1. Na forum wymieniamy swoje poglady oraz opinie na dany temat. Jednak robimy to w sposób pokojowy. 2. Cierpliwoœæ i tolerancja. Nie wszystko o co poprosisz dostaniesz w ten sam dzieñ. Czasami trzeba poczekaæ. 3. Czytaj uwa¿nie posty. Staraj sie nie zadawaæ pytañ które by³o zadawane 20 razy w tym samym temacie. 4. Jako ¿e nie ka¿dy regulamin jest perfekcyjnym idea³em, zatem administrator oraz moderator forum -dla dobra narodu- mo¿e ukaraæ ostrze¿eniem u¿ytkownika, je¿eli uzna to za s³uszne. 5. W razie wszelkich watpliwosci pisaæ na PW do Administratora lub Moderatora. Wiecej!
tak jak już mówiłem hardstyle-u nie można zaliczyć do grona oldschool-i może za parę lat to się zmieni ,ale raczej oldschool to są ogólnie początki muzyki elektronicznej,tutaj piszemy o oldschool-u w większości muzyki Hard z przewagą na HC czy nawet RAVE,.................HAPPY-wraz z powstawaniem muzyki HC w rotterdamie w tym samym momencie w amsterdamie zaczynano zmiękczać styl gabba ,HC biorąc pod uwagą to że hardcore robił się bardzo mocny i mroczny i zaczęło na imprezy przychodzić coraz to mniejsze grono płci pięknej ( słynny klasyk gabba SPERMINATOR - NO WOMEN ALOUD ) i dlatego Happycore miał być taką odskocznię od ostrych brzmień z Rotterdamu i faktycznie grono kobiet znowu zaczęło rosnąć na licznych eventach,co jednak nie odbiło się dobrze na dj-ach któży w tamtych czasach zmienili swoje granie z gabba na happycore ( wyśmiewane przez innych i nazywane potocznie TOYTOWN TEKKNO ) ,track-i dj-ów HC też ostro traktowały to co dzieje się w Amsterdamie przykład takiego hitu to (De Euromasters - Amsterdam Waar Lech Dat Dan ) co oznacza mniej więcej ''gdzie do kurwy jest amsterdam'',ale happy przeżył i to ,aż do momentu ogólnie spadku tempa w latach już chyba 1999-2000 a HC rósł w siłę nie tyle co melodyjnie ale był bardziej mroczny ( DARK ), a HAPPYHARDCORE powoli powoli zaczynał wynosić się na wyspy gdzie nazwano go UK HARDCORE
_________________ ONE & ONLY TRUE GABBER'S
Ostatnio zmieniony przez sycoman 16-09-2010, 13:31, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz
Może i nie można, ale kto powiedział, że należy się sztywno trzymać tego co ktoś kiedyś wyznaczył. Dla mnie Early to już taka ikona, która bezpowrotnie została zatracona i bez dwóch zdań mogę ten podgatunek określić mianem Oldschool.
SBD, a kto tu mówił o latach osiemdziesiątych? Napisałem tylko, że Early kojarzy mi się ze starą, dobrą szkołą grania, a to jak będzie to nazywane to wszystko mi jedno. A po za tym na zdrowy rozsądek, jak można połączyć to z latami osiemdziesiątymi jak początki Early miały miejsce w pierwszych latach XXI wieku.
dobra ale Hs jeszcze trwa a 7 lat to zdecydowanie za mało do mówienie oldschool. Jakiś techniak słuchający starego HS nie będzie mówił że to stare. A jak pościsz mu old german rave odpowie "fajne gówno"
no ale temat kierowany jest w stronę oldschool czyli tak na prawdę jak to wszystko się zaczęło a EHS czy inne teraz grane rzeczy tylko wywodzą się z tego właśnie starego grania
1 u¿ytkowników czyta ten temat (1 Go¶ci i 0 Anonimowych u¿ytkowników)
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Statystyki dla tego tematu: Wy¶wietleñ: 5942 Odpowiedzi: 74 Odwiedzin z google: 2099