| |
| Autor | Wiadomo¶æ |
Informacje Do³±czy³: 11 Lip 2007 Wiek: 36 Posty: 7707 (1,1/dzieñ) Piwa: 3135 Sk±d: Katowice Tauzen  | Wys³any: 23-10-2011, 15:37 | #41
|
| | miniol napisa³/a: | | Do mega mam 5minut samochodem, ale tam jest non stop to samo. Do porzygu. | w tym roku w Mega imprez bylo mniej niz 10. Na zlocie byl ogromny przekrój gatunkowy zarówno w hs jak i w hc, byly jakies brejki, indu, ehc, mainy. Pozniej byÅ‚ Mobius który rozjebaÅ‚ system swoim setem az ludzie pouciekali. Na ostatnim MoHu byl Splatter(1 raz w Mega). Po drodze z HC grali ResQ, Sine-D, Beat Destroyers, The Prototypes.. Na maÅ‚ej sali byl tez m4h, Acolyte, byly spidkory od Ciebie i Rafira. Wiec na brak dobrego HC dla kazdego nie mozna w Mega narzekac, raczej na brak zainteresowanych.. | |
| |
 | |
|
Legolek _-^-_ Piramida _-^-_

Informacje Do³±czy³: 12 Sie 2007 Wiek: 37 Posty: 1751 (0,25/dzieñ) Piwa: 88 Sk±d: Chorzów  | Wys³any: 23-10-2011, 15:40 | #42
|
| Pomysł na nowy cykl jest okej. Teraz powiem jak to wygląda w realiach.
Ludzie się zmienili mając na myśli młodzież i tych znacznie starszych.
Teraz wygląda to tak robisz imprezę z inną muzą niż komercja w LU nie ma ani jednej gwiazdy znanej z zagranicy nie ma co liczyć na ludzi. Bo 70 % słuchaczy danego gatunku zna tylko i wyłącznie jakieś gwiazdy zagraniczne nie jest na bieżąco z muzą i z tym kto teraz na topie ale usłyszy o on zajebiście gra i na niego by poszedł.
Ale poszedł nie oznacza że pójdzie na to przekłada się jeszcze miejscówka i cena biletu.
Mega? No jak dla mnie i dla sporej grupy ludzi jest to zajebista miejscówka niestety dla innych będzie to stodoła w której jest lipne oświetlenie a niestety wiemy że większość obecnie teraz też przychodzi dla światełek a nie tylko samej muzyki.
Do tego cena... Jak ludzie usłyszą że gra kogoś kogo znają i lubią a cena biletu wynosi np 25-30 zł to od razu ich odstrasza. Ja wiem że to jest bardzo mało bo wiem ile kosztuje sprowadzenie znanego grajka do klubu ale niestety taki mamy teraz kraj który tylko potrafi narzekać nie wiedząc ile tak naprawdę to wszystko kosztuje organizacja takiej imprezy.
Kolejna kwestia promocja.... Nie ważne gdzie ważne że skuteczna (plakaty , internet,radio) Tak nawet w Planecie reklama takiej imprezy dała by spory efekt. Za samo przekazanie infa by było podawane w Informacji Imprezowej nie trzeba nic zapłacić a to by nawet wystarczyło. Spot to już wiadomo trzeba zapłacić a to są koszta.
Kolejna również to sprawa to wiek bawiących się teraz tak naprawdę osoby po 25 roku życia zaczynają niby wielce układać już sobie życie i zapominają o imprezach a również np nie podoba im się nowy styl muzyki i też nawet by na taką imprezę nie poszli. Także zostaje nam target 18-25 lat. Który jeszcze nam się zawęża bo wedle moich spostrzeżeń wiek 18-21 jeśli wcześniej nie miał tam jakiegoś swojego gustu i nie lubił jakiś tam gatunków muzycznych to dopiero w wieku 21 lat dostrzega że jest coś bardziej ciekawszego niż je**** komercja co będzie mu się bardzo podobać. Także zostaje nam target 21-25 lat Od tego targetu jeszcze też można sporo odliczyć bo w tym targecie sporo osób już sobie znajduje o ile już nie ma dziewczyny. A wtedy większość facetów jest posłusznych swoim kobietom którym się znając życie nie podoba taka muza jak słucha partner i już musi sobie odmówić kolejnej dobrej imprezy bo jak nie to będzie miał przechlapane .
Podsumowując: W dzisiejszych czasach ciężko zrobić dobrą imprezę by nie być stratnym ale kto nie ryzykuje ten nigdy się nie dowie
Ps. Uffff ale się rozpisałem | _________________
 | |
| |
 | |
Informacje Do³±czy³a: 19 Pa¼ 2008 Wiek: 41 Posty: 228 (0,03/dzieñ) Piwa: 120 Sk±d: Bydgoszcz  | Wys³any: 23-10-2011, 15:51 | #43
|
| na szybko taka uwaga - jeśli facet umiejętnie poda swojej pannie muzykę której słucha to i ona się na to przerzuci - ja jestem tego najlepszym przykładem a myślę że w waszym otoczeniu też się takie przypadki znajdą. Jak kocha to i pójdzie ze swoim misiem na imprezę w nie do końca znanych lubianych/klimatach byle z nim spędzić trochę czasu. Więc to akurat Legolek to kwestia dyskusyjna, zależy od tego kto na kogo trafi. Co do promocji - przypomnijcie sobie TOA - ile było przypadkowych osób bo usłyszały w planecie czy wygrały bilety. Bez promocji nie osiągnie się większej frekwencji. | |
| |
 | |
Legolek _-^-_ Piramida _-^-_

Informacje Do³±czy³: 12 Sie 2007 Wiek: 37 Posty: 1751 (0,25/dzieñ) Piwa: 88 Sk±d: Chorzów  | Wys³any: 23-10-2011, 16:15 | #44
|
| emcusia, No tak może być to kwestia dyskusyjna ale niewiele znam przypadków które by ulegały i z chęcią na takie inne imprezy wraz z partnerem się wybierały Więc tutaj to mówię z własnych doświadczeń jak i obserwacji
A promocja to musi być radio No i internet. Przez radio ściągniemy więcej przypadkowych ludzi ale ściągniemy natomiast przez internet głównie tych zainteresowanych Plakaty tutaj akurat pół na pół najlepiej na przystankach wtedy szansę są duże | _________________
 | |
| |
 | |
Informacje Do³±czy³: 16 Maj 2011 Wiek: 35 Posty: 1521 (0,27/dzieñ) Piwa: 557 Sk±d: Katowice  | Wys³any: 23-10-2011, 16:19 | #45
|
| Emcusia U mnie przykład przestrojenia drugiej połówki na hard zadziałał. I teraz raczej razem śmigamy na imprezy. Jak się poznaliśmy to nie wiedziała nawet o istnieniu takiej muzyki a teraz przesłuchuje dużo i jest w miarę zainteresowana Sry za ot | |
| |
Podziêkowali: | vulcan, emcusia |
miniol www.melbshuffle.pl

Informacje Do³±czy³: 25 Cze 2007 Wiek: 38 Posty: 1935 (0,28/dzieñ) Piwa: 288 Sk±d: Siemianowice Åšl.  | Wys³any: 23-10-2011, 16:24 | #46
|
| | SchizeQ napisa³/a: | | Wiec na brak dobrego HC dla kazdego nie mozna w Mega narzekac, raczej na brak zainteresowanych.. | A ja Ci mówiÄ™, że byÅ‚o co ponarzekać. Ok byÅ‚ mobius. ZagraÅ‚ bardzo dobrze i ogólnie okazaÅ‚ siÄ™ z niego bardzo spoko koleÅ›. Ale kto go znaÅ‚? Bo podejrzewam, że prawie nikt. WiÄ™c nie można moim zdaniem zaliczać go do grona gwiazd, które majÄ… Å›ciÄ…gnąć tÅ‚umy. Bo ostatniÄ… osobÄ…, która mogÅ‚a Å›ciÄ…gnąć tÅ‚umy to byÅ‚ pavo (ile to byÅ‚o?- dwa lata temu?). Jestem zdania, że impreza organizowana raz na pół roku z dobrym nazwiskiem bÄ™dzie zdecydowanie lepszym pomysÅ‚em (dla organizatora i dla bawiÄ…cych siÄ™) niż robienie moha co miesiÄ…c ze staÅ‚ymi bywalcami. Przynajmniej mi to bardziej by odpowiadaÅ‚o. PamiÄ™tam doskonale lata w tyÅ‚ kiedy to na imprezÄ™ czekaÅ‚o siÄ™ po 4 miesiÄ…ce. Dlatego też uważam, że jednym z gwoździ do trumny jest tutaj duża czÄ™stotliwość organizowania imprez na których nic siÄ™ nie dzieje.
Zdaję sobie sprawę, że każda gwiazda to duże ryzyko wtopy finansowej, ale uważam też, że pójście na kompromis finansowy/frekwencyjny (taki jakim był np mobius) nie zawsze jest dobrym pomysłem. Bo właśnie był mobius, ale moim zdaniem nazywanie go gwiazdą to trochę za daleko idące określenie. Natomiast nie sprowadzanie gwiazd wcale to stopniowa degradacja. | _________________ Jestem traktorem! Robię w holiłudzie!! | |
| |
Podziêkowali: | netya, ADEN, vulcan, emcusia, Daron37, AgaciA |
Informacje Do³±czy³: 21 Lut 2009 Wiek: 35 Posty: 3705 (0,58/dzieñ) Piwa: 746 Sk±d: Oslo  | Wys³any: 23-10-2011, 23:30 | #47
|
| | miniol napisa³/a: | | to byÅ‚ pavo (ile to byÅ‚o?- dwa lata temu?) |
to było na zlocie 19.12.2009 z tego co pamietam | _________________ SILESIA HARDCORE PUNK | |
| |
 | |
Informacje Do³±czy³: 21 Wrz 2008 Posty: 2664 (0,41/dzieñ) Piwa: 521 Sk±d: PoznaÅ„  | Wys³any: 23-10-2011, 23:36 | #48
|
| | Skoro nie ma na Mega ciśnienia, to imprezę robi się tam, gdzie ciśnienie jest na klub, a wyjadacze przecież dla Unexist'a zwłaszcza powinni nawet do Pomarańczy przyjść.. | _________________ Kibol! | |
| |
 | |
Informacje Do³±czy³: 13 Pa¼ 2008 Wiek: 41 Posty: 1783 (0,27/dzieñ) Piwa: 526 Sk±d: Bydgoszcz/Warszawa  | Wys³any: 24-10-2011, 00:56 | #49
|
| | Gife napisa³/a: | | a wyjadacze przecież dla Unexist'a zwÅ‚aszcza powinni nawet do PomaraÅ„czy przyjść.. |
No no juź widzę to biadolenie, że w Pomarańczy łeeeee | |
| |
Podziêkowali: | Daron37 |
Informacje Do³±czy³a: 19 Pa¼ 2008 Wiek: 41 Posty: 228 (0,03/dzieñ) Piwa: 120 Sk±d: Bydgoszcz  | Wys³any: 24-10-2011, 01:18 | #50
|
| | miniol napisa³/a: | | A ja Ci mówiÄ™, że byÅ‚o co ponarzekać. Ok byÅ‚ mobius. ZagraÅ‚ bardzo dobrze i ogólnie okazaÅ‚ siÄ™ z niego bardzo spoko koleÅ›. Ale kto go znaÅ‚? Bo podejrzewam, że prawie nikt. WiÄ™c nie można moim zdaniem zaliczać go do grona gwiazd, które majÄ… Å›ciÄ…gnąć tÅ‚umy. |
po raz kolejny przypominam sytuację z DaY-mar którą chyba mimo wszystko zna więcej osób niż Mobiusa a i tak frekwencja pozostawiła wiele do życzenia... Nie wypaliło wtedy bo co, bo było w Poznaniu? Nie ogarniam tego niby chcecie gwiazdę a jak przychodzi co do czego to i tak jest kręcenie nosem Mi to rybka gdzie będzie impreza czy to w Mega, Pomarańczy, Wiatraku czy w poniemieckim bunkrze albo w poznańskim Resecie. Jak warto i jest ktoś fajny to jadę. Nie jestem przywiązana do jakiegokolwiek miejsca. Myślę że zamiast organizować kilka mniejszych imprez to warto zrobić rzadziej a jedną i z porządnym składem a nie w kółko z tymi samymi a pod różnymi adresami. | |
| |
Podziêkowali: | SchizeQ |
| |