Zamkniêty przez: ROoZi 26-09-2011, 18:08 | |
| Autor | Wiadomo¶æ |
Informacje Do³±czy³: 27 Gru 2007 Wiek: 36 Posty: 1875 (0,28/dzieñ) Piwa: 228 Sk±d: Ruda Slaska  | Wys³any: 10-05-2011, 14:52 | #41
|
| | SchizeQ napisa³/a: | SPOKOJNIE! Jeszcze nic poza Toxi nie padlo. Dalej mamy Mega, Wiatrak, E2k i kilka mniejszych imprez wiec bez paniki! Odpadlo Toxi to trzeba sie starac zeby nam reszty nie zabrali. |
odpadł Global, odpadło EC, nie będzie sceny hard na Soundtropolis, Brainstorm w tamtym roku się nie odbył a Hellgate w tym roku też jakoś nie widzi się w różowych barwach, nie umiem byc spokojny gdy widzę jak scena mojego ukochanego gatunku pada... | _________________ Zany @ Energy 2000 Katowice 09.12.2011 Toxicator @ Mega Club 10.12.2011 ? | |
| |
Podziêkowali: | wolfen88 |
|
Informacje Do³±czy³: 25 Kwi 2007 Wiek: 46 Posty: 4622 (0,65/dzieñ) Piwa: 484 Sk±d: Zabrze  | Wys³any: 10-05-2011, 17:08 | #42
|
| | Enigmato napisa³/a: | | K**wa, to znaczy, że ja mam zacząć o Eni'm juniorze myÅ›leć? |
No ci powiem ze ja zaczynam rozkminiac o jakiejs kijance
Co do ewentualnego upadku TOXI czy innych hard eventow mysle zaczekajmy z pol roku. Jak nic sie nie pojawi przez pol roku to bedzie mysle really oznaczac ze Hard Events are Death In Poland... Poki co mamy kluby jeszcze wiec tragedii nie ma.. | _________________
  | | Ostatnio zmieniony przez Frog 10-05-2011, 17:12, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz | |
| |
 | |
Informacje Do³±czy³a: 14 Cze 2008 Wiek: 35 Posty: 410 (0,06/dzieñ) Piwa: 15 Sk±d: Opole  | Wys³any: 10-05-2011, 18:18 | #43
|
| Frog, to już ten wiek | _________________ HardCore <3 | |
| |
 | |
Informacje Do³±czy³: 28 Mar 2007 Wiek: 41 Posty: 6563 (0,93/dzieñ) Piwa: 2448 Sk±d: Chorzów Batory  | Wys³any: 10-05-2011, 18:48 | #44
|
| | O tym, ze to będzie ostatnia decyzja wiedzielismy 2 tygodnie przed imprezą. Na 3 dni przed terminem rozważaliśmy odwołanie imprezy. Nie zrobiliśmy tego ze względu na Was. Mimo tego dokonaliśmy wszelkich starań, aby ta impreza była na odpowiednim poziomie technicznym, muzycznym i organizacyjnym. Nie dokonalismy żadnych cięć budzetowych, chociaż mogliuśmy to zrobić. A wszystko dlatego bo szanujemy każdego, kto wydaje swoje pieniadze kupując bilet na imprezy organizowane przez MPT. Jeszcze raz dziekuję wszystkim, którzy przyjeżadzali i bawili sie na imprezach TOXICATOR!
Ps. Oczywiście zapraszamy na pozostałe nasze imprezy. Najbliższa to SILESIA in LOVE 10.07.11 |
| _________________
 [ Movies From Parties ] | |
| |
 | |
marciaaa Gaduła nad Gadułami

Informacje Do³±czy³a: 22 Maj 2008 Wiek: 37 Posty: 1743 (0,26/dzieñ) Piwa: 342 Sk±d: KatowicE  | Wys³any: 10-05-2011, 18:52 | #45
|
| lol! ;| to pięknie jakby odwołali oO Ale widac ze wporządku, no nic trudno...yh | _________________ Party Lover! \o/ | |
| |
 | |
Informacje Do³±czy³: 11 Maj 2011 Posty: 5 (0/dzieñ) Piwa: 23 Sk±d: Jaworzno  | Wys³any: 11-05-2011, 05:39 | #46
|
| Ogromnie się cieszę, że udało mi się dotrzeć chociaż na ostatnią edycję Toxicatora. Moja przygoda z hardstyle'm rozpoczęła się tuż przed Electrocity 2009, gdzie po raz pierwszy pojawiła się scena Gate to Hell. :-) Obecność na tej imprezie tylko utwierdziła mnie w przekonaniu, że hardstyle to po prostu bajka.
Już jakiś czas przyglądam się wypowiedziom na temat hardów w Polsce i mam wrażenie chłopaki, że chcecie być zbyt, hm, undergroundowi. Do czego zmierzam... Nienawiść wielu hardmaniaków do NU hardstyle'u jest co najmniej zastanawiająca. W porządku - każdy lubi co innego, ale myślę, że bez propagowania NU hardstyle'u, którego ja zresztą jestem ogromnym fanem, nic się nie ruszy, a wręcz będzie gorzej. Ba, gorzej to w sumie już jest - sceny hardstyle/hardcore systematycznie znikają z kolejnych eventów. Fakt, że z Brainstormem, który jak dla mnie LU miał wprost kosmiczny, nie wyszło, ale w jego przypadku tak naprawdę trudno ocenić co zawiodło. Czy organizator zrobił nas w balona, czy poszło faktycznie o kasę za bilety, czy był jeszcze inny powód - nie wiemy i pewnie już się nie dowiemy.
Niemniej jednak sprawa jest prosta - czas skończyć z nienawiścią do NU hardstyle, bo to według mnie jedyny z hardowych gatunków, który ma szansę zjednać szerszą publikę. Melodie, epickość, skojarzenia z Qlimaxem, wokale - trzeba to tylko teraz tak ubrać marketingowo, żeby wyleźć poza hardowy underground. Bez tego - ani rusz. Rozumiem, że wielu z Was stawia na hardcore i że jesteście przywiązani do całkowitego braku komercjalizacji tego gatunku, ale chyba nie tędy droga. Przeciętnego klubowicza to nie ruszy. To jest nisza i to nie ma prawa się zmienić. Z hardcore jest jak ze schranzem - garstka wielkich fanów zawsze będzie mu wierna, ale nic ponad to.
Zaczynam coraz wyraźniej zauważać, że jeśli zarażać hardami, to tylko NU hardstyle. Ta muzyka naprawdę ma szansę trafić do szerszego grona odbiorców. Kwestia najważniejsza - nie reklamować hardstyle'u jako mocy, mocy i jeszcze raz mocy, a podkreślić melodie porywające do tańca. Być może są to tylko moje marzenia, ale jako osoba powoli rozpoczynająca karierę w reklamie, znająca podstawy coprywritingu i jako tako również orientująca się w marketingu uważam, że nie ma się co poddawać. Trzeba tylko zmienić strategię, otworzyć się też na niezorientowanych słuchaczy. To zadanie nie tylko dla agencji, która się tego podejmie, ale również lub może nawet przede wszystkim dla choćby całego hardforum.pl. :-)
Chyba czas przestać grać dla siebie w domu i spróbować wreszcie napomknąć o jakimÅ› goÅ›cinnym secie w jednym z krakowskich klubów. :-) Zapewne nawet majÄ…c okazjÄ™ zagrać, zderzyÅ‚bym siÄ™ z brutalnÄ… rzeczywistoÅ›ciÄ… i mina by mi zrzedÅ‚a, gdybym zobaczyÅ‚ parkietowe pustki, ale cholera - naprawdÄ™ trzeba zacząć dziaÅ‚ać. Nie mogÄ™ siÄ™ po prostu pogodzić z tym, że teraz to już na dobrÄ… sprawÄ™ nie bÄ™dzie eventu, na którym miaÅ‚bym okazjÄ™ poszaleć przy hardstyle'u. Ja wierzÄ™ jednak, że coÅ› siÄ™ w koÅ„cu zmieni, ruszy i że bÄ™dziemy mieli w Polsce chociaż 1/3 Qlimaxa. | | Ostatnio zmieniony przez Salvo 11-05-2011, 05:46, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz | |
| |
Podziêkowali: | Bodzio, taszan, AgaciA, Blake, wolfen88, Kona Black, UbeX |
Informacje Do³±czy³: 25 Kwi 2010 Posty: 22 (0/dzieñ) Piwa: 2 Sk±d: GD  | Wys³any: 11-05-2011, 08:26 | #47
|
| Koleś nade mną zajebiście to wyjaśnił, wypinacie dupę na NU to teraz macie ). | |
| |
 | |
Informacje Do³±czy³: 07 Kwi 2007 Posty: 233 (0,03/dzieñ) Piwa: 284 Sk±d: Katowice  | Wys³any: 11-05-2011, 11:29 | #48
|
| To proste, im muzyka mniej hard a bardziej nu, bardziej komercyjna - więcej słuchaczy, więcej klubowiczów, więcej imprez. Sam nie wiem co lepsze i gdzie leży ten złoty środek. | |
| |
 | |
Informacje Do³±czy³: 25 Kwi 2007 Wiek: 46 Posty: 4622 (0,65/dzieñ) Piwa: 484 Sk±d: Zabrze  | Wys³any: 11-05-2011, 14:07 | #49
|
| No prosze @SALVO jaki ladny i madry post.... Bravo i BIG BRO dla ciebie ! Ja zawsze uwazalem ze trza byc bardziej otwartym i tolerancyjnym. Ale te dwa slowa napewno nie mozna bylo nazwac przymiotami tego forum, wiec jak to jako E-hardowa kolebka miala kogos przyciagnac i zarazic "toxycznym patogenem"..... Tak jak napisal achujcieto, KTO WYPINA TEGO WINA. Kto sie "wypinal" ten swoja cegielke pewnie dolozyl do sprawy. No i ma swoj prawdziwy HARDCORE TO THE BONE UNDERGROUND... Bo normalnie na imprezie widac juz ciezko bedzie uslyszec podobne rytmy...
Ja juz w sumie i inne PRIO zyciowe mi wchodza ktore trzeba pielegnowac a i swoje dla HARDOW zrobilem. Mysle ze nie malo, chociaz chcialo by sie wiecej. No ale to musi byc wiecej osob z mysleniem i nastawieniem takim jakim bije z twojego postu ( a z takimi tu ciezko). A bije pozytyw i chec zrobienia czegos ! Dlatego zycze ci GOOD LUCK i znalezienia kamratow wspolnej mysli. Bo z takim nastawieniem wierze ze COS uda napewno wam sie osiagnac ! Milo bedzie obserwowac efekty ! | _________________
  | |
| |
 | |
Informacje Do³±czy³: 27 Gru 2007 Wiek: 36 Posty: 1875 (0,28/dzieñ) Piwa: 228 Sk±d: Ruda Slaska  | Wys³any: 11-05-2011, 14:38 | #50
|
| | Salvo napisa³/a: | | Kwestia najważniejsza - nie reklamować hardstyle'u jako mocy, mocy i jeszcze raz mocy, a podkreÅ›lić melodie porywajÄ…ce do taÅ„ca. |
piwo poleciało za całokształt posta i za jakiś realny pogląd na sytuacje ale...
dlaczego miałoby się tuszować, że muzyka hard jest ciężka, właśnie o to w tej muzyce chodzi i jeśli miałaby podążać w kierunku sweet melodyjek a nie mocy to niech ściąga ona więcej ludzi ale ja się tak nie bawię, wolę jednak chyba bawić się bez eventów ale w klubach z ogarniętymi ludźmi z HF i z poza niego, którzy wiedzą, że ta muzyka nie ma być słodka tylko ma mieć pierd****ęcie, nie wiem czy środkiem do tego by były eventy u nas miałoby być całkowite wylajtowienie tej muzy bo czasami jak zaczynam słuchać niektórych kawałków to brzmi jakby ten gatunek nazywał się softstyle do czego właśnie niektóre label'e chyba dążą, takiemu czemuś mówię nie... chociaż moje zdanie i pewnie wielu innych osób nic w tym temacie nie zmieni.
Przed organizatorem Toxi też się już kilka razy płaszczyłem i wysyłałem mail'e żeby wiedzieli jakie oddane i ogarnięte jest nasze środowisko i może też z uwagi na to nie chcieli nam zabrać ostatniej edycji, dziękuje im za to i za 3 wspaniałe edycje (bo ubiegłorocznej do tego nie zaliczę). | _________________ Zany @ Energy 2000 Katowice 09.12.2011 Toxicator @ Mega Club 10.12.2011 ? | |
| |
 | |
| |