Przesuniêty przez: ROoZi 17-03-2014, 16:50 | |
| Autor | Wiadomo¶æ |
hayer86 aka Latexowa Morda

Informacje Do³±czy³: 24 Sie 2009 Wiek: 39 Posty: 2047 (0,33/dzieñ) Piwa: 1318 Sk±d: Katowice  | Wys³any: 19-03-2014, 22:35 | #41
|
| | Bo Mega to nie enerdzi, nie ma laserków, nie ma światełek, nie ma najebanych małoletnich dupodajek. | _________________
 | |
| |
Podziêkowali: | Q-DC__, netya, emcusia, Regain |
|
Informacje Do³±czy³: 21 Lut 2009 Wiek: 35 Posty: 3705 (0,58/dzieñ) Piwa: 746 Sk±d: Oslo  | Wys³any: 19-03-2014, 22:50 | #42
|
| | lamborghini17 napisa³/a: | | sytuacja w Energy na np. urodzinach Enigmato czy Drivera? Nigdy nie byÅ‚em, ale na filmikach zazwyczaj byÅ‚y tÅ‚umy. |
bo to są ludzie,którzy na śląsku zdobyli sławe i zdecydowana wiekszość klubowiczów ich kojarzy.
| hayer86 napisa³/a: | Bo Mega to nie enerdzi, nie ma laserków, nie ma Å›wiateÅ‚ek, nie ma najebanych maÅ‚oletnich dupodajek. |
to nie chodzi bynajmniej o to,tylko bardziej o przynależność do klubu. "bo ja zawsze chodze do ene i idemy do ene". Niestety często to jest spotykane. | _________________ SILESIA HARDCORE PUNK | |
| |
 | |
wolfen88 EHs NU&Raw Style

Informacje Do³±czy³: 15 Gru 2009 Wiek: 37 Posty: 2065 (0,34/dzieñ) Piwa: 608 Sk±d: Zabrze / Chorzów  | Wys³any: 19-03-2014, 22:56 | #43
|
| | lamborghini17 napisa³/a: | | Tak w ogóle to jak wyglÄ…da sytuacja w Energy na np. urodzinach Enigmato czy Drivera? Nigdy nie byÅ‚em, ale na filmikach zazwyczaj byÅ‚y tÅ‚umy. To by Å›wiadczyÅ‚o o tym, że HS to nie tylko gimbusy napalone na HHZ. No chyba, że ten tÅ‚um robili ludzie z przypadku, którzy po prostu przyszli do klubu nie wiedzÄ…c co to za impreza. |
Co dla niektórych na tym forum,to wszyscy z poza grona HF to są ludzie z przypadku,gimbasiarnia itp. szczególnie w EN. Choćby się ludzie przychodzący do klubu z czasem zmienili,nabrali wiedzy na temat muzyki to i tak pewnie zdanie takie już tutaj zostanie na temat Energy. Nie chcę tutaj znowu się rozpisywać i urażać niektórych "Specjalistów". | _________________ A.K.a Hard-FatHeR Wolfen http://nk.pl/#profile/6871998 11.03.2016 - KINGS OF HARDSTYLE pres. Frequencerz & Renegade @ Energy 2000 Katowice. | |
| |
 | |

Informacje Do³±czy³: 24 Sie 2009 Wiek: 39 Posty: 2047 (0,33/dzieñ) Piwa: 1318 Sk±d: Katowice  | Wys³any: 19-03-2014, 23:48 | #44
|
| | To porównaj klimat w enerdzi do, już nie mówię jakieś corowej imprezy, ale do Mega czy innej imprezy z czasów przed enerdzi, kiedy to na Śląsku praktycznie co tydzień była jakaś impreza. Dla mnie, czy to ten wasz koh czy normalna impreza z electro w enerdzi, to jeden chuj, Ci sami ludzie, ta sama wixa, te same napinki, te same szmaty i pedały, ta sama gimbaza i lans. | _________________
 | |
| |
Podziêkowali: | Q-DC__, BD.Lukash |
Informacje Do³±czy³: 13 Pa¼ 2008 Wiek: 41 Posty: 1783 (0,27/dzieñ) Piwa: 526 Sk±d: Bydgoszcz/Warszawa  | Wys³any: 20-03-2014, 02:31 | #45
|
| | wolfen88 napisa³/a: | | Choćby siÄ™ ludzie przychodzÄ…cy do klubu z czasem zmienili,nabrali wiedzy na temat muzyki to i tak pewnie zdanie takie już tutaj zostanie na temat Energy. |
Może nie są to ludzie z przypadku, ale ich wiedza kończy się na tym co to "Klajmeks" coś tam gdzieś słyszeli o D1 i może HB. Znają Hedhunterza, Technoboya, może Noiscontrollers i to wszystko wielu takich spotkałem, ale w wypadku kiedy byli to ludzie z poza Sląska wyciągnięcie ich na jakąkolwiek imprezy było bardziej niż nie możliwe. Jeśli chodzi o Ene to nie wierze, że wszyscy chodzą tam tylko dla muzyki , wielu chodzi tam z przyzwyczajenia "bo jest fajnie i jest lans" a koło chuja im lata co leci.
Z drugiej strony popatrz skoro jest tak wiele osób, którzy nabierają wiedzy to co najmniej połowa z nich w jakiś sposób powinna się udzielać gdzie oni są ?
Kiedyś oprócz hf było hs.pl, melb i cholera wie co jeszcze. Teraz jest tylko i wyłącznie hf. Starzy userzy z różnych powodów się wykruszają nowych jest za mało co widać po statystykach, które zaprezentował wcześniej SchizeQ. I to ma być rozwój ? To jest co najmniej stagnacja. | |
| |
Podziêkowali: | SchizeQ, Regain, netya, MarcineK, hayer86 |
Informacje Do³±czy³a: 19 Pa¼ 2008 Wiek: 41 Posty: 228 (0,03/dzieñ) Piwa: 120 Sk±d: Bydgoszcz  | Wys³any: 20-03-2014, 02:40 | #46
|
| tej, jak wy patrzycie na scenę hs/hc przez pryzmat ene i mega to życzę powodzenia. Poza tym przekopcie się przez forum i poczytajcie jak to było kilka lat temu z Mega - ee, nie ma gwiazdy takiej jakbym chciał, znowu grają ci sami, nie chce mi się jechać do Katowic bo to godzina jazdy tramwajem. Było tak? Sami sobie odpowiedzcie. Myśmy z Vulcanem jeździli do was ok 450 km co kwartał. A teraz? Raz na pół roku? Bo nie ma po co. Ok, należy się cieszyć że jest chociaż to ene, ale cukierkowe do obrzygania. Jakby ten sam skład grajków przenieść do mega to za nimi ruszyłaby może 1/3 tych co normalnie przyłażą do e2k.
Mówicie że sceny hs/hc umierają. A wiecie kto za to odpowiada? My sami, wierni słuchacze, klubowicze od siedmiu boleści, znawcy tematu wychodzący z założenia że "wolę odłożyć i pojechać na megakurwawyjebistywkosmos event w holandii niż wydać stówę tu u mnie w kraju". A myślicie że te eventy renomę sobie wyrobiły ot tak na pstryknięcie palcem?
Uczyliście się w szkole o prawie popyt-podaż? Każdy chyba na podstawach ekonomii czy podobnym przedmiocie się z tym spotkał. Jak nie ma popytu to nie ma podaży. Co jest popytem na imprezie? Frekwencja. Nie ma frekwencji - nie robimy następnej imprezy, proste jak budowa cepa.
hardstajle może i faktycznie siadają na boku. Hardkorowa scena ma się -jak na obecne warunki - całkiem nie najgorzej. Ruszcie swoje marudzące dupska na imprezy w Polskę. Siedzicie w swoim śląskim garnuszku i nosa ciężko wystawić dalej. Przyzwyczailiście się że macie wszystko podane pod nos. Polecą hejty? Super, czekam. Wyjazd na imprezę gdzieś dalej można połączyć z jednym noclegiem i przy okazji coś pozwiedzać, zobaczyć. Warszawę, 3miasto, Poznań. Znacie te miasta? Ja tyle razy byłam na śląsku a jeszcze mam co oglądać. Powiecie że koszty, że się trzeba utrzymać, zapłacić za mieszkanie, wyobraźcie sobie że też mam ten problem. Powiecie że praca, też pracuję. Powiecie że zdrowie - hmm... myślę że patrząc na vulcana i ten argument jest do dupy. Zamiast obwiniać wszystkich dookoła o to jak jest źle i kłócić się o to czy bilety były w przedsprzedaży czy nie były (swoją drogą zazdroszczę też bym chciała mieć takie problemy ) zacznijcie zmieniać świat ( i scenę imprezową) od siebie. Ahoj!
[ Dodano: 20-03-2014, 02:43 ] a na imprezach w Warszawie czy Gdańsku są zajebiście pozytywnie zakręceni ludzie. I oni nie gryzą. Na prawdę. | |
| |
Podziêkowali: | vulcan, Q-DC__, FRIZ, Daron37, netya, Danes, Kona Black, MarcineK, hayer86 |
Informacje Do³±czy³: 03 Lip 2011 Wiek: 34 Posty: 1095 (0,2/dzieñ) Piwa: 741 Sk±d: ChoRzów  | Wys³any: 20-03-2014, 05:43 | #47
|
| | hayer86 napisa³/a: | | To porównaj klimat w enerdzi do, już nie mówiÄ™ jakieÅ› corowej imprezy, ale do Mega czy innej imprezy z czasów przed enerdzi, kiedy to na ÅšlÄ…sku praktycznie co tydzieÅ„ byÅ‚a jakaÅ› impreza. Dla mnie, czy to ten wasz koh czy normalna impreza z electro w enerdzi, to jeden chuj, Ci sami ludzie, ta sama wixa, te same napinki, te same szmaty i pedaÅ‚y, ta sama gimbaza i lans. |
juz zapomniales ile razy nan % na tym kohu latales ? ... | | Ostatnio zmieniony przez Ricken 20-03-2014, 05:43, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz | |
| |
 | |

Informacje Do³±czy³: 24 Sie 2009 Wiek: 39 Posty: 2047 (0,33/dzieñ) Piwa: 1318 Sk±d: Katowice  | Wys³any: 20-03-2014, 09:49 | #48
|
| | Chyba, żeby mieć o czymś zdanie (tutaj konkretnie o dyskotece), to trzeba ją najpierw poznać? Chodziłem i chodziłem, liczyłem na poprawę, aż w końcu się wkurwiłem i pierdolnąłem tym. | _________________
 | |
| |
Podziêkowali: | emcusia, netya |
Informacje Do³±czy³: 29 Mar 2007 Wiek: 38 Posty: 6259 (0,88/dzieñ) Piwa: 2350 Sk±d: z Ukrainy  | Wys³any: 20-03-2014, 09:54 | #49
|
| | Harkorowy Haye(r) na enerdżi kładzie faje | _________________ Uwaga! Powyzszy post -jakkolwiek brzmi- jest niesmieszny.
 | |
| |
 | |
Informacje Do³±czy³a: 14 Lip 2007 Wiek: 39 Posty: 10344 (1,48/dzieñ) Piwa: 781 Sk±d: Wroc?aw  | Wys³any: 20-03-2014, 13:22 | #50
|
| vulcan, emcusia, ja sie zgadzam w 100% z tym co piszecie, mam takie samo dokladnie zdanie juz od dluzszego czasu. Mysle ze nie ma sensu sie tutaj produkowac bo jak widac mozna pisac pisac i pisac (np.FRIZ) a i tak jak grochem o sciane, ktos napisze "ze ktos se musi pogadac" wiec i tak w wiekszosci przypadkow zostanie to olane. (nie mowie o ludziach na forum ktorzy wczesniej konstruktywnie sie wypowiadali). i tak jest zawsze jesli sie przedstawi argumenty nie do odparcia i 100% prawdy ;] najlepiej najlatwiej zakonczyc dyskusje i heja ;] | _________________
>>LiFe Is ToO sHoRt 4 BoRiNg MuSiC<< | |
| |
Podziêkowali: | LeD |
| |