| |
| Autor | Wiadomość |
Informacje Dołączył: 08 Gru 2007 Wiek: 37 Posty: 1073 (0,16/dzień) Piwa: 12 Skąd: ChorzĂłw BatoRy  | |
| |
 | |
|
Informacje Dołączył: 06 Lip 2009 Wiek: 27 Posty: 3062 (0,49/dzień) Piwa: 833 Skąd: ---  | Wysłany: 29-07-2009, 17:18 | #52
|
| | koko123 napisał/a: | ahh tu masz racjÄ : ) ten temat jest nieĹmiertelny i nigdy nie pamiÄtam, Ĺźeby skoĹczyĹ siÄ w sposĂłb inny niĹź he he zamkniÄcie go przed admina, ale poczekajmy |
To troche jak Windows Vs. Linux, Intel Vs. AMD czy GeForce Vs. Radeon... Zawsze sie tak takie dyskusje koncza | | Ostatnio zmieniony przez Grzybek 29-07-2009, 17:18, w całości zmieniany 1 raz | |
| |
 | |
Informacje Dołączyła: 18 Lut 2008 Wiek: 37 Posty: 727 (0,11/dzień) Piwa: 2 Skąd: Ruda ĹlÄ
ska  | Wysłany: 29-07-2009, 17:19 | #53
|
| | lukasz napisał/a: | | no coz ... oby tylko nie zaniknol tu element argumentacji i to takiej z sensem zamiast "nie lubie bo jest ch00jowy aka maslo maslane" |
| CiachO napisał/a: | | NU to czyste gĂłwno!!! ja moge ze swojej strony tyle powiedziec!!!! |
|
padĹam! co do samego NU... ode mnie: zalezy od nuty... chociaz nie ukrywam, ze wiele nu waĹkĂłw mi sie podoba (zdarza sie, ze sa to waĹki hhz...) to trzeba przyznac ze masa jest tez czystego gĂłwna (tak, wiem, ze hhz tez uwazacie za gowno ) ktore jak juz ktos wczesniej wspominaĹ powinno sie nazywac dance'm a nie hsem... i nie jestem jakas zagorzaĹa przeciwniczka ani zwolenniczka nu i tak samo jest z early - lubie jedno i drugie, zalezy od nuty raz sie podoba, raz nie i tyle
| Qzka napisał/a: | | nie kazda nuta jest dobra ale jest wiele fajnych nutek. na sile probujecie wbic ludziom ze nu to szajs i nie powinni tego wogole sluchac ale niestety nie zmienicie tego ze wielu ludziom sie to podoba. |
a no tu sie zgadzam | _________________
 | |
| |
 | |
marciaaa GaduĹa nad GaduĹami

Informacje Dołączyła: 22 Maj 2008 Wiek: 37 Posty: 1743 (0,26/dzień) Piwa: 342 Skąd: KatowicE  | Wysłany: 29-07-2009, 17:19 | #54
|
| haha! i wlasnie widze jak konwersacja dalej sie potoczy | _________________ Party Lover! \o/ | |
| |
 | |
Informacje Dołączył: 28 Mar 2007 Wiek: 41 Posty: 6563 (0,93/dzień) Piwa: 2448 Skąd: ChorzĂłw Batory  | Wysłany: 29-07-2009, 17:29 | #55
|
| | Celcia napisał/a: | | dance'm a nie hsem... |
nie ktore nuty nustyle! ja tez slucham nu ale ostatnie 80% nowych produkcji to totalna slabizna bez MOCY a w tym sie
ja nie mowie ze caly nu to "fuck nu" tylko poprostu ostanio sie robi "pik pik lalalalala pik pik" a powinno byc "dup dup jakis poryty i wygiÄty dziÄk dup dup" | _________________
 [ Movies From Parties ] | |
| |
 | |
Legolek _-^-_ Piramida _-^-_

Informacje Dołączył: 12 Sie 2007 Wiek: 37 Posty: 1751 (0,25/dzień) Piwa: 88 Skąd: ChorzĂłw  | Wysłany: 29-07-2009, 18:01 | #56
|
| Yoshko takim "DJ-EM" jestem np ja. Po to jest muzyka byÄ graÄ i tworzyÄ jÄ
z pasji a nie dla kasy. Nie wpierniczam w jakiĹ styl byle by zarobiÄ.
A porĂłwnanie moĹźna tak samo zrobiÄ u innych dj-i np trancowych. Bo jest róşnica jak ktoĹ tworzy i gra tzw "gĂłwno" a pomiÄdzy tym ktĂłry tworzy tzw "gĂłwno" a gra i pokazuje w swoich setach przyzwoity poziom przyzwoite nuty.
Takim przykĹadem jest np nie lubiany przez niektĂłrych Armin Van Buuren czasami tworzy takie nuty w stylu pop trance ale posĹuchacie sobie jego asotĂłw to stwierdzicie Ĺźe w nich to caĹkiem inny Armin. I taki ludziom mĂłwimy TAK! a nie ludziom ktĂłrzy grajÄ
i tworzÄ
to samo gĂłwno.
Tworzysz dla kasy a grasz dla przyjemnoĹci by pokazaÄ ludziom ile naprawdÄ moĹźna z takiej muzyki wyciÄ
gnÄ
Ä i kaĹźdy Ĺapie bazÄ i odkrywa coĹ nowego.
Gdyby kaĹźdy tworzyĹ i potem w setach graĹ dokĹadnie to samo to Ĺwiat byĹby uĹomny i nie mielibyĹmy tyle stylĂłw muzycznych i podgatunkĂłw jak teraz.
Tyle w temacie po raz kolejny | _________________
 | |
| |
 | |
Informacje Dołączył: 11 Lip 2007 Wiek: 36 Posty: 7707 (1,1/dzień) Piwa: 3135 Skąd: Katowice Tauzen  | Wysłany: 29-07-2009, 18:07 | #57
|
| | Legolek napisał/a: | | Gdyby kaĹźdy tworzyĹ i potem w setach graĹ dokĹadnie to samo to Ĺwiat byĹby uĹomny | wlasnie dlatego teraz swiat hsu jest taki ulomny bo kazdy producent robi to samo, kazdy dj gra to samo. Oczywiscie 'kazdy' nie oznacza 100% gdyby juz ktos chcial lapac za slowka, chodzi o wiekszosc. Wiekszosc tych "wielkich". | |
| |
 | |
Legolek _-^-_ Piramida _-^-_

Informacje Dołączył: 12 Sie 2007 Wiek: 37 Posty: 1751 (0,25/dzień) Piwa: 88 Skąd: ChorzĂłw  | Wysłany: 29-07-2009, 18:13 | #58
|
| No wĹaĹnie dlatego NIE dla DJ-I ktĂłrzy tworzÄ
i grajÄ
to samo gĂłwno a TAK dla tych ktĂłrzy moĹźe tworzÄ
gĂłwno ale w setach pokazujÄ
caĹkiem odmienny styl niĹź w produkcjach bardziej ambitny a najwiÄksze TAK dla DJ-I ktĂłrzy i tworzÄ
i pokazujÄ
odmienny ambitny styl. | _________________
 | |
| |
 | |
Informacje Dołączył: 13 Paź 2008 Wiek: 41 Posty: 1783 (0,27/dzień) Piwa: 526 Skąd: Bydgoszcz/Warszawa  | Wysłany: 29-07-2009, 22:52 | #59
|
| Obecne brzmienie trance'u rĂłwnieĹź mi nie odpowiada - zatraciĹ swĂłj dawnych charakter. Teraz to sÄ
albo poĹcielĂłwy albo tech-trance - co juĹź jest szczytem marzeĹ obecnie. Nie taki trance byĹ kiedyĹ nie ma tej swojej energii (coraz rzadziej siÄ to zdarza). Trance to teĹź obecnie nu-trance. WĹaĹnie w hs-ie w porĂłwnaniu do innych gatunkĂłw jest o tyle inaczej, Ĺźe wiele kawaĹkĂłw to plagiat (jeszcze póŠbiedy jak to jest cover), albo waĹki sÄ
robione na to samo kopyto, Ĺźadnej kreatywnoĹci .
Jestem przeciwnikiem stwierdzenia "fuck nu-style" bo nie moĹźna generalizowaÄ. JednakĹźe na uĹomnoĹci, ktĂłrych jest caĹa masa naleĹźy reagowaÄ i je piÄtnowaÄ. | | Ostatnio zmieniony przez vulcan 29-07-2009, 22:55, w całości zmieniany 1 raz | |
| |
 | |
Informacje Dołączył: 11 Lip 2007 Posty: 2788 (0,4/dzień) Piwa: 215 Skąd: ChoRzĂłw  | Wysłany: 29-07-2009, 22:53 | #60
|
| | marciaaa napisał/a: | haha! i wlasnie widze jak konwersacja dalej sie potoczy | raczej nic nie wnosisz tym postem do dyskusji | _________________ Thao aka TaĹo aka Taho aka TarĹo aka Tato aka Tako aka Tao Tao
| | [Dzisiaj 22] maly: jak to kiedyĹ Rozi na hardwindzie napisaĹ: Always mam, a to byĹa nazwa tracka |
| |
| |
 | |
| |