1. Na forum wymieniamy swoje poglady oraz opinie na dany temat. Jednak robimy to w sposób pokojowy. 2. Cierpliwoœæ i tolerancja. Nie wszystko o co poprosisz dostaniesz w ten sam dzieñ. Czasami trzeba poczekaæ. 3. Czytaj uwa¿nie posty. Staraj sie nie zadawaæ pytañ które by³o zadawane 20 razy w tym samym temacie. 4. Jako ¿e nie ka¿dy regulamin jest perfekcyjnym idea³em, zatem administrator oraz moderator forum -dla dobra narodu- mo¿e ukaraæ ostrze¿eniem u¿ytkownika, je¿eli uzna to za s³uszne. 5. W razie wszelkich watpliwosci pisaæ na PW do Administratora lub Moderatora. Wiecej!
i pomyśleć że utwór wyżej wymieniony leciał w radiu flash 106.4
W Kielcach była audycja w komercyjnym Radiu Fama zwana O Młoty w której puszczali muzę Dj Leszczu i Dj Tidu chyba w 94 i 95. Potem to się jakoś przekształciło i KTSi przez tą audycję się poznali i stworzyli Squad. Ale kto czyta Bio Splattera ten to wie
GABBERHEAD - właśnie to co zapodałeś to w Polsce jest nazywane Rave ale ja już od kilku lat tego tak nie nazywam tylko Hardtrance Happy Hardcore. Ale wymienione postacie przez Scootera dają rade
z tym że to nie jest Rave to hmmmmmmmm ja się całkiem nie zgodzę no bo jak to niby nazwać happycore może po troszku ,na pierwszym albumie scooter-a było dużo energicznego trance-u w bardzo dobrym tępie wiem ogółem przyjęło się że to rave mi to pasi..........chociaż prawdziwi maniacy szczególnie z wysp to by taką muzę w tamtych latach wyśmiali a Rave to tak na prawdę nie jest nawet gatunkiem muzycznym.........Rave jest to swoista subkultura ,są to imprezy na początku tego nurtu w większości nie legalne z muzyką elektroniczną............no ale w europie( nie wyspy) przyjęło się że taka muza w stylu scooter ,rmb ,marusha ,czy dune to właśnie rave i mi to pasuje
_________________ ONE & ONLY TRUE GABBER'S
Ostatnio zmieniony przez sycoman 20-08-2010, 20:37, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz
jesli gadamy o oldscholach to nie zapominajmy o takich osobistosciach jak T99 czy Altern 8 albo Holy Noise co do tego walka zajebioza w tamtych czasach i te sample miodzio klasior ))))
a i jeszcze jedno tak moim zdaniem oldschool hardcore,rave ma to w sobie że w większości beat był połamany i ogólnie górowały w tym gatunku break-i i szybkie tempo potem skoczne mello ale to ten połamany beat daje temu gatunkowi nieśmiertelność dzisiejszy HC jest zajebisty starsze produkcje gabba też ale tempo 4 na 4 jest po prostu oklepane i z chęcią wracam przynajmniej ja do oldschool-owych wałków altern 8,the prodigy,dj Sy,slipmatt etc.bo w tych trackach właśnie jest nieśmiertelna moc <object style="height: 344px; width: 425px">
Zgadzam sie z toba ja jednak praktycznie w ogole nie slucham dzisiejszego HC ograniczam sie jedynie do starszych kawalkow wlasnie dj dano, buzz fuzza czy propheta oraz calej czolowki HC z lat 90 jakos nie trafiaja do mnie nowosci.Nie wiem moze jestem juz za stary A jesli mialbys cos godnego uwagi to przeslij jakiegos linka. Dj Sy dla mnie to raczej cos w rodzaju "jungle" gatunku ktory wywodzi sie z rave'u i rozwinal sie w latach 90 na wyspach brytyjskich.
Zgadzam sie z toba ja jednak praktycznie w ogole nie slucham dzisiejszego HC ograniczam sie jedynie do starszych kawalkow wlasnie dj dano, buzz fuzza czy propheta oraz calej czolowki HC z lat 90 jakos nie trafiaja do mnie nowosci.Nie wiem moze jestem juz za stary
1 u¿ytkowników czyta ten temat (1 Go¶ci i 0 Anonimowych u¿ytkowników)
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Statystyki dla tego tematu: Wy¶wietleñ: 5945 Odpowiedzi: 74 Odwiedzin z google: 2099