1. Na forum wymieniamy swoje poglady oraz opinie na dany temat. Jednak robimy to w sposób pokojowy. 2. Cierpliwoć i tolerancja. Nie wszystko o co poprosisz dostaniesz w ten sam dzień. Czasami trzeba poczekać. 3. Czytaj uważnie posty. Staraj sie nie zadawać pytań które było zadawane 20 razy w tym samym temacie. 4. Jako że nie każdy regulamin jest perfekcyjnym ideałem, zatem administrator oraz moderator forum -dla dobra narodu- może ukarać ostrzeżeniem użytkownika, jeżeli uzna to za słuszne. 5. W razie wszelkich watpliwosci pisać na PW do Administratora lub Moderatora. Wiecej!
jeĹźeli chodzi o oldschool to temat jak najbardziej dla mnie.........wiadomo poczÄ tki HC i gabber-u byĹy w belgii sĹynny belgianhoover na takÄ muzÄ..........Holy Noise bardzo wczeĹnie zaczynali a tak to dalej Holandia i ojcieÄ chrzestny Gabber-u Paul Elstak.......a wszystko wziÄĹo siÄ od muzy House .......dj-e podkrÄcili tempo do 135-145bpm i takie byĹy poczÄ tki HC z wykonawcĂłw to jeszcze Lisa & Eliaz BSE dj team, potem sĹynny Dreamteam,Holendrom wciÄ Ĺź byĹo wolno to dojebali 160-180 bpm przesterowali mocno i to bardzo mocno stopÄ kickdrum i mamy popularny do dziĹ gabber......tytuĹy jak coĹ mi przyjdzie do gĹowy to zapodam ,no i nie zapominajmy o caĹej kulturze RAVE ktĂłra jak najbardziej jest oldschool-owa a do pana V100 co ma hardstyle do oldschool,folow the leader jest na pewno mocnym early HS waĹkiem ale bez przesady
_________________ ONE & ONLY TRUE GABBER'S
Ostatnio zmieniony przez sycoman 12-08-2010, 22:24, w całości zmieniany 2 razy
Hard Style jest mĹodziutki. Wydaje mi siÄ Ĺźe dla nas najciekawszy jest okres 1989- 1999 .
wĹaĹnie wszyscy we wsi wiedzÄ ja wiem ty wiesz i dziadek.......zakaĹa rodziny ....teĹź wie Ĺźe oldchool to poczÄ tki rave HC Gabber..........a wy pitolicie Ĺźe najlepsze lata HS sÄ 2002-2006..........boĹźe jaki Hardstyle to nie tu HeloĹ
Zgadzam sie z Toba najlepsze lata to wlasnie 90 tak przynajmniej mi sie wydaje.Nie chce nikogo urazic ale niestety wiekszosci oldschool'owcom hardstyle nie odpowiada zarzucaja bowiem komercjalizacje tego gatunku muzyki stad np the prophet stracil swoje wielkie powazanie po tym jak uderzyl w hardstyle.
CoĹ tam pichce wybraĹem wikimedia. Pozwolicie Ĺźe bÄde tutaj wrzucaĹ swoje artykuĹy. Zdaje sobie sprawÄ Ĺźe alfa i omegÄ nie jestem. Dlatego moĹźecie wykazaÄ bledy etc
No tak od tego sie zaczelo podkrecono tempo i wyszedl hardcore jaki znamy Dla mnie oldschool to wspomnienia z lat 90, to skladanki thunderdome i terrordrome,ktore poczatkowo kupowalismy w Berlinie,bo w Polsce na poczatku lat 90 jeszcze malo co bylo w sklepach,wiec oldschool dla mnie to muzyka z lat mlodzienczych
1 użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)