Witaj na Hardstyle & Hardcore!

Aby wejść do panelu należy się zalogować!
Zarejestruj się lub

Logowanie

Regulamin

1. Na forum wymieniamy swoje poglady oraz opinie na dany temat. Jednak robimy to w sposób pokojowy.
2. Cierpliwoœæ i tolerancja. Nie wszystko o co poprosisz dostaniesz w ten sam dzieñ. Czasami trzeba poczekaæ.
3. Czytaj uwa¿nie posty. Staraj sie nie zadawaæ pytañ które by³o zadawane 20 razy w tym samym temacie.
4. Jako ¿e nie ka¿dy regulamin jest perfekcyjnym idea³em, zatem administrator oraz moderator forum -dla dobra narodu- mo¿e ukaraæ ostrze¿eniem u¿ytkownika, je¿eli uzna to za s³uszne.
5. W razie wszelkich watpliwosci pisaæ na PW do Administratora lub Moderatora.
Wiecej!

Og³oszenie 
HardForum.info.pl

*jesli nie masz konta na HF V1 to do poczytania jest konto: test, haslo: test

HardForum.info.pl

Poprzedni temat «» Nastêpny temat

Tagi tematu: coarsection, qa

Zamkniêty przez: Daron37
03-12-2014, 08:32
#1 Q&A Coarsection
Autor Wiadomo¶æ
SchizeQ 

Informacje
Do³±czy³: 11 Lip 2007
Piwa: 3135
Sk±d: Katowice Tauzen

$ wspomagacz (Ilo¶æ: 1) HF Stage @ SIL wspomagacz (Ilo¶æ: 1)

Wys³any: 01-12-2014, 02:26    #121

Chaotic chciałem na spokojnie i wiesz co? Nie przeczytalem wiecej niz pierwszy akapit twojego posta, bo nie mam ochoty sie wkurwiac, cokolwiek tam napisałeś. Kto chce ze mna utrzymac kontakt zapraszam na pw/fb, a tobie zycze tylko tego zebys za kilka lat nie okazal sie burakiem ktoremu cokolwiek sie udalo. Bo prawdziwy zwycięzca jest poznawany po tym w jakim stylu wygrywa a nie czy wygrywa.

Wszystko co mialem do przekazania przekazałem, rozwinałem na tyle na ile moglem ZE SWOJEGO PUNKTU SIEDZENIA, chociaz moglem napisac po prostu "chuj wam do tego". :) A kto chce szukac spiny to niech wypisuje nawet najgorsze rzeczy na moj temat i ze sie chuja znam na czymkolwiek, tylko niech wezmie pod uwagę to co podkreslilem pierwszego dnia - Mam to juz gdzieś, bo rzeczy które zrobiłem nikt mi nie zabierze. :)

Chaotic Spirit 
Unleash your spirit!

Informacje
Do³±czy³: 11 Sie 2011
Piwa: 135
Sk±d: GdaÅ„sk

Wys³any: 01-12-2014, 02:39    #122

Piszesz mi o byciu burakiem w przyszłości, po czym wyskakujesz z takim postem... Dzisiaj ;) bez komentarza, brak słów :)

SchizeQ 

Informacje
Do³±czy³: 11 Lip 2007
Piwa: 3135
Sk±d: Katowice Tauzen

$ wspomagacz (Ilo¶æ: 1) HF Stage @ SIL wspomagacz (Ilo¶æ: 1)

Wys³any: 01-12-2014, 03:15    #123

moglbym ci tu wygarnac pewne rzeczy, ale nie po to zaczalem rozszerzac tutaj swoje powody zeby sie z kims spinac o ich slusznosc. Gdybym napisal ze wypierdalam z Polski bo wkurwia mnie to ze w grudniu jest zimno to nie znaczy ze mnie to dziwi albo ze o tym nie wiedzialem albo ze innym nie ma zimno, to po prostu znaczy ze mnie to wkurwia ze jest zimno. Zasady zwyczajnej logiki. I rozumiem, ze mnie niektorzy nie lubia,albo uwazaja ze moje powody to nie powody, ale to moje decyzje, moje zycie i moje problemy:) i macie racje, moglbym to ciagnac i do 40tki ale pytanie po co skoro w 2014 nie bylbym w stanie ulozyc top10 bo praktycznie nic mi sie nie podoba na tyle zeby osiagnelo status top? :)

A tobie chaotic myslalem ze da do myslenia dlaczego cie wyjebalem, a jesli nie wiesz to powod podalem w ostatniej rozmowie ktora chcialem zebys sobie pozniejjeszcze raz na spokojnie przeczytal bo ja zadnej spiny nie chcialem.

vulcan 
Kolejarz FPL

Informacje
Do³±czy³: 13 Pa¼ 2008
Piwa: 526
Sk±d: Bydgoszcz/Warszawa

$ wspomagacz (Ilo¶æ: 6) HF Stage @ SIL wspomagacz (Ilo¶æ: 1)

Wys³any: 01-12-2014, 04:24    #124

Wooow dawno takiej rzeczowej dyskusji tutaj nie było.
Z wieloma rzeczami, które tu poruszacie absolutnie się zgadzam, z tym, że chyba nie zależnie od powodów czy okoliczności życiowych nie umiałbym porzucić swoich pasji kosztem "wyższej sprawy" i tu w pełni zgadzam się z Sapher'em

Piszecie, że na scenie Hard jest stagnacja, tymczasem cała scena muzyki elektronicznej jest w stagnacji.
Po za 3-4 letnimi festiwalami nie ma jakichkolwiek imprez halowych, a i większych eventów kubowych jest jak na lekarstwo.
Gdzie się podział mainstemowy Trance ? Dobry House ? nie ma ....

Nie dawno dołączyłem do grona "dziadków" i też na przestrzeni kilku lat na pewne sprawy spoglądam nieco inaczej.

Nie mniej SchizeQ Twoją decyzję - nie mamy wyjścia - musimy uszanować.

Na imprezę pożegnalną z pewnością wpadniemy nawet jakbym miał jechać przez Białystok :D
Tylko nie róbcie jej 31 stycznia :D

Edit: Mnie też wkurzają ułomności i niesnaski na Naszej scenie, a już w ogóle jak mieliśmy okazję podpatrzeć o ile sprawniej funkcjonuje scena psytrance'owa (głównie warszawska, ale nie tylko) to w końcu też "andergrand"
Można się o tym przekonać już za tydzień.

http://hardforum.eu/06122...7990.htm#306385
Ostatnio zmieniony przez vulcan 01-12-2014, 04:40, w ca³o¶ci zmieniany 2 razy  

Podziêkowali:Sapher, netya
Daron37 
HARDróżnik

Informacje
Do³±czy³: 29 Mar 2007
Piwa: 2350
Sk±d: z Ukrainy

$ wspomagacz (Ilo¶æ: 6) HF Stage @ SIL wspomagacz (Ilo¶æ: 2)

Wys³any: 01-12-2014, 08:37    #125

To najlepszy Q&A na forum! xD

A na poważnie, to ja zamiast w pracy pomagać biednym ludziom, to czytam te kurwa głupoty. Spiny co jak dlaczego rozwiązujcie prywatnie :P .

Ostatnio zmieniony przez Daron37 01-12-2014, 08:41, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz  

Podziêkowali:Q-DC__, UbeX, netya
PietraZ 
Oh God Why

Informacje
Do³±czy³: 16 Cze 2010
Piwa: 485
Sk±d: WrocÅ‚aw

$ wspomagacz (Ilo¶æ: 3) HF Stage @ SIL wspomagacz (Ilo¶æ: 1)

Wys³any: 01-12-2014, 11:36    #126

Daron37 napisa³/a:
To najlepszy Q&A na forum! xD

A na poważnie, to ja zamiast w pracy pomagać biednym ludziom, to czytam te kurwa głupoty. Spiny co jak dlaczego rozwiązujcie prywatnie :P .

Uważasz, że są to głupoty... a może oni właśnie potrzebują Twojej pomocy? xD

Everything you hear, is real...

Ricken 

Informacje
Do³±czy³: 03 Lip 2011
Piwa: 741
Sk±d: ChoRzów

$ wspomagacz (Ilo¶æ: 2)

Wys³any: 01-12-2014, 13:57    #127

To ja sie wtrace jako sezonowiec ktory jezdzi na eventy a nie wspiera polskiego undegroundu.Nie jestem producentem , dj , ani nikim takim wiec moich osiagniec prosze nie komentowac :) Ktos odchodzi no spoko decyzja byla podjeta dawno temu przychodzi moment ze pojawia sie informacja ze na Q Base 2014 wystapi Polish Raw Showcase.I wtedy widze posty typu ze mam 25 lat czas umierac :D moja kariera nabiera rozpedu i ze jestem czolowym aliasem w PL czy cos tam i non stop spam na ten temat 3 czy 4 miesiace do Q Base a ja chyba z 50 postow na ten temat czytalem.Na dany moment w PL tylko 3 Aliasy sie licza jest to Regain , Chaotic i Termal.Prototypy niestety zanikli tak samo jak Beat Destroyers Noisyboy sobie ciupie w domku dla rozrywki a ResQ sobie od czasu do czasu pogra.Potem byl znowu Bass Protocol i znowu PRS i kazdy gral solo.A teraz nagle co ? HS sie znudzil i wielce zrobil sie bee i niedochodowy ? Ja zawsze kojarzylem Coarsection ze Schizem a zastanawialem sie kto to ten drugi.Mowie dobra spoko dopoki sie nie dowiedzialem ze w tym duecie to Termal odpierdala cala robote a Schizeq tylko miksuje.Propsy zawsze kto zbieral ? :) Termal zawsze moim zdaniem byl w cieniu i jego najwieksza bolaczka bylo to ze nie potrafi miksowac.Jakby potrafil to nie czarujmy sie Coarsection by juz dawno nie bylo.Mowisz ze masz dom na glowie prace i jestes zareczony.Inni tez maja domy kobiety prace czy studia praktyki i tez pochlania im to sporo czasu.

Bo prawdziwy zwycięzca jest poznawany po tym w jakim stylu wygrywa a nie czy wygrywa.

No wlasnie Regain i Chaotic robia swoje w ciszy.Byl Q Base to u Pawla widzialem 1 (slownie jeden) post dotyczacy tej imprezy.A Ty spamowales non stop przeciez wszyscy wiedzieli ze tam gracie.Teraz piszesz ze odchodzisz i tez robisz wiecej szumu wokol muzyki niz faktu ktory mial byc przedstawiony.A Ci dwaj dalej siedza w ciszy :) Chaotic sie wkurwil wcale mu sie nie dziwie bo tez slyszalem o pewnych sytuacjach dotyczacych Q Base czy tego ze ktos na sile chcial byc w jakiejs tam wytworni.Faktem jest to ze tylko miksowales przez x lat wiec nie rozumiem w ogole tego fenomenu i dyskusji.Chcesz odejsc to spoko napisz odchodze bylo fajnie dzieki za wszystko i spoko.A Ty tlumaczysz sie tym ze HS wymarl ze ludzie to debile i ze w lesie drzewa rosna.Mowiles tez ze zaden dj w PL na tym nie zarabia.A ja wiem co innego i nawet jezeli to nie sa kokosy w porownaniu do takiego thery ktory zgarnia 7k euro za wystep to i tak jak na wlasnie tych burakow z biednej polski to juz osiagniecie.Bo ja bym chcial taki hajs przytulic za godzine roboty.A co dopiero jak ktos zgarnia ten hajs za to co kocha i sprawia mu to radosc? Po czesci uwazam ze jest tez troche zawisci o to ze komus sie udaje.Taka juz nasza mentalnosc :) Chaotic wspomnial ze malo od siebie wkladu dales w q base ze chlopakow poganiales i wymagales a od siebie to co ? Powinienes byc wdzieczny calej trojce ze zrobiliscie mega rozpierdol w tym bunkrze a sie okazuje ze caly wystep byl oparty na spinie i wkurwieniu.Wiec wcale sie nie dziwie ze Polska Scena Hardstyle tak wyglada :) Skoro podjales taka decyzje to ja w zyciu prywatnym zycze Ci sukcesow i stabilnosci.Moj post jest oparty na wlasnych spostrzezeniach i opiniach ludzi z wewnatrz takich jak post Chaotica np :)

Podziêkowali:Chaotic Spirit, netya, lamborghini17, Regain, Guti, Xearo
emcusia 

Informacje
Do³±czy³a: 19 Pa¼ 2008
Piwa: 120
Sk±d: Bydgoszcz

$ wspomagacz (Ilo¶æ: 5)

Wys³any: 01-12-2014, 15:57    #128

Matkobosko, jak przestało go to bawić tylko wkurwia, to pi co ma to ciągnąć na siłę? Jak będzie chciał to pociupie sobie w domu do szuflady dla potomnych. Ale że
Ricken napisa³/a:
Noisyboy sobie ciupie w domku

to delikatnie mówiąc, się nie zgodzę, albo w Warszawie nie raz widziałam/gadałam z kimś o takiej samej ksywie?

a najbardziej podoba mi siÄ™ to:
ADEN napisa³/a:
Popyt był,

no właśnie, żarło, żarło i zdechło. Swego czasu co kwartał przyjeżdżaliśmy na śląsk. Potem co pół roku. A teraz? Dupa, drodzy panowie. Jestem ciekawa kto z was - organizatorów, dejotów, bywalców, zaczął się zastanawiać dlaczego tak się stało. Nuda? W kółko ci sami? Lub może za często? Bo znowu kolejna impreza w mega? Nie wiem. Mi jest strasznie żal że stało się jak się stało. Ciekawostką jest to, że mainstreamowy hs czy hc w pl nie istnieje. Undergroundowe imprezy w 3city, wawie, łodzi się trzymają i przyciągają coraz więcej ludzi. I tu trzeba być elastycznym jeśli się chce istnieć na rynku (jak Noisy) . Mnie do was jakieś 400 km dzieli i pozwala spojrzeć na to z perspektywy odległości. Zastanówcie się czy sami nie zaczęliście tworzyć takiego zamkniętego kręgu o którym Schiz sam piszesz, czy ci, którzy poszli w inną stronę nie zostali zjechani, odepchnięci etc. Nie wnikam w sprawy personalne, kłótnie , przepychanki, ale z dalszej perspektywy tak to właśnie dawało do zrozumienia, że jeśli z nami grasz "sialalanki" czy to co się nam podoba to jest ok, ale jak nie, to papasie.
Napiszecie że była mała sala w mega - no właśnie, w pewnym momencie bardziej popularna niż main. Może właśnie to był przegapiony ten etap kiedy trzeba było coś zmienić? Nie wiem, nie ma co płakać nad rozlanym mlekiem.
Schiz - powodzenia, może kiedyś ci się zachce wrócić.

Podziêkowali:Daron37, netya, noisyboy
armyofhardcore 

Informacje
Do³±czy³: 05 Gru 2010
Piwa: 826
Sk±d: Oslo

$ wspomagacz (Ilo¶æ: 4) HF Stage @ SIL wspomagacz (Ilo¶æ: 1)

Wys³any: 01-12-2014, 17:33    #129

Odnosze dziwne wrazenie, ze niektorzy nie wiedza co pisza i jak pewne rzeczy dzialaja. Wiec jesli duet Coarsection nagle teraz to tylko Termal to chyba sie komus we lbie poprzestawialo. Od samego poczatku dzialali w takim a nie innym ukladzie tylko, ze to co jeden zrobi to drugi musi zagrac wiec wzajemnie sie uzupelniali. Plus byl tez taki, ze promowali chociazby tez inne polskie produkcje a nie tylko swoje wypociny. Wczesniej wielu zartowalo czy Termal pojawil sie na secie a teraz Coarsection to przeciez Termal. Wiec co, kto i ile robil to chyba sami dobrze wiedza.

Takich duetow w HSie akurat bylo/jest sporo jak mi dobrze wiadomo.

Chaotic, jestes jeszcze dosc mlody na scenie i jesli uwazasz, ze nie mozna zaistniec bez producingu to mylisz sie. Dj nie musi byc producentem i odwrotnie a jesli idzie w parze to super. Stad tez chyba pojawil sie caly koncept duetow. Inna kwestia, ze czesto mozna sie spotkac z podobnymi przypadkami, chociazby beka ze K8 to tak naprawde Angersrist. Baaa nawet i bez wiekszego dj'skiego skilla mozna byc wypromowanym ;) ahahaha

Nie rozumiem tez do konca zalu o wystep Polish Raw, wiec to nie byl tylko jeden wystep ale ogolnie projekt, ktory uwazam za dosc duzy sukces i chyba kazdy z Was zapracowal na to w mniejszym lub wiekszym stopniu. Powinniscie to zostawic miedzy soba a nie zachowywac sie jak gimbusiarnia albo baby co sie posprzeczaly. Btw. dziwne skoro bylo tyle kiepskich przejsc a same pozytywnie opinie, tynk lecial, wiory sie sypaly... cos slabiutko z tymi Waszymi fanami, ze nic nie wspomieli.

Niektorych zabolalo takze bardzo to, ze Schizeq smial skrytykowac HS... bam bam bam wi wi bam bam bam um wi wi bam bam bam No wiec dla mnie kazdy set brzmi w ten sposob, no i co z tego :D

Tematu popularnosci, eventow nie kontynuuje bo kazda tego typu dyskusja sprowadzala sie do tematu HS vs HC i klotni.

Pytanie na wyluzowanie: czy na pozegnalnej imprezie bedzie mozna uslyszec i zobaczyc Polish Raw Showcast? xD

Podziêkowali:Daron37, netya, SchizeQ, Q-DC__
Termal 
Coarsection

Informacje
Do³±czy³: 30 Wrz 2010
Piwa: 115
Sk±d: Chorzów Batory

Wys³any: 01-12-2014, 18:26    #130

Co do prs na takiej imprezie raczej na 100% nie ma szans.

Jedno jest pewne wisialo to nad nami od jakiegos roku albo moze i dluzej, mamy inne poglady,inne wizje jedyne co nam dobrze wychodzilo to robienie swojej roli w tym duecie. Nie ma sie co tlumaczyc i nie ma co wyrzucac jakichs zali czy czegokolwiek. Wyszlo jak wyszlo oczywiscie moglbym dodac swoje i to co lezy mi na sercu jako producentowi ktorego nikt nie zna bo coarsection zawsze byl kojarzony z tym alkusem z katowic a ja musze zgodzic sie w 100% z rickenem.
Fakt jest taki ze nasza wspolpraca naprawde skonczyla sie bez spiny, nie poklocilismy sie dalej mamy kontakt i tak to powinno wygladac. Ja szanuje schizqa i jego decyzje a on moje wiec wyszlo spoko

Podziêkowali:armyofhardcore, Jimmerz, Daron37, Ricken, Chaotic Spirit, Regain, UbeX, netya, SchizeQ, emcusia, Q-DC__
Wy¶wietl posty z ostatnich:   
Ten temat jest zablokowany bez mo¿liwo¶ci zmiany postów lub pisania odpowiedzi
1 u¿ytkowników czyta ten temat (1 Go¶ci i 0 Anonimowych u¿ytkowników)
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Statystyki dla tego tematu:
Wy¶wietleñ: 10816
Odpowiedzi: 135
Odwiedzin z google: 1314
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: