1. Na forum wymieniamy swoje poglady oraz opinie na dany temat. Jednak robimy to w sposób pokojowy. 2. Cierpliwoć i tolerancja. Nie wszystko o co poprosisz dostaniesz w ten sam dzień. Czasami trzeba poczekać. 3. Czytaj uważnie posty. Staraj sie nie zadawać pytań które było zadawane 20 razy w tym samym temacie. 4. Jako że nie każdy regulamin jest perfekcyjnym ideałem, zatem administrator oraz moderator forum -dla dobra narodu- może ukarać ostrzeżeniem użytkownika, jeżeli uzna to za słuszne. 5. W razie wszelkich watpliwosci pisać na PW do Administratora lub Moderatora. Wiecej!
_________________ Ironia - sposĂłb wypowiadania siÄ oparty na niezgodnoĹci, czÄsto przeciwieĹstwie dosĹownego i ukrytego sensu wypowiedzi. ĹÄ czy siÄ jÄ z zawoalowanÄ kpinÄ , zĹoĹliwoĹciÄ , wyĹmiewaniem, dystansem.
Tak przejrzaĹem sobie ten temat i widzÄ, Ĺźe ci, ktĂłrym nie podoba siÄ "dzisiejszy trance" sÄ nazywani " tymi co siÄ zatrzymali w czasie", "co stojÄ w miejscu nie chcÄ c nic poznaÄ" itd.
Nikt mi nie powie , ze trance jest teraz gorszy niz kiedys
A czemu nikt ma nie powiedzieÄ? A moĹźe dla kogoĹ teraz jest gorszy niĹź kiedyĹ? Dla mnie np. jest i nie kryje siÄ z tym, nie lubiÄ dzisiejszego trance'u, wychowaĹem siÄ na trance/hardtrance z lat 90, od tamtej pory sĹuchaĹem tego gatunku do roku 2008, od 2005 zaczÄ Ĺem odczuwaÄ, Ĺźe coraz mniej mi siÄ podoba, a dlaczego skoĹczyĹem z tym gatunkiem w 2008? Bo mi siÄ po prostu juĹź kompletnie przestaĹ podobaÄ, zszedĹ z mojego gustu (dla ciekawostki wtedy otworzyĹem siÄ na wiele innych gatunkĂłw elektroniki). Do starych lat nadal powracam od czasu do czasu. Czyli rozumiem, Ĺźe mogÄ siÄ spodziewaÄ postĂłw typu "jak ja mogÄ tak uwaĹźaÄ, jak MI OSOBIĹCIE moĹźe siÄ nie podobaÄ dzisiejszy trÄs, jak MĂJ GUST moĹźe odbiegaÄ od INNYCH GUSTĂW ludzi sĹuchajÄ cych trance'u, no jak to tak moĹźna?!!1111". Tak wĹaĹnie zrozumiaĹem niektĂłre posty w tym temacie Zarzucanie innym, Ĺźe nie lubiÄ dzisiejszego trance'u. Gust muzyczny to rzecz tylko i wyĹÄ cznie indywidualna, nie pisze siÄ, Ĺźe ktoĹ jest cofniÄty w czasie albo gorszy, bo nie lubi nowszej odmiany czegoĹ.
Ostatnio zmieniony przez dumm 17-12-2010, 23:06, w całości zmieniany 1 raz
dumm, jesli ktos lubi old trance to niech sobie lubi przeciez nikt mu nie zabrania, ale to nie daje mu prawa do gĹoszenia takich jerezji jak "trance umarĹ"
dumm, jesli ktos lubi old trance to niech sobie lubi przeciez nikt mu nie zabrania, ale to nie daje mu prawa do gĹoszenia takich jerezji jak "trance umarĹ"
I otóş to Sam rĂłwnieĹź wychowywaĹem siÄ na Old Trance pierwsze kawaĹki dawne juĹź nieistniejÄ ce juĹź Nu Nrg zresztÄ wrzucÄ niebawem caĹy albumik. Ale nie uwaĹźam Ĺźe obecny jest zĹy. Do starego wracajÄ wspomnienia i Ĺezka w oku siÄ krÄci ale nowy rĂłwnieĹź przysparza mnie w niektĂłrych kawaĹkach o niesamowite ciary
Temat waĹkowany nie wiem czy siÄ tu juĹź wypowiadaĹem.
Dla Mnie nie istnieje trance i HT od 2004 i nie wracam juĹź do tego. I to wcale nie efekt tego Ĺźe siÄ w czasie zatrzymaĹem tylko po prostu Ĺźadne nowy kawaĹek od tego czasu nie ma juĹź duszy. Za 10 20 lat bÄdÄ ciÄ gle wspominaĹ Cosmic Gate - Exploration of space itp i moim dzieciom to przekaĹźe co tata sĹuchaĹ ) a Ci ludzie ktĂłrzy teraz tkwiÄ w tym komercyjnym electro-tranco-house dziadostwie za parÄ lat nie bÄdÄ pamiÄtali ani jednego kawaĹka. Czasem bywam na imprezach electro i trance i nie widaÄ w tych ludziach Ĺźadnych emocji... takich jak kiedyĹ towarzyszyĹy mojemu pokoleniu.
A jeszcze porĂłwnujÄ to co siÄ staĹo z tÄ muzÄ to moĹźna sobie popatrzeÄ na to co siÄ staĹo z radiem 95.1 na ĹlÄ sku . Taki sam rozwĂłj teraz towarzyszy Trancowi. Producenci najbardziej komercyjni ĹÄ czÄ siÄ Ĺźeby jeszcze wiÄcej kasy zarobiÄ. WidzÄ Ĺźe moĹźna wycisnÄ Ä tera krocie na tym buuuumm electro i house.
MoĹźna teĹź znaleĹÄ proudecntĂłw ktĂłrzy siÄ wycofali z tego chĹamu co jest teraz jak np. Dumonde.
A tutaj jeden kawaĹek odemnie 2000 rok - Lange feat. The Morrighan - Follow Me
Link Ĺzy siÄ cisnÄ do oczu jak tego sĹucham . Niech ktoĹ mi pokaĹźÄ w dzisiejszych czas albo ostatnie 5 lat jakiĹ kawaĹek w takich klimatach ????? Z takÄ wymowÄ .
_________________ Top 3 : 1. Brennan Heart - Till U Believe It 2. Headhunterz - Psychedelic 3. Max B. Grant & Djanny - Arancia Meccanica <ooo>
Ostatnio zmieniony przez Forcebasser 31-12-2010, 16:18, w całości zmieniany 3 razy
1 użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)