Witaj na Hardstyle & Hardcore!

Aby wejść do panelu należy się zalogować!
Zarejestruj się lub

Logowanie

Regulamin

1. Na forum wymieniamy swoje poglady oraz opinie na dany temat. Jednak robimy to w sposób pokojowy.
2. Cierpliwoœć i tolerancja. Nie wszystko o co poprosisz dostaniesz w ten sam dzień. Czasami trzeba poczekać.
3. Czytaj uważnie posty. Staraj sie nie zadawać pytań które było zadawane 20 razy w tym samym temacie.
4. Jako że nie każdy regulamin jest perfekcyjnym ideałem, zatem administrator oraz moderator forum -dla dobra narodu- może ukarać ostrzeżeniem użytkownika, jeżeli uzna to za słuszne.
5. W razie wszelkich watpliwosci pisać na PW do Administratora lub Moderatora.
Wiecej!

Ogłoszenie 
HardForum.info.pl

*jesli nie masz konta na HF V1 to do poczytania jest konto: test, haslo: test

HardForum.info.pl

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: nustyle

NUstyle
Autor Wiadomość
asik 

Informacje
Piwa: 254

$ wspomagacz (Ilość: 2)

Wysłany: 23-09-2010, 23:18    #251

noisyboy, to, Ĺźe nie potrafie znalezc slow ktore zajebiscie oddaja to co mysle no to kurde ejjj.... wiesz co mam na mysli qrwa :)

BD.Lukash 
Beat Destroyers

Informacje
Piwa: 1722

$ wspomagacz (Ilość: 3) HF Stage @ SIL wspomagacz (Ilość: 1)

Wysłany: 23-09-2010, 23:49    #252

a mi powoli wchodzi bardziej NU niz early :) jak dla mnie Nu ma wieksze kopyto :) chociaz zdarzaja sie kawalki ktore sa slabsze niz dobre electro .... :) Sety Schizka pokazuja ze mozna zagrac NU z dobrym powerem:)

Podziękowali:SchizeQ
PietraZ 
Oh God Why

Informacje
Piwa: 485

Wysłany: 24-09-2010, 15:34    #253

LukasH napisał/a:
a mi powoli wchodzi bardziej NU niz early :) jak dla mnie Nu ma wieksze kopyto :) chociaz zdarzaja sie kawalki ktore sa slabsze niz dobre electro .... :) Sety Schizka pokazuja ze mozna zagrac NU z dobrym powerem:)

Dokładnie tak... a czasami mam wrażenie, że jaka nuta w stylu NU by się nie znalazła w dziale Dyskusja o kawałkach -> HS to i tak zostanie zjechana przez podkreślam niektórych "hardkorowców" i "oldschoolowców". Mimo tego, że wałek stoi na wysokim poziomie i przez wiele miesięcy miecie po imprezach to i tak zostaje zbesztany:
Wasted Penguinz - Anxiety
JDX - Live the moment
Psyko Punkz - Rock Ya Attitide
SMD - Just Like You

Dla mnie te wałki miotły, a czasami zostały pojechane. Wiem, że są lepsze i gorsze nuty NU, ale jeżeli jeden wałek wychodzi z dupczony, to nie oznacza, że cały styl to porażka.
Może ja to tak oceniam, bo zainteresował mnie typowo NU, a nie lubie early hs (aczkolwiek kilka wałków jest zarąbistych), to nie zmienia tego, że czasami za bardzo się czepiacie ;]

Naprawdę NU ma power i rozwala system. Samo to ile osób przychodzi na impreze jak w LU jest HHz, a ile jakby grał sam Driver albo inny dj grający early. To daje do myślenia, ludzie bardziej wolą się bawić przy NU niz early. (ale pojechałem... xD ) :sugoi:

Everything you hear, is real...

Qbek 
bydym i chuj! ;D

Informacje
Piwa: 198

Wysłany: 24-09-2010, 15:55    #254

PietraZ napisał/a:
jeżeli jeden wałek wychodzi z dupczony, to nie oznacza, że cały styl to porażka.

Ja NU tez bardzo lubie i rzeczywiscie masz racje, ze nie mozna oceniac gatunku po kilku nieudanych walkach. To samo dziala w druga strone: jesli ja uslysze track eHS (a za early nie przepadam generalnie), ktory mi nie podchodzi, nie mam prawa powiedziec, ze early ssie (hipotetycznie, wcale tak nie uwazam). Tez jest troche kawalkow eHS, ktore lubie i to bardzo :)
PietraZ napisał/a:
Naprawdę NU ma power i rozwala system

:sugoi:
PietraZ napisał/a:
Samo to ile osób przychodzi na impreze jak w LU jest HHz, a ile jakby grał sam Driver albo inny dj grający early

Nie no, to porownanie z dupy troche ;D po pierwsze HHZ jest znany na calym swiecie i stoi za nim prezna wytwornia, wiec nic dziwnego, ze przyciaga tlumy :) po drugie HHZ jest producentem i didzejem i gra w setach glownie swoje walki, a Driver przede wszystkim jest didzejem (zajebistym de facto :thumbup: ) w sumie dzieki Driverowi zaczalem szperac w eHS i szukac czegos dla siebie :D
Ostatnio zmieniony przez Qbek 24-09-2010, 15:56, w całości zmieniany 1 raz  

Daron37 
HARDróşnik

Informacje
Piwa: 2350

$ wspomagacz (Ilość: 6) HF Stage @ SIL wspomagacz (Ilość: 2)

Wysłany: 24-09-2010, 16:01    #255

PietraZ napisał/a:
LukasH napisał/a:

Dokładnie tak... a czasami mam wrażenie, że jaka nuta w stylu NU by się nie znalazła w dziale Dyskusja o kawałkach -> HS to i tak zostanie zjechana przez podkreślam niektórych "hardkorowców" i "oldschoolowców". Mimo tego, że wałek stoi na wysokim poziomie i przez wiele miesięcy miecie po imprezach to i tak zostaje zbesztany:
Wasted Penguinz - Anxiety
JDX - Live the moment
Psyko Punkz - Rock Ya Attitide
SMD - Just Like You

Dla mnie te wałki miotły, a czasami zostały pojechane. Wiem, że są lepsze i gorsze nuty NU, ale jeżeli jeden wałek wychodzi z dupczony, to nie oznacza, że cały styl to porażka.
Może ja to tak oceniam, bo zainteresował mnie typowo NU, a nie lubie early hs (aczkolwiek kilka wałków jest zarąbistych), to nie zmienia tego, że czasami za bardzo się czepiacie ;]

Naprawdę NU ma power i rozwala system. Samo to ile osób przychodzi na impreze jak w LU jest HHz, a ile jakby grał sam Driver albo inny dj grający early. To daje do myślenia, ludzie bardziej wolą się bawić przy NU niz early. (ale pojechałem... xD ) :sugoi:

Jesteś idiotą. LukasH miał na myśli to dobre mocne NU z klimatem które ma power (i dobrze podał właśnie set Schiza który akurat dopiero konkretne wałki dobiera), a ty wyskakujesz z totalną pedałownią która właśnie sie przyczyniła do zmiękczenia HS'u i przez to głównego krytykowania NU. O drugiej części twojej wypowiedzi nie bede pisał bo to już jest pierdolenie o komercji, które sie tyle razy przewijało że każdy czy fan NU czy antyfan NU zrozumiał i pojął dlaczego na HHz'a przychodzą tłumy a na Drivera nie, że przynajmniej to potwierdziło moje 2 pierwsze słowa wypowiedzi, wiec nie musze sobie dawać warna za obraze bo to są fakty.

Ostatnio zmieniony przez Daron37 24-09-2010, 16:05, w całości zmieniany 2 razy  

Podziękowali:SBD, Pushupek, SchizeQ
fejkenq 

Informacje
Piwa: 24

Wysłany: 24-09-2010, 17:26    #256

Pietraz co to kurwa ma byc? JDX - Live the moment wez przestan to ma kopa ?bez jaj,juz nie wspominajac o tych innych kawalkach co podales tez sa slabe i nadaja sie do eski imho

Lubie niektore kawalki NU nie powiem niektore sa dobre e ale dlamnie do early do piet nie dorastaja i tyle to moja opinia
Ostatnio zmieniony przez fejkenq 24-09-2010, 17:30, w całości zmieniany 4 razy  

PietraZ 
Oh God Why

Informacje
Piwa: 485

Wysłany: 24-09-2010, 19:15    #257

fejkenq napisał/a:
Pietraz co to ku*wa ma byc? JDX - Live the moment wez przestan to ma kopa ?bez jaj,juz nie wspominajac o tych innych kawalkach co podales tez sa slabe i nadaja sie do eski imho

Właśnie o takim zachowaniu wcześniej mówiłem...

Everything you hear, is real...

Podziękowali:tiz
fejkenq 

Informacje
Piwa: 24

Wysłany: 24-09-2010, 19:42    #258

"imho"

FRIZ 
Terrorhead

Informacje
Piwa: 185

Wysłany: 24-09-2010, 22:01    #259

Zauważyłem jedną zależność...
zwykle każda muzyka z dopiskiem NU to przeksztaucenie oraz dodanie motywów z innych pokrewnych gatunków muzyki, tak żeby trafiło do wiekszej ilości osób w finalnym efekcie "się sprzedało" (czyli wyżej wspomniana komercja)
Czy to Nustyle Harstyle, czy Nustyle Gabber lub Nu-metal....

tak czy siak reasumując... wszelkie gatunki z dopiskami NU zawsze będą powodowały kontrowersyjne poglądy u ludzi, który dany gatunek pokochali taki jaki jest u źródeł :) i będa bronić tego co zawiera dana muzyka, jakie wartości przekazuje jak i klimatu :D

Niestety konczac mojego posta stwierdze że twór jakim jest Nustyle Hardstyle czy Nustyle Gabber nie zawiera duszy ani tego co było założone u źródeł gatunku :P

Podziękowali:tiz, Roman, grze91
sycoman 
united gabber's

Informacje
Piwa: 408

$ wspomagacz (Ilość: 4) HF Stage @ SIL wspomagacz (Ilość: 1)

Wysłany: 25-09-2010, 12:43    #260

a tak w ogóle jakie Nu przeca nie ma takiego stylu ;D ............o czy my to gadamy nu style ( nowy styl) kutwa rock,pop,hiphop tez moge być nu..............nazwa którą sobie sami stworzyliśmy abo nu gabber kutwa jakieś nie porozumienie..............na siłę wymyślane style hardstyle i już a gabber to lata 90 hardcore 2000 do nie wiem do powstania mainstream co i tak ta nazwa mainstream jest jakaś z dupy ale jest używana i przez fanów i przez dj-ów więc niech bydzie ale NU style chyba sie z tym nie spotkałem jak oficjalnie ktoś będzie jej używał to ją za akceptuję teraz to ciągle jest hardstyle i tyle

Odpowiedz do tematu
1 użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)