLASTIK] |
| 1. D-Block & S-te-Fan - Music Made Addict / Shallow Planet [SCANTRAXX EVOLUTIONZ] 2. Josh And Wesz - Like Thiz [CD-R] 3. Dozer - Relax [SUPERPLASTIK] 4. Crypsis vs Sasha F - Get Hit [CD-R] 5. Kingsman & Nego - Condimentum / Godliness [DROPPIN' BEATS] 6. The Beholder & Max Enforcer - The Preacher [SEISMIC SPECIAL] 7. Bass Modulators vs. B-Front - Pathology [DJ'S UNITED ORANGE] 8. Wildstylez - Muzic or Noize [SCANTRAXX RELOADED] 9. Da Tweekaz - Daydre4m / Very Nice [DJ'S UNITED RED] 10. DJ Stephy - Air-One [ACTIVA] |
masz racje, nie grasz nu.. pewnie w twoich top 10 jest prawie samo nu dla niepoznaki. | |
| |
 | |
angerfist Hard To The Core

Informacje Dołączył: 07 Lut 2009 Wiek: 41 Posty: 111 (0,02/dzień) Piwa: 3 Skąd: Rotterdam  | Wysłany: 29-07-2009, 11:36 | #25
|
| | grzyb napisał/a: | Generalnie NU moim zdaniem to kupa gĂłwna w wiÄkszoĹci. Tak tak kiedyĹ trawiĹem ten styl bo poczÄ
tki NU byĹy na prawdÄ fajne Mocne bity w poĹÄ
czeniu z doĹÄ rozbudowanÄ
liniÄ
melodyjnÄ
to byĹo to co mi siÄ spodobaĹo. Stary HS byĹ duĹźo prostszy w budowie ale miaĹ i nadal ma swĂłj niepowtarzalny mroczny klimat i MOC !!!
|
popieram !! | _________________
 | |
| |
 | |
Informacje Dołączył: 27 Kwi 2007 Wiek: 40 Posty: 874 (0,12/dzień) Piwa: 48 Skąd: Bytom  | Wysłany: 29-07-2009, 11:38 | #26
|
| ja tylko nie rozumiem tego pieprzonego narzekania... gdy mi sie cos nie podoba to olewam to i lece dalej. Nie pododoba Ci sie Nu to nie sĹuchaj. Ja nie sĹucham HC i pochodnych bo nie lubie, ale nie wypowiadam sie na ten temat muzyki, nikogo nie kalecze umysĹowo obraĹźajÄ
c jego gust. Chce posĹuchaÄ trance'u to sĹucham, chce posĹuchaÄ HS'u to sĹucham i tak samo z caĹÄ
resztÄ
zaczynajÄ
c od HH (polskiego pseudo rapu).
Nu jest komercyjny waszym zdaniem... MoĹźliwe, Ĺźe jest. HHZ robi to dla 17 tysiecy ludzi, ktĂłrzy przychodzÄ
dla niego na Qlimax, D.1 itd. MyĹlicie dlaczego zapraszajÄ
go na te wszystkie imprezy? W dzisiejszych czasach liczy siÄ tylko pieniÄ
dz. Nie ma chyba DJ'a nawet na naszym forum, ktĂłry nie chciaĹ by robiÄ tego co kocha i szarpaÄ z tego kokosĂłw!
OgĂłlnie rzecz biorÄ
c staram sie braÄ ten Ĺmieszny nowy HS z przymruĹźeniem oka i sĹucham tylko tego co mi siÄ podoba!
DziÄki i pozdro! | |
| |
 | |
Informacje Dołączył: 11 Lis 2008 Wiek: 38 Posty: 988 (0,15/dzień) Piwa: 616 Skąd: ChrzanĂłw  | Wysłany: 29-07-2009, 12:01 | #27
|
| Dla mnie a za mnie Nu moĹźe istnieÄ niech siÄ pedaĹy cieszÄ
TYLKO nie rozumiem dlaczego na NU STYLE mĂłwi siÄ HARDSTYLE!!!!!!!!!!!!!! PrzecieĹź to ma tyle wspĂłlnego z hardem co doda. TAK bo dla mnie istnieje Hardstyle i NU style a nie tak jak jest teraz ze niby jest Early hardstyle i hardstyle.
W NU wkurwia mnie generalnie wszystko zaczynajÄ
c od kicka co skacze ponotach i koĹczÄ
c na pedalskim melo. Jebac NU jebac komerche!!!
Tyle ode mnie
edit Schizeq - mistrz ciÄtej riposty nie Ĺpi | | Ostatnio zmieniony przez ADEN 29-07-2009, 12:03, w całości zmieniany 1 raz | |
| |
 | |
Informacje Dołączyła: 15 Paź 2007 Wiek: 39 Posty: 2708 (0,39/dzień) Piwa: 254 Skąd: SR  | Wysłany: 29-07-2009, 12:12 | #28
|
| | vulcan napisał/a: | Chodzi o to:
<Scooter>
PorĂłwnajcie z:
<the Pitcher> |
no ta nuta scootera to juz wogole zero inwencji. przeciez te melo ktore sobie nuci, to tez jest zywcem zerĹźniete. znam te oryginalna nute- taka babka tam spiewa. scooter jest Ĺźalosny w uj i tyle | |
| |
 | |
Informacje Dołączył: 05 Wrz 2007 Posty: 2512 (0,36/dzień) Piwa: 894 Skąd: Gliwice  | Wysłany: 29-07-2009, 13:03 | #29
|
| na rzecz kreatywnoĹci, pomysĹowoĹci w brzmieniu i budowie kawaĹkĂłw mamy serwowane identyczne patenty na podobnych dĹşwiÄkach. Gdzie te nowatorskie rozwiÄ
zania dĹşwiÄkowe oraz nowatorskie rozwiÄ
zania w budowie? ja wam powiem gdzie.. schowane gĹÄboko w portfelu i przykryte grubÄ
warstwÄ
pieniÄ
dza z napisem NUSTYLE.
Wy macie pretensje do Scootera? a ja nie mam pretensji. UwaĹźam, Ĺźe bardzo dobrze jak nustylowcy poczujÄ
jak to jest ukraĹÄ pomysĹ i nuty, no bo czy nie na tym polega coverowanie starych trackĂłw? na kradzieĹźy chwytliwego motywu i na jego podstawie uĹoĹźeniu not leadu na mainparcie? KradzieĹź jak kaĹźda inna. Tutaj od razu pragnÄ siÄ wytĹumaczyÄ kaĹźdemu kto kiedyĹ sĹyszaĹ mojÄ
produkcjÄ z sleeping sunem... nie wypieram siÄ tego bo niestety to zrobiĹem, jednak byĹa to jednorazowa wpadka, ktĂłra nigdy siÄ nie powtĂłrzy bo zrozumiaĹem, Ĺźe zĹodziejem pomysĹĂłw nie jestem i nie chce byÄ! Dopiero z czasem to do mnie dotarĹo, ale wiem, Ĺźe to jest jednak kradzieĹź taka sama jakÄ
popeĹniĹ Scooter.
Powiem Wam szczerze, Ĺźe mam nadziejÄ, Ĺźe coraz wiÄcej takich dziaĹaĹ jak Scooter bÄdzie i ĹźyczÄ hardstyle'owi tego z caĹego serca, Ĺźeby umarĹ kompletnie, Ĺźeby skomercjalizowaĹ siÄ poniĹźej jakiegokolwiek poziomu krytyki, bo tylko wtedy moĹźliwe bÄdzie jego odrodzenie w chwale. JeĹli taki renesans nastÄ
pi to mam nadziejÄ, Ĺźe publicznoĹÄ nie pozwoli siÄ wszystkim dzisiejszym nustyle'owcom dorwaÄ spowrotem do Early tylko bÄdzie z nich szydziÄ i bÄdzie ich poniewieraÄ za to, Ĺźe oddali siÄ nustylowi zamiast wspieraÄ w early i mam nadziejÄ, Ĺźe wĂłwczas wszyscy, ktĂłrzy wystawili nustyle na piedestaĹ poniosÄ
karÄ w postaci sponiewierania.
Wszystkiego dobrego pamiÄtajÄ
cym brzmienia sprzed lat Ĺźyczy Koko.
Btw. czy bĹÄdnym spostrzeĹźeniem jest fakt wypierania siÄ Nustyle'owcĂłw swojego stylu wĹasnie teraz, kiedy na eventach powstajÄ
early scenki (powoli powoli, ale jednak), a w mega coraz czÄĹciej i w wiÄkszych iloĹciach wraca siÄ do korzeni? Powolutku wraca "moda" na early to juĹź modni nustylowcy piszÄ
"FUCK THE NU STYLE"? Overbizz trzymaj fason bo w Twoich ustach to co napisaĹeĹ brzmi ha ha .. modnie : ) | _________________ Nowenna PompejaĹska, czyli od pasji do Pasji. | | Ostatnio zmieniony przez koko123 29-07-2009, 13:06, w całości zmieniany 1 raz | |
| |
 | |
Informacje Dołączył: 20 Kwi 2007 Wiek: 36 Posty: 1612 (0,23/dzień) Piwa: 464 Skąd: KrakĂłw  | Wysłany: 29-07-2009, 13:08 | #30
|
| | koko123 napisał/a: | | "FUCK THE NU STYLE"? Overbizz trzymaj fason bo w Twoich ustach to co napisaĹeĹ brzmi ha ha .. modnie : ) |
No wiadomo, Ĺźe gram nu, ale ten mocny, jak np. Donkey Rollers, Tatanka, Zatox etc. O to mi caĹy czas chodzi. PiszÄ
c "fuck the nu-style" miaĹem na myĹli o tym cukierkowatym nu-style'u. Rozumiecie juĹź w koĹcu?
| SchizeQ napisał/a: | masz racje, nie grasz nu.. pewnie w twoich top 10 jest prawie samo nu dla niepoznaki. |
A gdzie ja napisaĹem, Ĺźe nie gram nu?
A co do scootera, to nie jego pierwszy raz kiedy kopiuje kawaĹki.. po prostu rÄce opadajÄ
co on wyprawia. Ciekawe co na to Pitcher | _________________ www.facebook.com/overbizzdjofficial | | Ostatnio zmieniony przez Overbizz 29-07-2009, 13:14, w całości zmieniany 4 razy | |
| |
 | |
| |