Witaj na Hardstyle & Hardcore!

Aby wejść do panelu należy się zalogować!
Zarejestruj się lub

Logowanie

Regulamin

1. Na forum wymieniamy swoje poglady oraz opinie na dany temat. Jednak robimy to w sposób pokojowy.
2. Cierpliwoœć i tolerancja. Nie wszystko o co poprosisz dostaniesz w ten sam dzień. Czasami trzeba poczekać.
3. Czytaj uważnie posty. Staraj sie nie zadawać pytań które było zadawane 20 razy w tym samym temacie.
4. Jako że nie każdy regulamin jest perfekcyjnym ideałem, zatem administrator oraz moderator forum -dla dobra narodu- może ukarać ostrzeżeniem użytkownika, jeżeli uzna to za słuszne.
5. W razie wszelkich watpliwosci pisać na PW do Administratora lub Moderatora.
Wiecej!

Ogłoszenie 
HardForum.info.pl

*jesli nie masz konta na HF V1 to do poczytania jest konto: test, haslo: test

HardForum.info.pl

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: komercja

Komercja...!
Autor Wiadomość
ResQ 
Hardstyle / Hardcore

Informacje
Piwa: 634

$ wspomagacz (Ilość: 4)

Wysłany: 21-10-2009, 14:48   Re: Komercja...! #21

Rawness napisał/a:

Swoja droga wychowalem sie na muzyce Hardstyle , poczawszy od early az po Hardcore teraz. Smiesza mnie osoby ktore uwazaja , ze sa tak bardzo udergroundowe bo sluchaja hardcoru itp. Moi drodzy jeszcze 2 lata temu nawet bym nie przypuszczal, ze bede sluchal hardcoru. Ciekawe jaka bedzie wasza reakacja jak na scenie pojawi sie jakis artysta ktory moze nawet nie swiadomie zrewolucjonizuje ten gatunek w taki stopniu , ze zacznie go sluchac coraz wiecej osob az w pewnym zakresie stanie sie on komercyjny(Uwazam, ze pomalu juz tak sie dzieje). I pytanie do was ? Czego wtedy bedziecie sluchac ? beda znowu zdania typu stary hardcore byl lepszy niz to nowe gowno. Pomyslcie gdzie byl by treaz scena Hardstyle gdyby caly czas byl Early ? Stala by w miejscu jak i caly gatunek. Klasyki niech zostana w swoim przedziale czasowym , muzyka ewoluluje czy chcecie tego czy nie.P

hardcore w NL juz mial ta ewolucje ... w latach 90' gdzie stal sie tak popularny ze do HC skakaly dzieci (nawet imprezy "gabber" byly) i lecialy utwory w radio ... tak wiec "to juz bylo" :D

a co do kwestii HSu - zauwaz ze ci sami producenci co na poczatku robili bardzo ostre i mocne kawalki (np. Deepack) teraz robia gowno - i jako nie umieja juz zrobic zadnego mocniejszego kawalka - czemu ? bo pewnie "publice" by sie nie spodobal - konkluzja ? robia muzyke pod "publike" i tyle ...

Outworld (HC): http://www.facebook.com/outworldhardcore

yoshko 
Infectious

Informacje
Piwa: 48

$ wspomagacz (Ilość: 1)

Wysłany: 21-10-2009, 15:09    #22

Rawness, popieram !!

Grzybek 

Informacje
Piwa: 833

$ wspomagacz (Ilość: 5) HF Stage @ SIL wspomagacz (Ilość: 1)

Wysłany: 21-10-2009, 15:23    #23

Rawness napisał/a:
stary hardcore byl lepszy niz to nowe gowno

IMO stary Hardcore jest lepszy niz to nowe gówno ;) moze nie wyszystkie dzisiejsze tracki to badziewie ale znajdzie się ich sporo.

A co do samej komercji... ogólnie to lubię NU ale takie NU które ma moc (tak tak... wielu zarzuci ze cos takiego nie istnieje...) a nie które ma jakąs tam melodyjke i popierdzi sobie. Do tych tracków bez mocy nic nie mam, z jednym wyjątkiem - wciąż uznawane to jest za Hardstyle... niestety to już nie jest HS.

Rawness 
Beat Destroyers

Informacje
Piwa: 532

Wysłany: 21-10-2009, 17:21    #24

ResQ napisał/a:
hardcore w NL juz mial ta ewolucje ... w latach 90' gdzie stal sie tak popularny ze do HC skakaly dzieci (nawet imprezy "gabber" byly) i lecialy utwory w radio ... tak wiec "to juz bylo"
Owszem bylo ale to nie znaczy , ze juz tego nie bedzie.(Moze bedzie lub nie , nikt tego nie wie) Masz racje w latach 90 byl wielki boom na hardcoore nawet Tiesto i Armin od tego zaczynali i nawet jakby poszukac cos na ten temat w necie to by sie cos znalazlo;P Teraz mamy raczej boom na Electro ale to wiecznie nie bedzie trwalo. Dotad minimal byl bardzo udergroudowy a teraz co ? Coraz wiecej tego w klubach , coraz wiecej producentow itd. A uwazam, ze wcale nie jest komercyjny. Ale poprostu zwroslo zapotrzebowanie na tego typu muzyke i dlatego tak sie dzieje. Duzy czynnik wplywajacy na to tez maja producenci Trance gdzie w produkcjach coraz czesciej mozna zauwazyc pewne elemnty zaczerpniete z minimalu.

ResQ napisał/a:
a co do kwestii HSu - zauwaz ze ci sami producenci co na poczatku robili bardzo ostre i mocne kawalki (np. Deepack) teraz robia gowno - i jako nie umieja juz zrobic zadnego mocniejszego kawalka - czemu ? bo pewnie "publice" by sie nie spodobal - konkluzja ? robia muzyke pod "publike" i tyle ...

Nie mowe, ze kazdy Nu-style jest dobry bo w kazdym gatunku sa osoby ktore probuja cos z danym gatunkiem na sile zrobic a o to w tym nie chodzi. Ale masz racje jakos Deepack mi nie pasuje do Nu :P Zreszta zadne kawalki od nich mi ostatnio nie podchodza. Tak jak mowie sa kawalki badziewne ale to nie znaczy, ze nie ma dobrych. Jakby sie rozejrzec to naprawde sporo dobrej muzyki jest :)

Pozdrawiam :)
Ostatnio zmieniony przez Rawness 21-10-2009, 17:26, w całości zmieniany 1 raz  

Legolek 
_-^-_ Piramida _-^-_

Informacje
Piwa: 88

$ wspomagacz (Ilość: 3)

Wysłany: 22-10-2009, 19:02    #25

Dobre stwierdzenie że muzyka każda się rozwija tylko że w przypadku hs-u to w złą stronę.

Ktoś kiedyś pisał że Trance jest już dawno komercyjny. Niech mi np pokaże gdzie? W radiu leci okej bo jest to dobry gatunek pełen energii nie ważne w której odmianie.

Bo jest tyle jego odmian że żadna z nich nie jest komercyjna nie jest robiona na siłę.

I podstawowa sprawa żaden z dj-i nie zmienia swojego stylu na coś ala PopTrance albo EuroTrance bardziej fachowo. Gra to co kocha można powiedzieć.

TakĹźe gatunkĂłw niekomercyjnych jest sporo :)

A Hardstyle jest już dawno jest na siłę robiony (nie licząc eHS) i dziwię się tylko że jeszcze w polskich stacjach nie grają go tak często :P

Ps. Sorry że znowu o Trance nawijam jako przykładzie ale w tym siedzę to mogę sporo powiedzieć :P

SchizeQ 

Informacje
Piwa: 3135

$ wspomagacz (Ilość: 1) HF Stage @ SIL wspomagacz (Ilość: 1)

Wysłany: 22-10-2009, 20:02    #26

zauwazcie ze nustyle jest tylko umownym podzialem ktory sie wzial z GHF(Od Scula?)(tu moge sie mylic ale jestem tego prawie pewny) a nie oficjalny. To co bylo HARDstylem i to co teraz jest HARDstylem i to co teraz jest NUstylem jest wrzucane do jednego worka pt. Hardstyle i nie ma konkretnego podzialu. A w trance, techno czy house jest jasny podzial i wiadomo ze jak bedzie Prgressive House to bedzie "bardziej undergroundowy" czyli tlumaczac najprosciej - mniej "mily" dla ucha przecietnego zjadacza chleba - niz electro house ktory spotyka sie na kazdym kroku i chcac czy nie ludzie juz do niego przywykli.

Gdyby gdzies powstal oficjalny podzial na hardstyle i nustyle nie byloby problemu "komercji" bo byloby wiadome ze jak ktos mowi "slucham hardstyle" to chodzi mu o Geck-o a jak mowi "slucham nustyle'u" to chodzi o dibloki i stefany od wideł i traktora.

Na dobra sprawe jest dobry DZISIEJSZY hardstyle ale trzeba w tym gleboko siedzieci wiedziec gdzie szukac, malo osob to gra wiec nie dostajecie tego pod nos :] zap4raszam tutaj: http://hardforum.com.pl/viewtopic.php?t=3580
Rawness napisał/a:
I pytanie do was ? Czego wtedy bedziecie sluchac ?

Tego problemu nie ma nawet w hardcore bo wiadomo ze mainstream bedzie lekki a industrial czy darkcore bedzie mocny, ciezszy do strawienia. I o ile wyobrazam sobie taka Korsakoff lecaca o 23 na planecie to jakos Phobosa czy Darkcontrollera nie :]

ADEN 

Informacje
Piwa: 616

Wysłany: 23-10-2009, 02:30    #27

racid napisał/a:
011 - wchodzi HHz i gra early, wchodzi Scope DJ i gra early, wchodzi Davide Sonar i gra early i co sie dzieje? niewielka grupka zapalencow prawdziwych mocnych brzmien szaleje (stanowiaca 1/20 wszyskich bawiacych sie ludzi) a wiekszosc bawiacych sie ucieka!

jak dla mnie mogą spier*alac w pizdu :P
Rawness napisał/a:
Nu-style jakby nie bylo jest wlasnie tym o czym mowie czyli jakas mieszanka tego czego brakowalo w early

Mi nic nie brakowało. Każde uderzenie kicku, każdy dźwięk, każdy bass było tym czego szukałem w muzyce i nadal szukam. Wszystkie Early tracki były dla mnie esencją muzycznego geniuszu.
Rawness napisał/a:
Pomyslcie gdzie byl by treaz scena Hardstyle gdyby caly czas byl Early ? Stala by w miejscu jak i caly gatunek.

lepiej jak stała w miejscu niż jak teraz, leży
Zresztą ja uważam że scena Early nigdy nie stanęła w miejscu ani na moment

Zgadzam się ze Schizeq'iem MUSI BYC PODZIAŁ. I kiedy to nastąpi (pewnie nigdy) złego słowa na Nu style nie powiem. Jak będą chcieli niech remiksują nawet jak anioła głos, będzie mnie to je*ac, byle by tego gówna HS'em nie nazywać.

Mi pozostaje tylko czekać aż Hs powróci do korzeni i miec nadzieje że to szybko nastąpi.
:)
Ostatnio zmieniony przez ADEN 23-10-2009, 02:34, w całości zmieniany 3 razy  

Podziękowali:Rafir
racid 
DJ / Producer

Informacje
Piwa: 12

Wysłany: 23-10-2009, 11:08    #28

ADEN napisał/a:
jak dla mnie mogą spier*alac w pizdu

dla ciebie moze i tak, ale nie dla giganta-organizatora jakim jest Q-Dance ;] bo jakby pospierdalalo tyle ludzi to poniosa gigantyczne straty ;)

ADEN 

Informacje
Piwa: 616

Wysłany: 23-10-2009, 11:51    #29

racid napisał/a:
ADEN napisał/a:
jak dla mnie mogą spier*alac w pizdu

dla ciebie moze i tak, ale nie dla giganta-organizatora jakim jest Q-Dance ;] bo jakby pospierdalalo tyle ludzi to poniosa gigantyczne straty ;)

Racid pamiętasz Q 2003? Sala była pełna. 2004 - to samo; 2008 - również pełna. Więc ludu jest tyle samo, tylko są inni ludzie i inna muzyka :)
Ostatnio zmieniony przez ADEN 23-10-2009, 11:51, w całości zmieniany 1 raz  

racid 
DJ / Producer

Informacje
Piwa: 12

Wysłany: 23-10-2009, 12:23    #30

ADEN napisał/a:
Więc ludu jest tyle samo, tylko są inni ludzie i inna muzyka

no wlasnie o to chodzi ;) jakbys sie cofnol do 2003 i dal tym ludziom nu to by byla masowa ewakucja z imprezy i jakbys zrobil odwrotnie to pewnie tak samo, chociaz by zostala grupka zapalencow niewielka :P

Odpowiedz do tematu
1 użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)