Witaj na Hardstyle & Hardcore!

Aby wejść do panelu należy się zalogować!
Zarejestruj się lub

Logowanie

Regulamin

1. Na forum wymieniamy swoje poglady oraz opinie na dany temat. Jednak robimy to w sposób pokojowy.
2. Cierpliwoœæ i tolerancja. Nie wszystko o co poprosisz dostaniesz w ten sam dzieñ. Czasami trzeba poczekaæ.
3. Czytaj uwa¿nie posty. Staraj sie nie zadawaæ pytañ które by³o zadawane 20 razy w tym samym temacie.
4. Jako ¿e nie ka¿dy regulamin jest perfekcyjnym idea³em, zatem administrator oraz moderator forum -dla dobra narodu- mo¿e ukaraæ ostrze¿eniem u¿ytkownika, je¿eli uzna to za s³uszne.
5. W razie wszelkich watpliwosci pisaæ na PW do Administratora lub Moderatora.
Wiecej!

Og³oszenie 
HardForum.info.pl

*jesli nie masz konta na HF V1 to do poczytania jest konto: test, haslo: test

HardForum.info.pl

Poprzedni temat «» Nastêpny temat

Tagi tematu: nustyle

NUstyle
Autor Wiadomo¶æ
yoshko 
Infectious

Informacje
Do³±czy³: 27 Kwi 2007
Piwa: 48
Sk±d: Bytom

$ wspomagacz (Ilo¶æ: 1)

Wys³any: 22-01-2010, 12:37    #121

Legolek, przecież wszyscy tą różnice znają! Nie rozumiem tego o co Ci teraz chodzi!

Bogiel 
Hardstyle / Hardcore

Informacje
Do³±czy³: 05 Lut 2008
Piwa: 20
Sk±d: HardstyleLand

Wys³any: 22-01-2010, 13:50    #122

Yoshko tu bardzo mało osób ogarnia te loty nawet nie ma co pisać ^^ oni to wszystko na trzeźwo biorą nie ma co dyskutować.

Frog 
Alone Warrior

Informacje
Do³±czy³: 25 Kwi 2007
Piwa: 484
Sk±d: Zabrze

Wys³any: 22-01-2010, 14:51    #123

Bogiel napisa³/a:
oni to wszystko na trzeźwo biorą

a tu trza se BUSZKA pierw sciagnac ;D

Daron37 
HARDróżnik

Informacje
Do³±czy³: 29 Mar 2007
Piwa: 2350
Sk±d: z Ukrainy

$ wspomagacz (Ilo¶æ: 6) HF Stage @ SIL wspomagacz (Ilo¶æ: 2)

Wys³any: 22-01-2010, 17:53    #124

To ja sobie BKe krece z waszego NU a wy to na serio bierzecie???? ; DDDD

SchizeQ 

Informacje
Do³±czy³: 11 Lip 2007
Piwa: 3135
Sk±d: Katowice Tauzen

$ wspomagacz (Ilo¶æ: 1) HF Stage @ SIL wspomagacz (Ilo¶æ: 1)

Wys³any: 22-01-2010, 18:11    #125

myslalem o tym kilka dni temu. Przygladam sie wypowiedziom Gebberheadsa i mam ochote powiedziec ze jest ograniczonym typem bo jak cos nie jest ehc to jest be. No i powiedziec "teraz tak wyglada hc wiec sie przyzwyczaj i zaakceptuj" to tak samo jak z nustylem.
Ja sie interesuje scena nu, niestety dobrych kawalkow jest 1 na 20. Niektore przejda jeszcze w domu do posluchania bo jest takich kilkadziesiat nawet ale nigdy bym tego w klubie nie zagrał. Artysci robia teraz duzo trackow na sile wg narzuconych przez prawie wszystkich zasad. Mam bardzo ciekawy przyklad:

Build up wypierdala w kosmos i z czystym sercem powiem ze gniecie wiele kawalkow early tym szybkim scratchem i moca. tutaj ziomek przyjal "Hardstyle wiec musi byc mocno." Ale juz od drugiej minuty poszedl na slepo za narzuconym nurtem i zrobił gowniana melodie. Prawdopodobnie dlatego zeby nie bylo "za mocno" bo labele teraz nie chca wydawac zbyt mocnych trackow(np Noisyboy moze duzo na ten temat powiedziec). Mysle ze pare osob 'z góry' narzucilo to a mlodzi za tym ida bo jak nie tak to wcale, jak nie oni to ktos inny. Gdyby teraz dibloki zaczely produkowac wypierdalajacy HS, do tego Noisecontrollers, BH i Scantraxx to swiat wrócilby do tego porzadku jaki byl, do tego czym jest HS z definicji.

BD.Lukash 
Beat Destroyers

Informacje
Do³±czy³: 23 Sie 2009
Piwa: 1722
Sk±d: Gliwice

$ wspomagacz (Ilo¶æ: 3) HF Stage @ SIL wspomagacz (Ilo¶æ: 1)

Wys³any: 22-01-2010, 18:19    #126

To teraz ja ;) 80% Nustyle to słodkie melodyjki na bassie nic więcej,oczywiscie nie powiem bo troche trackow NUstylowych trzyma poziom chodzby produkcje Donkey Rollers , Zatoxa .... ale nie powiecie mi ze np tracki D-blockow mają moc tak jak 100% czysty hardstyle?;| .. Kręcenie teledysków do hardstylu to też normalne ? ( czyt. jebana Gostosa co pokazuje dekolt do swojej nuty robionej przez Headhunterza ) Za niedługo włączymy Polsat a rano będzie lista hop benc hardstyle a prowadzycmi bedzie Headhunterz i ziomki ze scantraxxu. Wiadomo headhunterz kilka lat przed miał wyjebiste kawałki , tak samo dużo można zawdzieczać w rozwoju hs scantraxowi a tymbardziej Prophetowi,ale w tym momencie co oni robią z hs to jest poprostu żenada...Co do samego NUstyle nic nie mam , ma on swoich fanów i jest w tym jakiś cel ale niektóre tracki wogole nie powinny mieć aliasu HARDSTYLE.Popatrzcie chociażby na Qlimax w roku 2003,04,05 a Qlimax np 2008-09(chociaz w 09 issac zagrał mocarnie) poziom muzyczny to żenada.Mój znajomy jak i tez dużej publiki na forum , nie bede wymieniał nicka , produkuje dobry hs a w odpowiedz od labeli dostaje lipe z dopiskiem : Za mocny styl ... za bardzo early ... No to tu nasuwa sie pytanie ? Czym jest teraz hardstyle ? bo rozumiem iż ma to byc muzyka z pierdolnięciem która ma ciężki klimat a labele nie chcą wydawać takich tracków.Boję się ze jeszcze kilka lat i hardstyle pójdzie w zapomnienie,już niektóre tracki przypominaja dance a szkoda.

Bogiel 
Hardstyle / Hardcore

Informacje
Do³±czy³: 05 Lut 2008
Piwa: 20
Sk±d: HardstyleLand

Wys³any: 22-01-2010, 18:26    #127

LukasH napisa³/a:
Za niedługo włączymy Polsat a rano będzie lista hop benc hardstyle a prowadzycmi bedzie Headhunterz i ziomki ze scantraxxu.

Na bank tak bedzie PROROK !

Daron37 napisa³/a:
To ja sobie BKe krece z waszego NU a wy to na serio bierzecie???? ; DDDD

Ale ty tą BK kręcisz na poważnie ; p a nie dla jaj ^^ ale twoją krytyke mogę zaakceptowac ; p bo jest poparta argumentami.

SchizeQ no masz racje ale tak to teraz niestety wygląda ja też osobiście wole early ale NU też mi podchodzi

Ostatnio zmieniony przez Bogiel 22-01-2010, 18:31, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz  

BD.Lukash 
Beat Destroyers

Informacje
Do³±czy³: 23 Sie 2009
Piwa: 1722
Sk±d: Gliwice

$ wspomagacz (Ilo¶æ: 3) HF Stage @ SIL wspomagacz (Ilo¶æ: 1)

Wys³any: 22-01-2010, 18:33    #128

Bogiel, jesli hardstyle bedzie podążał cały czas w ty kierunku jakim podąża to wcale by to nie było dla mnie zaskoczeniem :) Widze że bronisz NUstyle i masz do tego prawo , ale widocznie od NU zaczynałeś.

yoshko 
Infectious

Informacje
Do³±czy³: 27 Kwi 2007
Piwa: 48
Sk±d: Bytom

$ wspomagacz (Ilo¶æ: 1)

Wys³any: 22-01-2010, 19:13    #129

LukasH napisa³/a:
Za niedługo włączymy Polsat a rano będzie lista hop benc hardstyle a prowadzycmi bedzie Headhunterz i ziomki ze scantraxxu.

Już od kilku lat sie tym martwimy wszyscy i jak narazie sie nie sprawdza!

Roman 
Daniele Mondello !!!

Informacje
Do³±czy³: 21 Mar 2009
Piwa: 55
Sk±d: Zielona Góra

Wys³any: 22-01-2010, 19:22    #130

LukasH napisa³/a:
Popatrzcie chociażby na Qlimax w roku 2003

I set Daniele Mondello z tego Qlimax'a , który wg mnie jest najlepszym setem w historii tego eventu , a może i nawet w historii całego hardstyle'u. :sweet: :sweet:

LukasH napisa³/a:
Mój znajomy jak i tez dużej publiki na forum , nie bede wymieniał nicka , produkuje dobry hs a w odpowiedz od labeli dostaje lipe z dopiskiem : Za mocny styl ... za bardzo early ...

O_O O_O

Nie spodziewałem się , że ten proces upadku już aż tak daleko zaszedł...
Ciekawe ile jeszcze dobrych kawałków innych producentów Early nie zostało wydanych...
Normalnie tragedia i brak słów na to wszystko :/ :/ ...

"Mało wiedzy oddala od Boga. Dużo wiedzy sprowadza do Niego z powrotem." Ludwik Pasteur
Ostatnio zmieniony przez Roman 22-01-2010, 19:23, w ca³o¶ci zmieniany 2 razy  

Wy¶wietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
1 u¿ytkowników czyta ten temat (1 Go¶ci i 0 Anonimowych u¿ytkowników)
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Statystyki dla tego tematu:
Wy¶wietleñ: 16036
Odpowiedzi: 308
Odwiedzin z google: 4730
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: