Witaj na Hardstyle & Hardcore!

Aby wejść do panelu należy się zalogować!
Zarejestruj się lub

Logowanie

Regulamin

1. Na forum wymieniamy swoje poglady oraz opinie na dany temat. Jednak robimy to w sposób pokojowy.
2. Cierpliwoœć i tolerancja. Nie wszystko o co poprosisz dostaniesz w ten sam dzień. Czasami trzeba poczekać.
3. Czytaj uważnie posty. Staraj sie nie zadawać pytań które było zadawane 20 razy w tym samym temacie.
4. Jako że nie każdy regulamin jest perfekcyjnym ideałem, zatem administrator oraz moderator forum -dla dobra narodu- może ukarać ostrzeżeniem użytkownika, jeżeli uzna to za słuszne.
5. W razie wszelkich watpliwosci pisać na PW do Administratora lub Moderatora.
Wiecej!

Ogłoszenie 
HardForum.info.pl

*jesli nie masz konta na HF V1 to do poczytania jest konto: test, haslo: test

HardForum.info.pl

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: komercja

Komercja...!
Autor Wiadomość
ResQ 
Hardstyle / Hardcore

Informacje
Piwa: 634

$ wspomagacz (Ilość: 4)

Wysłany: 20-10-2009, 16:48    #11

dlatego trzeba umiec zachowac umiar miedzy komercjalizacja a dazeniem do samych zyskow ... to co jest w NL juz dawno jest dazeniem do zyskow tylko i wylacznie... to co jest w PL mozna nazwac rownowaznia - czemu ? jest to dosc "popularne" ale nadal ludzie szaleja do starego dobrego HSu :)

Outworld (HC): http://www.facebook.com/outworldhardcore

marciaaa 
Gaduła nad Gadułami

Informacje
Piwa: 342

$ wspomagacz (Ilość: 2)

Wysłany: 20-10-2009, 17:44    #12

Legolek napisał/a:
Nie no czasami jest tak że nutka nie jest bardzo komercyjna ale trafia do stacji. Ale takie wypadki tylko zdarzają się na Planecie FM

i takie cos jest przede wszystkim praktykowane w radio eska :|
nie moge po prostu sluchac tej stacji.. leci tam taki shit ze glowa boli.. :/
ja uwazam ze glowny problem z tym "zmiękczaniem i słodzeniem" muzyki pochodzi od LUDZI moi drodzy. Bo gdyby 90 % spoleczenstwa nie sluchalo tego gowna w stylu radio eska to nie byloby takiej muzyki. po prostu ludzie to lubią, wedlug mnie rodzą się coraz głupsi :P skoro lubią teksty "la la la" ... no bo co w tym mądrego? :D

\o/

Podziękowali:Artiks
MotyleeeQ 
Only 4 V.I.P

Informacje
Piwa: 55

$ wspomagacz (Ilość: 4) HF Stage @ SIL wspomagacz (Ilość: 2)

Wysłany: 20-10-2009, 19:34    #13

marciaaa napisał/a:
lubią teksty "la la la" ... no bo co w tym mądrego? :D

bo takie teksty najłatwiej jest zapamiętać :P dlatego większość je lubi.

Co do komercji to była jest i będzie się szerzyć :) A My powiniśmy się do tego po mału przyzwyczajać że wszystko robione jest pod publike..

miniol 
www.melbshuffle.pl

Informacje
Piwa: 288

Wysłany: 20-10-2009, 19:50    #14

Komercja to wszystko co ma przynosić zysk pod jakąkolwiek postacią. Zyskiem są zarówno pieniądze jaki popularność (sława). Tak więc, jeżeli ktoś robi muzykę dla kasy, to jest komercyjnym artystą. Jeśli ktoś robi słodko-zjebane melodyjki w HS czy HC żeby się przypucować jak najszerszej publice, to też jest artystą komercyjnym.

I uważam, że gatunków muzycznych nie można nazwać komercyjnymi lub nie. Trzeba określać to w odniesieniu do konkretnego artysty.
Ostatnio zmieniony przez miniol 20-10-2009, 19:52, w całości zmieniany 1 raz  

Legolek 
_-^-_ Piramida _-^-_

Informacje
Piwa: 88

$ wspomagacz (Ilość: 3)

Wysłany: 20-10-2009, 20:57    #15

Właśnie jeśli masz coś w głowie to wali cię to czy jak Ty grasz masz full parkiet czy nie. Zawsze znajdzie się jakiś chętny do zabawy przy Twoim stylu. Jeśli grasz wbrew swoim ulubionym stylom w skrócie bez obrazy kurwisz się jak dziwka. Dlatego żałuje bo po części sam tak robię a wcześniej nawet częściej robiłem ale teraz mnie to nie rajcuje. Wolę nie grać nigdzie niż walać się po klubach i grać na siłę coś czego nie lubię. To też jest przykład komercjalizacji danego artysty.

co do komercjalizacji w stacjach radiowych to szkoda gadać najgorsza stacja to eska. a najlepsza Planeta i tyle w temacie.

racid 
DJ / Producer

Informacje
Piwa: 12

Wysłany: 20-10-2009, 22:57    #16

marciaaa napisał/a:
po prostu ludzie to lubią

dokladnie! szkoda, ze tak duzo osob nie potrafi tego zrozumiec

marciaaa 
Gaduła nad Gadułami

Informacje
Piwa: 342

$ wspomagacz (Ilość: 2)

Wysłany: 20-10-2009, 23:00    #17

ja myślę, że powinno się na to przymknąć oko, olać to.
ja słucham takiej muzyki jaką ja lubię. nie słucham tych wszystkich hiciorków i nie oglądam teledysków na vivie... mam to w pupie, bo przecież nikt tym, że słucha sobie eski i robi kule rękami na dyskotece nie robi mi krzywdy xD ;P

\o/

Rafir 
Hate all humans!

Informacje
Piwa: 471

$ wspomagacz (Ilość: 6)

Wysłany: 21-10-2009, 08:09    #18

marciaaa napisał/a:
ja myślę, że powinno się na to przymknąć oko, olać to.

Olanie w moim przypadku oznacza nie chodzenie na imprezy skoro graja g*wno za przeproszeniem a nie Hs... To tak jakbyś miała przymknąć oko gdyby w WW zaczęli od 1wszej godziny grać speedcore'ami... Nie zgadzam się z Tobą w 100 %, gdyż taka postawa jeszcze bardziej nakręca komercje.

ResQ 
Hardstyle / Hardcore

Informacje
Piwa: 634

$ wspomagacz (Ilość: 4)

Wysłany: 21-10-2009, 13:15    #19

racid napisał/a:
marciaaa napisał/a:
po prostu ludzie to lubią

dokladnie! szkoda, ze tak duzo osob nie potrafi tego zrozumiec

potrafi tylko wtedy niech zmienia nazwe stylu na HardPOP czy cos a nie uzywaja starej nazwy pod "inaczej" brzmiacym stylem ...

Outworld (HC): http://www.facebook.com/outworldhardcore

Rawness 
Beat Destroyers

Informacje
Piwa: 532

$ wspomagacz (Ilość: 5) HF Stage @ SIL wspomagacz (Ilość: 1)

Wysłany: 21-10-2009, 13:43   Re: Komercja...! #20

yoshko napisał/a:
Chciałem się tu jakoś bardziej rozpisać, ale postanowiłem najpierw zasięgnąć waszego zdania.

Co uwaĹźacie za komercje?
Dlaczego macie pretensje do wielu wykonawców o skomercjalizowanie się?
Co wam się tak w tej komercji nie podoba?

Mam parę swoich przemyśleń.

Apeluje oczywiście o kulturalną wymianę zdań!

Jesli chodzi o komercje to jest to bardzo szeroki temat. Owszem sa osoby ktore swiadomie produkuja kawalki pod publike ale w wiekszosci przypadkow tak nie jest. Uwierzcie, ze jest wiele kawalkow o ktorych nigdy bym nie przypuszczal, ze w jakims stopniu stana sie komercyjne. Wiekszosc osob uwaza, że nu-style to jakies gowno itp. Ocknijcie sie kazdy artysta brnie do przodu i stara sie w pewien sposob ewolułować stylowo , nikt nie chce zostac w tyle. Kazdy szuka nowych rozwiazan , stara sie cos przemycic z innego gatunku do swojego , kazdy stara sie szuakc oryginalonosci. Nu-style jakby nie bylo jest wlasnie tym o czym mowie czyli jakas mieszanka tego czego brakowalo w early. Zobaczcie jak przykladowo teraz Scena Trance wyglada a jak kiedys. Trudno kawalki sklasyfikowac pod jeden gatunek. Polecam produkcje (Re-Ward, Dave Schiemann) , jesli jest ktos w temacie to uslyszycie , ze do konca trance to nie jest ...

A, ze jakis artysta stal sie w jakims stopniu komercyjny to trzeba go jechac ? (Owszem sa przypadki ktorych nie warto komentowac ale to tylko przypadki) Czasem jest tak , ze produkujac kawalek artysta wcale nie mysli o tym aby zrobic go pod publike , a jednak kawalek staje sie popularny a tym samym artysta ktory go zrobil. Tego przewidzic sie nie da i nie sadze, ze jak ktos produkuje kawalek to mysli o popularnosci , przykladowo jak ja cos staram sie zrobic to pooprostu robie to co mam w glowie ... Jak ktos zajmuje sie produkcja to powinien wiedziec o co chodzi :)

Swoja droga wychowalem sie na muzyce Hardstyle , poczawszy od early az po Hardcore teraz. Smiesza mnie osoby ktore uwazaja , ze sa tak bardzo udergroundowe bo sluchaja hardcoru itp. Moi drodzy jeszcze 2 lata temu nawet bym nie przypuszczal, ze bede sluchal hardcoru. Ciekawe jaka bedzie wasza reakacja jak na scenie pojawi sie jakis artysta ktory moze nawet nie swiadomie zrewolucjonizuje ten gatunek w taki stopniu , ze zacznie go sluchac coraz wiecej osob az w pewnym zakresie stanie sie on komercyjny(Uwazam, ze pomalu juz tak sie dzieje). I pytanie do was ? Czego wtedy bedziecie sluchac ? beda znowu zdania typu stary hardcore byl lepszy niz to nowe gowno. Pomyslcie gdzie byl by treaz scena Hardstyle gdyby caly czas byl Early ? Stala by w miejscu jak i caly gatunek. Klasyki niech zostana w swoim przedziale czasowym , muzyka ewoluluje czy chcecie tego czy nie.

Reasumujac , nie ma co pisac o komercjalizacji bo tyle ile jest osob na forum tyle na ten temat bedzie zdan. Powiem wam na koniec tyle , ze jezdze tylko na imprezy hard z malymi wyjatkami a zajmuje sie tez trancem jak i inna muzyka elektroniczna. Nie chce sie zamykac na sile w jednym gatunku , slucham tego co mi sie podoba, szukam w muzyce caly czas czegos nowego dlatego tez w mojej wypowiedzi nawiazalem do Trancu ale temat ten sam. Pozdrawiam wszystkim jak i rowniez witam wszystkich bo jestm tutaj nowy :) Sorka, ze musicie tyle czytac :P

Odpowiedz do tematu
1 użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)