Witaj na Hardstyle & Hardcore!

Aby wejść do panelu należy się zalogować!
Zarejestruj się lub

Logowanie

Regulamin

1. Na forum wymieniamy swoje poglady oraz opinie na dany temat. Jednak robimy to w sposób pokojowy.
2. Cierpliwoœć i tolerancja. Nie wszystko o co poprosisz dostaniesz w ten sam dzień. Czasami trzeba poczekać.
3. Czytaj uważnie posty. Staraj sie nie zadawać pytań które było zadawane 20 razy w tym samym temacie.
4. Jako że nie każdy regulamin jest perfekcyjnym ideałem, zatem administrator oraz moderator forum -dla dobra narodu- może ukarać ostrzeżeniem użytkownika, jeżeli uzna to za słuszne.
5. W razie wszelkich watpliwosci pisać na PW do Administratora lub Moderatora.
Wiecej!

Ogłoszenie 
HardForum.info.pl

*jesli nie masz konta na HF V1 to do poczytania jest konto: test, haslo: test

HardForum.info.pl

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: do, kontroler, vdjtraktor

kontroler do vdj/traktor
Autor Wiadomość
Sapher 
HARDCORE

Informacje
Piwa: 161

$ wspomagacz (Ilość: 3)

Wysłany: 14-04-2011, 14:19    #51

Mam wraĹźenie ze w traktorze wszytko jakos lepiej jest dograne (wkoncu to pod niego :) ) ale z vdj nie ma tyle problemu na poczatku, poprostu sie go wlacza, w ustawieniach zmienia nadj2 bo sam go widzi bez kombinacji alpejskich i jazda. W vdj jest latwiej miksowac ale suma sumarum efekt mamy taki sam. Chodzi o to aby dobrze miksowac walki a nie dyskutowac nad wyzszoscia jednego softu nad drugim. Moim zdaniem kazdy powinien korzystac z tego co mu lepiej lezy. Ja juz powoli ogarnalem traktora i z niego raczej bedzie latwiej sie przesiasc na klasyczny sprzet ale przeciez mamy isc do przodu wiec digital djing jest przyszloscia...
youtube

ResQ 
Hardstyle / Hardcore

Informacje
Piwa: 634

$ wspomagacz (Ilość: 4)

Wysłany: 14-04-2011, 14:41    #52

a ja powiem tak - Serato Itch to jest jak polaczenie VDJ i Traktora... i bawiac sie DDJ-S1 mam wrazenie ze chyba bardzij ergonomicznie sie juz nie da polaczyc sprzetu z softem niz te rozwiazanie od Pioneera :D wszystko dziala niesamowicie dokladnie, nawet pitch da sie na upartego zmienic co 0.01 %

Outworld (HC): http://www.facebook.com/outworldhardcore

Stvo 

Informacje
Piwa: 85

Wysłany: 15-04-2011, 00:41    #53

tak, idziemy w strone digital dj, dlatego ten przemysł umiera. djem można się stać nie wydając ani grosza, wystarczy myszka i torrenty ; ) oczywiście nie o tym tu mowa, ale nie oszukujmy się, łatwiej nie może być!

PietraZ 
Oh God Why

Informacje
Piwa: 485

$ wspomagacz (Ilość: 3) HF Stage @ SIL wspomagacz (Ilość: 1)

Wysłany: 15-04-2011, 07:37    #54

Ale nie wszystkich stać na sprzęt warty 4 koła. Od czegoś trzeba zaczynać ;) Poza tym, jak ktoś, kto już ma Virtuala i takiego Reloopa i nazywa się DJem to go pozdrawiam. Ja to traktuję jako wstęp do nauki DJki, a być może w przyszłości zainwestuję w coś większego i bardziej ambitniejszego ;)

Everything you hear, is real...

Sapher 
HARDCORE

Informacje

Wysłany: 15-04-2011, 09:02    #55

Wiadomo ze zazwyczaj DJing to pasja i nie da sie z tego utrzymac. Jednego stac na sprzet za kilka tys zl a zwyklego zjadacza chleba stac ledwo na reloopa lub nawet nie i wtedy mycha, traktor/vdj i "pirackie" mp3. Jezeli juz takiemu komus uda sie cos osiagnac to wiadomo ze predzej czy pozniej wyda swoja kilkumiesieczna wyplate na profesjonalny sprzet. Ale w takim razie ok, niech taka zwykla osoba nie nazywa sie DJem bo to nie wypada! To tak jakby 16-latka jezdzacego smartem nie nazwac kierowca! To jest troche nie fair. Jeszcze sobie zobaczcie definicje DJa http://pl.wikipedia.org/wiki/DJ. Nie jest nigdzie napisane ze DJ ma grac z gramofonow/playerow. Kiedys grali z kaset i tez bylo dobrze, wazne aby efekt koncowy byl ok i potencjalny sluchacz byl zadowolony a to jest podstawa DJingu. Moze sie nie znam ale to jest moje zdanie :)
youtube

PietraZ 
Oh God Why

Informacje
Piwa: 485

$ wspomagacz (Ilość: 3) HF Stage @ SIL wspomagacz (Ilość: 1)

Wysłany: 15-04-2011, 09:19    #56

Ok ale chodzi mi o to, że ktoś kto pograł tydzień nie może się nazywać DJem. Poza tym ten temat jest o czymś innym więc, można to gdzie indziej poruszyć ;)

Everything you hear, is real...

Stvo 

Informacje

Wysłany: 15-04-2011, 13:56    #57

definicja dja z wikipedii, oł je.
a wiesz co oznacza skrĂłt DJ?

sam nie mam pro sprzętu, ale wiem że to tylko MOJA wina, bo jak to kocham to powinienem na to zapierdalać! wymówka że ktoś nie ma kasy od kogoś kto np przepierdziela kase na chlanie itd.

'kto chce znajdzie sposob, kto nie chce znajdzie powod'

100-NED 
ACM

Informacje
Piwa: 88

Wysłany: 15-04-2011, 14:19    #58

A moim zdaniem to wszystko kwestia tego jak ktoś w swoim osobistym mniemaniu traktuje DJing. Czy ktoś ma duże ambicje i w głowie snuje plany swojej kariery, aby rozbawiać publiczność z całego świata czy może traktuje raczej jako hobby, które sprawia mu frajdę, gdy może podkręcać gościom na domówce czy ziomkom.

Co do cen ekwipunku DJ'skiego to wiadomo, że są one wysokie, wiec w zależności od tego jak kto wysoko mierzy takie coś sobie kupi. Bo co będzie jak wyda 5/6 tyś. , a potem powie "a mnie to jednak nie jara".

Podziękowali:N-Core
Stvo 

Informacje

Wysłany: 15-04-2011, 18:23    #59

tak, ale podałeś same ekstremalne sytuacje. nic nie mam do 'bedroom djs', to by było zbyt prostolinijne a głebiej to interpretuje.

'czesc, mam 14 lat, sciagnolem wirtual dja, podajcie mi tytóły dobrego techno takiego jak benasi - satysfakszon albo shm - one żebym grał dobre imprezy i żeby dziewczyną się podobało! nie liczę na chejty tylko na kąkretną pomoc, pozdro100!'

Podziękowali:PietraZ, N-Core
Sapher 
HARDCORE

Informacje

Wysłany: 15-04-2011, 20:35    #60

Stvo, no tu masz racje. Ale wkoncu taki dzieciak jesli bedzie cos robil w tym kierunku to sie z czasem ogarnie i dojdzie do czegos. Albo nie podjara lasek i rzuci to w pizdu :) Nie mozna wszystkich wrzucac do jednego wora...
youtube

Odpowiedz do tematu
1 użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)