| |
| Autor | Wiadomo¶æ |
Informacje Do³±czy³: 05 Wrz 2007 Posty: 2512 (0,36/dzieñ) Piwa: 894 Sk±d: Gliwice  | Wys³any: 16-08-2009, 21:14 | #11
|
| Roozi, ale nie każdy używa tych samych dźwięków do masowo robionych tracków (słynny hhz kick między innymi, nie mówiąc o leadach i innych dźwiękach) idąc tym samym na maksymalną łatwiznę, kradnąc przy tym szereg motywów i bałamucąc taką twórczością pozbawioną jakiejkolwiek innej przesłanki niż zarobienie siana masy ludu : ) drugą sprawą jest jego przesłanie w kawałkach, które również w wielu przypadkach mi się nie podoba.
Moja nagonka na niego uskuteczniana jest tylko i wyłącznie na podstawie muzyki jaką produkuje, bo reszta mnie serdecznie pierdoli. I czy to hhz, czy deepack, czy showtek- jeśli nie podchodzą mi rozwiązania muzyczne i widzę, że coś jest sprzeczne z niegdyś propagowanymi 'ideami' (jeśli można to tak nazwać patrząc przez pryzmat historii i sięgając do early hardstyle ) oraz jeśli coś jest robione bez ambicji, kreatywności, oryginalnego pomysłu to kurwa jedziemy z nim
Trzecia sprawa to trzeba być obiektywnym i nie można mieć klapek na oczach, dlatego jeśli tylko usłyszę jakiś kawałek od hhz, który jest naprawdę dobry i widać, że z pomysłem (własnym!), w którym wykazał się on kreatywnością to będę ten track chwalił. Jeśli hhz zacznie produkować z pomysłem, zmieni te rzeczy, które mi nie pasują to go z kolei będę chwalil jako całą osobowość. Narazie imo na to nie zasługuje w moich oczach. | _________________ Nowenna Pompejańska, czyli od pasji do Pasji. | |
| |
 | |
|
Informacje Do³±czy³: 27 Gru 2007 Wiek: 36 Posty: 1875 (0,28/dzieñ) Piwa: 228 Sk±d: Ruda Slaska  | Wys³any: 16-08-2009, 21:41 | #12
|
| | koko123 napisa³/a: | | HHZ, Luna, The Prophet czy inne gwiazdy nie opowiadajÄ… sobie kawałów |
aaa tylko mi nie mów, że Luna nie lubi polaków i polski jak przyjedzie jeszcze 249 razy w ciągu najbliższych 10 lat i nie będzie się zawsze dobrze bawił w Polsce to wtedy może uwierze, ale teraz no to jest FAIL
| koko123 napisa³/a: | | innej przesÅ‚anki niż zarobienie siana masy ludu : ) |
tylko mi nie wmawiajcie, że każdy user na tym forum kupuje muze i dlatego nei lubi HHz, że musi za nią więcej wydać bo więcej wałków zrobił
jak tyle osób nie lubi jego twórczości to przecież w takim razie nikt tego nie kupuje (i tak 90% osób tego nie robi ?)
ja do niego nic nie mam i sam mówiłem, że na Euforię pojechałbym nawet jakby sam tam grał. Co do tego, że niby robi Nustyle, no to przecież sam jeden nie robi tego NU to nie wiem co na niego taka nagonka. Ze zapożycza pomysły czy tam podkłady z innych tracków, nut, piosenek to wielkie mi halo bo tak robią praktycznie wszyscy, nie tylko w hsie. Jakoś nikt się nie czepia jak po raz setny w popie jest przerabiane ayo tehnology czy tam np mnie osobiście wkurzył enriqe jak zrobil tired of being sorry od ringside na swoja. Przeciez tam są cale slowa i melodie zżynane. | _________________ Zany @ Energy 2000 Katowice 09.12.2011 Toxicator @ Mega Club 10.12.2011 ? | |
| |
 | |
Informacje Do³±czy³: 08 Gru 2007 Wiek: 37 Posty: 1073 (0,16/dzieñ) Piwa: 12 Sk±d: Chorzów BatoRy  | Wys³any: 16-08-2009, 22:02 | #13
|
| | koko123 napisa³/a: | | robione bez ambicji, kreatywnoÅ›ci, oryginalnego pomysÅ‚u to kurcze jedziemy z nim |
a dlaczego sadzisz, ze bez ambicji i kreatywnosci ? juz nie spytam o orginalne pomysly, bo z tym to faktycznie roznie u niego (chodz wiekszosc akurat podpierdolona nie jest) ja uwazam, ze jako jeden z niewielu tworzy ambitny hardstyle, na podstawie melodii i klimatu jaki wyciaga. to, ze to jest nustyle i bywa cukierkowi to juz inna bajka, ale napewno trzeba miec umysl, wyobraznie i talent zeby zrobic cos takiego jak on robi, i nie mylcie tego ludzie z tym, ze wam sie to nie podoba bo to juz kwestia gustu, ze dla was za bardzo rozbudowane sa te kawalki i melodie zbyt cukierkowe, do bani i w ogole, to nie zmienia faktu, ze trzeba miec to cos zeby cos takiego zrobic, i jak czytam opinie, ze robi to tylko i wylacznie dla kasy to az rece mi opadaja, ze niektorym sie wydaje, aby zrobic kawalek taki jak headhunterz, to nie potrzeba jakiegokolwiek talentu i umiejetnosci. jakby tak bylo to takich headhunterzow byla by cala masa a prawda jest taka, ze producentow takich jak on jest zaledwiekilka. a o skillu technicznym, zeby takiej jakosci soundy jak on powykrecac to juz nie wspominam nawet.
co do masowo uzywanych tych samych dzwiekow - a kto tego nie robi, pozatym jak cos jest dobre to imo warto to uzyc once again
mi osobicie tez nie poodba sie wiekszosc jego produkcji, ale oceniac producenta jako producenta pod wzgledem gustu, czy komus kawalki siadaja, czy nie siadaja to czysty debilizm, to tak jak oceniac ksiazke po okladce | _________________ >> http://www.myspace.com/racidproductions
 | |
| |
 | |
miniol www.melbshuffle.pl

Informacje Do³±czy³: 25 Cze 2007 Wiek: 38 Posty: 1935 (0,28/dzieñ) Piwa: 288 Sk±d: Siemianowice Åšl.  | Wys³any: 16-08-2009, 22:11 | #14
|
| | A ta plota nie wyszła przypadkiem z A4? Bo coś mi się tak przypomina. | _________________ Jestem traktorem! Robię w holiłudzie!! | |
| |
 | |
Informacje Do³±czy³: 08 Gru 2007 Wiek: 37 Posty: 1073 (0,16/dzieñ) Piwa: 12 Sk±d: Chorzów BatoRy  | |
| |
 | |
Informacje Do³±czy³: 05 Wrz 2007 Posty: 2512 (0,36/dzieñ) Piwa: 894 Sk±d: Gliwice  | Wys³any: 16-08-2009, 22:50 | #16
|
| nie nie racid, pod pojęciem małej kreatywności rozumiem ZBYT DUŻE (naprawdę zbyt duże) podobieństwo wśród wszystkich tracków. Tu nie chodzi o styl, bo styl można mieć, ale używanie tych samych dźwięków i identycznych wręcz patentów i schematów w bardzo podobny sposób jest dla mnie powielaniem jednego bardzo dobrego pomysłu, a to jest oznaką braku kreatywności imo.
zauważ, że nigdy nie zarzucałem mu braku talentu ani umiejętności, bo wiem, że trzeba mieć dużą wiedzę, żeby stworzyć takie rzeczy i nie miałbym nic przeciwko, gdyby on ich użył "once again" tudzież "twice again" z racji tego, że są dobre, ale na tyle ile jestem zapoznany z jego twórczością wiem, że on to robi regularnie i kurwa masowo, a zatem śmiem twierdzić, że na bazie tego co stworzył przestał się rozwijać, osiadł na laurach, jego kreatywność i ambicje spadły do zera i teraz trzepie tylko siano.
dlaczego jeszcze sądzę, że bez ambicji i kreatywności? z racji tego, że sporo motywów (posługuję się tutaj albumem p1) jest po prostu zajebanych. Zanim zadasz pytanie "a kto tego nie robi?" wiedz, że dla takich rzeczy zbyt dużego szacunku nie mam, a wraz z połączeniem z innymi zarzutami tworzy się moja niechęć po prostu tak jak jest to w przypadku hhz : )
na dodatek dowiedziaÅ‚em siÄ™, że w moim ulubionym kawaÅ‚ku do którego hhz przyÅ‚ożyÅ‚ rÄ™kÄ™ czyli "Scar Ur Face", gdzie melodia jest FTW .. nie jest ich | _________________ Nowenna PompejaÅ„ska, czyli od pasji do Pasji. | | Ostatnio zmieniony przez koko123 16-08-2009, 22:52, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz | |
| |
 | |
Informacje Do³±czy³: 08 Gru 2007 Wiek: 37 Posty: 1073 (0,16/dzieñ) Piwa: 12 Sk±d: Chorzów BatoRy  | Wys³any: 16-08-2009, 23:48 | #17
|
| no album p1 to sie z toba zgodze, jest mocno xerowany, ale jego solowa tworczosc juz troszke inaczej wyglada, np w miare swiezy kawalek musical revolution ... lead nowy, bassdrum odswiezony, revbas na mid partach brzmi znajomo ale tez wydaje mi sie, ze jest nieco odswiezon, a klimat kawalka ? subtheme nieco inny, main mello typowo w jego stylu (a trzeba miec swoj styl, tak jak enigmato) ale nie przypomina mi nic co bylo wczesniej a melo z musical revolution uwazam, ze ma cos w sobie bo raz sie ja uslyszy i juz wpada w ucho i bez problemu sie ja zapamietuje, a wcale taka banalna nie jest
koko czasami ciezko obiektywnie na cos/kogos, bo czasami bardzo trudno ominac niektore pryzmaty | _________________ >> http://www.myspace.com/racidproductions
 | |
| |
 | |
Informacje Do³±czy³: 05 Wrz 2007 Posty: 2512 (0,36/dzieñ) Piwa: 894 Sk±d: Gliwice  | Wys³any: 17-08-2009, 02:37 | #18
|
| | no nie słyszałem tej produkcji o, której piszesz, ale piszę o nim na podstawie większości jego produkcji dzięki którym można już wyciągnąć wnioski. Zrobił masę tracków schematem i dźwiękami podobnymi do siebie i teraz zrobił jeden track ze zmianami, odświeżył swój styl, może co nie co zmodyfikował (odsłucham go to powiem dokładniej), ale to jest jeden kawałek. Świadczy to o tym, że ma talent i umiejętności i gdyby miał więcej ambicji to by tworzył cały czas coś pomysłowego, świeżego, kreatywnego, ale póki co tak nie jest i stąd się bierze ta cała masa zarzutów z mojej strony i wielu innych osób. Styl stylem, bardzo dobrze jak się go posiada, wtedy jest się tym kimś "specyficznym" i "unikatowym", ale styl, a masowe powielanie swoich własnych produkcji to różnica : ) Ja jestem obiektywny (a przynajmniej staram się być) i uwierz mi na słowo, że jeśli zobaczę, że hhz stał się (nie tylko w jednym utworze) kreatywny, ambitny i pomysłowy i potraktuje utwór jako część tego pięknego zjawiska zwanego muzyką, a nie jak jakiś pierdolony ciuch, który powinien się sprzedać na bazarze zwanym rynkiem muzycznymi w jak największej ilości to nie będę go bluzgał na prawo i na lewo : ) | _________________ Nowenna Pompejańska, czyli od pasji do Pasji. | |
| |
 | |
Informacje Do³±czy³: 27 Maj 2008 Wiek: 35 Posty: 3268 (0,49/dzieñ) Piwa: 217 Sk±d: Ruda Åšlonsko  | Wys³any: 17-08-2009, 02:52 | #19
|
| ciu widze że sam niy zło godka mocie jo tam mom w żici czy godo coś na Poloków czy niy , bo i tak kożdy wiy co je prowdą a co niy | _________________
 | |
| |
 | |
Informacje Do³±czy³: 07 Maj 2009 Wiek: 38 Posty: 1860 (0,29/dzieñ) Piwa: 119 Sk±d: Opole  | Wys³any: 17-08-2009, 06:58 | #20
|
| | miniol napisa³/a: | | A ta plota nie wyszÅ‚a przypadkiem z A4? Bo coÅ› mi siÄ™ tak przypomina. |
Zes teraz dowalil plota juz byla jak jeszcze w A4 hadow nie bylo | _________________
 | |
| |
 | |
| |