| |
| Autor | Wiadomość |
Informacje Dołączył: 25 Lut 2010 Wiek: 44 Posty: 332 (0,06/dzień) Piwa: 82 Skąd: Olsztyn  | Wysłany: 31-05-2010, 20:38 | #201
|
| O tym co ja wolÄ sporo osĂłb juĹź wie. Nie po to organizowaĹem dwie edycje Early Hardstyle Special Weekend Ĺźeby zmieniaÄ zdanie i przede wszystkim swoje upodobanie co do ulubionego stylu. Ale mniejsza z tym. Od pewnego czasu zauwaĹźyĹem pozytywny nurt jakim jest powrĂłt w wielu produkcjach do typowo hardstyle'owych brzmieĹ. Reverse Bass coraz czÄĹciej powraca (nooo...moĹźe nie popadajmy w zbytni zachwyt), ale przynajmniej jest jakieĹ malutkie ĹwiateĹko w tunelu, ktĂłre pozwala sÄ
dziÄ, Ĺźe Early Hardstyle jeszcze nie umarĹ, bo fanĂłw tego podgatunku jest ciÄ
gle sporo. O tym jakÄ
rolÄ odgrywa tutaj Theracords Records juĹź pisaĹem nie raz i nie tylko w tym miejscu. Nie wiem czy to pozytywny zbieg okolicznoĹci, czy po prostu zwiastun zmian na lepsze, ale juĹź drugi tydzieĹ pod rzÄ
d obserwujÄ jak na ĹwiatĹo dzienne wychodzÄ
nowe produkcje, ktĂłrym poĹwiÄcam wiÄcej czasu niĹź dotychczas. Ostatni przykĹad dzisiejsza EP'ka - Rushtex - Exorcism Of Chucky Rmx EP-(GBH018) - praktycznie wszystkie wersje Ĺwietne! W zeszĹym tygodniu nowe wydawnictwo od Acti'ego rĂłwnieĹź nie byĹo najniĹźszych lotĂłw. Czy to tylko przypadek, czy moĹźe w koĹcu szykujÄ
siÄ choÄby delikatne prĂłby powrotu do przeszĹoĹci? Mam nadziejÄ, Ĺźe to drugie. | |
| |
 | |
|
Informacje Dołączył: 11 Lip 2007 Wiek: 36 Posty: 7707 (1,1/dzień) Piwa: 3135 Skąd: Katowice Tauzen  | Wysłany: 31-05-2010, 20:41 | #202
|
| musze powiedziec ze hardstyle ostatnio ma sie calkiem dobrze tak jak Hardman pisze. Albo ja sie obracam tylko wsrod dobrych produkcji bo stosunek crapu do dobrego hsu jest 50:50 | |
| |
 | |
Informacje Dołączył: 27 Gru 2007 Wiek: 36 Posty: 1875 (0,28/dzień) Piwa: 228 Skąd: Ruda Slaska  | Wysłany: 31-05-2010, 23:22 | #203
|
| a tak w ogĂłle to zaczynam siÄ zastanawiaÄ, Ĺźe wszyscy majÄ
napinkÄ na tym forum na nu HS bo siÄ wszyscy nagle stali hardcorami, tylko wiÄkszoĹÄ tego co sĹuchajÄ
to jest nu Hardcore, bo nie powiecie mi, Ĺźe np Endymiony tak ostatnio "kochani" w naszym kraju to jest hardcore w prawdziwej postaci, bo ja nie widzÄ w tym róşnicy pomiÄdzy melodyjnym HSem a melodyjnym HC, na to samo wychodzi a praktycznie nikt nie narzeka na HC...
a tak zapomniaĹem, tutaj wszyscy sÄ
hardcorami | _________________ Zany @ Energy 2000 Katowice 09.12.2011 Toxicator @ Mega Club 10.12.2011 ? | |
| |
 | |
Informacje Dołączył: 15 Sie 2009 Wiek: 36 Posty: 403 (0,06/dzień) Piwa: 25 Skąd: Szczecin  | Wysłany: 01-06-2010, 10:50 | #204
|
| Wiesz tak to bywa juĹź ja aĹź takim Hardcorem nie jestem ale ostatnie poczynania w Endymion wcale mi siÄ nie podobajÄ
bo to ciÄĹźko HC nazwaÄ w sumie to taki mocniejszy nu HS | |
| |
 | |
Informacje Dołączył: 03 Lut 2010 Wiek: 43 Posty: 5108 (0,85/dzień) Piwa: 408 Skąd: ĹlÄ
sk-Halemba  | Wysłany: 02-06-2010, 16:24 | #205
|
| | Kristopa napisał/a: | | Ja kocham stare dobre early i nic tego nie zmieni. Wszystko zaczeĹo siÄ od utworu Deepack - The Prophecy | wyciÄ
Ĺem z kontekstu .........sorki ale musiaĹem .........ale dobrze prawisz kaĹźdy sĹucha tego od czego zaczynaĹ a potem ewoluowaĹ wraz ze swoimi upodobaniami | remik09 napisał/a: | | a tak zapomniaĹem, tutaj wszyscy sÄ
hardcorami | .............nie ja jestem gabber-owcem ............no teĹź trochÄ prawdy jest HC przecieĹź teĹź moĹźe byÄ komercyjne,no ale na pewno to siÄ wszystkim nie podoba...........bo sÄ
mellow hardcore-y w stylu Endymion ,i sÄ
mellow w stylu Paul Elstak ......i to i to HC a jaka kurewna róşnica | _________________ ONE & ONLY TRUE GABBER'S | |
| |
 | |
Informacje Dołączył: 14 Wrz 2008 Wiek: 36 Posty: 500 (0,08/dzień) Piwa: 46 Skąd: Sosnowiec  | Wysłany: 03-06-2010, 02:43 | #206
|
| | remik09 napisał/a: | a tak w ogĂłle to zaczynam siÄ zastanawiaÄ, Ĺźe wszyscy majÄ
napinkÄ na tym forum na nu HS bo siÄ wszyscy nagle stali hardcorami, tylko wiÄkszoĹÄ tego co sĹuchajÄ
to jest nu Hardcore, bo nie powiecie mi, Ĺźe np Endymiony tak ostatnio "kochani" w naszym kraju to jest hardcore w prawdziwej postaci, bo ja nie widzÄ w tym róşnicy pomiÄdzy melodyjnym HSem a melodyjnym HC, na to samo wychodzi a praktycznie nikt nie narzeka na HC...
a tak zapomniaĹem, tutaj wszyscy sÄ
hardcorami |
Wszyscy stali sie hardkorami bo zeNua im juz sie odbija Fakt, wychodzi jakis odsetek dobrego Nu ale malo kto tego slucha, wiekszosc woli komercyjny shit, np. z "La Cosa Nostra" (czyt. Scantraxx). Jeszcze rok, dwa i poleci ten syf w radiu czy w TV. Wtedy dopiero zacznie sie era prawdziwego gowna ale niektorzy nie chca na to czekac. Pewnie doczekamy niebawem czasow, gdzie na co drugim vinylu (?) bedzie wychodzil "radio edit", nie bedzie naparzania mlotkiem (bas) oraz bedzie cool melodia i vocal, w sam raz do komercyjnego radia. Do tego jeszcze jakis zajebiaszczy teledysk i fruuu do tv. Moze wczesniej sie to na you tube zacznie... To wszystko idzie w tak zlym kierunku ze co poniektorzy juz to kompletnie maja w dupie a powtarzanie ze kazdy gatunek muzyki ewoluuje, nie jest jeszcze zle itp. rowniez...
Mase hardkorow przybylo po ostatnim Toxi ale to raczej nie za sprawa Endymion'ow tylko The DJ Producer'a Z tego co sie zorientowalem to ponoc jego set byl setem imprezy a nie "gwiazdorow". A jeszcze wracajac do tego ze nie ma roznicy pomiedzy dzisiejszym HS a HC, otoz jest i to spora! Nawet takie Endymion'y robia sobie tam jakis shit ale jeszcze sporo wspolnego (do czasu) ma to z pojeciem hard (kick, tempo) a w HS'u..? A czy nikt nie narzeka na ten HC? Zobacz sobie komentarze na temat ostatniego kawalka wlasnie Endymion'ow i AOF... Jeszcze troche i na najlzejsze odmiany HC bedzie sie mowic Hardstyle a na to co bylo kiedys HS'em "chujnia" | |
| |
 | |
Informacje Dołączył: 25 Kwi 2007 Wiek: 46 Posty: 4622 (0,65/dzień) Piwa: 484 Skąd: Zabrze  | Wysłany: 03-06-2010, 11:39 | #207
|
| | SBD napisał/a: | | Jeszcze rok, dwa i poleci ten syf w radiu czy w TV. Wtedy dopiero zacznie sie era prawdziwego gowna ale niektorzy nie chca na to czekac. Pewnie doczekamy niebawem czasow, gdzie na co drugim vinylu (?) bedzie wychodzil "radio edit", |
takie cos juz gadala opozycja nu po teledysku MAX B GRANTA i jakos do tej pory nie widze na VIVIE i RADIU HSu I niegadaj ze to ZLY kierunek. Bo ze cos ci sie nie podoba to musi byc ZLE ? Wsensie chyba ze ZLE ze nie wpadlo w twojegusto heh .Mowic ze poprostu ci sie lzejsze rytmy meoldyjne nie podobaja i to mozna zrozumiec.No i tak jak powiedziales na samym koncu :
| SBD napisał/a: | Jeszcze troche i na najlzejsze odmiany HC bedzie sie mowic Hardstyle a na to co bylo kiedys HS'em "chujnia" |
Jesli nawet to co ? JA tam moge mowic na gatunek muzyki nawet CZAKALAKA. Sral na nazwe. Slucham tego co lubie bez wiekszdego znaczenia ma dla mnie nazewnictwo. Dawno Elvis zappdal mocny kawalek i ludzie pewnie mowili ALE LOOOGIEN ! TEN KAWALEK MA MOC ! Dla nie ktorych zwykly HS jest juz HARD a dla innych dopiero jakis INDUSTRIAL bo juz nawet MAINSTEREAM to juz LAJT... | _________________
  | | Ostatnio zmieniony przez Frog 03-06-2010, 12:20, w całości zmieniany 1 raz | |
| |
 | |
Informacje Dołączył: 12 Kwi 2010 Wiek: 43 Posty: 183 (0,03/dzień) Piwa: 13 Skąd: Ujazd ĹlÄ
ski  | Wysłany: 03-06-2010, 12:11 | #208
|
| | Bez obrazy ale widzÄ , Ĺźe zwĹaszcza mĹodzi ludzie majÄ
najwiÄcej do powiedzenia na temat early itd . NiektĂłrzy Ĺrednio 3-4lata temu zaczÄli sĹuchaÄ mocnego brzmienia i w owym czasie ktoĹ rzuciĹ hasĹo : " Hardstyle + melodyjka itd to Nustyle i jest beeeee " wiÄc naĹoĹźyli sobie klapki na oczy i uszy i ĹźyjÄ
tylko tym co kiedyĹ usĹyszeli oraz potrafiÄ
tylko gnojiÄ tych , ktĂłrzy lubiÄ
takĹźe Ĺagodniejsze klimaty... Ludzie!! - muzyka ciÄ
gle siÄ zmienia i nikt tego nie zatrzyma... | _________________ ***HARDTRANCE***HARDSTYLE***HARDCORE*** ....................The Power Of Hardstyle Life............... | | Ostatnio zmieniony przez djxxx 03-06-2010, 12:18, w całości zmieniany 1 raz | |
| |
 | |
Informacje Dołączył: 15 Sie 2009 Wiek: 36 Posty: 403 (0,06/dzień) Piwa: 25 Skąd: Szczecin  | Wysłany: 03-06-2010, 12:33 | #209
|
| | djxxx napisał/a: | | Bez obrazy ale widzÄ , Ĺźe zwĹaszcza mĹodzi ludzie majÄ
najwiÄcej do powiedzenia na temat early itd . NiektĂłrzy Ĺrednio 3-4lata temu zaczÄli sĹuchaÄ mocnego brzmienia i w owym czasie ktoĹ rzuciĹ hasĹo : " Hardstyle + melodyjka itd to Nustyle i jest beeeee " wiÄc naĹoĹźyli sobie klapki na oczy i uszy i ĹźyjÄ
tylko tym co kiedyĹ usĹyszeli oraz potrafiÄ
tylko gnojiÄ tych , ktĂłrzy lubiÄ
takĹźe Ĺagodniejsze klimaty... Ludzie!! - muzyka ciÄ
gle siÄ zmienia i nikt tego nie zatrzyma... |
No i co z tego Ĺźe mĹodzi to znaczy Ĺźe majÄ
sĹuchaÄ Nu bo jest nowszy ?? Nie sÄ
dzÄ mi wydaje siÄ Ĺźe Hs siÄ pier*oli i to strasznie, pamiÄtam swoje poczÄ
tku sĹuchania Hsu zaczynaĹem od Deepack- Prophecy i kawaĹek byĹ dla mnie kosÄ
potem jakoĹ nie majÄ
c z kim pogadaÄ o tym gatunku muzycznym zaczÄ
Ĺem sam szukaÄ i odnalazĹem LunÄ, Dane , Mondello, Biomechanike, Propheta , Zanego później HeadHunterza Technoboya , Tatanke, Pile itp itd swojego czasu uwielbiaĹÄm HHz ale potem zadaĹem sobie pytania gdzie siÄ kur** podziaĹo to jebniÄcie ktĂłre polubiĹem w tym stylu ?? Otóş zostaĹo zamienione na sĹodkie melodyjki!! Gdyby tylko zmniejszyÄ delikatnie Bass to Eska Hits jak znalazĹ !! A dlatego teĹź zaczÄ
Ĺem sĹuchaÄ HSu bo byĹ inny niĹź to gĂłwno lecÄ
ce w radiu mocny mroczny robiÄ
cy z gĹowy sieczkÄ ;]. Dlatego coraz bardziej sprzeciwiam siÄ NU!!.
HSu sĹucham dalej ale tylko starych kawaĹkĂłw czasami coĹ nowszego jak wpadnie w ucho HC maniakiem nie jestem ale teĹź lubie posĹuchaÄ dobrych seciorĂłw i trackĂłw Pozdro | |
| |
 | |
Informacje Dołączył: 14 Wrz 2008 Wiek: 36 Posty: 500 (0,08/dzień) Piwa: 46 Skąd: Sosnowiec  | Wysłany: 03-06-2010, 13:20 | #210
|
| | Frog napisał/a: | takie cos juz gadala opozycja nu po teledysku MAX B GRANTA i jakos do tej pory nie widze na VIVIE i RADIU HSu |
To pewnie zobaczysz niebawem...
| Frog napisał/a: | | I niegadaj ze to ZLY kierunek. Bo ze cos ci sie nie podoba to musi byc ZLE ? Wsensie chyba ze ZLE ze nie wpadlo w twojegusto heh .Mowic ze poprostu ci sie lzejsze rytmy meoldyjne nie podobaja i to mozna zrozumiec. |
Bede powtarzac do bolu ze to ZLY kierunek, bo tak jest i z pewnoscia nie tylko ja tak uwazam. Najprostszy przyklad, z cyklu "[japierdole]" i te hard dance'owe popierdolki. A jak bede chcial czegos lzejszego i rytmicznego to poslucham sobie Trance'u albo jakis House'ow... | |
| |
 | |
| |