Witaj na Hardstyle & Hardcore!

Aby wejść do panelu należy się zalogować!
Zarejestruj się lub

Logowanie

Regulamin

1. Na forum wymieniamy swoje poglady oraz opinie na dany temat. Jednak robimy to w sposób pokojowy.
2. Cierpliwoœć i tolerancja. Nie wszystko o co poprosisz dostaniesz w ten sam dzień. Czasami trzeba poczekać.
3. Czytaj uważnie posty. Staraj sie nie zadawać pytań które było zadawane 20 razy w tym samym temacie.
4. Jako że nie każdy regulamin jest perfekcyjnym ideałem, zatem administrator oraz moderator forum -dla dobra narodu- może ukarać ostrzeżeniem użytkownika, jeżeli uzna to za słuszne.
5. W razie wszelkich watpliwosci pisać na PW do Administratora lub Moderatora.
Wiecej!

Ogłoszenie 
HardForum.info.pl

*jesli nie masz konta na HF V1 to do poczytania jest konto: test, haslo: test

HardForum.info.pl

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: fusion, sprzedazy, vinyli, zaprzestaje

Fusion zaprzestaje sprzedazy vinyli
Autor Wiadomość
ResQ 
Hardstyle / Hardcore

Informacje
Piwa: 634

$ wspomagacz (Ilość: 4)

Wysłany: 30-06-2010, 11:13   Fusion zaprzestaje sprzedazy vinyli #1

Fusion stops producing vinyls

After seventy vinyl-releases since 2002, Fusion Records has decided to stop pressing vinyls, to enlarge their focus on digital releases.
Due to big changes in the sales market, Fusion will switch to selling only the digital mediums like mp3 and wave.
Doing so, tracks can be released in a higher volume and especially faster when finished in the studio.
No amounts are set to be released each month, goal is to release a few weeks after the production-process has finished to keep the tracks as 'hot' as possible.

Possibility stays that special limited vinyls will be pressed on occasion.

Fusion Records would like to thank all the vinyl-freaks for their support during these last eight years and seventy releases.

/ Fusion Records

tak wiec - streszczenie:
Fusion zdecydowal o zaprzestaniu wydawania vinyli, na rzecz tylko i wylacznie muzyki w formie cyfrowej jako mp3 i wave. Umozliwi to wydanie w przeciagu kilku tygodni od produkcji w studio materialu - ktory nie bedzie osluchany i bedzie "na topie" w momencie premiery. Okazjonalnie moga pojawic sie wydania na vinylu.

Coz - przykre ale prawdziwe - najwieksze labele maja straty pomalu jezeli chodzi o vinyle - i taka sytuacja pewnie czeka wiekszosc labeli...

Outworld (HC): http://www.facebook.com/outworldhardcore
Ostatnio zmieniony przez ResQ 30-06-2010, 11:43, w całości zmieniany 1 raz  

SchizeQ 

Informacje
Piwa: 3135

$ wspomagacz (Ilość: 1) HF Stage @ SIL wspomagacz (Ilość: 1)

Wysłany: 30-06-2010, 11:24    #2

vinyli nie vinylĂłw :P
dlam nie bez roznicy, zawsze sa dvsy ;p

ResQ 
Hardstyle / Hardcore

Informacje

Wysłany: 30-06-2010, 11:44    #3

SchizeQ napisał/a:
vinyli nie vinylĂłw :P
dlam nie bez roznicy, zawsze sa dvsy ;p

no dla ciebie bez roznicy bo nie kupujesz / kolekcjonujesz :P a dla innych ktorzy kupowali kazdy vinyl z fusiona od 2002 to wielka tragedia :D

Legolek 
_-^-_ Piramida _-^-_

Informacje
Piwa: 88

$ wspomagacz (Ilość: 3)

Wysłany: 01-07-2010, 00:29    #4

No ja bym musiał uzupełnić swoją kolekcje vinyli :) także w sumie smutna wiadomość

A DVS wspomniany tutaj to hmm jak dla mnie troszkę kupa (Jako posiadacz tego sprzętu mogę napisać) ;)

SchizeQ 

Informacje
Piwa: 3135

$ wspomagacz (Ilość: 1) HF Stage @ SIL wspomagacz (Ilość: 1)

Wysłany: 01-07-2010, 09:15    #5

Legolek napisał/a:
A DVS wspomniany tutaj to hmm jak dla mnie troszkę kupa (Jako posiadacz tego sprzętu mogę napisać)
bo pewnie kupiles go z 5 reki za 20 zł :puppyeyes:

Legolek 
_-^-_ Piramida _-^-_

Informacje

Wysłany: 01-07-2010, 11:50    #6

SchizeQ, Akurat kupiłem z drugiej ręki na okazji z reloopa za 300 zł :P

djxxx 
*HT*HS*HC*

Informacje
Piwa: 13

$ wspomagacz (Ilość: 1)

Wysłany: 16-07-2010, 11:54    #7

Szkoda... :cry: Mam w swoim dorobku troche vinyli od fusion'a ale tak jak napisał ResQ w najbliższej przyszłości czeka to wiele wytwórni... Na wielu imprezach mimo , że są gramofony to mało kto już z nich korzysta ( z różnych powodów ) a same vinylki niestety nie są tanią inwestycją zwłaszcza dla typowego polskiego DJ'a. Zapewne w przeciągu najbliższych lat czeka nas sporo zmian w konsloach DJ'skich w klubach , gdzie już od jakiegoś czasu można spotkać laptopy itp z jednej strony może to i dobrze ale z drugiej vinyl to vinyl kto grał to wie jaka to przyjemność. Mam tylko nadzieje , że nie będzie tak , że "DJ" przyniesie laptop , włączy program i tylko będzie uzupełniał tracklistę a same mixowanie już zrobi komp bo co to za DJ < nie z definicji >... ; Na szczęście mam trochę vinylków w swojej kolekcji i mam nadzieje że kiedyś będę mógł się tym pochwalić ;P

ResQ 
Hardstyle / Hardcore

Informacje

Wysłany: 16-07-2010, 12:22    #8

ja ci moge podac latwy przyklad kiedy raczej granie z vinylow odpada ... kiedy masz tak potezny bass na imprezie ze CDJ z pioneera lataja po stole i maja problem z odczytywaniem plyt :D to wtedy nawet vinyle na "podstawkach" to jest ryzyko ktorego nikt sie nie podejmie ... bo raczej 99% ze igla przeskoczy i to nie raz :P

Legolek 
_-^-_ Piramida _-^-_

Informacje

Wysłany: 16-07-2010, 12:38    #9

ResQ napisał/a:
ja ci moge podac latwy przyklad kiedy raczej granie z vinylow odpada ... kiedy masz tak potezny bass na imprezie ze CDJ z pioneera lataja po stole i maja problem z odczytywaniem plyt to wtedy nawet vinyle na "podstawkach" to jest ryzyko ktorego nikt sie nie podejmie ... bo raczej 99% ze igla przeskoczy i to nie raz

Hahaha skąd ja to znam :D raz zabrałem własnie dvs-a z gramcami do mish-mash-a i ani razu już tam ich nie przywiozę :D

Tam to nawet przeskoki a paręnaście sekund podczas seta to nie było nic nowego :D

SBD 
Ik Wil Hakke!

Informacje
Piwa: 46

Wysłany: 16-07-2010, 17:26    #10

A sa pomaranczowe poduszeczki :D Co do decyzji Fusion, no to czeka to chyba caly ten pseudo rynek HS. Mimo iz popyt jest teraz, ja wiem... min. 4 krotnie wiekszy niz kiedys. Ale jak sie konczy zabawe w oldskool'e to po calosci. Fakt ze niekiedy nie oplaca sie wydawac vinyla ale Fusion'owi to raczej nie grozilo. Nie orientuje sie w tym za bardzo ale mysle ze oni na tym nie mieli strat i mogliby chociaz wydawac tych 300 kopi dla kolekcjonerow czy tam dla tych korzy jeszcze nie odstawili gramkow. Nastepny w kolejce bedzie pewnie Scantraxx i jego sub-label'e ;D

Odpowiedz do tematu
1 użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)