Witaj na Hardstyle & Hardcore!

Aby wejść do panelu należy się zalogować!
Zarejestruj się lub

Logowanie

Regulamin

1. Na forum wymieniamy swoje poglady oraz opinie na dany temat. Jednak robimy to w sposób pokojowy.
2. Cierpliwoœć i tolerancja. Nie wszystko o co poprosisz dostaniesz w ten sam dzień. Czasami trzeba poczekać.
3. Czytaj uważnie posty. Staraj sie nie zadawać pytań które było zadawane 20 razy w tym samym temacie.
4. Jako że nie każdy regulamin jest perfekcyjnym ideałem, zatem administrator oraz moderator forum -dla dobra narodu- może ukarać ostrzeżeniem użytkownika, jeżeli uzna to za słuszne.
5. W razie wszelkich watpliwosci pisać na PW do Administratora lub Moderatora.
Wiecej!

Ogłoszenie 
HardForum.info.pl

*jesli nie masz konta na HF V1 to do poczytania jest konto: test, haslo: test

HardForum.info.pl

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: headhunterz

Headhunterz
Autor Wiadomość
ResQ 
Hardstyle / Hardcore

Informacje
Piwa: 634

$ wspomagacz (Ilość: 4)

Wysłany: 16-06-2010, 15:29    #71

netya napisał/a:
jak dla mnie nic w tym dziwnego nie ma. jesli ktos bierze jakis fragment nuty i potrafi w innym gatunku kompletnie zrobic dobra nute z tego to ok :) a jak nie wyjdzie no to trudno, stalo sie, nikt nie karze sluchac :)
takze akurat to ze tam biora nuty z innych to przeca sie tego nieuniknie bo nie od wczoraj tak sie dzieje :)
a generalnie w tych kopiowanych kawalkach to poza wstawkami melodycznymi itp ja niezauwazylam by caly kawalek sekunda w sekunde byl zerzniety. zawsze jest roznica jakas.

pol biedy zerznac kawalek / elementy / melodie itd - ale jak sie juz takie cos robi to wypadalo by oryginalnego producenta gdzies wspomniec - a nie nazywac to swoim odrazu :P to tak jak bys namalowala obraz - jakis inny malarz wziol go i wstawil w swoj wiekszy obraz - niby jego praca a ma twoje elementy - i teraz on zdobywa slawe, kase i zachwyty a ty mozesz co najwyzej sobie popatrzec na ten obraz :P

Outworld (HC): http://www.facebook.com/outworldhardcore

Bogiel 
Hardstyle / Hardcore

Informacje
Piwa: 20

Wysłany: 16-06-2010, 15:55    #72

Tak czy owak xD ! Heady jest jednym z najlepszych w Hardstylu : )

ROoZi 
Reverse Bass!

Informacje
Piwa: 2448

$ wspomagacz (Ilość: 6) HF Stage @ SIL wspomagacz (Ilość: 1)

Wysłany: 16-06-2010, 16:00    #73

ResQ, ja pisalem o HHZ a nie P1 :P P1 poszli na ilość żeby szybko wcisnac na cd kawalki :) czemu nikt nie najeżdża na gwiazdeczki z HC jak rżną z innych klasycznych nut fragmenty ?

[ Movies From Parties ]

Bogiel 
Hardstyle / Hardcore

Informacje
Piwa: 20

Wysłany: 16-06-2010, 16:03    #74

Bo Gwiazedczki HC nie są tak znane jak Heady : ) chociaż uwielbiam HC jak każdy forumowicz tutaj : )

netya 
zlosnica BUKA xD

Informacje
Piwa: 781

$ wspomagacz (Ilość: 5) HF Stage @ SIL wspomagacz (Ilość: 1)

Wysłany: 16-06-2010, 17:06    #75

ResQ napisał/a:
pol biedy zerznac kawalek / elementy / melodie itd - ale jak sie juz takie cos robi to wypadalo by oryginalnego producenta gdzies wspomniec - a nie nazywac to swoim odrazu

o tym tez myslalam bo tez nie lubie takiego czegos...no ale co poradzic ze jednak nie zostali wspomnieni;/

;DD ;DD ;DD
>>LiFe Is ToO sHoRt 4 BoRiNg MuSiC<<

ResQ 
Hardstyle / Hardcore

Informacje

Wysłany: 16-06-2010, 17:11    #76

ROoZi napisał/a:
ResQ, ja pisalem o HHZ a nie P1 :P P1 poszli na ilość żeby szybko wcisnac na cd kawalki :) czemu nikt nie najeżdża na gwiazdeczki z HC jak rżną z innych klasycznych nut fragmenty ?

niektorzy artysci HS i HC na vinylu zaznaczaja podziekowania dla artystow jezeli uzywaja ich sampli :P

Stvo 

Informacje
Piwa: 85

Wysłany: 16-06-2010, 17:53    #77

jojo napisał/a:
ale napisales ze jego stare utwory nie są hardstylem. Czemu?
z tym 'stare' to z rozpędu, chodziło mi o to, że im nowsze tym discopolowsze. a new day swojego czasu mi się podobało, ale bez jaj, to już nie jest 'hard'

SchizeQ napisał/a:
Stvo napisał/a:
w lu 10 urodzin q dance ładnie widać wszystko. jeszcze pół czy rok temu rywalizował z zanym o szczyt, zany robi dalej swoje a hhz odszedł i gra na scenie z samymi discopolowcami a zany z mistrzami (mainstreamu ;]) a Headhutnerz też mógłby tam grać gdyby się nie sprzedał.
bardziej zamieszac sie nie dało. Czym jest dla ciebie mainstream? Mowisz o mainstream hc? czy mainstream hs? Bo w hardstyle mainstreamem jest wlasnie nu czyli to co gra headhunterz.. wiec logiki w tym zdaniu brak ;]
a Zany jest z podziemia że gra w jednym miejscu z Deepackiem? Headhunterz też by tam grał. wybaczcie, dla mnie po prostu scena Qlass Elite rozpierdala Partylab, gdzie tamtejsze 'gwiazdy' pokroju dibloków albo frontinera już za rok albo dwa będą występować na sanrajsie.

tiz napisał/a:
Stvo napisał/a:
w lu 10 urodzin q dance ładnie widać wszystko. jeszcze pół czy rok temu rywalizował z zanym o szczyt, zany robi dalej swoje a hhz odszedł i gra na scenie z samymi discopolowcami a zany z mistrzami (mainstreamu ;]) a Headhutnerz też mógłby tam grać gdyby się nie sprzedał.

Pisałeś to pod wpływem czegoś? ;)

nu to też hs , zobaczcie jakie było kiedyś techno a jakie jest dzisiaj , i dalej nazywają to techno a nie nu techno ;]
jest ehs , nu hs , ale to wszystko to jest hardstyle ;)
pisząc że słabsze kawałki hardstaljowe są jak disko polo , powinieneś czołówkę obecnego techno też porównać do disco polo

w ogóle jak można porównać dbstf do diskopolo ???? widzisz minimialne podobieństwo w " jesteśszalona " i " fuck the noisecontrollers " ? XP
o fuck the noisecontrollers nawet się nie wypowiadam, tak tani chwyt, że pluję w tę stronę z obrzydzeniem. poza tym co masz na myśli pisząc o czołówce techno? minimal się skomercjalizował jedynie. dla mnie techno to ostoja muzyki elektronicznej i jako że nie jestem jego wielkim fanem to wiem, że to co jest określane jako techno jest pozbawione kiczu, nie jest nastawione na kasę przyciągając do siebie byle kogo itd.

fakt, ja jak i wielu tu zaczynaliśmy fascynację hardami od klajmaksa, ale niektórzy zostali tam nie przechodząc przez otwarte drzwi do hardświata.

panowie i panie, chyba nie ma się o co kłócić, można się domyślić co mam na myśli pisząc pewne rzeczy. jestem tolerancyjny jak nikt - ale czy z tego powodu nie może mi się siekiera w kieszeni otwierać jak widzę/słyszę to czy tamto?

e:
http://hardforum.com.pl/v...?t=6693&start=0

czujecie podobieństwo?
Ostatnio zmieniony przez Stvo 16-06-2010, 18:02, w całości zmieniany 3 razy  

Podziękowali:tiz
SchizeQ 

Informacje
Piwa: 3135

$ wspomagacz (Ilość: 1) HF Stage @ SIL wspomagacz (Ilość: 1)

Wysłany: 16-06-2010, 18:38    #78

ResQ napisał/a:
niektorzy artysci HS i HC na vinylu zaznaczaja podziekowania dla artystow jezeli uzywaja ich sampli
:clap:

bardzo czesto jest tak ze artysta kopiuje motyw z nawet bardzo znanego kawałka ALE zachowuje dokladnie taki sam tytuł(albo chociaz tak jak RQ napisał, wspomina o oryginale w release notes) :)

ResQ 
Hardstyle / Hardcore

Informacje

Wysłany: 16-06-2010, 22:07    #79

Pushupek napisał/a:
ResQ napisał/a:
pol biedy zerznac kawalek / elementy / melodie itd - ale jak sie juz takie cos robi to wypadalo by oryginalnego producenta gdzies wspomniec - a nie nazywac to swoim odrazu
a może poprostu tak sie umówili, że orginalny wykonawca utworu daje mu zgodę na zapożyczenie motywu i jest on pod inną nazwą np. ;]

tym bardziej wtedy jest na okladce vinylu / plyty zaznaczone z kad pochodza elementy...

np. taki Scooter to niby pytal o zgode by kopiowac calymi partiami z HS a wczesniej i HC ? :P

remik09 

Informacje
Piwa: 228

$ wspomagacz (Ilość: 1)

Wysłany: 16-06-2010, 22:53    #80

ResQ napisał/a:
np. taki Scooter to niby pytal o zgode by kopiowac calymi partiami z HS a wczesniej i HC ?

no nawet podziękowanie o TBY dostał :hihi: :hihi:

Odpowiedz do tematu
1 użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)