| |
| Autor | Wiadomość |
ResQ Hardstyle / Hardcore

Informacje Dołączył: 11 Cze 2008 Wiek: 39 Posty: 2654 (0,4/dzień) Piwa: 634 Skąd: MyĹlenice  | Wysłany: 16-06-2010, 15:29 | #71
|
| | netya napisał/a: | jak dla mnie nic w tym dziwnego nie ma. jesli ktos bierze jakis fragment nuty i potrafi w innym gatunku kompletnie zrobic dobra nute z tego to ok a jak nie wyjdzie no to trudno, stalo sie, nikt nie karze sluchac takze akurat to ze tam biora nuty z innych to przeca sie tego nieuniknie bo nie od wczoraj tak sie dzieje a generalnie w tych kopiowanych kawalkach to poza wstawkami melodycznymi itp ja niezauwazylam by caly kawalek sekunda w sekunde byl zerzniety. zawsze jest roznica jakas. |
pol biedy zerznac kawalek / elementy / melodie itd - ale jak sie juz takie cos robi to wypadalo by oryginalnego producenta gdzies wspomniec - a nie nazywac to swoim odrazu to tak jak bys namalowala obraz - jakis inny malarz wziol go i wstawil w swoj wiekszy obraz - niby jego praca a ma twoje elementy - i teraz on zdobywa slawe, kase i zachwyty a ty mozesz co najwyzej sobie popatrzec na ten obraz | _________________ ResQ (HS): www.djresq.pl | https://www.facebook.com/ResQDJ
Outworld (HC): http://www.facebook.com/outworldhardcore | |
| |
 | |
|
Bogiel Hardstyle / Hardcore

Informacje Dołączył: 05 Lut 2008 Wiek: 37 Posty: 749 (0,11/dzień) Piwa: 20 Skąd: HardstyleLand  | Wysłany: 16-06-2010, 15:55 | #72
|
| Tak czy owak ! Heady jest jednym z najlepszych w Hardstylu : ) | _________________

| |
| |
 | |
Informacje Dołączył: 28 Mar 2007 Wiek: 41 Posty: 6563 (0,93/dzień) Piwa: 2448 Skąd: ChorzĂłw Batory  | Wysłany: 16-06-2010, 16:00 | #73
|
| ResQ, ja pisalem o HHZ a nie P1 P1 poszli na iloĹÄ Ĺźeby szybko wcisnac na cd kawalki czemu nikt nie najeĹźdĹźa na gwiazdeczki z HC jak rĹźnÄ
z innych klasycznych nut fragmenty ? | _________________
 [ Movies From Parties ] | |
| |
 | |
Bogiel Hardstyle / Hardcore

Informacje Dołączył: 05 Lut 2008 Wiek: 37 Posty: 749 (0,11/dzień) Piwa: 20 Skąd: HardstyleLand  | Wysłany: 16-06-2010, 16:03 | #74
|
| | Bo Gwiazedczki HC nie sÄ
tak znane jak Heady : ) chociaĹź uwielbiam HC jak kaĹźdy forumowicz tutaj : ) | _________________

| |
| |
 | |
Informacje Dołączyła: 14 Lip 2007 Wiek: 39 Posty: 10344 (1,48/dzień) Piwa: 781 Skąd: Wroc?aw  | Wysłany: 16-06-2010, 17:06 | #75
|
| | ResQ napisał/a: | | pol biedy zerznac kawalek / elementy / melodie itd - ale jak sie juz takie cos robi to wypadalo by oryginalnego producenta gdzies wspomniec - a nie nazywac to swoim odrazu |
o tym tez myslalam bo tez nie lubie takiego czegos...no ale co poradzic ze jednak nie zostali wspomnieni;/ | _________________
>>LiFe Is ToO sHoRt 4 BoRiNg MuSiC<< | |
| |
 | |

Informacje Dołączył: 11 Cze 2008 Wiek: 39 Posty: 2654 (0,4/dzień) Piwa: 634 Skąd: MyĹlenice  | Wysłany: 16-06-2010, 17:11 | #76
|
| | ROoZi napisał/a: | ResQ, ja pisalem o HHZ a nie P1 P1 poszli na iloĹÄ Ĺźeby szybko wcisnac na cd kawalki czemu nikt nie najeĹźdĹźa na gwiazdeczki z HC jak rĹźnÄ
z innych klasycznych nut fragmenty ? |
niektorzy artysci HS i HC na vinylu zaznaczaja podziekowania dla artystow jezeli uzywaja ich sampli | _________________ ResQ (HS): www.djresq.pl | https://www.facebook.com/ResQDJ
| |
 | |
Informacje Dołączył: 15 Cze 2010 Wiek: 36 Posty: 620 (0,1/dzień) Piwa: 85 Skąd: WrocĹaw | Wielbark  | Wysłany: 16-06-2010, 17:53 | #77
|
| | jojo napisał/a: | | ale napisales ze jego stare utwory nie sÄ
hardstylem. Czemu? | z tym 'stare' to z rozpÄdu, chodziĹo mi o to, Ĺźe im nowsze tym discopolowsze. a new day swojego czasu mi siÄ podobaĹo, ale bez jaj, to juĹź nie jest 'hard'
| SchizeQ napisał/a: | | Stvo napisał/a: | | w lu 10 urodzin q dance Ĺadnie widaÄ wszystko. jeszcze póŠczy rok temu rywalizowaĹ z zanym o szczyt, zany robi dalej swoje a hhz odszedĹ i gra na scenie z samymi discopolowcami a zany z mistrzami (mainstreamu ;]) a Headhutnerz teĹź mĂłgĹby tam graÄ gdyby siÄ nie sprzedaĹ. | bardziej zamieszac sie nie daĹo. Czym jest dla ciebie mainstream? Mowisz o mainstream hc? czy mainstream hs? Bo w hardstyle mainstreamem jest wlasnie nu czyli to co gra headhunterz.. wiec logiki w tym zdaniu brak ;] | a Zany jest z podziemia Ĺźe gra w jednym miejscu z Deepackiem? Headhunterz teĹź by tam graĹ. wybaczcie, dla mnie po prostu scena Qlass Elite rozpierdala Partylab, gdzie tamtejsze 'gwiazdy' pokroju diblokĂłw albo frontinera juĹź za rok albo dwa bÄdÄ
wystÄpowaÄ na sanrajsie.
| tiz napisał/a: | | Stvo napisał/a: | | w lu 10 urodzin q dance Ĺadnie widaÄ wszystko. jeszcze póŠczy rok temu rywalizowaĹ z zanym o szczyt, zany robi dalej swoje a hhz odszedĹ i gra na scenie z samymi discopolowcami a zany z mistrzami (mainstreamu ;]) a Headhutnerz teĹź mĂłgĹby tam graÄ gdyby siÄ nie sprzedaĹ. |
PisaĹeĹ to pod wpĹywem czegoĹ?
nu to teĹź hs , zobaczcie jakie byĹo kiedyĹ techno a jakie jest dzisiaj , i dalej nazywajÄ
to techno a nie nu techno ;] jest ehs , nu hs , ale to wszystko to jest hardstyle piszÄ
c Ĺźe sĹabsze kawaĹki hardstaljowe sÄ
jak disko polo , powinieneĹ czoĹĂłwkÄ obecnego techno teĹź porĂłwnaÄ do disco polo
w ogĂłle jak moĹźna porĂłwnaÄ dbstf do diskopolo ???? widzisz minimialne podobieĹstwo w " jesteĹszalona " i " fuck the noisecontrollers " ? | o fuck the noisecontrollers nawet siÄ nie wypowiadam, tak tani chwyt, Ĺźe plujÄ w tÄ stronÄ z obrzydzeniem. poza tym co masz na myĹli piszÄ
c o czoĹĂłwce techno? minimal siÄ skomercjalizowaĹ jedynie. dla mnie techno to ostoja muzyki elektronicznej i jako Ĺźe nie jestem jego wielkim fanem to wiem, Ĺźe to co jest okreĹlane jako techno jest pozbawione kiczu, nie jest nastawione na kasÄ przyciÄ
gajÄ
c do siebie byle kogo itd.
fakt, ja jak i wielu tu zaczynaliĹmy fascynacjÄ hardami od klajmaksa, ale niektĂłrzy zostali tam nie przechodzÄ
c przez otwarte drzwi do hardĹwiata.
panowie i panie, chyba nie ma siÄ o co kĹĂłciÄ, moĹźna siÄ domyĹliÄ co mam na myĹli piszÄ
c pewne rzeczy. jestem tolerancyjny jak nikt - ale czy z tego powodu nie moĹźe mi siÄ siekiera w kieszeni otwieraÄ jak widzÄ/sĹyszÄ to czy tamto?
e: czujecie podobieĹstwo? | _________________ Ironia - sposĂłb wypowiadania siÄ oparty na niezgodnoĹci, czÄsto przeciwieĹstwie dosĹownego i ukrytego sensu wypowiedzi. ĹÄ
czy siÄ jÄ
z zawoalowanÄ
kpinÄ
, zĹoĹliwoĹciÄ
, wyĹmiewaniem, dystansem. | | Ostatnio zmieniony przez Stvo 16-06-2010, 18:02, w całości zmieniany 3 razy | |
| |
Podziękowali: | tiz |
Informacje Dołączył: 11 Lip 2007 Wiek: 36 Posty: 7707 (1,1/dzień) Piwa: 3135 Skąd: Katowice Tauzen  | |
| |
 | |

Informacje Dołączył: 11 Cze 2008 Wiek: 39 Posty: 2654 (0,4/dzień) Piwa: 634 Skąd: MyĹlenice  | Wysłany: 16-06-2010, 22:07 | #79
|
| | Pushupek napisał/a: | | ResQ napisał/a: | | pol biedy zerznac kawalek / elementy / melodie itd - ale jak sie juz takie cos robi to wypadalo by oryginalnego producenta gdzies wspomniec - a nie nazywac to swoim odrazu | a moĹźe poprostu tak sie umĂłwili, Ĺźe orginalny wykonawca utworu daje mu zgodÄ na zapoĹźyczenie motywu i jest on pod innÄ
nazwÄ
np. ;] |
tym bardziej wtedy jest na okladce vinylu / plyty zaznaczone z kad pochodza elementy...
np. taki Scooter to niby pytal o zgode by kopiowac calymi partiami z HS a wczesniej i HC ? | _________________ ResQ (HS): www.djresq.pl | https://www.facebook.com/ResQDJ
| |
 | |
Informacje Dołączył: 27 Gru 2007 Wiek: 36 Posty: 1875 (0,28/dzień) Piwa: 228 Skąd: Ruda Slaska  | Wysłany: 16-06-2010, 22:53 | #80
|
| | ResQ napisał/a: | | np. taki Scooter to niby pytal o zgode by kopiowac calymi partiami z HS a wczesniej i HC ? |
no nawet podziÄkowanie o TBY dostaĹ | _________________ Zany @ Energy 2000 Katowice 09.12.2011 Toxicator @ Mega Club 10.12.2011 ? | |
| |
 | |
| |