1. Na forum wymieniamy swoje poglady oraz opinie na dany temat. Jednak robimy to w sposób pokojowy. 2. Cierpliwoć i tolerancja. Nie wszystko o co poprosisz dostaniesz w ten sam dzień. Czasami trzeba poczekać. 3. Czytaj uważnie posty. Staraj sie nie zadawać pytań które było zadawane 20 razy w tym samym temacie. 4. Jako że nie każdy regulamin jest perfekcyjnym ideałem, zatem administrator oraz moderator forum -dla dobra narodu- może ukarać ostrzeżeniem użytkownika, jeżeli uzna to za słuszne. 5. W razie wszelkich watpliwosci pisać na PW do Administratora lub Moderatora. Wiecej!
Ale z tym ze nie komercyjne ale jednak do szerszej grupy odbiorcow to mnie rozbawiles
Frog posĹuchaj sobie w takim razie Trance Night ktĂłre w nocy leci na Planecie. Zapewniam CiÄ Ĺźe usĹyszysz wtedy moĹźe jakiĹ nieliczny odsetek komercyjnego Trance a 99,9 % prezentowanego tam Trance to po prostu kozackie kawaĹki. Dlatego nie zgadzam siÄ caĹy czas z pojÄciem Ĺźe Trance jest tak bardzo komercyjny. Podam prosty przykĹad:
RóşnicÄ widaÄ goĹym okiem. Dlatego sporo tworzy wersje radiowe ktĂłre typowÄ trafiÄ do radiostacji a wersje extended ktĂłre majÄ juĹź inny beat (z reguĹy niekomercyjny) ale ten sam motyw przewodni.
MoĹźna rzec Ĺźe to teĹź temat rzeka...
Ostatnio zmieniony przez Legolek 06-07-2010, 16:51, w całości zmieniany 1 raz
muszÄ siÄ wtrÄ ciÄ ............wĹaĹnie tak mi siÄ zdaje Ĺźe chodzi o ten inny beat...........moĹźe tiesto i armin znudzili siÄ beat-em idÄ cym 4 na 4.........tempo spada..........ale czy tego juĹź nie grali...... <object style="height: 344px; width: 425px">
Nikt mi nie powie , ze trance jest teraz gorszy niz kiedys ! Mam wrazenie, ze wiekszosc z was zatrzymala sie gdzies w latach swojej mlodosci , kiedy zaczynaliscie dopiero co raczkowac w swiecie clubbingu , pierwsze imprezy itp. Zatrzymaliscie sie tam i z tamtymi czasami sie utozsamiacie. Tez mam sentyment, do teraz pamietam jaki kawaĹek lecial jak pierwszy raz poszedlem na wiÄkszÄ impreze. Zauwazylem ze wiekszoc uwaza kawalki za ambitniejsze wlasnie te starsze, czy to HS, czy Trance. Moi rodzice sluchaja Disco Polo i takiego gowna zebym nawet tytulu nie mogl wymowic bo mi sie nie dobrze robi. Na tym forum to jest tak " Trance komercyjne gowno, EHS zajebiste, Nu gowno. Sami udergroundowcy a raczej ludzie pokroju moich rodzicwo co zatrzymali sie gdzies tam i nie chca nic nowego do siebie dopuscic bo jest gowno i juz. Jakies Argumenty ? Zgodze sie, ze jest masa kawaĹkĂłw nie wartych uwagi ale ludzie muzyka ewoluluje i jak narazie Trancowi wyszlo to na dobre bo jesli mial by sie opierac w 80% na melodiach bo tak kiedys trance wygladal to raczje teraz bysmy mieli kawalki gdzie polowa midi by byla taka sama. Wy sobie nawet sprawy nie zdajecie jak wiele trzeba pracy zeby stworzyc w tych czasach kawalek trzymajÄ cy poziom ! Bardzo sie ciesze , ze tak sie to potoczylo bo gdyby muzyka sie nie rozwijaĹa to pewnie dalej by ludzie stukali na bebenkaach i gwizdali bo przeciez po co cos rozwijac muzyke jak cos jest dobre ... "Dobre" ale chyba dla tych osĂłb z tamtego wieku !
I niech ktoĹ mi powie, ze to jest komercyjne ? Tu tylu znawcĂłw a potraficie tylko podac kawaĹki z radia ktore gdzies tam usĹyszeliĹcie i odrazu caly trance do kosza ?
souther sun mozna porownac np do in and out of love armina
a co do ewolucji to ona jest, ale dotyczy glownie dzwiekow, electro soundy sa w modzie i sie wdzieraja wszedzie, zarowno w pop jak i trance, a nawet w czarna muze
Nikt mi nie powie , ze trance jest teraz gorszy niz kiedys ! Mam wrazenie, ze wiekszosc z was zatrzymala sie gdzies w latach swojej mlodosci , kiedy zaczynaliscie dopiero co raczkowac w swiecie clubbingu , pierwsze imprezy itp. Zatrzymaliscie sie tam i z tamtymi czasami sie utozsamiacie. Tez mam sentyment, do teraz pamietam jaki kawaĹek lecial jak pierwszy raz poszedlem na wiÄkszÄ impreze. Zauwazylem ze wiekszoc uwaza kawalki za ambitniejsze wlasnie te starsze, czy to HS, czy Trance. Moi rodzice sluchaja Disco Polo i takiego gowna zebym nawet tytulu nie mogl wymowic bo mi sie nie dobrze robi. Na tym forum to jest tak " Trance komercyjne gowno, EHS zajebiste, Nu gowno. Sami udergroundowcy a raczej ludzie pokroju moich rodzicwo co zatrzymali sie gdzies tam i nie chca nic nowego do siebie dopuscic bo jest gowno i juz. Jakies Argumenty ? Zgodze sie, ze jest masa kawaĹkĂłw nie wartych uwagi ale ludzie muzyka ewoluluje i jak narazie Trancowi wyszlo to na dobre bo jesli mial by sie opierac w 80% na melodiach bo tak kiedys trance wygladal to raczje teraz bysmy mieli kawalki gdzie polowa midi by byla taka sama. Wy sobie nawet sprawy nie zdajecie jak wiele trzeba pracy zeby stworzyc w tych czasach kawalek trzymajÄ cy poziom ! Bardzo sie ciesze , ze tak sie to potoczylo bo gdyby muzyka sie nie rozwijaĹa to pewnie dalej by ludzie stukali na bebenkaach i gwizdali bo przeciez po co cos rozwijac muzyke jak cos jest dobre ... "Dobre" ale chyba dla tych osĂłb z tamtego wieku !
I niech ktoĹ mi powie, ze to jest komercyjne ? Tu tylu znawcĂłw a potraficie tylko podac kawaĹki z radia ktore gdzies tam usĹyszeliĹcie i odrazu caly trance do kosza ?
tak ja siÄ zatrzymaĹem i co z tego.............a co do rodzicĂłw teĹź mi mĂłwili Ĺźe jak dorosnÄ to juĹź nie bÄdÄ sĹuchaĹ tego co za mĹodu...........ty wychowaĹeĹ siÄ na tym co leci teraz i teĹź bÄdziesz tego sĹuchaĹ do staroĹci..........rodzice sĹuchajÄ disco polo i teĹź tego nie zmieniÄ .......ja nie mĂłwiÄ Ĺźe nie sĹucham nowych produkcji np; armin i ten tak bardzo znany od niego waĹek mi siÄ podoba.........a tiesto z tym co robi teraz to nie wolÄ traffic itp. ,............ale to sÄ gusta a nie zatrzymanie siÄ w czasie........ zresztÄ za okoĹo 6 lat stwierdzisz tak samo...........a moĹźe ja mam tylko tak no cóş nie zmieniÄ tego Ĺźe teraz gĂłrujÄ electropop i house.........a ja i pop-u i house-u nie trawiÄ i tylÄ to jak ma mi sie podobaÄ to co teraz leci w tv czy radiu
_________________ ONE & ONLY TRUE GABBER'S
Ostatnio zmieniony przez sycoman 06-07-2010, 19:29, w całości zmieniany 1 raz
.ty wychowaĹeĹ siÄ na tym co leci teraz i teĹź bÄdziesz tego sĹuchaĹ do staroĹci
WychowaĹem sie na Early Hardstylu i jakoĹ wiekszoĹÄ kawaĹkow z tego gatunku do mnie nie przemawia ! I nie jestem fanem Nu bo 80 % kawaĹkĂłw teĹź jest z dupy! W trance tez i w kazdej innej odmianie muzyki elektronicznej !
sycoman napisał/a:
ja nie mĂłwiÄ Ĺźe nie sĹucham nowych produkcji np; armin i ten tak bardzo znany od niego waĹek mi siÄ podoba
Armin to nie caly Ăłwczesny Trance ! Nie opierajmy caĹego gatunku na najbardziej skomercjalizowanych artystach. Jesli kaĹźdy zna tylko Armina i Tiesto to sie nie dziwie, ze taka opinia sie robi !
lcniko napisał/a:
Ale wytĹumacz mi czemu w KAĹťDYM gatunku muzyki sĹyszÄ tÄ same electro dĹşwiÄki?
To jak w kaĹźdym gatunku sĹyszysz to samo "electro" to pokaz mi jakis kawalek Pop i Trance i wyjasnij mi pojecie "to samo" Tu jest kwestia wykorzystania danego brzmienia ! Ktos to wykorzysta i bedzie ambitnie a ktos odgapi w innym stylu i bedzie kupa. Dlatego nie uznaje sĹowa to samo. W HS wiekszosc kawaĹkow ma podobne brzmienia, skrecze itp przedewszystkim early jest to zauwaĹźalne i teĹź moge powiedzieÄ , ze to samo prawda ? A jednak w kazdym kawaĹku jest to inaczej wykorzystane. Jednym sĹowem raz gorzej a raz lepiej.
Kazdy z tych kawaĹkĂłw ma jakieĹ tam elemnty electro ale prosze cie nie mĂłw, Ĺźe takie same ... PokazaĹeĹ mi kawaĹki typowo radiowe, komercyjene zrobione pod przecietnego , maĹo wymagajÄ cego sĹuchacza. I niby co tutaj jest podobnego ? Ĺťaden argument. Dla ciebie jest to samo tak samo jak dla wiekszosci osĂłb ktore sĹyszÄ muzyke elektroniczna w radiu to dla nich to "Techno" a tak naprawde nawet nie majÄ pojÄcia co to Techno ! To co ty daĹes to chyba najprostszy przykĹad jaki mogĹes dac nie majacy nic wpĂłlnego z caĹym gatunkeim bo rozmowa jest o caĹym gatunku. Komercyjne kawaĹki mnie nie interesujÄ bo to jedyny wasz argument zeby skrytykowaÄ Ăłwczesny Trance. Czekam dalej ... konkretny przykĹad ?
Ten kawaĹek teĹź ma elementy Electro i moze mi powiesz, ze jest taki sam jak te co podaĹes skoro wszedzie sĹyszysz to samo ?
Mam takie wraĹźenie, Ĺźe szukacie dziury w caĹym albo naprawde za duĹźo radia sĹuchacie i wyciagacie malo istotne wnioski !
1 użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)