Witaj na Hardstyle & Hardcore!

Aby wejść do panelu należy się zalogować!
Zarejestruj się lub

Logowanie

Regulamin

1. Na forum wymieniamy swoje poglady oraz opinie na dany temat. Jednak robimy to w sposób pokojowy.
2. Cierpliwoœæ i tolerancja. Nie wszystko o co poprosisz dostaniesz w ten sam dzieñ. Czasami trzeba poczekaæ.
3. Czytaj uwa¿nie posty. Staraj sie nie zadawaæ pytañ które by³o zadawane 20 razy w tym samym temacie.
4. Jako ¿e nie ka¿dy regulamin jest perfekcyjnym idea³em, zatem administrator oraz moderator forum -dla dobra narodu- mo¿e ukaraæ ostrze¿eniem u¿ytkownika, je¿eli uzna to za s³uszne.
5. W razie wszelkich watpliwosci pisaæ na PW do Administratora lub Moderatora.
Wiecej!

Og³oszenie 
HardForum.info.pl

*jesli nie masz konta na HF V1 to do poczytania jest konto: test, haslo: test

HardForum.info.pl

Poprzedni temat «» Nastêpny temat

Tagi tematu: qa, regain

#7 Q&A Regain
Autor Wiadomo¶æ
PietraZ 
Oh God Why

Informacje
Do³±czy³: 16 Cze 2010
Piwa: 485
Sk±d: WrocÅ‚aw

$ wspomagacz (Ilo¶æ: 3) HF Stage @ SIL wspomagacz (Ilo¶æ: 1)

Wys³any: 04-02-2012, 22:43   #7 Q&A Regain #1

Regain

BIOGRAFIA:

Regain - pod tym pseudonimem kryje się Paweł Goss - młody, 17-sto letni producent i DJ z okolic Wrocławia. Przygodę z muzyką rozpoczął już w wieku 8 lat, kiedy ze swoim kolegą zaczął pisać teksty do swoich pierwszych, Hip Hopowych utworów. Potrzebując podkładów, Paweł zaczął "komponować" pierwsze bity na popularnym programie E-Jay, lecz z biegiem lat jego gust muzyczny szybko zaczął się zmieniać. Poczuł, że potrzebuje więcej bassu. Zaczął słuchać takich wykonawców jak Kalwi & Remi, MBrother, Scooter, Benny Benassi, Rocco & Bass T, Rob Mayth. Jego marzenia z produkcją muzyki nadal istniały i w wieku 11 lat zaczął produkować swoje pierwsze utwory w stylu Hands Up. Ciągle zgłębiał wiedzę na temat produkcji muzyki i wieku 14 lat poznał taki gatunek jak Hardstyle. Zakochując się w tym stylu postanowił zmienić tor, jakim wcześniej podążał. Z biegiem czasu, produkując w zaciszu własnego pokoju, stwierdził, że czas najwyższy pokazać swoje umiejętności. Nadarzyła się idealna okazja do pokazania swojego pierwszego utworu na największym polskim evencie - Toxicator, poprzez wysłanie go do jednych z występujących tam gości - Coarsection. To zmotywowało go do jeszcze większej pracy i powstał następny utwór, Before: Awake, wydany w Hard Hammer Records. Kolejnym sukcesem był występ na Hard Destruction w Zabrzu.

Regain jest supportowany przez takie gwiazdy sceny Hard jak: Titan & Jack Of Sound, Sasha F, Brainkicker, Vazard, Delete, Mic-E, Catatonic Overload, In-Phase, The Dizzorder, Nutty T i wielu wielu innych.

DYSKOGRAFIA:
1. Regain - Hard Is Hard [Free Track]
2. Regain - Before: Awake [Hard Hammer Records]
3. Regain - Play A Game [Spoontech Records]
4. Coarsection & Regain - Im Death EP [Infexious Hardstyle]

Jeszcze wiele utworów oczekuje na ujrzenie światła dziennego, więc warto śledzić poczynania tego młodego, 17-sto letniego producenta.

Everything you hear, is real...

SchizeQ 

Informacje
Do³±czy³: 11 Lip 2007
Piwa: 3135
Sk±d: Katowice Tauzen

$ wspomagacz (Ilo¶æ: 1) HF Stage @ SIL wspomagacz (Ilo¶æ: 1)

Wys³any: 04-02-2012, 22:52    #2

Co ćpiesz? xD

Podziêkowali:Q-DC__, Regain, BD.Lukash
Regain 

Informacje
Do³±czy³: 26 Gru 2011
Piwa: 1013

HF Stage @ SIL wspomagacz (Ilo¶æ: 1)

Wys³any: 04-02-2012, 23:04    #3

SchizeQ napisa³/a:
Co ćpiesz? xD

Prawdziwy twardziel wciÄ…ga tylko sproszkowane chili :D

Czekam na ambitniejsze pytania xd

Podziêkowali:SchizeQ
Termal 
Coarsection

Informacje
Do³±czy³: 30 Wrz 2010
Piwa: 115
Sk±d: Chorzów Batory

Wys³any: 04-02-2012, 23:23    #4

1.Jaki wplyw na producing ma mieszkanie w wiosce obok przejazdu kolejowego oraz "Karczmy"?
2.Czy pokazesz publicznie swój miecz?
Ostatnio zmieniony przez Termal 04-02-2012, 23:39, w ca³o¶ci zmieniany 2 razy  

Podziêkowali:SchizeQ, Rawness, Q-DC__, BD.Lukash, Regain
menel22 

Informacje
Do³±czy³: 29 Wrz 2011
Piwa: 46
Sk±d: KÄ™dzierzyn-Koźle

Wys³any: 04-02-2012, 23:43    #5

To może ja zadam konkretne pytanie.
Standardowo:
1. Na jakim programie tworzysz
2. Najczęściej wykorzystywane wtyczki, syntezatory

Podziêkowali:Regain
UbeX 
Hard Fuckin Noise

Informacje
Do³±czy³: 16 Maj 2011
Piwa: 557
Sk±d: Katowice

$ wspomagacz (Ilo¶æ: 4) HF Stage @ SIL wspomagacz (Ilo¶æ: 1)

Wys³any: 05-02-2012, 11:01    #6

1.Z twoim obecnym stylem produkcji i umiejętnościami- najlepszy dla Ciebie label?
2. Najbardziej niedoceniany/przeceniany (producent) na scenie HS?
3. Co zamierzasz zrobić z projektami 'które nie ujrzały jeszcze światła dziennego?' Zremuxxować i puścić za free?
4. Mocno CiÄ™ Pietraz bije jak nie wychodzÄ… Ci jakieÅ› rzeczy w FL xD ?
5. Zamierzasz mocniej starać się o bookingi jako dj, czy w chwili obecnej wolisz się skupić na produkcji?

Regain 

Informacje

Wys³any: 05-02-2012, 12:25    #7

Termal napisa³/a:
1.Jaki wplyw na producing ma mieszkanie w wiosce obok przejazdu kolejowego oraz "Karczmy"?

Yyy, nie ma? Mieszkam gdzie mieszkam, w Karczmie są imprezy ale parking po drugiej stronie budynku zrobili więc nikt mi przed domem nie parkuje, a co za tym idzie nikt nawalony nie drze mi ryja pod oknem o 4 w nocy (poza tym o 4 w nocy nie produkuję tylko śpię więc wpływu nie ma). A przejazd kolejowy dobry jest, ja nie narzekam bo jak mnie oczy od monitora bolą to zawsze mogę luknąć na przejeżdżający pociąg. I taki plus, że do stacji mam niecałe 30 sekund :D

2.Czy pokazesz publicznie swój miecz?

1. Na jakim programie tworzysz

FL Studio 10 :D

2. Najczęściej wykorzystywane wtyczki, syntezatory

Hmm, najczęściej używam Sylenth1 (myślę, że większość producentów najczęściej korzysta z tej wtyki jak nie mają Virusa TI haha :D ) a tak ogólnie to staram się jakoś zbytnio nie ograniczać, korzystam jeszcze z Massive, Harmor, Z3ta+, Vanguard... I to chyba tyle by było.

1.Z twoim obecnym stylem produkcji i umiejętnościami- najlepszy dla Ciebie label?

Hmm, moim zdaniem TiLLT, marzy mi się ta wytwórnia, chciałbym się tam kiedyś dostać i myślę, że jako tako tam pasuje. Wiadomo, że nie mam umiejętności takich jak Enforcer albo Chris One no ale, jakiś cel trzeba mieć :D

2. Najbardziej niedoceniany/przeceniany (producent) na scenie HS?

Niedoceniany - oj dużo ich jest, na prawdę. No ale jeżeli miałbym wybierać tego jednego to jest nim Delete. Każda produkcja spod jego łapy jest dla mnie mistrzostwem a jakoś fest zbytnio głośno o nim nie jest. Wiadomo, wielu go zna ale z jego techniką i skillem w produkcji powinien być jeszcze bardziej zauważalny!
Przeceniany - Headhunterz :heart:

3. Co zamierzasz zrobić z projektami 'które nie ujrzały jeszcze światła dziennego?' Zremuxxować i puścić za free?

Hmm, miałem tutaj na myśli między innymi mój remix Welcome To Your Future. Tak rozkminialiśmy wczoraj z Termalem czy nie puścić obu utworów (oryginału i remixu) za free za jakąś tam ilość Lajków. Ja akurat nie jestem za tym by żydzić coś by komuś coś dać ale nie oszukujmy się - im więcej lajków tym jako taka większa promocja i sposób na to, by ktoś mógł mnie bądź Coarsection poznać. No ale cóż, zobaczymy.
Co do pozostałych projektów - spokojnie... :D

4. Mocno CiÄ™ Pietraz bije jak nie wychodzÄ… Ci jakieÅ› rzeczy w FL xD ?

To chyba ja jego za to, że słucha cukierków. I tak już jest lepiej bo "ściągnąłem" go poniekąd na swoją, rawowo-darkową stronę haha :D Nie no, nie bije mnie. Cieszę się, że go mam bo zawsze jak coś zrobię to wołam go i mówię "eee, pało, dobrze brzmi, weź sprawdź build", no i mi mówi czy ssie czy nie. Takie neutralne ucho z jego strony fest się przydaje!

5. Zamierzasz mocniej starać się o bookingi jako dj, czy w chwili obecnej wolisz się skupić na produkcji?

Hmm, powiem tak... Jeżeli chodzi o bookingi to strasznie ograniczają mnie moi przewrażliwieni rodzice. Nie zawsze dostaję zgodę na to bym gdzieś grał bo "mnie pobiją" albo "dużo śniegu napada i nie będzie jak wrócić do domu" i takie tam. No ogólnie różne rzeczy wymyślają a prawda jest taka, że się po prostu boją. Ale co ja poradzę? :D Muszę czekać. Poza tym młody jestem i na wszystko przyjdzie czas.
Ale w chwili obecnej chce się głównie skupić na produkcji co też nie jest zbytnio łatwe w roku szkolnym bo się uczę i jedno z drugim koliduje fest. No ale robię co mogę i coś się tam zawsze z jakąś godzinkę dziennie sklei :D

Podziêkowali:UbeX, Lucato, Kitana
Lucato 
Rawenvoys

Informacje
Do³±czy³: 27 Sty 2011
Piwa: 20
Sk±d: BiaÅ‚ystok

Wys³any: 05-02-2012, 15:35    #8

O Ciebie też biją jak nie wrócisz przed 22 i wszczynają godzinę policyjną + stawiają pół miasta na nogi! Uff nie jestem sam :D
1.Czy widzisz siebie gdzieś jako rezydenta wytwórni? Już teraz na tym etapie? Jeśli tak to gdzie , bo aktualnie to miotasz się z kwiatka na kwiatek gdzie wiatr poniesie . Co Rls to inna wytwórnia
2.Jaki jest twój wymarzony collab? Z kim? :)
3.Czy widzisz jakieś perspektywy i przyszłość dla ... jakby to nazwać "Polskiego HSu"
4.Dawno nie wchodziłem , fajnie , że jesteś z nami w końcu na swoim koncie Regina _O_

Regain 

Informacje

Wys³any: 05-02-2012, 15:59    #9

O Ciebie też biją jak nie wrócisz przed 22 i wszczynają godzinę policyjną + stawiają pół miasta na nogi! Uff nie jestem sam :D

No dokładnie :hump:

1.Czy widzisz siebie gdzieś jako rezydenta wytwórni? Już teraz na tym etapie? Jeśli tak to gdzie , bo aktualnie to miotasz się z kwiatka na kwiatek gdzie wiatr poniesie . Co Rls to inna wytwórnia

Powiedziałem sobie, że póki nie dostanę się do wytwórni, w której chce być (czyt. wytwórnia moich marzeń xd ) będę wydawał gdzie chce. Nie chcę teraz podpisywać kontraktu na dany okres czasu, na przykład Hard Hammer, bo moim zdaniem to jest wytwórnia dobra na początek a nie na 3 lata. Po co mam iść tam gdzie nie chce iść? Po prostu będzie mi szkoda, że siedzę już drugi rok w Hard Hammer jak mógłbym już od pół roku być w TiLLT na przykład. No wiesz o co chodzi.
A tak ogólnie to na dłużej mógłbym zostać w Spoontechu ale chcę próbować różnych wytwórni, pokazać się no i tyle. A jak przyjdzie czas na tą, która jest moim celem to zostanę tam na dłużej.

2.Jaki jest twój wymarzony collab? Z kim? :)

Dooobre pytanie :D Wymarzony collab byłby z Catatonic Overload. Ich kick na buildzie, dobry anti z moim kickiem i miażdżące outro ich soundami haha :D Drugą osobą jest Sasha F, z nim myślę, że też wyszedłby nie najgorszy track. No i Titan, zrobilibyśmy drugie Necropsy hahah :D Nie no, ale jednak zostaję przy Catatonic.

3.Czy widzisz jakieś perspektywy i przyszłość dla ... jakby to nazwać "Polskiego HSu"

Oczywiście, że widzę. Ja nie jestem z tych, którzy twierdzą, że Hardstyle w Polsce nie istnieje. Aby trochę bardziej to ruszyć, powinna być większa współpraca między młodszymi i starszymi producentami i DJ'ami. Cały czas widzimy ten sam skład na przykład w Energy2000. Czemu? Nie lepiej byłoby, gdyby raz, kiedy gra Wildstylez, zagrał na przykład Alayz, kiedy gra Noisecontrollers mógłby grać Sine-D a kiedy gra Zatox niech da do pieca ktoś inny. Przecież oni niczym nie odbiegają od tych, którzy grają tam na każdej imprezie. Nie widzimy tego a nie wierzę, że nie dałoby się tak zrobić. Bardzo fajnym pomysłem było to jak The Prototypes dało szanse komuś nowemu, który mógł zagrać swojego seta. Był to DJ GORO. I fajnie zagrał, poznało się kogoś nowego i jak ostatnio widzieliśmy, zagrał tam drugi raz. I co, da się? Da.
Co do produkcji. Moim zdaniem już się ruszyło... Coarsection, Enigmato, The Prototypes (będą mięli relka w Hard Hammer), Digital Abuse, Noisyboy, Chaotic Spirit, C-Visual, Rawenvoys, moja skromna osoba (jak kogoś pominąłem to przepraszam)... Mamy na prawdę dużo dobrych producentów tylko trzeba ich zauważyć i dać im szanse, dać im support, wspierać się na wzajem. Sami widzicie ilu nas jest. Więc niech nikt nie mówi, że Hardstylu w Polsce nie ma.

4.Dawno nie wchodziłem , fajnie , że jesteś z nami w końcu na swoim koncie Regina _O_

:heart:

Podziêkowali:Lucato, Chaotic Spirit, Sine-D
Chaotic Spirit 
Unleash your spirit!

Informacje
Do³±czy³: 11 Sie 2011
Piwa: 135
Sk±d: GdaÅ„sk

Wys³any: 05-02-2012, 19:46    #10

1. Ile masz w bicepsie?
2. Kiedy collab i sex?
3. Patrz punkt wyżej :D

Wy¶wietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
1 u¿ytkowników czyta ten temat (1 Go¶ci i 0 Anonimowych u¿ytkowników)
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Statystyki dla tego tematu:
Wy¶wietleñ: 8599
Odpowiedzi: 101
Odwiedzin z google: 932
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: