Witaj na Hardstyle & Hardcore!

Aby wejść do panelu należy się zalogować!
Zarejestruj się lub

Logowanie

Regulamin

1. Na forum wymieniamy swoje poglady oraz opinie na dany temat. Jednak robimy to w sposób pokojowy.
2. Cierpliwoœæ i tolerancja. Nie wszystko o co poprosisz dostaniesz w ten sam dzieñ. Czasami trzeba poczekaæ.
3. Czytaj uwa¿nie posty. Staraj sie nie zadawaæ pytañ które by³o zadawane 20 razy w tym samym temacie.
4. Jako ¿e nie ka¿dy regulamin jest perfekcyjnym idea³em, zatem administrator oraz moderator forum -dla dobra narodu- mo¿e ukaraæ ostrze¿eniem u¿ytkownika, je¿eli uzna to za s³uszne.
5. W razie wszelkich watpliwosci pisaæ na PW do Administratora lub Moderatora.
Wiecej!

Og³oszenie 
HardForum.info.pl

*jesli nie masz konta na HF V1 to do poczytania jest konto: test, haslo: test

HardForum.info.pl

Poprzedni temat «» Nastêpny temat

Tagi tematu: hardstylehardcore, polsce, wymieranie

Przesuniêty przez: ROoZi
17-03-2014, 16:50
wymieranie hardstyle/hardcore w polsce
Autor Wiadomo¶æ
spoxxxx 

Informacje
Do³±czy³: 21 Pa¼ 2012
Piwa: 36
Sk±d: Lublin

Wys³any: 03-06-2014, 12:25    #91

no ja właśnie od kilku lat interesuję się z tym stylem i nie należę do "wiksiarzy?" którzy mają na kompie tylko "hethantersa" itp, przez kilka lat dobrze poznałem ten gatunek, ale bardziej podchodzi mi lżejszy styl. tylko ze tu już od razu krytyka że prawdziwy fan lubi tylko oldskoole itp. a tak nie jest

Rotation 

Informacje
Do³±czy³: 25 Maj 2014
Piwa: 8
Sk±d: Przyszowice

Wys³any: 03-06-2014, 17:47    #92

A kto napisał, skrytykował Cię ze słuchasz lżejszego HS ? Ja np prócz HS słucham Trannce, light trance a czasami ambient i nie ma to nic wspólnego z gustem. Czepiam sie producentów. Myślałem ze to temat związany z scena HS. Fakt trochę zszedłem z tematu bo w tytule jest PL a ja pisze ogólnikowo. Nie pije do ludzi co maja swoje upatrzone klimaty. Jak wspomniałeś spoxxx procz HS słuchasz lżejszych klimatów i bardzo dobrze ze nie ograniczasz sie do jednego stylu. Nie powinieneś sie czuć obrażony. Już prościej w tym temacie pisać nie potrafię a ludziska zaczynają łapać za słówka...

@ Shiz obronił byś kolegę ;)

spoxxxx 

Informacje

Wys³any: 03-06-2014, 18:42    #93

Widocznie nie czytasz większości tematów z HSem, gdzie już natknąłem się na wypowiedzi "pedalski wokal" , "gaystyle" "komercja" tylko dlatego że żadnych pisków nie słychać w utworze i nie ma mrocznego klimatu. No to ludzie coś jest nie tak. Jak dla takich tylko raw HS to "prawdziwa męska i jedyna słuszna muzyka" . A potem się dziwić że upada popularnośc gatunku jak hejtują non stop czyjąjś ciężką robotę. Te melodyczne kawałki prawie zawsze wymagają więcej roboty od producenta niż te minimalistyczne. A słuchacze nie oceniają muzyki na podstawie tego czy utwór dobrze jest wykonany czy nie, tylko czy mozna to nazwać HSem czy nie. A te etykiety są bez sensu bo nie po tym określa się jakośc tracka. Zauważyłem wiele opinni pod dobrymi , lecz bardziej euforycznymi kawałkami że "słaby track" i zwykle uzasadnienie tej opinii jest takie że "to juz nie ten HS, nie ma mrocznego klimatu i dlatego jest słaby".

Rotation 

Informacje
Do³±czy³: 25 Maj 2014
Piwa: 8
Sk±d: Przyszowice

Wys³any: 03-06-2014, 23:18    #94

...ale jak sam piszesz coś w tym jest. Ja właśnie tak zacząłem swoją wypowiedz, że dzisiejszy HS już nie jest taki jak kiedyś , jak sam teraz napisałeś nie tylko ja to zauważyłem ,dlatego tutaj pisze w tym temacie bo tego on tyczy. Podsumowując przytoczę twoje słowa co niby ludzie mówią " "to już nie ten HS" co kiedyś. Nie ważne jaki był, był inny a dla mnie powtarzam DLA MNIE był LEPSZY. Możesz sie z tym zgodzić lub nie i pewnie nie bo patrząc na twój wiek to jesteś wychowany na tym już ewoulouowanym HS który będziesz bronić i masz do tego prawo
Na końcu jeszcze dodam ze nie śledziłem tematów z HS na innych forach bo jak pisałem wcześniej HS odstawiłem na bok z racji tego co sie z nim stało i gdzie on powedrował. Dziś jest trochę lepiej niż 4 lata temu jest więcej kawałków które przypadają mi do gusta niż te z 2010 czy 2011.
Pozdro dla wszystkich

spoxxxx 

Informacje

Wys³any: 04-06-2014, 07:29    #95

Ja sam pisałem nieraz że bardzo mi się podoba dawny styl, szczególnie ten klimat w trackach, ale irytuje mnie gdy na prawie każdy nu stylowy wałek lecą hejty, a Raw to już bóstwo, którego hejtowac nie można bo burza od razu. A prawda jest taka ze ten cały raw ma tyle samo wspólnego z early jak i nu. Jedno i drugie rózni się znacząco od dawnych stylów i twierdzenie że tylko producenci rawu pracują ciezko nad swoim kawałkiem a ci z nu "robią tracki w kilka godzin" jest trochę nie na miejscu. jak pisałem, nie styl, w jakim tworzy producent świadczy o jego umiejętnosciach, ale jakość kawałka. Bo akurat w trance czy house jest dziesiątki lepszych producentów niż z czołówki rawu. Dla wielu lepszy=mocniejszy kawałek, a to nie prawda , jak ktoś ocenia kawałek po tym czy jest hard czy nie to od razu mi się kojarzy z typowym wiksiarzem który chce "żeby był bass, żeby było dobre "techno" i to wystarczy".

Knifeman 
domowy grajek

Informacje
Do³±czy³: 29 Lip 2011
Piwa: 25
Sk±d: Lidzbark

Wys³any: 04-06-2014, 11:39    #96

co do tematu - hardkury maja się dobrze w Polszy - i to w takiej postaci w jakiej ze świecą szukać w innych krajach (zero cukierkowego grania), choć zdeczka zbyt często mieszają z dnb
Ostatnio zmieniony przez Knifeman 04-06-2014, 11:50, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz  

Q-DC__ 
SRC

Informacje
Do³±czy³: 21 Lut 2009
Piwa: 746
Sk±d: Oslo

$ wspomagacz (Ilo¶æ: 3)

Wys³any: 04-06-2014, 23:54    #97

Knifeman napisa³/a:
zbyt często mieszają z dnb

to źle?

netya 
zlosnica BUKA xD

Informacje
Do³±czy³a: 14 Lip 2007
Piwa: 781
Sk±d: Wroc?aw

$ wspomagacz (Ilo¶æ: 5) HF Stage @ SIL wspomagacz (Ilo¶æ: 1)

Wys³any: 05-06-2014, 00:00    #98

Knifeman napisa³/a:
zdeczka zbyt często mieszają z dnb

eee sa imprezy i z drumami i bez :) wystarczy wybrac odpowiednia.

;DD ;DD ;DD
>>LiFe Is ToO sHoRt 4 BoRiNg MuSiC<<

Podziêkowali:Q-DC__
slawek.pl 

Informacje
Do³±czy³: 15 Lip 2014
Piwa: 1
Sk±d: ie

Wys³any: 15-07-2014, 19:56    #99

hardstyle nie wymiera,jego poprostu juz niema. kopnał w kalendarz.teraz panowie pokroju hhz, wildstylez,coone robia gówno typu bigroom gay coś-style, bo napewno nie hard. hard musi byc hard .to juz wole mandaryny posłuchac niz co co sie teraz robi i nazywa hardstyle
Ostatnio zmieniony przez slawek.pl 15-07-2014, 19:57, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz  

Podziêkowali:pretor
gliwice000 

Informacje
Do³±czy³: 12 Lut 2012
Piwa: 35
Sk±d: Gliwice

$ wspomagacz (Ilo¶æ: 2)

Wys³any: 16-07-2014, 14:57    #100

Hardstyle wymiera >? chyba wy wymieracie

Podziêkowali:Whitestyler
Wy¶wietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
1 u¿ytkowników czyta ten temat (1 Go¶ci i 0 Anonimowych u¿ytkowników)
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Statystyki dla tego tematu:
Wy¶wietleñ: 6382
Odpowiedzi: 100
Odwiedzin z google: 483
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: