1. Na forum wymieniamy swoje poglady oraz opinie na dany temat. Jednak robimy to w sposób pokojowy. 2. Cierpliwoć i tolerancja. Nie wszystko o co poprosisz dostaniesz w ten sam dzień. Czasami trzeba poczekać. 3. Czytaj uważnie posty. Staraj sie nie zadawać pytań które było zadawane 20 razy w tym samym temacie. 4. Jako że nie każdy regulamin jest perfekcyjnym ideałem, zatem administrator oraz moderator forum -dla dobra narodu- może ukarać ostrzeżeniem użytkownika, jeżeli uzna to za słuszne. 5. W razie wszelkich watpliwosci pisać na PW do Administratora lub Moderatora. Wiecej!
Stvo a czasem nu style gabber to nie jest caly mainstream hardcore co teraz wychodzi typu walki od helllsystema, dja d, dj piwi, furyana, aofow i endymionow etc etc ?
Np. Angerfist - Break Society Down, to chyba dobry przyklad Nu Gabber? I jezeli tak, to okreslenie to przypada na lata 2001 - 2006. A pozniej to juz tzw. Mainstream. Sie moge mylic ale juz to sobie tak zakodowalem.
Nu to jest HS jakby co by kto nie powiedziaĹ, no chyba, Ĺźe HS wymarĹ kilka lat temu wg co poniektĂłrych
a ten kawaĹek to nie HS, chociaĹź moĹźna posĹuchaÄ.
HS nie wymarl. wychodza ok kawalki hs-owe ale tez nie jest to w stylu early. dlatego osobiscie robie podzial na : -eHS mroczne ciezkie zero melodii -HS mocne ale juz nie mroczne tylko ciezkie -Nu gĂłwnolit taki jak ten kawalek TBY
A jak dla mnie wszystkie te kawaĹki, ktĂłre dziĹ wychodzÄ , a ktĂłre choÄ trochÄ przypominajÄ Early z chÄciÄ teĹź tak okreĹlam. Nie liczy siÄ dla mnie data ich powstania. Po prostu juĹź do tego dzisiejszego syfu tak bardzo przylgnÄ Ĺ termin "Hardstyle", Ĺźe nie sposĂłb to zmieniÄ. Tak wiÄc jak dla mnie, dzisiejsze "Early" to sprawka przede wszystkim wytwĂłrni Theracords, no i np. takich nie wydanych pereĹek jak Sadomaso w remiksie naszego druha Noisiego.
Asik troszkÄ z tym eHSem poleciaĹac Jest masa trackĂłw z tamtych lat z melodiami jak i teraz. OkreĹlenie EARLY to okreĹlenie dla trackĂłw ktĂłre byĹy tworzone w sposĂłb Ĺźe tak powiem "ubogi" a nie Ĺźe track nie miaĹ melodi. PrzykĹad moĹźe podam cio PROPHECY, jak Ĺźe znany wszystkim track ktĂłry powstaĹ w 2003 roku uwaĹźany za 99% ludzi za jeden z najlepszych trackĂłw HS i to wĹasnie EARLY W dzisiejszych czasach brzmienie jest o wiele czystsze, peĹniejsze itd itd i jak byĹmy nie znali tego tracka z tamtych lat i powstaĹ by w dzisiejszych czasach ale zrobiony w sposĂłb "nowoczesny" to byĹcie powiedzieli Ĺźe to syf czy nuda ? JA NIE Nie powiem bo nie mogĹem sie przekonaÄ do tego co sie podziaĹo z HSem, ale zaakceptowaĹem to i powiem wiÄcej. SPODOBAĹO mie siÄ na tyle Ĺźe odnalazĹem siÄ w pewnym "podgatunku" ktĂłry krÄ Ĺźy od czasĂłw powstania HSu po dzieĹ dzisiejszy i nadal jest to bardzo mocna muzyka
Hardman cieszy mnie to bardzo ze tak piszesz Nadal pracuje nad kolejnymi trackami spod szyldu EARLY zreszta wiesz bo sĹyszaĹeĹ i chyba raczej nigdy nie przestanÄ ich robiÄ
PrzykĹad moĹźe podam cio PROPHECY, jak Ĺźe znany wszystkim track ktĂłry powstaĹ w 2003 roku uwaĹźany za 99% ludzi za jeden z najlepszych trackĂłw HS i to wĹasnie EARLY W dzisiejszych czasach brzmienie jest o wiele czystsze, peĹniejsze itd itd i jak byĹmy nie znali tego tracka z tamtych lat i powstaĹ by w dzisiejszych czasach ale zrobiony w sposĂłb "nowoczesny" to byĹcie powiedzieli Ĺźe to syf czy nuda ? JA NIE
~30 sec.
imho ta wersja, przynajmniej do mainpartu gniecie oryginaĹ, dziweki tutaj sa takie jak w 2003 ale poddane tej dobrej ewolucji. gdyby nie bylo oryginalu pewnie spuszczalibyscie sie nad tym trackiem bez wzgledu na date powstania I jest sporo takich produkcji ktore sa o wiele lepsze niz te ktore byly pare lat temu.
No a dla mnie nie, owszem sÄ dobre nu tracki ale to jednak te z rev bassem powodujÄ u mnie najwiÄkszÄ euforiÄ i to przy nich nie mogÄ ustaÄ w miejscu I myĹlÄ Ĺźe tu siÄ nie ma co kĹĂłciÄ nad wyĹźszoĹciÄ early nad nu i odwrotnie bo to bĹÄdne koĹo, jeden woli to, drugi to, proste
SchizeQu, drogi SchizQu , Ty jak widzÄ i tak wolisz nowoĹci od Early, czego nie mam Ci za zĹe, ale zdecydowanie bardziej zgodzÄ siÄ z Grzybkiem co do wyĹźszoĹci rev bassu w tym prawdziwym Early nad dzisiejszym "Early" (jak ja to nazwaĹem). CaĹy szczegóŠmoĹźe tkwi w tym, Ĺźe dziĹ wiÄkszoĹÄ produkcji ma duĹźego kopa dziÄki dobrej jakoĹci WEB'Ăłw, a kiedyĹ wiadomo...Vinyle, choÄ to znĂłw tylko moje spostrzeĹźenie.
1 użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)