| |
| Autor | Wiadomość |
ResQ Hardstyle / Hardcore

Informacje Dołączył: 11 Cze 2008 Wiek: 39 Posty: 2654 (0,4/dzień) Piwa: 634 Skąd: MyĹlenice  | Wysłany: 30-06-2010, 11:13 Fusion zaprzestaje sprzedazy vinyli | #1
|
| | Fusion stops producing vinyls
After seventy vinyl-releases since 2002, Fusion Records has decided to stop pressing vinyls, to enlarge their focus on digital releases. Due to big changes in the sales market, Fusion will switch to selling only the digital mediums like mp3 and wave. Doing so, tracks can be released in a higher volume and especially faster when finished in the studio. No amounts are set to be released each month, goal is to release a few weeks after the production-process has finished to keep the tracks as 'hot' as possible.
Possibility stays that special limited vinyls will be pressed on occasion.
Fusion Records would like to thank all the vinyl-freaks for their support during these last eight years and seventy releases.
/ Fusion Records |
tak wiec - streszczenie: Fusion zdecydowal o zaprzestaniu wydawania vinyli, na rzecz tylko i wylacznie muzyki w formie cyfrowej jako mp3 i wave. Umozliwi to wydanie w przeciagu kilku tygodni od produkcji w studio materialu - ktory nie bedzie osluchany i bedzie "na topie" w momencie premiery. Okazjonalnie moga pojawic sie wydania na vinylu.
Coz - przykre ale prawdziwe - najwieksze labele maja straty pomalu jezeli chodzi o vinyle - i taka sytuacja pewnie czeka wiekszosc labeli... | _________________ ResQ (HS): www.djresq.pl | https://www.facebook.com/ResQDJ
Outworld (HC): http://www.facebook.com/outworldhardcore | | Ostatnio zmieniony przez ResQ 30-06-2010, 11:43, w całości zmieniany 1 raz | |
| |
 | |
|
Informacje Dołączył: 11 Lip 2007 Wiek: 36 Posty: 7707 (1,1/dzień) Piwa: 3135 Skąd: Katowice Tauzen  | Wysłany: 30-06-2010, 11:24 | #2
|
| vinyli nie vinylĂłw dlam nie bez roznicy, zawsze sa dvsy | |
| |
 | |

Informacje Dołączył: 11 Cze 2008 Wiek: 39 Posty: 2654 (0,4/dzień) Piwa: 634 Skąd: MyĹlenice  | |
| |
 | |
Legolek _-^-_ Piramida _-^-_

Informacje Dołączył: 12 Sie 2007 Wiek: 37 Posty: 1751 (0,25/dzień) Piwa: 88 Skąd: ChorzĂłw  | Wysłany: 01-07-2010, 00:29 | #4
|
| No ja bym musiaĹ uzupeĹniÄ swojÄ
kolekcje vinyli takĹźe w sumie smutna wiadomoĹÄ
A DVS wspomniany tutaj to hmm jak dla mnie troszkÄ kupa (Jako posiadacz tego sprzÄtu mogÄ napisaÄ) | _________________
 | |
| |
 | |
Informacje Dołączył: 11 Lip 2007 Wiek: 36 Posty: 7707 (1,1/dzień) Piwa: 3135 Skąd: Katowice Tauzen  | Wysłany: 01-07-2010, 09:15 | #5
|
| | Legolek napisał/a: | | A DVS wspomniany tutaj to hmm jak dla mnie troszkÄ kupa (Jako posiadacz tego sprzÄtu mogÄ napisaÄ) | bo pewnie kupiles go z 5 reki za 20 zĹ | |
| |
 | |

Informacje Dołączył: 12 Sie 2007 Wiek: 37 Posty: 1751 (0,25/dzień) Piwa: 88 Skąd: ChorzĂłw  | Wysłany: 01-07-2010, 11:50 | #6
|
| SchizeQ, Akurat kupiĹem z drugiej rÄki na okazji z reloopa za 300 zĹ | _________________
 | |
| |
 | |
Informacje Dołączył: 12 Kwi 2010 Wiek: 43 Posty: 183 (0,03/dzień) Piwa: 13 Skąd: Ujazd ĹlÄ
ski  | Wysłany: 16-07-2010, 11:54 | #7
|
| Szkoda... Mam w swoim dorobku troche vinyli od fusion'a ale tak jak napisaĹ ResQ w najbliĹźszej przyszĹoĹci czeka to wiele wytwĂłrni... Na wielu imprezach mimo , Ĺźe sÄ
gramofony to maĹo kto juĹź z nich korzysta ( z róşnych powodĂłw ) a same vinylki niestety nie sÄ
taniÄ
inwestycjÄ
zwĹaszcza dla typowego polskiego DJ'a. Zapewne w przeciÄ
gu najbliĹźszych lat czeka nas sporo zmian w konsloach DJ'skich w klubach , gdzie juĹź od jakiegoĹ czasu moĹźna spotkaÄ laptopy itp z jednej strony moĹźe to i dobrze ale z drugiej vinyl to vinyl kto graĹ to wie jaka to przyjemnoĹÄ. Mam tylko nadzieje , Ĺźe nie bÄdzie tak , Ĺźe "DJ" przyniesie laptop , wĹÄ
czy program i tylko bÄdzie uzupeĹniaĹ tracklistÄ a same mixowanie juĹź zrobi komp bo co to za DJ < nie z definicji >... ; Na szczÄĹcie mam trochÄ vinylkĂłw w swojej kolekcji i mam nadzieje Ĺźe kiedyĹ bÄdÄ mĂłgĹ siÄ tym pochwaliÄ | _________________ ***HARDTRANCE***HARDSTYLE***HARDCORE*** ....................The Power Of Hardstyle Life............... | |
| |
 | |

Informacje Dołączył: 11 Cze 2008 Wiek: 39 Posty: 2654 (0,4/dzień) Piwa: 634 Skąd: MyĹlenice  | Wysłany: 16-07-2010, 12:22 | #8
|
| ja ci moge podac latwy przyklad kiedy raczej granie z vinylow odpada ... kiedy masz tak potezny bass na imprezie ze CDJ z pioneera lataja po stole i maja problem z odczytywaniem plyt to wtedy nawet vinyle na "podstawkach" to jest ryzyko ktorego nikt sie nie podejmie ... bo raczej 99% ze igla przeskoczy i to nie raz | _________________ ResQ (HS): www.djresq.pl | https://www.facebook.com/ResQDJ
Outworld (HC): http://www.facebook.com/outworldhardcore | |
| |
 | |

Informacje Dołączył: 12 Sie 2007 Wiek: 37 Posty: 1751 (0,25/dzień) Piwa: 88 Skąd: ChorzĂłw  | Wysłany: 16-07-2010, 12:38 | #9
|
| | ResQ napisał/a: | | ja ci moge podac latwy przyklad kiedy raczej granie z vinylow odpada ... kiedy masz tak potezny bass na imprezie ze CDJ z pioneera lataja po stole i maja problem z odczytywaniem plyt to wtedy nawet vinyle na "podstawkach" to jest ryzyko ktorego nikt sie nie podejmie ... bo raczej 99% ze igla przeskoczy i to nie raz |
Hahaha skÄ
d ja to znam raz zabraĹem wĹasnie dvs-a z gramcami do mish-mash-a i ani razu juĹź tam ich nie przywiozÄ
Tam to nawet przeskoki a parÄnaĹcie sekund podczas seta to nie byĹo nic nowego | _________________
 | |
| |
 | |
Informacje Dołączył: 14 Wrz 2008 Wiek: 36 Posty: 500 (0,08/dzień) Piwa: 46 Skąd: Sosnowiec  | Wysłany: 16-07-2010, 17:26 | #10
|
| A sa pomaranczowe poduszeczki Co do decyzji Fusion, no to czeka to chyba caly ten pseudo rynek HS. Mimo iz popyt jest teraz, ja wiem... min. 4 krotnie wiekszy niz kiedys. Ale jak sie konczy zabawe w oldskool'e to po calosci. Fakt ze niekiedy nie oplaca sie wydawac vinyla ale Fusion'owi to raczej nie grozilo. Nie orientuje sie w tym za bardzo ale mysle ze oni na tym nie mieli strat i mogliby chociaz wydawac tych 300 kopi dla kolekcjonerow czy tam dla tych korzy jeszcze nie odstawili gramkow. Nastepny w kolejce bedzie pewnie Scantraxx i jego sub-label'e | |
| |
 | |
| |