Witaj na Hardstyle & Hardcore!

Aby wejść do panelu należy się zalogować!
Zarejestruj się lub

Logowanie

Regulamin

1. Na forum wymieniamy swoje poglady oraz opinie na dany temat. Jednak robimy to w sposb pokojowy.
2. Cierpliwo i tolerancja. Nie wszystko o co poprosisz dostaniesz w ten sam dzie. Czasami trzeba poczeka.
3. Czytaj uwanie posty. Staraj sie nie zadawa pyta ktre byo zadawane 20 razy w tym samym temacie.
4. Jako e nie kady regulamin jest perfekcyjnym ideaem, zatem administrator oraz moderator forum -dla dobra narodu- moe ukara ostrzeeniem uytkownika, jeeli uzna to za suszne.
5. W razie wszelkich watpliwosci pisa na PW do Administratora lub Moderatora.
Wiecej!

Ogoszenie 
HardForum.info.pl

*jesli nie masz konta na HF V1 to do poczytania jest konto: test, haslo: test

HardForum.info.pl

Poprzedni temat «» Nastpny temat

Tagi tematu: hardstylehardcore, polsce, wymieranie

Przesunity przez: ROoZi
17-03-2014, 16:50
wymieranie hardstyle/hardcore w polsce
Autor Wiadomo
Ricken 

Informacje
Doczy: 03 Lip 2011
Piwa: 741
Skd: ChoRzów

$ wspomagacz (Ilo: 2)

Wysany: 20-03-2014, 17:55    #51

netya napisa/a:
vulcan, emcusia, ja sie zgadzam w 100% z tym co piszecie, mam takie samo dokladnie zdanie juz od dluzszego czasu. Mysle ze nie ma sensu sie tutaj produkowac bo jak widac mozna pisac pisac i pisac (np.FRIZ) a i tak jak grochem o sciane, ktos napisze "ze ktos se musi pogadac" wiec i tak w wiekszosci przypadkow zostanie to olane. (nie mowie o ludziach na forum ktorzy wczesniej konstruktywnie sie wypowiadali).
i tak jest zawsze jesli sie przedstawi argumenty nie do odparcia i 100% prawdy ;] najlepiej najlatwiej zakonczyc dyskusje i heja ;]

bo jak ktos odpuscil dyskusje dzien czy 2 wczesniej to olewa nastepne wypowiedzi.Wiec sie nie madruj ;)

Podzikowali:kamcia, wolfen88
emcusia 

Informacje
Doczya: 19 Pa 2008
Piwa: 120
Skd: Bydgoszcz

$ wspomagacz (Ilo: 5)

Wysany: 20-03-2014, 23:19    #52

Tych najbardziej marudzących zapraszam do Warszawy na hardstajle jak będą a bywają. Nawet sama przyjadę jak mi się ze szkołą nie nałoży. Nawet wtedy oprowadzę i pokażę coś więcej niż Pałac Kultury i Łazienki. Na prawdę można wyjazdy na bibę połączyć z wycieczką krajoznawczą. W Poznaniu na GHGH też hardy lecą na początku a w poznańskim Tunelu to nawet Driver i Resq grali. Jest Stary Browar do zobaczenia, koziołki, palmiarnia, ładna starówka, Maltanka. Poważnie to wszystko widzieliście, znacie, potraficie zaprowadzić i opowiedzieć? Wow, nie doceniałam w takim razie...
Ale pamiętajcie, że jeśli marudzenie byłoby sportem narodowym to bylibyśmy mistrzami. Serdecznie polecam wycieczki po Polsce, to na prawdę ładny kraj!
A jeśli chcemy żeby imprezy się odbywały nie tylko w ene, no cóż, to trzeba wspierać czymś więcej niż kliknięciem "będę" czy przyjściem i kupieniem paru browarów.

Podzikowali:netya, Q-DC__, kych0, LeD, Danes
vulcan 
Kolejarz FPL

Informacje
Doczy: 13 Pa 2008
Piwa: 526
Skd: Bydgoszcz/Warszawa

$ wspomagacz (Ilo: 6) HF Stage @ SIL wspomagacz (Ilo: 1)

Wysany: 20-03-2014, 23:35    #53

O wilku mowa właśnie będą HSy w Wawie 26 kwietnia.
Wszystkich hardstajlowców ze Śląska i nie tylko zapraszamy:
https://www.facebook.com/events/317147625077219/

Podzikowali:netya, Danes
Q-DC__ 
SRC

Informacje
Doczy: 21 Lut 2009
Piwa: 746
Skd: Oslo

$ wspomagacz (Ilo: 3)

Wysany: 21-03-2014, 06:08    #54

emcusia napisa/a:
Serdecznie polecam wycieczki po Polsce, to na prawdę ładny kraj!

zawsze tak sadziłem, ale doceniłem w 100 % jak wyjechałem z kraju.

netya 
zlosnica BUKA xD

Informacje
Doczya: 14 Lip 2007
Piwa: 781
Skd: Wroc?aw

$ wspomagacz (Ilo: 5) HF Stage @ SIL wspomagacz (Ilo: 1)

Wysany: 21-03-2014, 12:10    #55

i tak sie nikt nie ruszy, chyba ze mnie ktos zaskoczy ;p wiaodmo jakie wymowki chociaz jak widze ostatnia impreza w energy byla 28lutego i nastepna zakladam bedzie dopiero po swietach wielkanocnych z racji postu (dziwi mnie ze w katowicach nic sie nie dizeje). zatem prawie 2 miesiace przerwy w ktorej mozna rozkminic wyjazd kase bilety na przejazd itp itd ofc jakby ktos chcial:P bo tak to tylko w bytomiu teraz impreza i cisza na slasku. ale po co maja gdzies jechac skoro maja u siebie hardy ;p

no ale o czym mowimy moi drodzy, jak ten problem z imprezami wystepuje nie od dzis a od lat. do dzis pamietam teksty ze do krakowa za daleko na impreze itp itd...

i jak widzicie nikt z wami nie podjal sensownej dyskusji. a dlaczego? pisalam o tym w poprzednim poscie ;]

;DD ;DD ;DD
>>LiFe Is ToO sHoRt 4 BoRiNg MuSiC<<
Ostatnio zmieniony przez netya 21-03-2014, 13:44, w caoci zmieniany 3 razy  

Podzikowali:FRIZ
Gife 
F B I

Informacje
Doczy: 21 Wrz 2008
Piwa: 521
Skd: Poznań

Wysany: 21-03-2014, 19:10    #56

emcusia napisa/a:
ładna starówka
kurde, nie róbcie z Poznania, Stolycy..Tu Stary Rynek jest! :)
Ja już od długiego czasu magluję stan oblężenia Ślązaków na hardach poza ich rejonem. Zawsze byli marnymi bywalcami bo w końcu Śląsk był góru hardów. Teraz Śląsk umiera, cała Polska gra :]

Podzikowali:netya
emcusia 

Informacje
Doczya: 19 Pa 2008
Piwa: 120
Skd: Bydgoszcz

$ wspomagacz (Ilo: 5)

Wysany: 21-03-2014, 21:08    #57

Gife dla mnie kazdy Stary rynek to starówka ;)

sycoman 
united gabber's

Informacje
Doczy: 03 Lut 2010
Piwa: 408
Skd: śląsk-Halemba

$ wspomagacz (Ilo: 4) HF Stage @ SIL wspomagacz (Ilo: 1)

Wysany: 21-03-2014, 23:37    #58

tak se czytam i nie wiem w sumie o co chodzi bo jak ktoś chce porównać HC&HS tu do tego no kurwa wiadomo w Holandi to tak na serio nic nie wyginęło bo jak ma wyginąć coś czego nigdy nie było był wielki boom na początku lat 2000' była jeszcze piramida o której chyba nikt nie wspomniał i faktycznie klub zawsze był pełny na hardach znani dj-e itd. ale to był chwilowe a może to przez nas jak ktoś wspomnia,ł a może jednak przez te podziały HC HS a może przez to że HS taki jak grany był właśnie w piramidzie już nie istnieje , sory ale podziały niestety muszą być bo jak mam iść na coś co kompletnie mnie nie rusza a że jestem stary i wychowałem się na elektronice lat 90' to ja akurat zawsze wybiorę HC gabber-y itd nawet na imprezę dance'ową chętniej pójdę niż na taki HS jaki mamy teraz , druga strona ci co wychowali się na NUstyle-u pójdą właśnie na to, a że ten gat. jest w miarę nowy to i ludzie są młodzi a wiadomo ich na nic nie stać i koło się zamyka

Podzikowali:emcusia, pretor, remik09
hayer86 
aka Latexowa Morda

Informacje
Doczy: 24 Sie 2009
Piwa: 1318
Skd: Katowice

Wysany: 22-03-2014, 00:03    #59

Nic z tej wypowiedzi nie zrozumiałem -.-'

ADEN 

Informacje
Doczy: 11 Lis 2008
Piwa: 616
Skd: Chrzanów

Wysany: 22-03-2014, 10:02    #60

Tak czytam i czytam ten temat i miałem nic nie pisać, ale nie da się. Rozpatrujecie temat zbyt zero jedynkowo. Ja jestem zdania, że wina za obecny stan rzeczy jest połowiczna. Mianowicie.
Emcusia pisze, że
emcusia napisa/a:
Uczyliście się w szkole o prawie popyt-podaż? Każdy chyba na podstawach ekonomii czy podobnym przedmiocie się z tym spotkał. Jak nie ma popytu to nie ma podaży. Co jest popytem na imprezie? Frekwencja. Nie ma frekwencji - nie robimy następnej imprezy, proste jak budowa cepa.

Tylko, że moim zdaniem (Zacytuje sam siebie)
ADEN napisa/a:
BD.Lukash napisa/a:

Dużo ludzi = większy budżet na następną edycję . :)

Podaż rozkręci popyt. Zaoferuj dobry produkt a klientela się pojawi. Fundament ekonomi :)

Nie można pisać, że to tylko popyt reguluje rynek (kontekst imprez). Popyt i podaż są to dwa tak samo istotne elementy, jedno bez drugiego NIC nie znaczy. Jak widać nie jest to proste jak budowa cepa. Impreza to produkt. Jeśli produkt jest dobry to klient go kupi a jak dostanie od niego sraki to efekt będzie odwrotny. Tak, że nie ma, co zwalać całej winy na ludzi i mówić, „bo nie przychodzą"
Raczej należałoby się zastanowić, DLACZEGO nie przychodzą. A odpowiedź na to pytanie po części jest w podaży. Wg mnie podaż jest ważniejszy od popytu. Taki przykład.
Pojawienie się odtwarzacza mp3 w telefonie. Jak myślicie, kto na to wpadł, konsumenci? NIe. To producent wprowadził taki dodatek. Widząc, że się przyjął wśród użytkowników
zaczął wypuszczać muzyczne telefony. Bez produktu nie będzie popytu. Te stwierdzenia były obiektywne teraz coś subiektywnego.

Impreza to muzyka, klimat, ludzie. Ludzie i klimat zawsze na plusie. Muzyka to hardstyle z tym, że to pojęcie znaczy teraz coś zupełnie innego aniżeli dwa lata temu pięć czy dziesięć. Ja od razu wiedziałem, że ten RAW odbije się wam czkawką szybciej niż przypuszczacie. Hejtowałem NU ojj hejtowałem.
Miljon postów na temat wyższości EHS nad NU. Pisałem całe elaboraty, taki był ze mnie rycerz gołdy EHS'u. Problem w tym, że RAW pod względem merytorycznym muzyki jest daleko w tyle za NU. Dlaczego? RAW jest nudnym, monotonnym stylem, pełnym wtórności, pod względem budowy i dźwięków wygląda jak robiony przez kalkę. Początkowe zainteresowanie RAW'em można porównać
do palenia się słomy. Na początku mocno i agresywnie, lecz później ten płonię szybko wygasa. Z Nu jest inna sprawa. Nie każdy nustylowy kawałek równa się komercha. Styl ten jest lżejszy bardziej przystępniejszy, ale pomimo tego zaskakiwał. RAW no cóż nie dość, że jest nudny to na domiar
złego jest to dość mocny styl, przez co odrzucił fanów NU jednocześnie odrzucając fanów starszych brzmień. Proste. RAW pomimo wyższego tępa ponad 150BPM jest stylem mało dynamicznym. Wynika to z konstrukcji kicka i basu. Dynamika jest to faktyczna odczuwalna prędkość kawałka a nie
rzeczywista mierzona w BPM. Dzięki tym zabiegom EHS przy prędkości 145BPM wydaje się dużo energiczniejszy. A przy prędkości 150 to jest z niego V8 w benzynie. Ktoś zapyta skoro taki był zajebisty to czemu przeminął? Odpowiedź to stagnacja. Producenci chcieli ulepszać, ulepszać, ulepszać aż małymi kroczkami go zaczęli zmieniać jak się okazuje bezpowrotnie bo miejsce starych słuchaczy pojawili się nowi co więcej w większej liczbie.
Zadziałał popyt to i podaż się rozwinął. Z RAWem doszło nawet do tego, że Rawness (DJ sic!) napisał że na imprezie posłuchał by starego NU :D Pytanie a kto NIE?! Stary headhunterz był wręcz
rewelacyjny. Podsumowując grając tylko RAW kopnęliście w dupę fanów NU i niedobitków fanów EHS. Problem w tym, że fanów RAW jest dużo mniej jak się okazuje, którzy nie wypełnili tej luki a tylko ją pogłębili. A Teraz narzekacie, że nie ma ludzi.

Jeszcze jedna sprawa, TOXICATOR. Klimat, ludzie, MUZYKA wszystko na 6+ produkt dobry to gdzie ten popyt? Po prostu HS nie był w tedy tak popularnym stylem aby np. zapełnić hale w Chorzowie. Problem w tym, że to dalej był tylko underground. Było minęło. Z innej beczki. Toxi OA najbardziej epicka impreza, na jakiej byłem!
Tyle.

Tak, że po części ludzie zawiedli, ale nie można, generalizowąć że wszystkim się nie chce. Części na pewno tak. Część nie lubi nowego hsu. Część się postarzała i ma inne priorytety. Część odeszła bez większej przyczyny, coś na zasadzie bałaganu. Bałagan powstaje sam, nie wiadomo kiedy jak i dlaczego :D Część znalazła się centymetr bliżej Boga :) A część po prostu znudził sie HS. Część uciekła w mocniejsze style skoro HS zawodzi. Część nie mogła się dostać na imprezę z powodu braku biletów w przedsprzedaży. Jak widać przyczyn może być wiele .

:piwo:
Ostatnio zmieniony przez ADEN 22-03-2014, 13:33, w caoci zmieniany 4 razy  

Podzikowali:taszan, soundfighterz
Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
1 uytkownikw czyta ten temat (1 Goci i 0 Anonimowych uytkownikw)
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Statystyki dla tego tematu:
Wywietle: 6382
Odpowiedzi: 100
Odwiedzin z google: 483
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: