Witaj na Hardstyle & Hardcore!

Aby wejść do panelu należy się zalogować!
Zarejestruj się lub

Logowanie

Regulamin

1. Na forum wymieniamy swoje poglady oraz opinie na dany temat. Jednak robimy to w sposób pokojowy.
2. Cierpliwoœæ i tolerancja. Nie wszystko o co poprosisz dostaniesz w ten sam dzieñ. Czasami trzeba poczekaæ.
3. Czytaj uwa¿nie posty. Staraj sie nie zadawaæ pytañ które by³o zadawane 20 razy w tym samym temacie.
4. Jako ¿e nie ka¿dy regulamin jest perfekcyjnym idea³em, zatem administrator oraz moderator forum -dla dobra narodu- mo¿e ukaraæ ostrze¿eniem u¿ytkownika, je¿eli uzna to za s³uszne.
5. W razie wszelkich watpliwosci pisaæ na PW do Administratora lub Moderatora.
Wiecej!

Og³oszenie 
HardForum.info.pl

*jesli nie masz konta na HF V1 to do poczytania jest konto: test, haslo: test

HardForum.info.pl

Poprzedni temat «» Nastêpny temat

Tagi tematu: cykl, imprez, nowy

Nowy cykl imprez?
Autor Wiadomo¶æ
SchizeQ 

Informacje
Do³±czy³: 11 Lip 2007
Piwa: 3135
Sk±d: Katowice Tauzen

$ wspomagacz (Ilo¶æ: 1) HF Stage @ SIL wspomagacz (Ilo¶æ: 1)

Wys³any: 23-10-2011, 15:37    #41

miniol napisa³/a:
Do mega mam 5minut samochodem, ale tam jest non stop to samo. Do porzygu.
w tym roku w Mega imprez bylo mniej niz 10. Na zlocie byl ogromny przekrój gatunkowy zarówno w hs jak i w hc, byly jakies brejki, indu, ehc, mainy.
Pozniej był Mobius który rozjebał system swoim setem az ludzie pouciekali. Na ostatnim MoHu byl Splatter(1 raz w Mega).
Po drodze z HC grali ResQ, Sine-D, Beat Destroyers, The Prototypes.. Na małej sali byl tez m4h, Acolyte, byly spidkory od Ciebie i Rafira. Wiec na brak dobrego HC dla kazdego nie mozna w Mega narzekac, raczej na brak zainteresowanych..

Legolek 
_-^-_ Piramida _-^-_

Informacje
Do³±czy³: 12 Sie 2007
Piwa: 88
Sk±d: Chorzów

$ wspomagacz (Ilo¶æ: 3)

Wys³any: 23-10-2011, 15:40    #42

Pomysł na nowy cykl jest okej. Teraz powiem jak to wygląda w realiach.

Ludzie się zmienili mając na myśli młodzież i tych znacznie starszych.

Teraz wygląda to tak robisz imprezę z inną muzą niż komercja w LU nie ma ani jednej gwiazdy znanej z zagranicy nie ma co liczyć na ludzi. Bo 70 % słuchaczy danego gatunku zna tylko i wyłącznie jakieś gwiazdy zagraniczne nie jest na bieżąco z muzą i z tym kto teraz na topie ale usłyszy o on zajebiście gra i na niego by poszedł.

Ale poszedł nie oznacza że pójdzie na to przekłada się jeszcze miejscówka i cena biletu.

Mega? No jak dla mnie i dla sporej grupy ludzi jest to zajebista miejscówka niestety dla innych będzie to stodoła w której jest lipne oświetlenie a niestety wiemy że większość obecnie teraz też przychodzi dla światełek a nie tylko samej muzyki.

Do tego cena... Jak ludzie usłyszą że gra kogoś kogo znają i lubią a cena biletu wynosi np 25-30 zł to od razu ich odstrasza. Ja wiem że to jest bardzo mało bo wiem ile kosztuje sprowadzenie znanego grajka do klubu ale niestety taki mamy teraz kraj który tylko potrafi narzekać nie wiedząc ile tak naprawdę to wszystko kosztuje organizacja takiej imprezy.

Kolejna kwestia promocja.... Nie ważne gdzie ważne że skuteczna (plakaty , internet,radio) Tak nawet w Planecie reklama takiej imprezy dała by spory efekt. Za samo przekazanie infa by było podawane w Informacji Imprezowej nie trzeba nic zapłacić a to by nawet wystarczyło. Spot to już wiadomo trzeba zapłacić a to są koszta.

Kolejna również to sprawa to wiek bawiących się teraz tak naprawdę osoby po 25 roku życia zaczynają niby wielce układać już sobie życie i zapominają o imprezach a również np nie podoba im się nowy styl muzyki i też nawet by na taką imprezę nie poszli. Także zostaje nam target 18-25 lat. Który jeszcze nam się zawęża bo wedle moich spostrzeżeń wiek 18-21 jeśli wcześniej nie miał tam jakiegoś swojego gustu i nie lubił jakiś tam gatunków muzycznych to dopiero w wieku 21 lat dostrzega że jest coś bardziej ciekawszego niż je**** komercja co będzie mu się bardzo podobać. Także zostaje nam target 21-25 lat ;) Od tego targetu jeszcze też można sporo odliczyć bo w tym targecie sporo osób już sobie znajduje o ile już nie ma dziewczyny. A wtedy większość facetów jest posłusznych swoim kobietom którym się znając życie nie podoba taka muza jak słucha partner i już musi sobie odmówić kolejnej dobrej imprezy bo jak nie to będzie miał przechlapane ;) .

Podsumowując: W dzisiejszych czasach ciężko zrobić dobrą imprezę by nie być stratnym ale kto nie ryzykuje ten nigdy się nie dowie :)

Ps. Uffff ale się rozpisałem :D

emcusia 

Informacje
Do³±czy³a: 19 Pa¼ 2008
Piwa: 120
Sk±d: Bydgoszcz

$ wspomagacz (Ilo¶æ: 5)

Wys³any: 23-10-2011, 15:51    #43

na szybko taka uwaga - jeśli facet umiejętnie poda swojej pannie muzykę której słucha to i ona się na to przerzuci - ja jestem tego najlepszym przykładem a myślę że w waszym otoczeniu też się takie przypadki znajdą. Jak kocha to i pójdzie ze swoim misiem na imprezę w nie do końca znanych lubianych/klimatach byle z nim spędzić trochę czasu. Więc to akurat Legolek to kwestia dyskusyjna, zależy od tego kto na kogo trafi.
Co do promocji - przypomnijcie sobie TOA - ile było przypadkowych osób bo usłyszały w planecie czy wygrały bilety. Bez promocji nie osiągnie się większej frekwencji.

Legolek 
_-^-_ Piramida _-^-_

Informacje
Do³±czy³: 12 Sie 2007
Piwa: 88
Sk±d: Chorzów

Wys³any: 23-10-2011, 16:15    #44

emcusia, No tak może być to kwestia dyskusyjna ale niewiele znam przypadków które by ulegały i z chęcią na takie inne imprezy wraz z partnerem się wybierały ;) Więc tutaj to mówię z własnych doświadczeń jak i obserwacji :)

A promocja to musi być radio ;) No i internet. Przez radio ściągniemy więcej przypadkowych ludzi ale ściągniemy natomiast przez internet głównie tych zainteresowanych ;) Plakaty tutaj akurat pół na pół najlepiej na przystankach wtedy szansę są duże ;)

UbeX 
Hard Fuckin Noise

Informacje
Do³±czy³: 16 Maj 2011
Piwa: 557
Sk±d: Katowice

$ wspomagacz (Ilo¶æ: 4) HF Stage @ SIL wspomagacz (Ilo¶æ: 1)

Wys³any: 23-10-2011, 16:19    #45

Emcusia U mnie przykład przestrojenia drugiej połówki na hard zadziałał. I teraz raczej razem śmigamy na imprezy. Jak się poznaliśmy to nie wiedziała nawet o istnieniu takiej muzyki a teraz przesłuchuje dużo i jest w miarę zainteresowana ;) Sry za ot

Podziêkowali:vulcan, emcusia
miniol 
www.melbshuffle.pl

Informacje
Do³±czy³: 25 Cze 2007
Piwa: 288
Sk±d: Siemianowice Åšl.

Wys³any: 23-10-2011, 16:24    #46

SchizeQ napisa³/a:
Wiec na brak dobrego HC dla kazdego nie mozna w Mega narzekac, raczej na brak zainteresowanych..
A ja Ci mówię, że było co ponarzekać. Ok był mobius. Zagrał bardzo dobrze i ogólnie okazał się z niego bardzo spoko koleś. Ale kto go znał? Bo podejrzewam, że prawie nikt. Więc nie można moim zdaniem zaliczać go do grona gwiazd, które mają ściągnąć tłumy. Bo ostatnią osobą, która mogła ściągnąć tłumy to był pavo (ile to było?- dwa lata temu?).
Jestem zdania, że impreza organizowana raz na pół roku z dobrym nazwiskiem będzie zdecydowanie lepszym pomysłem (dla organizatora i dla bawiących się) niż robienie moha co miesiąc ze stałymi bywalcami. Przynajmniej mi to bardziej by odpowiadało. Pamiętam doskonale lata w tył kiedy to na imprezę czekało się po 4 miesiące. Dlatego też uważam, że jednym z gwoździ do trumny jest tutaj duża częstotliwość organizowania imprez na których nic się nie dzieje.

Zdaję sobie sprawę, że każda gwiazda to duże ryzyko wtopy finansowej, ale uważam też, że pójście na kompromis finansowy/frekwencyjny (taki jakim był np mobius) nie zawsze jest dobrym pomysłem. Bo właśnie był mobius, ale moim zdaniem nazywanie go gwiazdą to trochę za daleko idące określenie. Natomiast nie sprowadzanie gwiazd wcale to stopniowa degradacja.

Podziêkowali:netya, ADEN, vulcan, emcusia, Daron37, AgaciA
Q-DC__ 
SRC

Informacje
Do³±czy³: 21 Lut 2009
Piwa: 746
Sk±d: Oslo

Wys³any: 23-10-2011, 23:30    #47

miniol napisa³/a:
to był pavo (ile to było?- dwa lata temu?)

to było na zlocie 19.12.2009 z tego co pamietam :)

Gife 
F B I

Informacje
Do³±czy³: 21 Wrz 2008
Piwa: 521
Sk±d: PoznaÅ„

Wys³any: 23-10-2011, 23:36    #48

Skoro nie ma na Mega ciśnienia, to imprezę robi się tam, gdzie ciśnienie jest na klub, a wyjadacze przecież dla Unexist'a zwłaszcza powinni nawet do Pomarańczy przyjść..

vulcan 
Kolejarz FPL

Informacje
Do³±czy³: 13 Pa¼ 2008
Piwa: 526
Sk±d: Bydgoszcz/Warszawa

$ wspomagacz (Ilo¶æ: 6) HF Stage @ SIL wspomagacz (Ilo¶æ: 1)

Wys³any: 24-10-2011, 00:56    #49

Gife napisa³/a:
a wyjadacze przecież dla Unexist'a zwłaszcza powinni nawet do Pomarańczy przyjść..

No no juź widzę to biadolenie, że w Pomarańczy łeeeee :hihi:

Podziêkowali:Daron37
emcusia 

Informacje
Do³±czy³a: 19 Pa¼ 2008
Piwa: 120
Sk±d: Bydgoszcz

$ wspomagacz (Ilo¶æ: 5)

Wys³any: 24-10-2011, 01:18    #50

miniol napisa³/a:
A ja Ci mówię, że było co ponarzekać. Ok był mobius. Zagrał bardzo dobrze i ogólnie okazał się z niego bardzo spoko koleś. Ale kto go znał? Bo podejrzewam, że prawie nikt. Więc nie można moim zdaniem zaliczać go do grona gwiazd, które mają ściągnąć tłumy.

po raz kolejny przypominam sytuację z DaY-mar którą chyba mimo wszystko zna więcej osób niż Mobiusa a i tak frekwencja pozostawiła wiele do życzenia... Nie wypaliło wtedy bo co, bo było w Poznaniu? Nie ogarniam tego :/ niby chcecie gwiazdę a jak przychodzi co do czego to i tak jest kręcenie nosem :hmm: Mi to rybka gdzie będzie impreza czy to w Mega, Pomarańczy, Wiatraku czy w poniemieckim bunkrze albo w poznańskim Resecie. Jak warto i jest ktoś fajny to jadę. Nie jestem przywiązana do jakiegokolwiek miejsca.
Myślę że zamiast organizować kilka mniejszych imprez to warto zrobić rzadziej a jedną i z porządnym składem a nie w kółko z tymi samymi a pod różnymi adresami.

Podziêkowali:SchizeQ
Wy¶wietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
1 u¿ytkowników czyta ten temat (1 Go¶ci i 0 Anonimowych u¿ytkowników)
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Statystyki dla tego tematu:
Wy¶wietleñ: 3874
Odpowiedzi: 88
Odwiedzin z google: 1034
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: