Witaj na Hardstyle & Hardcore!

Aby wejść do panelu należy się zalogować!
Zarejestruj się lub

Logowanie

Regulamin

1. Na forum wymieniamy swoje poglady oraz opinie na dany temat. Jednak robimy to w sposób pokojowy.
2. Cierpliwoœć i tolerancja. Nie wszystko o co poprosisz dostaniesz w ten sam dzień. Czasami trzeba poczekać.
3. Czytaj uważnie posty. Staraj sie nie zadawać pytań które było zadawane 20 razy w tym samym temacie.
4. Jako że nie każdy regulamin jest perfekcyjnym ideałem, zatem administrator oraz moderator forum -dla dobra narodu- może ukarać ostrzeżeniem użytkownika, jeżeli uzna to za słuszne.
5. W razie wszelkich watpliwosci pisać na PW do Administratora lub Moderatora.
Wiecej!

Ogłoszenie 
HardForum.info.pl

*jesli nie masz konta na HF V1 to do poczytania jest konto: test, haslo: test

HardForum.info.pl

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: nustyle

NUstyle
Autor Wiadomość
mieszku 

Informacje
Piwa: 11

Wysłany: 08-08-2010, 00:10    #241

Stvo a czasem nu style gabber to nie jest caly mainstream hardcore co teraz wychodzi typu walki od helllsystema, dja d, dj piwi, furyana, aofow i endymionow etc etc ?

SBD 
Ik Wil Hakke!

Informacje
Piwa: 46

Wysłany: 08-08-2010, 02:20    #242

Np. Angerfist - Break Society Down, to chyba dobry przyklad Nu Gabber? I jezeli tak, to okreslenie to przypada na lata 2001 - 2006. A pozniej to juz tzw. Mainstream. Sie moge mylic ale juz to sobie tak zakodowalem.

asik 

Informacje
Piwa: 254

$ wspomagacz (Ilość: 2)

Wysłany: 23-09-2010, 16:33    #243

http://hardforum.com.pl/v...6291e024#176397

remik09 napisał/a:
zgadzam się z qbkiem i po części z SBD

Nu to jest HS jakby co by kto nie powiedział, no chyba, że HS wymarł kilka lat temu wg co poniektórych

a ten kawałek to nie HS, chociaż można posłuchać.
HS nie wymarl. wychodza ok kawalki hs-owe ale tez nie jest to w stylu early. dlatego osobiscie robie podzial na :
-eHS mroczne ciezkie zero melodii
-HS mocne ale juz nie mroczne tylko ciezkie
-Nu gĂłwnolit taki jak ten kawalek TBY

Hardman 
Early Mastah!

Informacje
Piwa: 82

$ wspomagacz (Ilość: 1)

Wysłany: 23-09-2010, 18:36    #244

A jak dla mnie wszystkie te kawałki, które dziś wychodzą, a które choć trochę przypominają Early z chęcią też tak określam. Nie liczy się dla mnie data ich powstania. Po prostu już do tego dzisiejszego syfu tak bardzo przylgnął termin "Hardstyle", że nie sposób to zmienić.
Tak więc jak dla mnie, dzisiejsze "Early" to sprawka przede wszystkim wytwórni Theracords, no i np. takich nie wydanych perełek jak Sadomaso w remiksie naszego druha Noisiego. :D

noisyboy 

Informacje
Piwa: 660

$ wspomagacz (Ilość: 3)

Wysłany: 23-09-2010, 19:22    #245

Asik troszkę z tym eHSem poleciałac :P Jest masa tracków z tamtych lat z melodiami jak i teraz. Określenie EARLY to określenie dla tracków które były tworzone w sposób że tak powiem "ubogi" a nie że track nie miał melodi. Przykład może podam cio :P PROPHECY, jak że znany wszystkim track który powstał w 2003 roku uważany za 99% ludzi za jeden z najlepszych tracków HS i to własnie EARLY :D W dzisiejszych czasach brzmienie jest o wiele czystsze, pełniejsze itd itd i jak byśmy nie znali tego tracka z tamtych lat i powstał by w dzisiejszych czasach ale zrobiony w sposób "nowoczesny" to byście powiedzieli że to syf czy nuda ? JA NIE :D
Nie powiem bo nie mogłem sie przekonać do tego co sie podziało z HSem, ale zaakceptowałem to i powiem więcej. SPODOBAŁO mie się na tyle że odnalazłem się w pewnym "podgatunku" który krąży od czasów powstania HSu po dzień dzisiejszy i nadal jest to bardzo mocna muzyka :D

Hardman cieszy mnie to bardzo ze tak piszesz :) Nadal pracuje nad kolejnymi trackami spod szyldu EARLY zreszta wiesz bo słyszałeś :D i chyba raczej nigdy nie przestanę ich robić xD
Ostatnio zmieniony przez noisyboy 23-09-2010, 19:25, w całości zmieniany 1 raz  

tiz 

Informacje
Piwa: 169

Wysłany: 23-09-2010, 19:46    #246

asik napisał/a:
-Nu gĂłwnolit taki jak ten kawalek TBY

:lol: masz na myśli katfajt? no nie przesadzaj , nu nie jest tak straszny jak ten jeden wałek , nie wyszło Tibojowi ale nie pisz że cały nu taki jest.

Hedzio w latach 06-07 dobre wałki robił i nie pitolcie że się jego muzą nie jaraliście ;D

SchizeQ 

Informacje
Piwa: 3135

$ wspomagacz (Ilość: 1) HF Stage @ SIL wspomagacz (Ilość: 1)

Wysłany: 23-09-2010, 21:02    #247

noisyboy napisał/a:
Przykład może podam cio PROPHECY, jak że znany wszystkim track który powstał w 2003 roku uważany za 99% ludzi za jeden z najlepszych tracków HS i to własnie EARLY W dzisiejszych czasach brzmienie jest o wiele czystsze, pełniejsze itd itd i jak byśmy nie znali tego tracka z tamtych lat i powstał by w dzisiejszych czasach ale zrobiony w sposób "nowoczesny" to byście powiedzieli że to syf czy nuda ? JA NIE

~30 sec.

imho ta wersja, przynajmniej do mainpartu gniecie oryginał, dziweki tutaj sa takie jak w 2003 ale poddane tej dobrej ewolucji. gdyby nie bylo oryginalu pewnie spuszczalibyscie sie nad tym trackiem bez wzgledu na date powstania :) I jest sporo takich produkcji ktore sa o wiele lepsze niz te ktore byly pare lat temu.

Gated > Reverse.

Grzybek 

Informacje
Piwa: 833

$ wspomagacz (Ilość: 5) HF Stage @ SIL wspomagacz (Ilość: 1)

Wysłany: 23-09-2010, 21:07    #248

OgĂłlnie to juĹź zaleĹźne od gustu.
SchizeQ napisał/a:
Gated > Reverse.

No a dla mnie nie, owszem są dobre nu tracki ale to jednak te z rev bassem powodują u mnie największą euforię i to przy nich nie mogę ustać w miejscu :) I myślę że tu się nie ma co kłócić nad wyższością early nad nu i odwrotnie bo to błędne koło, jeden woli to, drugi to, proste ;)

Hardman 
Early Mastah!

Informacje
Piwa: 82

Wysłany: 23-09-2010, 21:25    #249

SchizeQu, drogi SchizQu :D , Ty jak widzę i tak wolisz nowości od Early, czego nie mam Ci za złe, ale zdecydowanie bardziej zgodzę się z Grzybkiem co do wyższości rev bassu w tym prawdziwym Early nad dzisiejszym "Early" (jak ja to nazwałem). Cały szczegół może tkwi w tym, że dziś większość produkcji ma dużego kopa dzięki dobrej jakości WEB'ów, a kiedyś wiadomo...Vinyle, choć to znów tylko moje spostrzeżenie.

SchizeQ 

Informacje
Piwa: 3135

$ wspomagacz (Ilość: 1) HF Stage @ SIL wspomagacz (Ilość: 1)

Wysłany: 23-09-2010, 21:40    #250

Hardman napisał/a:
Ty jak widzę i tak wolisz nowości od Early
eee nie :P lubie to co jest dobre bez znaczenia jaka data produkcji ;)

Odpowiedz do tematu
1 użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)