Witaj na Hardstyle & Hardcore!

Aby wejść do panelu należy się zalogować!
Zarejestruj się lub

Logowanie

Regulamin

1. Na forum wymieniamy swoje poglady oraz opinie na dany temat. Jednak robimy to w sposób pokojowy.
2. Cierpliwoœć i tolerancja. Nie wszystko o co poprosisz dostaniesz w ten sam dzień. Czasami trzeba poczekać.
3. Czytaj uważnie posty. Staraj sie nie zadawać pytań które było zadawane 20 razy w tym samym temacie.
4. Jako że nie każdy regulamin jest perfekcyjnym ideałem, zatem administrator oraz moderator forum -dla dobra narodu- może ukarać ostrzeżeniem użytkownika, jeżeli uzna to za słuszne.
5. W razie wszelkich watpliwosci pisać na PW do Administratora lub Moderatora.
Wiecej!

Ogłoszenie 
HardForum.info.pl

*jesli nie masz konta na HF V1 to do poczytania jest konto: test, haslo: test

HardForum.info.pl

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: do, kontroler, vdjtraktor

kontroler do vdj/traktor
Autor Wiadomość
Sapher 
HARDCORE

Informacje
Piwa: 161

$ wspomagacz (Ilość: 3)

Wysłany: 09-03-2011, 18:41    #11

Stvo, to jak z pierwszym samochodem. bedziesz sie jaral maluchem dopuki nie wsiadziesz do innego. Trudno, sprawdze i ocenie czy jest dobry czy nie, ale nie porownam do niczego dopoki sie nie przesiade. Mysle ze na poczatek mi starczy aby zasmakowac djingu :P
youtube

Marvin-Mode 
A-CM

Informacje
Piwa: 56

Wysłany: 09-03-2011, 23:53    #12

Stvo napisał/a:
tanie numarki i reloopy to niestety zabawki - podobają się dopóki się nie zmaca czegoś lepszego a niekoniecznie droższego.
Pierdoli, pierdolisz i jeszcze raz pierdolisz głupoty. Numarki fakt shit, ale to co wybrał N-Core, mogę polecić każdemu bo sam się na tym bawiłem z resztą wszędzie dobre opinie zbiera. Po za tym to jest połączenie rozsądnej ceny z dobrą jakością. Nie widzę najmniejszego sensu brania kontrolera za 2,5 tys jedynie do mixowania muzyki.
Jak się ma taką cenę to można kupić dobre gramce i do tego jakiś system Finall Scatch, albo Traktora Pro Scratch.
Ostatnio zmieniony przez Marvin-Mode 10-03-2011, 00:00, w całości zmieniany 1 raz  

Stvo 

Informacje
Piwa: 85

Wysłany: 10-03-2011, 01:30    #13

W czym numark gorszy od reloopa? ;) Ile dałeś za ie? Widziałem 2 razy vci 300 za 1300.

Czytać, potem czepiać i ewentualnie - 'pierdolić'.

100-NED 
ACM

Informacje
Piwa: 88

Wysłany: 10-03-2011, 01:43    #14

Ważne jest to żeby takowy sprzęt był funkcjonalny i dawał podstawowe możliwości do mixowania. Czy muzyka będzie leciała z numarka czy reloopa to nie ma większego znaczenia, bo liczy się człowiek, a nie jego zabawka. Awans sam w sobie jest z myszki na 2 ręce i to już daje ogromne możliwości samo w sobie. Dodatkowo kontroler jest bądź co bądź odwzorowaniem, więc dużo nie różni się od konwencjonalnego sprzętu za wyjątkiem rozmiarów. :)

Podziękowali:SchizeQ
Stvo 

Informacje

Wysłany: 10-03-2011, 03:28    #15

Jasne, masz rację. Mnie tu głównie chodzi o to, że można było mądrzej wydać kasę. Co kto lubi, reloop jest ładny i wygodny, chyba nawet już się nie wiesza ;) (ps. nie bez powodu wyszło też master edition)

ResQ 
Hardstyle / Hardcore

Informacje
Piwa: 634

$ wspomagacz (Ilość: 4)

Wysłany: 10-03-2011, 08:52    #16

100-NED napisał/a:
Dodatkowo kontroler jest bądź co bądź odwzorowaniem, więc dużo nie różni się od konwencjonalnego sprzętu za wyjątkiem rozmiarów. :)

no wlasnie duzo sie rozni ... przesiadajac sie z tanich CD / kontrolera na CDJ800 to juz mozna sie pogubic, a nie mowiac juz o nowszych modelach ... dlatego wedlug mnie jak juz zbierac i wydawac kase to albo na zestaw z prawdziwego zdarzenia albo kupic kontroler ktory jak najbardziej jest zblizony do sprzetu w klubach - no ale na zupelnie sam start to sam mialem mixer z Stantona + kompa - i jakos dawalo sie rade :)

Outworld (HC): http://www.facebook.com/outworldhardcore

Podziękowali:N-Core
Legolek 
_-^-_ Piramida _-^-_

Informacje

Wysłany: 10-03-2011, 16:43    #17

Jeśli ktoś uważa że numarki to shit i opiera się tylko i wyłącznie na opiniach przeczytanych w necie to gratuluje ;) Mam playerki z numarka i sobie je chwalę. Baaaaa nawet śmiem porównywać do Pionnerów. I każdy kto miał okazję na nich grać stwierdzi to samo. Kontrolerów niestety nie testowałem ale miałem jednego reloopa dvs z vinylami czasowymi i szybko ich się pozbyłem bo to jednak nie to samo co prawdziwy vinyl lub cd.

Sapher 
HARDCORE

Informacje
Piwa: 161

Wysłany: 10-03-2011, 19:17    #18

No dobra. Dostałem DJ2 i sluchawki rhp-10. Bawie sie juz z godzine i powiem ze jestem mile zaskoczony. Na zdjeciach wygladalo to jak zabawka i myslalem ze jest mniejszy. Wykonanie jest bardzo dobre i jest to spory sprzet wiec spokojnie mozna wszystko ogarnac. Dopiero sie zapoznaje ze wszystkim. Wlaczylem VDJ 6.0.7 i odrazu wykryl sprzet bez mapowania. Wszystko dziala na pierwszy rzut oka jak nalezy. Jedyna rzecz to sluchawki, spodziewalem sie ze beda troche lepiej graly ale tak naprawde mialem je z 10 minut na uszach wiec moge sie mylic. Lece sie dalej bawic i jak bede mial nowe spostrzezenia to sie podziele.
youtube

Podziękowali:SchizeQ, 100-NED
100-NED 
ACM

Informacje

Wysłany: 11-03-2011, 13:41    #19

no wlasnie duzo sie rozni ... przesiadajac sie z tanich CD / kontrolera na CDJ800 to juz mozna sie pogubic, a nie mowiac juz o nowszych modelach ... dlatego wedlug mnie jak juz zbierac i wydawac kase to albo na zestaw z prawdziwego zdarzenia albo kupic kontroler ktory jak najbardziej jest zblizony do sprzetu w klubach - no ale na zupelnie sam start to sam mialem mixer z Stantona + kompa - i jakos dawalo sie rade :)

To są już tylko i wyłącznie niuanse. Jest play/cue/pitch no i eject na płytki. Czego byś więcej nie wrzucił to taki gear i tak z amatora nie uczyni mistrza. Nie zmienia to faktu, że dobry DJ wyciągając ostatnie soki z kontrolera czy cd'ka to będzie już czuć różnice, lecz i tak nie taką diametralną.

Zdaję sobie sprawę, że znajdą się zawsze osoby, które mają konwencjonalny sprzęt i z racji tego, że wydali tyle floty to będą szydzić z tego typu zabawek jak DJ2, bo wydały tyle i tyle kasy na zajebiste pionki czy inne marki i to w ich miemaniu już czyni ich lepszymi. :]

Podziękowali:N-Core
Stvo 

Informacje

Wysłany: 11-03-2011, 18:06    #20

zawsze te porównania 'amator na dobrym sprzęcie jest gorszy niż zawodowiec na złym' - zejdźmy na ziemię ;)

na ndxach 800 grałem i też chwalę, ale porónywać do pioneerów? chwali się co się ma, to jasne - pioneer niestety ma bezkonkurencyjne odtwarzacze (za to reszta średnia i ceny z kosmosu)

Odpowiedz do tematu
1 użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)