| |
| Autor | Wiadomość |
ResQ Hardstyle / Hardcore

Informacje Dołączył: 11 Cze 2008 Wiek: 39 Posty: 2654 (0,4/dzień) Piwa: 634 Skąd: MyĹlenice  | Wysłany: 21-10-2009, 14:48 Re: Komercja...! | #21
|
| | Rawness napisał/a: |
Swoja droga wychowalem sie na muzyce Hardstyle , poczawszy od early az po Hardcore teraz. Smiesza mnie osoby ktore uwazaja , ze sa tak bardzo udergroundowe bo sluchaja hardcoru itp. Moi drodzy jeszcze 2 lata temu nawet bym nie przypuszczal, ze bede sluchal hardcoru. Ciekawe jaka bedzie wasza reakacja jak na scenie pojawi sie jakis artysta ktory moze nawet nie swiadomie zrewolucjonizuje ten gatunek w taki stopniu , ze zacznie go sluchac coraz wiecej osob az w pewnym zakresie stanie sie on komercyjny(Uwazam, ze pomalu juz tak sie dzieje). I pytanie do was ? Czego wtedy bedziecie sluchac ? beda znowu zdania typu stary hardcore byl lepszy niz to nowe gowno. Pomyslcie gdzie byl by treaz scena Hardstyle gdyby caly czas byl Early ? Stala by w miejscu jak i caly gatunek. Klasyki niech zostana w swoim przedziale czasowym , muzyka ewoluluje czy chcecie tego czy nie.P |
hardcore w NL juz mial ta ewolucje ... w latach 90' gdzie stal sie tak popularny ze do HC skakaly dzieci (nawet imprezy "gabber" byly) i lecialy utwory w radio ... tak wiec "to juz bylo"
a co do kwestii HSu - zauwaz ze ci sami producenci co na poczatku robili bardzo ostre i mocne kawalki (np. Deepack) teraz robia gowno - i jako nie umieja juz zrobic zadnego mocniejszego kawalka - czemu ? bo pewnie "publice" by sie nie spodobal - konkluzja ? robia muzyke pod "publike" i tyle ... | _________________ ResQ (HS): www.djresq.pl | https://www.facebook.com/ResQDJ
Outworld (HC): http://www.facebook.com/outworldhardcore | |
| |
 | |
|
Informacje Dołączył: 27 Kwi 2007 Wiek: 40 Posty: 874 (0,12/dzień) Piwa: 48 Skąd: Bytom  | Wysłany: 21-10-2009, 15:09 | #22
|
| | Rawness, popieram !! | |
| |
 | |
Informacje Dołączył: 06 Lip 2009 Wiek: 27 Posty: 3062 (0,49/dzień) Piwa: 833 Skąd: ---  | Wysłany: 21-10-2009, 15:23 | #23
|
| | Rawness napisał/a: | | stary hardcore byl lepszy niz to nowe gowno |
IMO stary Hardcore jest lepszy niz to nowe gĂłwno moze nie wyszystkie dzisiejsze tracki to badziewie ale znajdzie siÄ ich sporo.
A co do samej komercji... ogĂłlnie to lubiÄ NU ale takie NU ktĂłre ma moc (tak tak... wielu zarzuci ze cos takiego nie istnieje...) a nie ktĂłre ma jakÄ
s tam melodyjke i popierdzi sobie. Do tych trackĂłw bez mocy nic nie mam, z jednym wyjÄ
tkiem - wciÄ
Ĺź uznawane to jest za Hardstyle... niestety to juĹź nie jest HS. | _________________ Pozdrawiam | |
| |
 | |
Informacje Dołączył: 09 Lip 2009 Wiek: 37 Posty: 1077 (0,17/dzień) Piwa: 532 Skąd: Zabrze  | Wysłany: 21-10-2009, 17:21 | #24
|
| | ResQ napisał/a: | | hardcore w NL juz mial ta ewolucje ... w latach 90' gdzie stal sie tak popularny ze do HC skakaly dzieci (nawet imprezy "gabber" byly) i lecialy utwory w radio ... tak wiec "to juz bylo" | Owszem bylo ale to nie znaczy , ze juz tego nie bedzie.(Moze bedzie lub nie , nikt tego nie wie) Masz racje w latach 90 byl wielki boom na hardcoore nawet Tiesto i Armin od tego zaczynali i nawet jakby poszukac cos na ten temat w necie to by sie cos znalazlo;P Teraz mamy raczej boom na Electro ale to wiecznie nie bedzie trwalo. Dotad minimal byl bardzo udergroudowy a teraz co ? Coraz wiecej tego w klubach , coraz wiecej producentow itd. A uwazam, ze wcale nie jest komercyjny. Ale poprostu zwroslo zapotrzebowanie na tego typu muzyke i dlatego tak sie dzieje. Duzy czynnik wplywajacy na to tez maja producenci Trance gdzie w produkcjach coraz czesciej mozna zauwazyc pewne elemnty zaczerpniete z minimalu.
| ResQ napisał/a: | | a co do kwestii HSu - zauwaz ze ci sami producenci co na poczatku robili bardzo ostre i mocne kawalki (np. Deepack) teraz robia gowno - i jako nie umieja juz zrobic zadnego mocniejszego kawalka - czemu ? bo pewnie "publice" by sie nie spodobal - konkluzja ? robia muzyke pod "publike" i tyle ... |
Nie mowe, ze kazdy Nu-style jest dobry bo w kazdym gatunku sa osoby ktore probuja cos z danym gatunkiem na sile zrobic a o to w tym nie chodzi. Ale masz racje jakos Deepack mi nie pasuje do Nu Zreszta zadne kawalki od nich mi ostatnio nie podchodza. Tak jak mowie sa kawalki badziewne ale to nie znaczy, ze nie ma dobrych. Jakby sie rozejrzec to naprawde sporo dobrej muzyki jest
Pozdrawiam | _________________ http://www.facebook.com/BeatDestroyers | | Ostatnio zmieniony przez Rawness 21-10-2009, 17:26, w całości zmieniany 1 raz | |
| |
 | |
Legolek _-^-_ Piramida _-^-_

Informacje Dołączył: 12 Sie 2007 Wiek: 37 Posty: 1751 (0,25/dzień) Piwa: 88 Skąd: ChorzĂłw  | Wysłany: 22-10-2009, 19:02 | #25
|
| Dobre stwierdzenie Ĺźe muzyka kaĹźda siÄ rozwija tylko Ĺźe w przypadku hs-u to w zĹÄ
stronÄ.
KtoĹ kiedyĹ pisaĹ Ĺźe Trance jest juĹź dawno komercyjny. Niech mi np pokaĹźe gdzie? W radiu leci okej bo jest to dobry gatunek peĹen energii nie waĹźne w ktĂłrej odmianie.
Bo jest tyle jego odmian Ĺźe Ĺźadna z nich nie jest komercyjna nie jest robiona na siĹÄ.
I podstawowa sprawa Ĺźaden z dj-i nie zmienia swojego stylu na coĹ ala PopTrance albo EuroTrance bardziej fachowo. Gra to co kocha moĹźna powiedzieÄ.
TakĹźe gatunkĂłw niekomercyjnych jest sporo
A Hardstyle jest juĹź dawno jest na siĹÄ robiony (nie liczÄ
c eHS) i dziwiÄ siÄ tylko Ĺźe jeszcze w polskich stacjach nie grajÄ
go tak czÄsto
Ps. Sorry Ĺźe znowu o Trance nawijam jako przykĹadzie ale w tym siedzÄ to mogÄ sporo powiedzieÄ | _________________
 | |
| |
 | |
Informacje Dołączył: 11 Lip 2007 Wiek: 36 Posty: 7707 (1,1/dzień) Piwa: 3135 Skąd: Katowice Tauzen  | Wysłany: 22-10-2009, 20:02 | #26
|
| zauwazcie ze nustyle jest tylko umownym podzialem ktory sie wzial z GHF(Od Scula?)(tu moge sie mylic ale jestem tego prawie pewny) a nie oficjalny. To co bylo HARDstylem i to co teraz jest HARDstylem i to co teraz jest NUstylem jest wrzucane do jednego worka pt. Hardstyle i nie ma konkretnego podzialu. A w trance, techno czy house jest jasny podzial i wiadomo ze jak bedzie Prgressive House to bedzie "bardziej undergroundowy" czyli tlumaczac najprosciej - mniej "mily" dla ucha przecietnego zjadacza chleba - niz electro house ktory spotyka sie na kazdym kroku i chcac czy nie ludzie juz do niego przywykli.
Gdyby gdzies powstal oficjalny podzial na hardstyle i nustyle nie byloby problemu "komercji" bo byloby wiadome ze jak ktos mowi "slucham hardstyle" to chodzi mu o Geck-o a jak mowi "slucham nustyle'u" to chodzi o dibloki i stefany od wideĹ i traktora.
Na dobra sprawe jest dobry DZISIEJSZY hardstyle ale trzeba w tym gleboko siedzieci wiedziec gdzie szukac, malo osob to gra wiec nie dostajecie tego pod nos zap4raszam tutaj: http://hardforum.com.pl/viewtopic.php?t=3580
| Rawness napisał/a: | | I pytanie do was ? Czego wtedy bedziecie sluchac ? |
Tego problemu nie ma nawet w hardcore bo wiadomo ze mainstream bedzie lekki a industrial czy darkcore bedzie mocny, ciezszy do strawienia. I o ile wyobrazam sobie taka Korsakoff lecaca o 23 na planecie to jakos Phobosa czy Darkcontrollera nie | |
| |
 | |
Informacje Dołączył: 11 Lis 2008 Wiek: 38 Posty: 988 (0,15/dzień) Piwa: 616 Skąd: ChrzanĂłw  | Wysłany: 23-10-2009, 02:30 | #27
|
| | racid napisał/a: | | 011 - wchodzi HHz i gra early, wchodzi Scope DJ i gra early, wchodzi Davide Sonar i gra early i co sie dzieje? niewielka grupka zapalencow prawdziwych mocnych brzmien szaleje (stanowiaca 1/20 wszyskich bawiacych sie ludzi) a wiekszosc bawiacych sie ucieka! |
jak dla mnie mogÄ
spier*alac w pizdu
| Rawness napisał/a: | | Nu-style jakby nie bylo jest wlasnie tym o czym mowie czyli jakas mieszanka tego czego brakowalo w early |
Mi nic nie brakowaĹo. KaĹźde uderzenie kicku, kaĹźdy dĹşwiÄk, kaĹźdy bass byĹo tym czego szukaĹem w muzyce i nadal szukam. Wszystkie Early tracki byĹy dla mnie esencjÄ
muzycznego geniuszu.
| Rawness napisał/a: | | Pomyslcie gdzie byl by treaz scena Hardstyle gdyby caly czas byl Early ? Stala by w miejscu jak i caly gatunek. |
lepiej jak staĹa w miejscu niĹź jak teraz, leĹźy ZresztÄ
ja uwaĹźam Ĺźe scena Early nigdy nie stanÄĹa w miejscu ani na moment
Zgadzam siÄ ze Schizeq'iem MUSI BYC PODZIAĹ. I kiedy to nastÄ
pi (pewnie nigdy) zĹego sĹowa na Nu style nie powiem. Jak bÄdÄ
chcieli niech remiksujÄ
nawet jak anioĹa gĹos, bÄdzie mnie to je*ac, byle by tego gĂłwna HS'em nie nazywaÄ.
Mi pozostaje tylko czekaÄ aĹź Hs powrĂłci do korzeni i miec nadzieje Ĺźe to szybko nastÄ
pi.
| | Ostatnio zmieniony przez ADEN 23-10-2009, 02:34, w całości zmieniany 3 razy | |
| |
Podziękowali: | Rafir |
Informacje Dołączył: 08 Gru 2007 Wiek: 37 Posty: 1073 (0,16/dzień) Piwa: 12 Skąd: ChorzĂłw BatoRy  | Wysłany: 23-10-2009, 11:08 | #28
|
| | ADEN napisał/a: | | jak dla mnie mogÄ
spier*alac w pizdu |
dla ciebie moze i tak, ale nie dla giganta-organizatora jakim jest Q-Dance ;] bo jakby pospierdalalo tyle ludzi to poniosa gigantyczne straty | _________________ >> http://www.myspace.com/racidproductions
 | |
| |
 | |
Informacje Dołączył: 11 Lis 2008 Wiek: 38 Posty: 988 (0,15/dzień) Piwa: 616 Skąd: ChrzanĂłw  | Wysłany: 23-10-2009, 11:51 | #29
|
| | racid napisał/a: | | ADEN napisał/a: | | jak dla mnie mogÄ
spier*alac w pizdu |
dla ciebie moze i tak, ale nie dla giganta-organizatora jakim jest Q-Dance ;] bo jakby pospierdalalo tyle ludzi to poniosa gigantyczne straty |
Racid pamiÄtasz Q 2003? Sala byĹa peĹna. 2004 - to samo; 2008 - rĂłwnieĹź peĹna. WiÄc ludu jest tyle samo, tylko sÄ
inni ludzie i inna muzyka | | Ostatnio zmieniony przez ADEN 23-10-2009, 11:51, w całości zmieniany 1 raz | |
| |
 | |
Informacje Dołączył: 08 Gru 2007 Wiek: 37 Posty: 1073 (0,16/dzień) Piwa: 12 Skąd: ChorzĂłw BatoRy  | Wysłany: 23-10-2009, 12:23 | #30
|
| | ADEN napisał/a: | | WiÄc ludu jest tyle samo, tylko sÄ
inni ludzie i inna muzyka |
no wlasnie o to chodzi jakbys sie cofnol do 2003 i dal tym ludziom nu to by byla masowa ewakucja z imprezy i jakbys zrobil odwrotnie to pewnie tak samo, chociaz by zostala grupka zapalencow niewielka | _________________ >> http://www.myspace.com/racidproductions
 | |
| |
 | |
| |