1. Na forum wymieniamy swoje poglady oraz opinie na dany temat. Jednak robimy to w sposób pokojowy. 2. Cierpliwoć i tolerancja. Nie wszystko o co poprosisz dostaniesz w ten sam dzień. Czasami trzeba poczekać. 3. Czytaj uważnie posty. Staraj sie nie zadawać pytań które było zadawane 20 razy w tym samym temacie. 4. Jako że nie każdy regulamin jest perfekcyjnym ideałem, zatem administrator oraz moderator forum -dla dobra narodu- może ukarać ostrzeżeniem użytkownika, jeżeli uzna to za słuszne. 5. W razie wszelkich watpliwosci pisać na PW do Administratora lub Moderatora. Wiecej!
tu jest Ĺwietny przykĹad poczÄ tku Rave Hardcore chyba 91 czy 92 rok tempo znacznie wolniejsze ale juĹź nie house.......widaÄ vokal i mello wiadomo jak później takie utwory sie zmieniaĹy i z reguĹy przyĹpieszaĹy...........teraz patrzÄ c na to scott brown w formacji q-tex za tym sprzÄtem wyglÄ da jak gwiazda disco polo,ale nie o to tu chodzi
Grupa Q-tex to raczej komercyjny projekt Scott'a Brown'a, wiÄc nie ma co siÄ dziwiÄ, Ĺźe jakieĹ to chujowe jest jak na '92 rocznik. PorĂłwnaniem moĹźe byÄ kawaĹek Euromasters, ktĂłry jest juĹź w miarÄ szybki no i niesie ze sobÄ dobre przeoranie.
Scena HC lat 90-tych byĹa duĹźo bardziej urozmaicona niĹź wydaje siÄ wiÄkszoĹci ludzi. Dzisiejszy mainstream w porĂłwnaniu do tego z poprzedniej dekady prezentuje duĹźo niĹźszy poziom. Przede wszystkim winowajcÄ caĹego zajĹcia jest Roland T-303, ktĂłry hipnotyzuje mĂłj umysĹ od 1st momentu w ktĂłrym usĹyszaĹem motyw z Niego, lecz byĹ to acid. Nie zawsze byĹ przester na kick'u, choÄ to moĹźe niektĂłrym zbijaÄ, gdyĹź kawaĹki mogÄ wydawaÄ siÄ po prostu "suche". Artcore, czyli Breakbeat HC ktĂłry sprowadziĹ Ruffneck do NL w '93 roku zakĹadajÄ c Ruffneck Rec. Tam z poczÄ tku ~160bpm, ale juĹź kick na mocnym przesterze. Jaram siÄ, takĹźe francuskim labelem Gangstar Toons Industry, ktĂłry naprawdÄ wydawaĹ ciÄĹźkie dĹşwiÄki. OgĂłlnie niektĂłre bez tytuĹĂłw i nie wiadomo ocb, ale sÄ tam remix'y chociaĹźby Lenny D. \O/
(OgĂłlnie jak ktoĹ ma GTI004 to proszÄ daÄ mi znaÄ na PW ]:-q ) JeĹli chodzi o to tempo w USA juĹź w '93 doĹÄ szybko grali. Ogarnijcie sobie label 12 Gauge gdzie wydawaĹ cieszÄ cy siÄ sporÄ sĹawÄ Rob Gee oraz Delirium (i to nie to co na Pengo rec. ) poĹÄ czenie Gabber'u z ostrym punk'owy brzmieniem NY Hardcore.
Szczerze mĂłwiÄ c to wolÄ przekopywaÄ stare kawaĹki, bo jest siÄ czego doszukaÄ niĹź ĹledziÄ nowoĹci. MĂłwiÄ tutaj o scenie mainstream.
A jeszcze nawiÄ zujÄ c do twĂłrczoĹci Scott'a Brown'a to czĹowiek robiĹ (bo nie wiem jak teraz) na prawdÄ zajebiste kawaĹki i nie tylko Bouncy Techno - odĹam HC preferowany w UK. RozwijaĹ siÄ na podobnych latach co Newstyle w NL - lecz takĹźe ciÄĹźsze kawaĹki, ktĂłre prezentowali na Twisted Vinyl rec. bodajĹźe.
" Scena HC lat 90-tych byĹa duĹźo bardziej urozmaicona niĹź wydaje siÄ wiÄkszoĹci ludzi. Dzisiejszy mainstream w porĂłwnaniu do tego z poprzedniej dekady prezentuje duĹźo niĹźszy poziom. " - i z tym stwierdzeniem zgadzam sie w 100% !!! Ja rĂłwnieĹź wolÄ przeglÄ daÄ stare kawaĹki bo niestety nowe jakoĹ do mnie nie trafiajÄ - sorki
1 użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)