1. Na forum wymieniamy swoje poglady oraz opinie na dany temat. Jednak robimy to w sposb pokojowy. 2. Cierpliwo i tolerancja. Nie wszystko o co poprosisz dostaniesz w ten sam dzie. Czasami trzeba poczeka. 3. Czytaj uwanie posty. Staraj sie nie zadawa pyta ktre byo zadawane 20 razy w tym samym temacie. 4. Jako e nie kady regulamin jest perfekcyjnym ideaem, zatem administrator oraz moderator forum -dla dobra narodu- moe ukara ostrzeeniem uytkownika, jeeli uzna to za suszne. 5. W razie wszelkich watpliwosci pisa na PW do Administratora lub Moderatora. Wiecej!
[quote="Forcebasser"]Naprawdę kawałki brzmią ja te z lat 2001-2003 Tunele zgadzam sie z toba kiedys suchalem tuneli i wyrywal z butow teraz to jakies scierwa naprawde nie problem rozpoznac waki z tunela od 2001 do 2004 calkiem inaczej brzmia wystarczy posuchac walki czy mixy pana DJ Dean i cale starsze Dutch Hard Trance jeszcze jak slysze dzwieki perkusji w trance to odrazu widac stary styl grania transiorow
Moim zdaniem trance nie umarł tylko ewoluuje, tylko troche w złym kierunku, bo zaczyna podchodzić pod pop. Hard trance też się dużo zmienił, a nawet podzielił. Przykładowo Carl Nicholson, Technikal i DJ Thera robią ht, ale całkiem się róznią. Carl Nicholson i Technikal robią bardziej takie delikatnejsze tracki a Thera stawia na hard. To akurat mi się podoba ale to co sie dzieje z uplifting trance to ju nie bardzo. Najlepsze czasy były lata 90 do 2004
cudowny kurwa. jak tysiąc innych takich samych utworów od tych i bandy innych pseudoproducentów. jestem zadowolony z decyzji o nieszukaniu nowych transików, bo po prostu nie chce mi się przekopywać tony gówien jak to wyżej żeby np. znaleźć coś takiego
transik nadal żyje i ma się dobrze, po prostu to pseudotransowe gówno należy puszczać mimo uszu.
_________________ Ironia - sposób wypowiadania się oparty na niezgodności, często przeciwieństwie dosłownego i ukrytego sensu wypowiedzi. Łączy się ją z zawoalowaną kpiną, złośliwością, wyśmiewaniem, dystansem.
nie ogarniasz upliftingu stvo to kurwa sie nie udzielaj tyle,tak wiem uplifting jest podobny ale trzeba to czuc nie dla kazdego jest ten gatunek mowie tutaj ogolnie teraz o upliftingu jaki tworzy/tworzyl Andy Blueman,Ronny K Arctic moon czy inni producenci
nikt nie każe robić takich samych brejkdałnów. uplifting to gatunek mocno skażony gównem, ale nadal dobry gatunek. mi transik nie przeszkadza, nadal lubię, ale dociera do mnie 100x mniej dobrych kawałków tego gatunku niż np. drum'n'bass (w którym de facto shitu również nie brakuje)
wrzuciłeś kawałek, który ewidentnie zalicza się do nowej transowej fali, gdzie zamiast eksperymentować i rozciągać znaczenie słowa 'trance' autorzy tworzą utwory według schematu, który na pewno przyjmie się wśród niewymagającego odbiorcy. już tutaj kilka razy pisałem jaki to schemat, nie trzeba mieć super ucha by to wychwycić.
_________________ Ironia - sposób wypowiadania się oparty na niezgodności, często przeciwieństwie dosłownego i ukrytego sensu wypowiedzi. Łączy się ją z zawoalowaną kpiną, złośliwością, wyśmiewaniem, dystansem.