Witaj na Hardstyle & Hardcore!

Aby wejść do panelu należy się zalogować!
Zarejestruj się lub

Logowanie

Regulamin

1. Na forum wymieniamy swoje poglady oraz opinie na dany temat. Jednak robimy to w sposób pokojowy.
2. Cierpliwoœć i tolerancja. Nie wszystko o co poprosisz dostaniesz w ten sam dzień. Czasami trzeba poczekać.
3. Czytaj uważnie posty. Staraj sie nie zadawać pytań które było zadawane 20 razy w tym samym temacie.
4. Jako że nie każdy regulamin jest perfekcyjnym ideałem, zatem administrator oraz moderator forum -dla dobra narodu- może ukarać ostrzeżeniem użytkownika, jeżeli uzna to za słuszne.
5. W razie wszelkich watpliwosci pisać na PW do Administratora lub Moderatora.
Wiecej!

Ogłoszenie 
HardForum.info.pl

*jesli nie masz konta na HF V1 to do poczytania jest konto: test, haslo: test

HardForum.info.pl

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: koniec, trance

Koniec Trance?
Autor Wiadomość
netya 
zlosnica BUKA xD

Informacje
Piwa: 781

$ wspomagacz (Ilość: 5) HF Stage @ SIL wspomagacz (Ilość: 1)

Wysłany: 06-07-2010, 15:08    #31

lcniko, ladny kawalek i teledysk <3 az dreszcze mnie przeszly:)

;DD ;DD ;DD
>>LiFe Is ToO sHoRt 4 BoRiNg MuSiC<<

Legolek 
_-^-_ Piramida _-^-_

Informacje
Piwa: 88

$ wspomagacz (Ilość: 3)

Wysłany: 06-07-2010, 15:48    #32

Frog napisał/a:
Ale z tym ze nie komercyjne ale jednak do szerszej grupy odbiorcow to mnie rozbawiles

Frog posłuchaj sobie w takim razie Trance Night które w nocy leci na Planecie. Zapewniam Cię że usłyszysz wtedy może jakiś nieliczny odsetek komercyjnego Trance a 99,9 % prezentowanego tam Trance to po prostu kozackie kawałki. Dlatego nie zgadzam się cały czas z pojęciem że Trance jest tak bardzo komercyjny. Podam prosty przykład:

Ten kawałek usłyszysz w radiu

Link

A to ten sam kawałek tylko że w wersji extended

Link

Różnicę widać gołym okiem. Dlatego sporo tworzy wersje radiowe które typową trafią do radiostacji a wersje extended które mają już inny beat (z reguły niekomercyjny) ale ten sam motyw przewodni.

MoĹźna rzec Ĺźe to teĹź temat rzeka...
Ostatnio zmieniony przez Legolek 06-07-2010, 16:51, w całości zmieniany 1 raz  

sycoman 
united gabber's

Informacje
Piwa: 408

$ wspomagacz (Ilość: 4) HF Stage @ SIL wspomagacz (Ilość: 1)

Wysłany: 06-07-2010, 18:10    #33

Legolek napisał/a:
już inny beat (z reguły niekomercyjny)
muszę się wtrącić ;D ............właśnie tak mi się zdaje że chodzi o ten inny beat...........może tiesto i armin znudzili się beat-em idącym 4 na 4.........tempo spada..........ale czy tego już nie grali......
<object style="height: 344px; width: 425px">

<object style="height: 344px; width: 425px">

pierwszy utwór stary a drugi to już historia i ikona całej muzyki trance a beat jest połamany.............więc ja nie twierdzę że trance zanika............a czy ewoluuje ...........raczej też nie aż tak bardzo bo wszystko już kiedyś było i chyba dj -e zdają sobie sprawę z tego że to było dobre i próbują choć trochę się do tego zbliżyć w nowych produkcjach...........wiadomo dźwięki może i trochę inne............jak dla mnie to w tych nu produkcjach trance-owych za dużo vokalu ale to mój gust ;D

Rawness 
Beat Destroyers

Informacje
Piwa: 532

Wysłany: 06-07-2010, 18:28    #34

Nikt mi nie powie , ze trance jest teraz gorszy niz kiedys ! Mam wrazenie, ze wiekszosc z was zatrzymala sie gdzies w latach swojej mlodosci , kiedy zaczynaliscie dopiero co raczkowac w swiecie clubbingu , pierwsze imprezy itp. Zatrzymaliscie sie tam i z tamtymi czasami sie utozsamiacie. Tez mam sentyment, do teraz pamietam jaki kawałek lecial jak pierwszy raz poszedlem na większą impreze. Zauwazylem ze wiekszoc uwaza kawalki za ambitniejsze wlasnie te starsze, czy to HS, czy Trance. Moi rodzice sluchaja Disco Polo i takiego gowna zebym nawet tytulu nie mogl wymowic bo mi sie nie dobrze robi. Na tym forum to jest tak " Trance komercyjne gowno, EHS zajebiste, Nu gowno. Sami udergroundowcy a raczej ludzie pokroju moich rodzicwo co zatrzymali sie gdzies tam i nie chca nic nowego do siebie dopuscic bo jest gowno i juz. Jakies Argumenty ? Zgodze sie, ze jest masa kawałków nie wartych uwagi ale ludzie muzyka ewoluluje i jak narazie Trancowi wyszlo to na dobre bo jesli mial by sie opierac w 80% na melodiach bo tak kiedys trance wygladal to raczje teraz bysmy mieli kawalki gdzie polowa midi by byla taka sama. Wy sobie nawet sprawy nie zdajecie jak wiele trzeba pracy zeby stworzyc w tych czasach kawalek trzymający poziom ! Bardzo sie ciesze , ze tak sie to potoczylo bo gdyby muzyka sie nie rozwijała to pewnie dalej by ludzie stukali na bebenkaach i gwizdali bo przeciez po co cos rozwijac muzyke jak cos jest dobre ... "Dobre" ale chyba dla tych osób z tamtego wieku !

I niech ktoś mi powie, ze to jest komercyjne ? Tu tylu znawców a potraficie tylko podac kawałki z radia ktore gdzies tam usłyszeliście i odrazu caly trance do kosza ?

Ostatnio zmieniony przez Rawness 06-07-2010, 18:43, w całości zmieniany 1 raz  

racid 
DJ / Producer

Informacje
Piwa: 12

Wysłany: 06-07-2010, 18:30    #35

souther sun mozna porownac np do in and out of love armina :P

a co do ewolucji to ona jest, ale dotyczy glownie dzwiekow, electro soundy sa w modzie i sie wdzieraja wszedzie, zarowno w pop jak i trance, a nawet w czarna muze

sycoman 
united gabber's

Informacje
Piwa: 408

$ wspomagacz (Ilość: 4) HF Stage @ SIL wspomagacz (Ilość: 1)

Wysłany: 06-07-2010, 19:24    #36

Rawness napisał/a:
Nikt mi nie powie , ze trance jest teraz gorszy niz kiedys ! Mam wrazenie, ze wiekszosc z was zatrzymala sie gdzies w latach swojej mlodosci , kiedy zaczynaliscie dopiero co raczkowac w swiecie clubbingu , pierwsze imprezy itp. Zatrzymaliscie sie tam i z tamtymi czasami sie utozsamiacie. Tez mam sentyment, do teraz pamietam jaki kawałek lecial jak pierwszy raz poszedlem na większą impreze. Zauwazylem ze wiekszoc uwaza kawalki za ambitniejsze wlasnie te starsze, czy to HS, czy Trance. Moi rodzice sluchaja Disco Polo i takiego gowna zebym nawet tytulu nie mogl wymowic bo mi sie nie dobrze robi. Na tym forum to jest tak " Trance komercyjne gowno, EHS zajebiste, Nu gowno. Sami udergroundowcy a raczej ludzie pokroju moich rodzicwo co zatrzymali sie gdzies tam i nie chca nic nowego do siebie dopuscic bo jest gowno i juz. Jakies Argumenty ? Zgodze sie, ze jest masa kawałków nie wartych uwagi ale ludzie muzyka ewoluluje i jak narazie Trancowi wyszlo to na dobre bo jesli mial by sie opierac w 80% na melodiach bo tak kiedys trance wygladal to raczje teraz bysmy mieli kawalki gdzie polowa midi by byla taka sama. Wy sobie nawet sprawy nie zdajecie jak wiele trzeba pracy zeby stworzyc w tych czasach kawalek trzymający poziom ! Bardzo sie ciesze , ze tak sie to potoczylo bo gdyby muzyka sie nie rozwijała to pewnie dalej by ludzie stukali na bebenkaach i gwizdali bo przeciez po co cos rozwijac muzyke jak cos jest dobre ... "Dobre" ale chyba dla tych osób z tamtego wieku !

I niech ktoś mi powie, ze to jest komercyjne ? Tu tylu znawców a potraficie tylko podac kawałki z radia ktore gdzies tam usłyszeliście i odrazu caly trance do kosza ?
tak ja się zatrzymałem i co z tego.............a co do rodziców też mi mówili że jak dorosnę to już nie będę słuchał tego co za młodu...........ty wychowałeś się na tym co leci teraz i też będziesz tego słuchał do starości..........rodzice słuchają disco polo i też tego nie zmienią.......ja nie mówię że nie słucham nowych produkcji np; armin i ten tak bardzo znany od niego wałek mi się podoba.........a tiesto z tym co robi teraz to nie wolę traffic itp. ,............ale to są gusta a nie zatrzymanie się w czasie........ zresztą za około 6 lat stwierdzisz tak samo...........a może ja mam tylko tak no cóż nie zmienię tego że teraz góruję electropop i house.........a ja i pop-u i house-u nie trawię i tylę to jak ma mi sie podobać to co teraz leci w tv czy radiu
Ostatnio zmieniony przez sycoman 06-07-2010, 19:29, w całości zmieniany 1 raz  

lcniko 

Informacje
Piwa: 16

Wysłany: 06-07-2010, 19:37    #37

Dobra nowy trance jest super. Ale wytłumacz mi czemu w KAŻDYM gatunku muzyki słyszę tę same electro dźwięki?

To jest Trance.
Link
Ostatnio zmieniony przez lcniko 06-07-2010, 19:47, w całości zmieniany 2 razy  

Rawness 
Beat Destroyers

Informacje

Wysłany: 06-07-2010, 19:56    #38

sycoman napisał/a:
.ty wychowałeś się na tym co leci teraz i też będziesz tego słuchał do starości

Wychowałem sie na Early Hardstylu i jakoś wiekszość kawałkow z tego gatunku do mnie nie przemawia ! I nie jestem fanem Nu bo 80 % kawałków też jest z dupy! W trance tez i w kazdej innej odmianie muzyki elektronicznej !

sycoman napisał/a:
ja nie mówię że nie słucham nowych produkcji np; armin i ten tak bardzo znany od niego wałek mi się podoba

Armin to nie caly ówczesny Trance ! Nie opierajmy całego gatunku na najbardziej skomercjalizowanych artystach. Jesli każdy zna tylko Armina i Tiesto to sie nie dziwie, ze taka opinia sie robi !

lcniko napisał/a:
Ale wytłumacz mi czemu w KAŻDYM gatunku muzyki słyszę tę same electro dźwięki?

To jak w każdym gatunku słyszysz to samo "electro" to pokaz mi jakis kawalek Pop i Trance i wyjasnij mi pojecie "to samo"
Tu jest kwestia wykorzystania danego brzmienia ! Ktos to wykorzysta i bedzie ambitnie a ktos odgapi w innym stylu i bedzie kupa. Dlatego nie uznaje słowa to samo. W HS wiekszosc kawałkow ma podobne brzmienia, skrecze itp przedewszystkim early jest to zauważalne i też moge powiedzieć , ze to samo prawda ? A jednak w kazdym kawałku jest to inaczej wykorzystane. Jednym słowem raz gorzej a raz lepiej.
Ostatnio zmieniony przez Rawness 06-07-2010, 20:04, w całości zmieniany 1 raz  

lcniko 

Informacje
Piwa: 16

Wysłany: 06-07-2010, 20:07    #39

Chcecie tego ?

Pop

Link

House chociaĹź dla wielu to trance

Link

Lady Gaga

Link

to to juĹź nie wiem co to

Link

Link

Link

Rap???

Link

Dla mnie to powtarzanie ciągle tego samego:P

Rawness 
Beat Destroyers

Informacje

Wysłany: 06-07-2010, 20:22    #40

Kazdy z tych kawałków ma jakieś tam elemnty electro ale prosze cie nie mów, że takie same ... Pokazałeś mi kawałki typowo radiowe, komercyjene zrobione pod przecietnego , mało wymagającego słuchacza. I niby co tutaj jest podobnego ? Żaden argument. Dla ciebie jest to samo tak samo jak dla wiekszosci osób ktore słyszą muzyke elektroniczna w radiu to dla nich to "Techno" a tak naprawde nawet nie mają pojęcia co to Techno ! To co ty dałes to chyba najprostszy przykład jaki mogłes dac nie majacy nic wpólnego z całym gatunkeim bo rozmowa jest o całym gatunku. Komercyjne kawałki mnie nie interesują bo to jedyny wasz argument zeby skrytykować ówczesny Trance. Czekam dalej ... konkretny przykład ?

Ten kawałek też ma elementy Electro i moze mi powiesz, ze jest taki sam jak te co podałes skoro wszedzie słyszysz to samo ?

Mam takie wrażenie, że szukacie dziury w całym albo naprawde za dużo radia słuchacie i wyciagacie malo istotne wnioski !
Ostatnio zmieniony przez Rawness 06-07-2010, 20:24, w całości zmieniany 1 raz  

Odpowiedz do tematu
1 użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)