| |
| Autor | Wiadomo¶æ |
Legolek _-^-_ Piramida _-^-_

Informacje Do³±czy³: 12 Sie 2007 Wiek: 37 Posty: 1751 (0,25/dzieñ) Piwa: 88 Sk±d: Chorzów  | Wys³any: 24-10-2009, 11:47 | #51
|
| Gdyby się o gustach nie dyskutowało to świat byłby nudny dlatego tak jak SchizeQ napisał że gównem to kawałek potrafi każdy obrzucić ale podać sensowne uzasadnienie dlaczego to już nie.
To tak jak słyszę od kumpli jak zapodam np z telefonu progressive trance że jest zamulający i takie wytłumaczenie dla mnie jest bezsensu. I od razu popadam w śmiech.
Temuż rozmowa o gustach ma sens jeśli osoby rozmawiające o gustach mają coś więcej do powiedzenia sensowego.
A komercjalizacji rynku mówimy NIE! Bo jak zacznie nuHS lecieć w radiu to się załamie. | _________________
 | |
| |
 | |
|
Informacje Do³±czy³: 25 Kwi 2007 Wiek: 46 Posty: 4622 (0,65/dzieñ) Piwa: 484 Sk±d: Zabrze  | Wys³any: 24-10-2009, 11:53 | #52
|
| | Klocic sie nie powinno na zaden temat. @Legolek ale bezsensu zdanie. Czemu nie moze poleciec w radiu ? a jak by byla jaks fajna nocna mocna audycja to co w tym zlego. Co za roznica czy leci w radiu, w tv czy w garazu czy nadicho... jesli to ciagle ta sama muza to co.... | _________________
  | |
| |
 | |
Informacje Do³±czy³: 11 Lip 2007 Wiek: 36 Posty: 7707 (1,1/dzieñ) Piwa: 3135 Sk±d: Katowice Tauzen  | Wys³any: 24-10-2009, 11:55 | #53
|
| gdyby lecialo w radiu w rodzaju ambitnej audycji jak np Trance Night na planecie to ok. Ale o 15:00 przeplatane Lady Gaga i Feelem na Esce - nie ma mowy. | | Ostatnio zmieniony przez SchizeQ 24-10-2009, 11:56, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz | |
| |
 | |

Informacje Do³±czy³: 12 Sie 2007 Wiek: 37 Posty: 1751 (0,25/dzieñ) Piwa: 88 Sk±d: Chorzów  | Wys³any: 24-10-2009, 15:28 | #54
|
| I o to mi chodziło Jest tematyczna audycja i leci taka a nie inna muza i jest okej tak samo jest tematyczna impreza w klubie leci taka a nie inna muza. Przykład miałem np komercjalizacji klubu jak w WW przed imprezą trance-ową z Cosmic Gate grane było electro znane z każdej imprezy w WW masakra
Także wszystko ma swoje granice. | _________________
 | |
| |
 | |
Informacje Do³±czy³: 27 Gru 2007 Wiek: 36 Posty: 1875 (0,28/dzieñ) Piwa: 228 Sk±d: Ruda Slaska  | Wys³any: 25-10-2009, 02:43 | #55
|
| | Bogiel napisa³/a: | | yoshko napisa³/a: | | Wmawiacie ludziom, a raczej staracie sie przekonać, że Nustyle to gówno!!!! ale jest ogrom ludzi, którzy majÄ… w żici to co zapaleni "andergrandowi" sÅ‚uchacze wygadujÄ…!! |
To mnie w tym forum najbardziej wk**wia |
to zdanie czy ten fakt ?
bo mnie ten fakt, ileż można słuchać, ze coś jest gównem... tak jakby ktoś nie umiał zrozumieć, że ktoś może mieć inny gust i tak jakby czyjść słownik negatywnych opinii sprowadzał się do słowa kupa nikomu nic tam nie mówie, ale to moje zdanie | _________________ Zany @ Energy 2000 Katowice 09.12.2011 Toxicator @ Mega Club 10.12.2011 ? | |
| |
 | |
Informacje Do³±czy³: 25 Kwi 2007 Wiek: 46 Posty: 4622 (0,65/dzieñ) Piwa: 484 Sk±d: Zabrze  | Wys³any: 25-10-2009, 10:30 | #56
|
| no @remik tak jak godosz wlasnie !
Swoja droga ciekawe jak to sysko HARDOWE bedzie wygladac np. za 5 lath . hmmm , bardzo jestem ciekaw...;) | _________________
  | | Ostatnio zmieniony przez Frog 25-10-2009, 10:31, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz | |
| |
 | |
ResQ Hardstyle / Hardcore

Informacje Do³±czy³: 11 Cze 2008 Wiek: 39 Posty: 2654 (0,4/dzieñ) Piwa: 634 Sk±d: MyÅ›lenice  | Wys³any: 27-10-2009, 13:38 | #57
|
| | Frog napisa³/a: | | a to ja myslalem ze to jest wlasnie DJa praca robienie czegos dla LUDZI, PUBLIKI... |
jest gigantyczna roznica miedzy producentem a DJem ... i tu sie druga kwestja zaczyna... wszyscy chca "producentow" na imprezach, ze robia dobre kawalki, ze maja fajne albumy... a potem gosciu wpada na impreze, gra to samo w kolko i ludzie narzekaja - czemu ? logiczne, bo wiekszosc producentow jest "standardowymi" DJami... graja bez jakis specialnych technik, poprostu lacza jeden kawalek po drugim. A ci co maja talent i umiejetnosci, sa "zapomnieni" bo nie produkuja, nie umieja albo nie maja znajomych zeby w ich imieniu zrobili kawalki dobre w porownaniu do "na sile wybijanych artystow" (np. Stephanie, Getosha itd itp).
owszem - producent zasluguje na uznanie za kawalki i granie na duzych przez to imprezach - ale wtedy niech robi to co powinnien, a nie zgarnia kase i udaje super gwiazde ;-)
w kazdym badz razie - temat rzeka... komercjalizacja jest naturalnym procesem, tylko ze kazdy moze se ja inaczej zinterpretowac ;-) | _________________ ResQ (HS): www.djresq.pl | https://www.facebook.com/ResQDJ
Outworld (HC): http://www.facebook.com/outworldhardcore | |
| |
 | |

Informacje Do³±czy³: 12 Sie 2007 Wiek: 37 Posty: 1751 (0,25/dzieñ) Piwa: 88 Sk±d: Chorzów  | Wys³any: 27-10-2009, 14:46 | #58
|
| ResQ, Dobrze to ująłeś To jest całe sedno.
W świecie muzycznym rządzi zasada że jeśli nie produkujesz jesteś niczym i bez znajomości się nie wybijesz.
Gdy zaczynasz już tworzyć albo ktoś za Ciebie tworzy (przykładem z poza Hs-u jest np David Guetta) to od razu się wybijasz i choćbyś grał mizernie ludzie i tak Cię będą lubić dlatego liczba producentów którzy tworzą bardzo fajne wałki i na imprezach pokazują klasę jest coraz mniej
| ResQ napisa³/a: | | komercjalizacja jest naturalnym procesem |
Tutaj się zgodzę ale nie do końca. Ten proces mógłby nie istnieć gdyby w świecie nie rządził pieniądz | _________________
 | |
| |
 | |
Informacje Do³±czy³: 25 Kwi 2007 Wiek: 46 Posty: 4622 (0,65/dzieñ) Piwa: 484 Sk±d: Zabrze  | Wys³any: 27-10-2009, 15:06 | #59
|
| quote="Legolek"]nie rządził pieniądz [/quote]
Nie da sie tak Jak nie pieniadz to zloto albo wdawnych czasach MIESO czy inne DOBRa... Zawsze COS bedzie mialo wartosc i o to beda sie ludzie starac... | _________________
  | |
| |
 | |

Informacje Do³±czy³: 12 Sie 2007 Wiek: 37 Posty: 1751 (0,25/dzieñ) Piwa: 88 Sk±d: Chorzów  | Wys³any: 27-10-2009, 15:30 | #60
|
| Frog, Mięso było by do zniesienia o ile hajs już nie Dlatego temat uważam można kończyć bo i tak nie dojdziemy już do niczego.
Bo podsumowujÄ…c:
-Każdy ma inne gusta przez co dla każdego co innego jest komercją. -Co innego ma do powiedzenia grupa grająca a więc dj-e na naszym forum a co innego zwykły imprezowicz nie znający słowa komercja od drugiej strony.
Tyle w temacie | _________________
 | |
| |
 | |
| |