Witaj na Hardstyle & Hardcore!

Aby wejść do panelu należy się zalogować!
Zarejestruj się lub

Logowanie

Regulamin

1. Na forum wymieniamy swoje poglady oraz opinie na dany temat. Jednak robimy to w sposób pokojowy.
2. Cierpliwoœć i tolerancja. Nie wszystko o co poprosisz dostaniesz w ten sam dzień. Czasami trzeba poczekać.
3. Czytaj uważnie posty. Staraj sie nie zadawać pytań które było zadawane 20 razy w tym samym temacie.
4. Jako że nie każdy regulamin jest perfekcyjnym ideałem, zatem administrator oraz moderator forum -dla dobra narodu- może ukarać ostrzeżeniem użytkownika, jeżeli uzna to za słuszne.
5. W razie wszelkich watpliwosci pisać na PW do Administratora lub Moderatora.
Wiecej!

Ogłoszenie 
HardForum.info.pl

*jesli nie masz konta na HF V1 to do poczytania jest konto: test, haslo: test

HardForum.info.pl

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: nustyle

NUstyle
Autor Wiadomość
Hardman 
Early Mastah!

Informacje
Piwa: 82

$ wspomagacz (Ilość: 1)

Wysłany: 31-05-2010, 20:38    #201

:puppyeyes: O tym co ja wolę sporo osób już wie. :) Nie po to organizowałem dwie edycje Early Hardstyle Special Weekend żeby zmieniać zdanie i przede wszystkim swoje upodobanie co do ulubionego stylu. Ale mniejsza z tym. Od pewnego czasu zauważyłem pozytywny nurt jakim jest powrót w wielu produkcjach do typowo hardstyle'owych brzmień. Reverse Bass coraz częściej powraca (nooo...może nie popadajmy w zbytni zachwyt), ale przynajmniej jest jakieś malutkie światełko w tunelu, które pozwala sądzić, że Early Hardstyle jeszcze nie umarł, bo fanów tego podgatunku jest ciągle sporo.
O tym jaką rolę odgrywa tutaj Theracords Records już pisałem nie raz i nie tylko w tym miejscu. Nie wiem czy to pozytywny zbieg okoliczności, czy po prostu zwiastun zmian na lepsze, ale już drugi tydzień pod rząd obserwuję jak na światło dzienne wychodzą nowe produkcje, którym poświęcam więcej czasu niż dotychczas. Ostatni przykład dzisiejsza EP'ka - Rushtex - Exorcism Of Chucky Rmx EP-(GBH018) - praktycznie wszystkie wersje świetne! W zeszłym tygodniu nowe wydawnictwo od Acti'ego również nie było najniższych lotów. Czy to tylko przypadek, czy może w końcu szykują się choćby delikatne próby powrotu do przeszłości? Mam nadzieję, że to drugie.

SchizeQ 

Informacje
Piwa: 3135

$ wspomagacz (Ilość: 1) HF Stage @ SIL wspomagacz (Ilość: 1)

Wysłany: 31-05-2010, 20:41    #202

musze powiedziec ze hardstyle ostatnio ma sie calkiem dobrze tak jak Hardman pisze. Albo ja sie obracam tylko wsrod dobrych produkcji bo stosunek crapu do dobrego hsu jest 50:50 ;)

remik09 

Informacje
Piwa: 228

Wysłany: 31-05-2010, 23:22    #203

a tak w ogóle to zaczynam się zastanawiać, że wszyscy mają napinkę na tym forum na nu HS bo się wszyscy nagle stali hardcorami, tylko większość tego co słuchają to jest nu Hardcore, bo nie powiecie mi, że np Endymiony tak ostatnio "kochani" w naszym kraju to jest hardcore w prawdziwej postaci, bo ja nie widzę w tym różnicy pomiędzy melodyjnym HSem a melodyjnym HC, na to samo wychodzi a praktycznie nikt nie narzeka na HC...

a tak zapomniałem, tutaj wszyscy są hardcorami ;)

rage 

Informacje
Piwa: 25

Wysłany: 01-06-2010, 10:50    #204

Wiesz tak to bywa już ja aż takim Hardcorem nie jestem ale ostatnie poczynania w Endymion wcale mi się nie podobają bo to ciężko HC nazwać w sumie to taki mocniejszy nu HS :D

sycoman 
united gabber's

Informacje
Piwa: 408

$ wspomagacz (Ilość: 4) HF Stage @ SIL wspomagacz (Ilość: 1)

Wysłany: 02-06-2010, 16:24    #205

Kristopa napisał/a:
Ja kocham stare dobre early i nic tego nie zmieni. Wszystko zaczeło się od utworu Deepack - The Prophecy
wyciąłem z kontekstu .........sorki ale musiałem ;D .........ale dobrze prawisz każdy słucha tego od czego zaczynał a potem ewoluował wraz ze swoimi upodobaniami
remik09 napisał/a:
a tak zapomniałem, tutaj wszyscy są hardcorami
.............nie ja jestem gabber-owcem ;D ............no też trochę prawdy jest HC przecież też może być komercyjne,no ale na pewno to się wszystkim nie podoba...........bo są mellow hardcore-y w stylu Endymion :fp3: ,i są mellow w stylu Paul Elstak ;D ......i to i to HC a jaka kurewna różnica

SBD 
Ik Wil Hakke!

Informacje
Piwa: 46

Wysłany: 03-06-2010, 02:43    #206

remik09 napisał/a:
a tak w ogóle to zaczynam się zastanawiać, że wszyscy mają napinkę na tym forum na nu HS bo się wszyscy nagle stali hardcorami, tylko większość tego co słuchają to jest nu Hardcore, bo nie powiecie mi, że np Endymiony tak ostatnio "kochani" w naszym kraju to jest hardcore w prawdziwej postaci, bo ja nie widzę w tym różnicy pomiędzy melodyjnym HSem a melodyjnym HC, na to samo wychodzi a praktycznie nikt nie narzeka na HC...

a tak zapomniałem, tutaj wszyscy są hardcorami ;)

Wszyscy stali sie hardkorami bo zeNua im juz sie odbija ^_^ Fakt, wychodzi jakis odsetek dobrego Nu ale malo kto tego slucha, wiekszosc woli komercyjny shit, np. z "La Cosa Nostra" (czyt. Scantraxx). Jeszcze rok, dwa i poleci ten syf w radiu czy w TV. Wtedy dopiero zacznie sie era prawdziwego gowna ale niektorzy nie chca na to czekac. Pewnie doczekamy niebawem czasow, gdzie na co drugim vinylu (?) bedzie wychodzil "radio edit", nie bedzie naparzania mlotkiem (bas) oraz bedzie cool melodia i vocal, w sam raz do komercyjnego radia. Do tego jeszcze jakis zajebiaszczy teledysk i fruuu do tv. Moze wczesniej sie to na you tube zacznie... To wszystko idzie w tak zlym kierunku ze co poniektorzy juz to kompletnie maja w dupie a powtarzanie ze kazdy gatunek muzyki ewoluuje, nie jest jeszcze zle itp. rowniez...

Mase hardkorow przybylo po ostatnim Toxi ale to raczej nie za sprawa Endymion'ow tylko The DJ Producer'a _O_ Z tego co sie zorientowalem to ponoc jego set byl setem imprezy a nie "gwiazdorow". A jeszcze wracajac do tego ze nie ma roznicy pomiedzy dzisiejszym HS a HC, otoz jest i to spora! Nawet takie Endymion'y robia sobie tam jakis shit ale jeszcze sporo wspolnego (do czasu) ma to z pojeciem hard (kick, tempo) a w HS'u..? A czy nikt nie narzeka na ten HC? Zobacz sobie komentarze na temat ostatniego kawalka wlasnie Endymion'ow i AOF... Jeszcze troche i na najlzejsze odmiany HC bedzie sie mowic Hardstyle a na to co bylo kiedys HS'em "chujnia" :lol:

Frog 
Alone Warrior

Informacje
Piwa: 484

Wysłany: 03-06-2010, 11:39    #207

SBD napisał/a:
Jeszcze rok, dwa i poleci ten syf w radiu czy w TV. Wtedy dopiero zacznie sie era prawdziwego gowna ale niektorzy nie chca na to czekac. Pewnie doczekamy niebawem czasow, gdzie na co drugim vinylu (?) bedzie wychodzil "radio edit",

takie cos juz gadala opozycja nu po teledysku MAX B GRANTA ;P i jakos do tej pory nie widze na VIVIE i RADIU HSu ;P I niegadaj ze to ZLY kierunek. Bo ze cos ci sie nie podoba to musi byc ZLE ? Wsensie chyba ze ZLE ze nie wpadlo w twojegusto heh .Mowic ze poprostu ci sie lzejsze rytmy meoldyjne nie podobaja i to mozna zrozumiec.No i tak jak powiedziales na samym koncu :

SBD napisał/a:
Jeszcze troche i na najlzejsze odmiany HC bedzie sie mowic Hardstyle a na to co bylo kiedys HS'em "chujnia" :lol:

Jesli nawet to co ? JA tam moge mowic na gatunek muzyki nawet CZAKALAKA. Sral na nazwe. Slucham tego co lubie bez wiekszdego znaczenia ma dla mnie nazewnictwo. Dawno Elvis zappdal mocny kawalek i ludzie pewnie mowili ALE LOOOGIEN ! TEN KAWALEK MA MOC ! Dla nie ktorych zwykly HS jest juz HARD a dla innych dopiero jakis INDUSTRIAL bo juz nawet MAINSTEREAM to juz LAJT...
Ostatnio zmieniony przez Frog 03-06-2010, 12:20, w całości zmieniany 1 raz  

djxxx 
*HT*HS*HC*

Informacje
Piwa: 13

Wysłany: 03-06-2010, 12:11    #208

Bez obrazy ale widzę , że zwłaszcza młodzi ludzie mają najwięcej do powiedzenia na temat early itd . Niektórzy średnio 3-4lata temu zaczęli słuchać mocnego brzmienia i w owym czasie ktoś rzucił hasło : " Hardstyle + melodyjka itd to Nustyle i jest beeeee " więc nałożyli sobie klapki na oczy i uszy i żyją tylko tym co kiedyś usłyszeli oraz potrafią tylko gnojić tych , którzy lubią także łagodniejsze klimaty... Ludzie!! - muzyka ciągle się zmienia i nikt tego nie zatrzyma...
Ostatnio zmieniony przez djxxx 03-06-2010, 12:18, w całości zmieniany 1 raz  

rage 

Informacje
Piwa: 25

Wysłany: 03-06-2010, 12:33    #209

djxxx napisał/a:
Bez obrazy ale widzę , że zwłaszcza młodzi ludzie mają najwięcej do powiedzenia na temat early itd . Niektórzy średnio 3-4lata temu zaczęli słuchać mocnego brzmienia i w owym czasie ktoś rzucił hasło : " Hardstyle + melodyjka itd to Nustyle i jest beeeee " więc nałożyli sobie klapki na oczy i uszy i żyją tylko tym co kiedyś usłyszeli oraz potrafią tylko gnojić tych , którzy lubią także łagodniejsze klimaty... Ludzie!! - muzyka ciągle się zmienia i nikt tego nie zatrzyma...

No i co z tego że młodzi to znaczy że mają słuchać Nu bo jest nowszy ?? Nie sądzę mi wydaje się że Hs się pier*oli i to strasznie, pamiętam swoje początku słuchania Hsu zaczynałem od Deepack- Prophecy i kawałek był dla mnie kosą potem jakoś nie mając z kim pogadać o tym gatunku muzycznym zacząłem sam szukać i odnalazłem Lunę, Dane , Mondello, Biomechanike, Propheta , Zanego później HeadHunterza Technoboya , Tatanke, Pile itp itd swojego czasu uwielbiałęm HHz ale potem zadałem sobie pytania gdzie się kur** podziało to jebnięcie które polubiłem w tym stylu ?? Otóż zostało zamienione na słodkie melodyjki!! Gdyby tylko zmniejszyć delikatnie Bass to Eska Hits jak znalazł !! A dlatego też zacząłem słuchać HSu bo był inny niż to gówno lecące w radiu mocny mroczny robiący z głowy sieczkę ;]. Dlatego coraz bardziej sprzeciwiam się NU!!.

HSu słucham dalej ale tylko starych kawałków czasami coś nowszego jak wpadnie w ucho HC maniakiem nie jestem ale też lubie posłuchać dobrych seciorów i tracków ;) Pozdro

SBD 
Ik Wil Hakke!

Informacje
Piwa: 46

Wysłany: 03-06-2010, 13:20    #210

Frog napisał/a:
takie cos juz gadala opozycja nu po teledysku MAX B GRANTA ;P i jakos do tej pory nie widze na VIVIE i RADIU HSu ;P

To pewnie zobaczysz niebawem...

Frog napisał/a:
I niegadaj ze to ZLY kierunek. Bo ze cos ci sie nie podoba to musi byc ZLE ? Wsensie chyba ze ZLE ze nie wpadlo w twojegusto heh .Mowic ze poprostu ci sie lzejsze rytmy meoldyjne nie podobaja i to mozna zrozumiec.

Bede powtarzac do bolu ze to ZLY kierunek, bo tak jest i z pewnoscia nie tylko ja tak uwazam. Najprostszy przyklad, z cyklu "[japierdole]" i te hard dance'owe popierdolki. A jak bede chcial czegos lzejszego i rytmicznego to poslucham sobie Trance'u albo jakis House'ow...

Odpowiedz do tematu
1 użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)