| |
| Autor | Wiadomość |
Informacje Dołączył: 15 Cze 2010 Wiek: 36 Posty: 620 (0,1/dzień) Piwa: 85 Skąd: WrocĹaw | Wielbark  | Wysłany: 14-07-2010, 15:39 | #91
|
| | ResQ napisał/a: | no i widac jaka publika HS jest w NL ... po Top25 na 10 yo Q ... poprostu zal zal zal ... nowa "mloda" publika nie zna wogule starszych walkow, i dla nich "klasyki" koncza sie na przelomie 2 lat |
o kufa, + miljart! idealne podsumowanie moich poglÄ
dĂłw na temat taniej muzyki i jej fanĂłw co oznacza tania juĹź siÄ moĹźna domyĹliÄ. | _________________ Ironia - sposĂłb wypowiadania siÄ oparty na niezgodnoĹci, czÄsto przeciwieĹstwie dosĹownego i ukrytego sensu wypowiedzi. ĹÄ
czy siÄ jÄ
z zawoalowanÄ
kpinÄ
, zĹoĹliwoĹciÄ
, wyĹmiewaniem, dystansem. | |
| |
 | |
|
Informacje Dołączył: 27 Maj 2010 Wiek: 42 Posty: 1469 (0,25/dzień) Piwa: 198 Skąd: WrocĹaw  | Wysłany: 14-07-2010, 21:03 | #92
|
| | ResQ napisał/a: | | nowa "mloda" publika nie zna wogule starszych walkow |
'Nowi' zawsze przychodza i chca 'nowych' odswiezonych rzeczy, tak juz jest i zawsze bylo. Przychodzi nowe pokolenie, to patrzy na stare jak na zgredow i chca miec cos swojego z czym beda sie mogli utozsamic w pelni, to normalne. Dopoki maja respect dla pionierow to chyba jest oki. I nie ma co biadolic, ze 'Ĺoboze, ci mlodzi to szacunku nie maja do klasyki, ch*j im w dupe i niech spi***alaja'. Takie podejscie widac nawet tu na forum, wystarczy zadeklarowac, ze sie lubi HHZ czy D-Blocka albo nu generalnie, i od razu leca 'thumbs down' po lewej stronie, nawet gdy post jest wywazony i nikogo nie obraza haha troche to takie... nie wiem, ale taka desperacja wali, gdy probuje sie za wszelka cene (np bezpodstawnie dissujac czy poprzez hejterskie texty) utrzymac cos co powoli jest wypierane przez cos nowszego (podkreslam - nie lepszego ale NOWSZEGO zeby nie bylo, ze szacunku cham jeden nie mam). Juz nawet sam sposob w jaki ten thread sie rozwija swiadczy o poczuciu zagrozenia ze strony 'nowego', z ktorym HHZ jest utozsamiany. Przypomina troche taka 'narade starszyzny' w celu obrania taktyki walki z wrogiem. Ale logicznie tak: za jakis czas to HHZ bedzie 'oldskulem' a tabuny mlodych beda jaraly sie czyms innym. A to 'inne' nota bene wyewoluuje i dzieki staremu HS i nu takze. Eh, w sumie, moze to tylko moje odczucia, moze jestem wkurwiony dzisiaj po prostu bo mialem ciezki dzien i musze z siebie zrzucic w*rwa jakos, ale to nie zmienia faktu, ze takie odczucia mam i kropa. I zeby nie bylo - szanuje stary HS choc za nim nie przepadam. I tak, wole nowszy 'cukierkowato-landrynkowaty-lukrowany' HS. Tak samo z HC, wole nu melodic HC jak Endymion, Angerfist czy AOF niz starsze, jak to ktos tam wyzej okreslil niemelodyjne 'napierdalanie w beczki' czy w co tam innego | _________________ 09.12.2011 - KOH: Zany @ E2K, Katowice 10.12.2011 - Toxicator @ MegaClub, Katowice | |
| |
 | |
Informacje Dołączył: 25 Kwi 2007 Wiek: 46 Posty: 4622 (0,65/dzień) Piwa: 484 Skąd: Zabrze  | Wysłany: 15-07-2010, 15:37 | #93
|
| | ResQ napisał/a: | | nowa "mloda" publika nie zna wogule starszych walkow, |
Musi znac ? W jakim celu ? Im sie podoba to co jest teraz widac. Przez to sa gorsi jacys or lepsi ? Wydaje mi sie ze nie sa ani tacy ani tacy i zadna wiedza nie jest im potrzebna czy to o starych walkach czy to o historii gatunku jak to tez niektorzy pisza w tematach ze "Co ten mlody czy malolat czy przypadkowy czlek wie o RZECZY... Przychodza na impreze i jesli sie dobrze bawia to wszystko w temacie. O to chyba chodzi co nie, o dobra zabawe... No chyba ze sie ktos wymadrza a gowno wie to inna sprawa.... Ale to chyba nikogo z nas nie atakuje na imprezach jakas fala takich przemadrzalych ludzi zeby tak pisac.... | _________________
  | | Ostatnio zmieniony przez Frog 15-07-2010, 15:38, w całości zmieniany 1 raz | |
| |
 | |
Informacje Dołączył: 29 Mar 2007 Wiek: 38 Posty: 6259 (0,88/dzień) Piwa: 2350 Skąd: z Ukrainy  | Wysłany: 15-07-2010, 15:56 | #94
|
| | Frog napisał/a: | | Musi znac ? W jakim celu ? |
MyĹle Ĺźe znajomoĹÄ starych czy nowych waĹkĂłw to jest kwestia pewnego wkrÄcenia i podejĹcia do danego tematu. Jedni polubiÄ
danego artyste i sĹuchajÄ
tylko jego twĂłrczoĹci. Inni polubiÄ
styl grany przez danego artystÄ i zagĹÄbiÄ
siÄ w innych artystĂłw i to co zostaje wydawane na bierzÄ
co a jeszcze inni zacznÄ
wgĹÄbiaÄ siÄ w historie danego gatunku, wszystkie tracki od najstarszych do najnowszych. We wszystkich przypadkach wszyscy lubiÄ
to samo i bawiÄ
siÄ do tego samego teoretycznie mĂłwiÄ
c. Jednak to wĹaĹnie Ci ostatni to juĹź sÄ
fanatycy ktĂłrzy sÄ
po prostu powoli wymierajÄ
cym gatunkiem | _________________ Uwaga! Powyzszy post -jakkolwiek brzmi- jest niesmieszny.
 | |
| |
 | |
Informacje Dołączyła: 14 Lip 2007 Wiek: 39 Posty: 10344 (1,48/dzień) Piwa: 781 Skąd: Wroc?aw  | Wysłany: 15-07-2010, 16:13 | #95
|
| Daron37, dokladnie ! lepiej bym tego nie ujela | _________________
>>LiFe Is ToO sHoRt 4 BoRiNg MuSiC<< | |
| |
 | |
ResQ Hardstyle / Hardcore

Informacje Dołączył: 11 Cze 2008 Wiek: 39 Posty: 2654 (0,4/dzień) Piwa: 634 Skąd: MyĹlenice  | Wysłany: 15-07-2010, 17:42 | #96
|
| | Frog napisał/a: | | ResQ napisał/a: | | nowa "mloda" publika nie zna wogule starszych walkow, |
Musi znac ? W jakim celu ? Im sie podoba to co jest teraz widac. |
cala nowa publika mowi ze slucha hardstyle - gdzie tak naprawde wiekszosc z nich jak uslyszy stare dobre nuty HS to mowia ze to jakas lupanka i ma za malo melodii ... wiec watpie w to czy nadal nalezy ten styl nazywac hardstyle skoro tak bardzo sie rozni na przestrzeni 5-3 lat ... | _________________ ResQ (HS): www.djresq.pl | https://www.facebook.com/ResQDJ
Outworld (HC): http://www.facebook.com/outworldhardcore | |
| |
 | |
Informacje Dołączył: 27 Maj 2010 Wiek: 42 Posty: 1469 (0,25/dzień) Piwa: 198 Skąd: WrocĹaw  | Wysłany: 15-07-2010, 18:02 | #97
|
| | ResQ napisał/a: | | wiec watpie w to czy nadal nalezy ten styl nazywac hardstyle skoro tak bardzo sie rozni na przestrzeni 5-3 lat ... |
No i dlatego dodaje sie zwyczajowo 'nu' do tych wszystkich nowych rzeczy. Ale hardstyle'm to jest, bo korzenie ma w starym HS'ie. Podejrzewam, ze update w nazewnictwie gatunkowym moze byc potrzebny, gdy DJe zaczna mieszac drastycznie w BPMach czy majstrowac przy ciezkosci beatow (co moze byc interesujace, ale nie z mojej osobiscie perspektywy). Poki co wydaje mi sie, ze mimo iz dosyc rozne od tego co bylo jeszcze pare lat temu, nadal moze byc to spokojnie nazywane HSem. W metalu tez jest fchuj podgatunkow jak nu, death, grindcore, speed, black, deathcore, metalcore etc ale nikt nie zaprzecza, ze nadal jest to metal, wiec czemu mialoby miec to miejsce w naszym przypadku? | _________________ 09.12.2011 - KOH: Zany @ E2K, Katowice 10.12.2011 - Toxicator @ MegaClub, Katowice | | Ostatnio zmieniony przez Qbek 15-07-2010, 18:03, w całości zmieniany 1 raz | |
| |
 | |
Informacje Dołączył: 25 Kwi 2007 Wiek: 46 Posty: 4622 (0,65/dzień) Piwa: 484 Skąd: Zabrze  | Wysłany: 15-07-2010, 18:44 | #98
|
| @Daron zgadzam sie. Ktos moze byc FANATYKIEM czegos i wtedy bardziej w tym siedzi,drugi znow pobierznie i nie jest.. Ale nie kazdy musi byc tym fanatykiem zeby byc czy sie bawic na imprezach. My jestesmy i jestem nam z tym dobrze (chyba;). Jakas czesc nie chce czy tez z innych powodow nie wglebia sie w temata i im jest tak z tym dobrze i sie dobrze bawi i tez wydaje mi sie nie powinnismy miec nic do tego.
| ResQ napisał/a: | | cala nowa publika mowi ze slucha hardstyle |
No stary bo wszystkie media w kolo dalej to tak uznaja to co se maja myslec jak wlasnie HASLO HARDSTYLE dostaja wszedzie w ucho. Co maja sobie myslec " Hmmm czy to napewno Hardstyle to czego slucham, przy czym sie bawie. Moze jestem w robiony w jajo ? Kurde chyba siade w domu wieczorem i poogogluje o histori tego gatunku czy aby napewno mnie nie robia w kolo w ciula..... No bez przesady... Kuwa wezscie se dla swojego spokoju nazywajcie juz napisalem gdzies Present Hardstyle i nazwa bedzie jak najbardziej sluszna. Bo jak uzywacie Early HS pojecia i inne Early to te wydaje mi sie tez powinno latac w obiegu. Gdzies w innym temacie ktos napisal ze problem ten mozna doczepic do praktycznie kazdego gatunku. Ktos pisal ze prawdziwego trance juz nie ma, inny mogl napisac ze dzisiejszy Metal to juz nie jest ta moc metalu co lata temu. Ze dzisiejsza Mettlalica to juz nie ta sama Metallica co kiedys..... Co ma powiedziec FAN PAula Estaka z przed kilku lat gdzie w innym temacie podalem link do nuty jaka gral. A teraz ? NO NIE MOZNA TAK MOWIC. Dla tego fana moze byc rzeznia jakie sety zapodaje na imprezach corowych. I co ta osoba ma powiedziec " O kurde ale moj gatunke poszedl W ZLA STRONE, STOCZYLA SIE (jakto poniektorzy tez tu pisza) w durna lupanke, tego sie nie da sluchac ! Dla tej osoby to sie nie widziec ze zmienil sie jego gatunek w ciezsze brzmienie. A znow dla wielu z nas cieszymy mordy bo dzisiejszy PAUL ESTAK pasuje nam gitara a przy jego nutach z przed lat nie specjalnie bysmy sie pobawili. Takze wiadomo kwestia gustu wszystkiego. I mysle ten wspomniany wczesniej FANATYZM za bardzo tym przeciwnikom nowych brzmien zapatrzonych za bardzo w przeszlosc uderza... I to jest problem.... Jak @ResQ napisal, patrzac na TOP 10 Q-dancu, patrzac na masy ludzi na eventach bawiacych sie do PHS to WY zagorzali przeciwnicy jestescie mniejszoscia na ta chwile wiec nic sie w tej materii nie zmieni mi sie wydaje. Powinniscie pogodzic sie z tym co jest teraz (oczywiscie nie mowie ze ma cie sluchac i byc fanami PHSu) ze z biegiem czasu THINGS CHANGES... Bo przez WAS robia sie nie fajne klimaty miedzy fanami HSu (na forach i gdzie indziej) ! | _________________
  | | Ostatnio zmieniony przez Frog 15-07-2010, 19:56, w całości zmieniany 5 razy | |
| |
 | |
Informacje Dołączył: 27 Maj 2010 Wiek: 42 Posty: 1469 (0,25/dzień) Piwa: 198 Skąd: WrocĹaw  | Wysłany: 15-07-2010, 19:53 | #99
|
| Frog, nie wiem, ktory kawalek Twojego powyzszego postu zacytowac, bo zgadzam sie calkowicie z kazdym slowem! Od siebie jeszcze a propos tematu dodam, ze nie ma 'lepszej' czy 'gorszej' muzy, nie ma 'lepszego' czy 'gorszego' podgatunku muzyki - sa tylko i wylacznie inne, rozne, odmienne i that's it i respect kazdej odmianie sie nalezy, bo w muzyce wazne jest to aby robiona byla przez tworcow z sercem i zeby trafiala do serc odbiorcow i jesli tak jest, to niech to bedzie nawet j**ane disco polo, ale jesli komus sprawia frajde to dla mnie to jest ok. Prosta zasada: nie lubie, nie slucham. Zyj i daj zyc innym | _________________ 09.12.2011 - KOH: Zany @ E2K, Katowice 10.12.2011 - Toxicator @ MegaClub, Katowice | |
| |
 | |
Informacje Dołączył: 15 Sie 2009 Wiek: 36 Posty: 403 (0,06/dzień) Piwa: 25 Skąd: Szczecin  | Wysłany: 17-07-2010, 16:44 | #100
|
| To co robiÄ
DBSTF ciÄĹźko juĹź nazwaÄ HSem. Obecnie ja sam sĹucham tylko EHS i kilku dosĹownie nut nowszych ktĂłre jakoĹ tam wpadĹy w ucho ;/. JeĹźeli chodzi o zabawÄ podczas imprezy to powiem Ĺźe na Toxicatorze jak Enigmato zaczÄ
Ĺ seta to po 1 h myĹlaĹem Ĺźe zejdÄ z tego Ĺwiata takie byĹo tempo moc i energia a jak graĹ Vortex i Activator posĹuchaĹem parÄ minut i stwierdziĹem Ĺźe idÄ poszukaÄ jakiegoĹ miejsca do siedzenia bo nie ma co staÄ wiÄc wcale siÄ Ĺwietnie nie bawiĹem bo wiÄcej tam jest melodyjek i ĹpiewĂłw przy ktĂłrych ni jak da siÄ ruszaÄ jak dla mnie.
Po za tym lubiÄ jak na imprezach sÄ
ludzie ktĂłrzy dany temat muzyczny ogarniajÄ
i wiedzÄ
jak wyglÄ
daĹ wczeĹniej niĹź goĹci opowiadajÄ
cych o muzyce ktĂłrej sĹuchajÄ
Ĺźe to jest napier**** a majÄ
na myĹli DBSTF I HHz.
OsobiĹcie mĂłwiÄ stanowcze NIE!!! stribue w ktĂłrÄ
poszedĹ HS i maszynkÄ
do robienia pieniÄdzy jakÄ
siÄ staĹ i rĂłwnieĹź straszliwÄ
masĂłwkÄ
bo gdybym chciaĹ masĂłwki to bym sĹuchaĹ ESKI a nie HSu lub HC Oczywiscie na impreze moĹźe przyjĹÄ kto tylko chce i fajnie jak jest wiÄcej ludzi ale chociaĹź Ĺźeby odrobinÄ ogarniali ten temat | |
| |
 | |
| |