| |
| Autor | Wiadomość |
ResQ Hardstyle / Hardcore

Informacje Dołączył: 11 Cze 2008 Wiek: 39 Posty: 2654 (0,4/dzień) Piwa: 634 Skąd: MyĹlenice  | Wysłany: 20-10-2009, 16:48 | #11
|
| dlatego trzeba umiec zachowac umiar miedzy komercjalizacja a dazeniem do samych zyskow ... to co jest w NL juz dawno jest dazeniem do zyskow tylko i wylacznie... to co jest w PL mozna nazwac rownowaznia - czemu ? jest to dosc "popularne" ale nadal ludzie szaleja do starego dobrego HSu | _________________ ResQ (HS): www.djresq.pl | https://www.facebook.com/ResQDJ
Outworld (HC): http://www.facebook.com/outworldhardcore | |
| |
 | |
|
marciaaa GaduĹa nad GaduĹami

Informacje Dołączyła: 22 Maj 2008 Wiek: 37 Posty: 1743 (0,26/dzień) Piwa: 342 Skąd: KatowicE  | Wysłany: 20-10-2009, 17:44 | #12
|
| | Legolek napisał/a: | | Nie no czasami jest tak Ĺźe nutka nie jest bardzo komercyjna ale trafia do stacji. Ale takie wypadki tylko zdarzajÄ
siÄ na Planecie FM |
i takie cos jest przede wszystkim praktykowane w radio eska nie moge po prostu sluchac tej stacji.. leci tam taki shit ze glowa boli.. ja uwazam ze glowny problem z tym "zmiÄkczaniem i sĹodzeniem" muzyki pochodzi od LUDZI moi drodzy. Bo gdyby 90 % spoleczenstwa nie sluchalo tego gowna w stylu radio eska to nie byloby takiej muzyki. po prostu ludzie to lubiÄ
, wedlug mnie rodzÄ
siÄ coraz gĹupsi skoro lubiÄ
teksty "la la la" ... no bo co w tym mÄ
drego? | _________________ Party Lover! \o/ | |
| |
Podziękowali: | Artiks |
Informacje Dołączyła: 04 Lip 2007 Wiek: 38 Posty: 908 (0,13/dzień) Piwa: 55 Skąd: MysĹowice  | Wysłany: 20-10-2009, 19:34 | #13
|
| | marciaaa napisał/a: | lubiÄ
teksty "la la la" ... no bo co w tym mÄ
drego? |
bo takie teksty najĹatwiej jest zapamiÄtaÄ dlatego wiÄkszoĹÄ je lubi.
Co do komercji to byĹa jest i bÄdzie siÄ szerzyÄ A My powiniĹmy siÄ do tego po maĹu przyzwyczajaÄ Ĺźe wszystko robione jest pod publike.. | _________________ ...::: Ĺťyj szybko, umieraj mĹodo :::... Dziwka w Ĺóşku, dama na ulicy | |
| |
 | |
miniol www.melbshuffle.pl

Informacje Dołączył: 25 Cze 2007 Wiek: 38 Posty: 1935 (0,28/dzień) Piwa: 288 Skąd: Siemianowice Ĺl.  | Wysłany: 20-10-2009, 19:50 | #14
|
| Komercja to wszystko co ma przynosiÄ zysk pod jakÄ
kolwiek postaciÄ
. Zyskiem sÄ
zarĂłwno pieniÄ
dze jaki popularnoĹÄ (sĹawa). Tak wiÄc, jeĹźeli ktoĹ robi muzykÄ dla kasy, to jest komercyjnym artystÄ
. JeĹli ktoĹ robi sĹodko-zjebane melodyjki w HS czy HC Ĺźeby siÄ przypucowaÄ jak najszerszej publice, to teĹź jest artystÄ
komercyjnym.
I uwaĹźam, Ĺźe gatunkĂłw muzycznych nie moĹźna nazwaÄ komercyjnymi lub nie. Trzeba okreĹlaÄ to w odniesieniu do konkretnego artysty. | _________________ Jestem traktorem! RobiÄ w holiĹudzie!! | | Ostatnio zmieniony przez miniol 20-10-2009, 19:52, w całości zmieniany 1 raz | |
| |
 | |
Legolek _-^-_ Piramida _-^-_

Informacje Dołączył: 12 Sie 2007 Wiek: 37 Posty: 1751 (0,25/dzień) Piwa: 88 Skąd: ChorzĂłw  | Wysłany: 20-10-2009, 20:57 | #15
|
| WĹaĹnie jeĹli masz coĹ w gĹowie to wali ciÄ to czy jak Ty grasz masz full parkiet czy nie. Zawsze znajdzie siÄ jakiĹ chÄtny do zabawy przy Twoim stylu. JeĹli grasz wbrew swoim ulubionym stylom w skrĂłcie bez obrazy kurwisz siÄ jak dziwka. Dlatego ĹźaĹuje bo po czÄĹci sam tak robiÄ a wczeĹniej nawet czÄĹciej robiĹem ale teraz mnie to nie rajcuje. WolÄ nie graÄ nigdzie niĹź walaÄ siÄ po klubach i graÄ na siĹÄ coĹ czego nie lubiÄ. To teĹź jest przykĹad komercjalizacji danego artysty.
co do komercjalizacji w stacjach radiowych to szkoda gadaÄ najgorsza stacja to eska. a najlepsza Planeta i tyle w temacie. | _________________
 | |
| |
 | |
Informacje Dołączył: 08 Gru 2007 Wiek: 37 Posty: 1073 (0,16/dzień) Piwa: 12 Skąd: ChorzĂłw BatoRy  | |
| |
 | |
marciaaa GaduĹa nad GaduĹami

Informacje Dołączyła: 22 Maj 2008 Wiek: 37 Posty: 1743 (0,26/dzień) Piwa: 342 Skąd: KatowicE  | Wysłany: 20-10-2009, 23:00 | #17
|
| ja myĹlÄ, Ĺźe powinno siÄ na to przymknÄ
Ä oko, olaÄ to. ja sĹucham takiej muzyki jakÄ
ja lubiÄ. nie sĹucham tych wszystkich hiciorkĂłw i nie oglÄ
dam teledyskĂłw na vivie... mam to w pupie, bo przecieĹź nikt tym, Ĺźe sĹucha sobie eski i robi kule rÄkami na dyskotece nie robi mi krzywdy | _________________ Party Lover! \o/ | |
| |
 | |
Informacje Dołączył: 29 Cze 2007 Wiek: 41 Posty: 3302 (0,47/dzień) Piwa: 471 Skąd: DÄ
browa GĂłrnicza  | Wysłany: 21-10-2009, 08:09 | #18
|
| | marciaaa napisał/a: | ja myĹlÄ, Ĺźe powinno siÄ na to przymknÄ
Ä oko, olaÄ to.
|
Olanie w moim przypadku oznacza nie chodzenie na imprezy skoro graja g*wno za przeproszeniem a nie Hs... To tak jakbyĹ miaĹa przymknÄ
Ä oko gdyby w WW zaczÄli od 1wszej godziny graÄ speedcore'ami... Nie zgadzam siÄ z TobÄ
w 100 %, gdyĹź taka postawa jeszcze bardziej nakrÄca komercje. | |
| |
 | |
ResQ Hardstyle / Hardcore

Informacje Dołączył: 11 Cze 2008 Wiek: 39 Posty: 2654 (0,4/dzień) Piwa: 634 Skąd: MyĹlenice  | |
| |
 | |
Informacje Dołączył: 09 Lip 2009 Wiek: 37 Posty: 1077 (0,17/dzień) Piwa: 532 Skąd: Zabrze  | Wysłany: 21-10-2009, 13:43 Re: Komercja...! | #20
|
| | yoshko napisał/a: | ChciaĹem siÄ tu jakoĹ bardziej rozpisaÄ, ale postanowiĹem najpierw zasiÄgnÄ
Ä waszego zdania.
Co uwaĹźacie za komercje? Dlaczego macie pretensje do wielu wykonawcĂłw o skomercjalizowanie siÄ? Co wam siÄ tak w tej komercji nie podoba?
Mam parÄ swoich przemyĹleĹ.
Apeluje oczywiĹcie o kulturalnÄ
wymianÄ zdaĹ! |
Jesli chodzi o komercje to jest to bardzo szeroki temat. Owszem sa osoby ktore swiadomie produkuja kawalki pod publike ale w wiekszosci przypadkow tak nie jest. Uwierzcie, ze jest wiele kawalkow o ktorych nigdy bym nie przypuszczal, ze w jakims stopniu stana sie komercyjne. Wiekszosc osob uwaza, Ĺźe nu-style to jakies gowno itp. Ocknijcie sie kazdy artysta brnie do przodu i stara sie w pewien sposob ewoluĹowaÄ stylowo , nikt nie chce zostac w tyle. Kazdy szuka nowych rozwiazan , stara sie cos przemycic z innego gatunku do swojego , kazdy stara sie szuakc oryginalonosci. Nu-style jakby nie bylo jest wlasnie tym o czym mowie czyli jakas mieszanka tego czego brakowalo w early. Zobaczcie jak przykladowo teraz Scena Trance wyglada a jak kiedys. Trudno kawalki sklasyfikowac pod jeden gatunek. Polecam produkcje (Re-Ward, Dave Schiemann) , jesli jest ktos w temacie to uslyszycie , ze do konca trance to nie jest ...
A, ze jakis artysta stal sie w jakims stopniu komercyjny to trzeba go jechac ? (Owszem sa przypadki ktorych nie warto komentowac ale to tylko przypadki) Czasem jest tak , ze produkujac kawalek artysta wcale nie mysli o tym aby zrobic go pod publike , a jednak kawalek staje sie popularny a tym samym artysta ktory go zrobil. Tego przewidzic sie nie da i nie sadze, ze jak ktos produkuje kawalek to mysli o popularnosci , przykladowo jak ja cos staram sie zrobic to pooprostu robie to co mam w glowie ... Jak ktos zajmuje sie produkcja to powinien wiedziec o co chodzi
Swoja droga wychowalem sie na muzyce Hardstyle , poczawszy od early az po Hardcore teraz. Smiesza mnie osoby ktore uwazaja , ze sa tak bardzo udergroundowe bo sluchaja hardcoru itp. Moi drodzy jeszcze 2 lata temu nawet bym nie przypuszczal, ze bede sluchal hardcoru. Ciekawe jaka bedzie wasza reakacja jak na scenie pojawi sie jakis artysta ktory moze nawet nie swiadomie zrewolucjonizuje ten gatunek w taki stopniu , ze zacznie go sluchac coraz wiecej osob az w pewnym zakresie stanie sie on komercyjny(Uwazam, ze pomalu juz tak sie dzieje). I pytanie do was ? Czego wtedy bedziecie sluchac ? beda znowu zdania typu stary hardcore byl lepszy niz to nowe gowno. Pomyslcie gdzie byl by treaz scena Hardstyle gdyby caly czas byl Early ? Stala by w miejscu jak i caly gatunek. Klasyki niech zostana w swoim przedziale czasowym , muzyka ewoluluje czy chcecie tego czy nie.
Reasumujac , nie ma co pisac o komercjalizacji bo tyle ile jest osob na forum tyle na ten temat bedzie zdan. Powiem wam na koniec tyle , ze jezdze tylko na imprezy hard z malymi wyjatkami a zajmuje sie tez trancem jak i inna muzyka elektroniczna. Nie chce sie zamykac na sile w jednym gatunku , slucham tego co mi sie podoba, szukam w muzyce caly czas czegos nowego dlatego tez w mojej wypowiedzi nawiazalem do Trancu ale temat ten sam. Pozdrawiam wszystkim jak i rowniez witam wszystkich bo jestm tutaj nowy Sorka, ze musicie tyle czytac | _________________ http://www.facebook.com/BeatDestroyers | |
| |
 | |
| |