Witaj na Hardstyle & Hardcore!

Aby wejść do panelu należy się zalogować!
Zarejestruj się lub

Logowanie

Regulamin

1. Na forum wymieniamy swoje poglady oraz opinie na dany temat. Jednak robimy to w sposób pokojowy.
2. Cierpliwoœć i tolerancja. Nie wszystko o co poprosisz dostaniesz w ten sam dzień. Czasami trzeba poczekać.
3. Czytaj uważnie posty. Staraj sie nie zadawać pytań które było zadawane 20 razy w tym samym temacie.
4. Jako że nie każdy regulamin jest perfekcyjnym ideałem, zatem administrator oraz moderator forum -dla dobra narodu- może ukarać ostrzeżeniem użytkownika, jeżeli uzna to za słuszne.
5. W razie wszelkich watpliwosci pisać na PW do Administratora lub Moderatora.
Wiecej!

Ogłoszenie 
HardForum.info.pl

*jesli nie masz konta na HF V1 to do poczytania jest konto: test, haslo: test

HardForum.info.pl

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: komercja

Komercja...!
Autor Wiadomość
FRIZ 
Terrorhead

Informacje
Piwa: 185

Wysłany: 21-06-2010, 16:16    #161

Ja mam wsumie jedno pytanie do grających lub zorietowanych w świecie dużych eventów (chodzi o te spod znaku Q-Dance)
Wsumie nie wiedziałem dokładnie gdzię jest zadać a tworzenie nowego tematu myśle że nei ma sensu

Czy na duzych eventach bądź tak zwanych masówkach jest dyktowana z góry lista tracków, które ma zagrać DJ?!

Do zadania pytania wsumie zainspirował mnie temat na forum Wybierz 25 kawałkow dla Q-Dance i.. Schiza gdzie jest link do strony gdzię się wybiera top25 co ma zagrać prophet na 10leciu Q-Dance.... z jednej strony by pasowało do polityki Q-Dance takie działanie! promowanie swoich wykonawców, stylu jaki ma być grany oraz sprzedawania HardStylu bądź Hardcoru jako produkt odrzucają niewygodne trendy które odstraszą nowa publike (np: Matt jak opowiada o swoim kumplu hardstylowcu który nie trafi early)

Ostatnio zmieniony przez FRIZ 21-06-2010, 16:17, w całości zmieniany 1 raz  

Frog 
Alone Warrior

Informacje
Piwa: 484

Wysłany: 21-06-2010, 16:25    #162

@Friz te wybieranie kawalkow na 10lecie to wyjatkowa sprawa no wlasnie z kuli 10 lecia. Generalnie DJ gra to cotam mniej wiecej sobie zaplanowal. Chyba ze dostanie zjebke od organizatora ze ma grac INACZEJ (slabiej or mocniej) no to zmienia troche swoj plan ktory wczesniej se zaplanowal. Chyba tak to jest...

netya 
zlosnica BUKA xD

Informacje
Piwa: 781

$ wspomagacz (Ilość: 5) HF Stage @ SIL wspomagacz (Ilość: 1)

Wysłany: 21-06-2010, 16:28    #163

FRIZ napisał/a:
Czy na duzych eventach bądź tak zwanych masówkach jest dyktowana z góry lista tracków, które ma zagrać DJ?!

nieee, przynajmniej tyle co ja wiem o tych imprezach na ktorych bylam;p ale np. na taki Global kazdy dj wiem ze mial za zadanie wyslac czy seta czy liste kawalkow ktore chce zagrac., chodzilo tam o m.in kwestie prawne itp z tego co pamietam ale tez pewnie zeby sprawdzic;p

ale to juz ResQ niech sie wypowie itp :)

;DD ;DD ;DD
>>LiFe Is ToO sHoRt 4 BoRiNg MuSiC<<

ROoZi 
Reverse Bass!

Informacje
Piwa: 2448

$ wspomagacz (Ilość: 6) HF Stage @ SIL wspomagacz (Ilość: 1)

Wysłany: 21-06-2010, 16:50    #164

FRIZ, nie ;) na toxi grali co chciali :) ale za to na gg goscie z q-dance gadali zeby nie grac za mocno przed gwiazdami :)

[ Movies From Parties ]

SchizeQ 

Informacje
Piwa: 3135

$ wspomagacz (Ilość: 1) HF Stage @ SIL wspomagacz (Ilość: 1)

Wysłany: 21-06-2010, 17:00    #165

FRIZ napisał/a:
teoretycznie nie i teoretycznie tak. Q-Dance = Scantraxx, wiec im mniej ich kawałkow zagrasz tym mniejsze prawdopodobienstwo ze beda Toba jeszcze zainteresowani w przyszlosci ;) Dodatkowo na eventach artysci sa zobowiazani do przesłania swojej tracklisty organizatorowi, ale nie jestem pewien kiedy musi to zrobic. Z tego co mi sie wydaje na D.1 wysyłali przed wystepem, a na toxi jestem pewny ze po ;)

ResQ 
Hardstyle / Hardcore

Informacje
Piwa: 634

$ wspomagacz (Ilość: 4)

Wysłany: 21-06-2010, 22:43    #166

SchizeQ napisał/a:
FRIZ napisał/a:
teoretycznie nie i teoretycznie tak. Q-Dance = Scantraxx, wiec im mniej ich kawałkow zagrasz tym mniejsze prawdopodobienstwo ze beda Toba jeszcze zainteresowani w przyszlosci ;) Dodatkowo na eventach artysci sa zobowiazani do przesłania swojej tracklisty organizatorowi, ale nie jestem pewien kiedy musi to zrobic. Z tego co mi sie wydaje na D.1 wysyłali przed wystepem, a na toxi jestem pewny ze po ;)

na toxi bylo PO bo bylo trzeba wypelnic formularz dla ZAiKSu ... a co do imprez Q - to raczej sa sugestie w jakim stylu grac... bardziej labele naciskaja by grac od nich kawalki niz od kogos innego - w zamian ich artysci beda grali nasze itd. - czyli koleczko wzajemnej adoracji

Outworld (HC): http://www.facebook.com/outworldhardcore

vulcan 
Kolejarz FPL

Informacje
Piwa: 526

$ wspomagacz (Ilość: 6) HF Stage @ SIL wspomagacz (Ilość: 1)

Wysłany: 22-06-2010, 01:44    #167

Nie jestem jakimś fanem tych wszystkich cukierkowych pierdół, ale teledysk Endymionów nawet ujdzie.

lcniko 

Informacje
Piwa: 16

Wysłany: 23-06-2010, 14:05    #168

Przez jakieś 2 lata będzie trwała jeszcze moda na electro house. Jak wiemy Hardstyle różni się i to wiele. Nadal ma swój mocny bass nawet nu. Więc szczerze wątpię żeby Hardstyle leciał na vivie. Scootera dzampstyl leciał w TV pod koniec ery "techno". Teraz cool jest electro.

SchizeQ 

Informacje
Piwa: 3135

$ wspomagacz (Ilość: 1) HF Stage @ SIL wspomagacz (Ilość: 1)

Wysłany: 23-06-2010, 14:07    #169

lcniko napisał/a:
Przez jakieś 2 lata będzie trwała jeszcze moda na electro house.
z tego co zauwazylem to wlasnie sie zrobila moda na dubstep.. i nie mowie tylko o dubstyle ale o samym dubstepie ;p

ResQ 
Hardstyle / Hardcore

Informacje
Piwa: 634

$ wspomagacz (Ilość: 4)

Wysłany: 23-06-2010, 14:24    #170

SchizeQ napisał/a:
lcniko napisał/a:
Przez jakieś 2 lata będzie trwała jeszcze moda na electro house.
z tego co zauwazylem to wlasnie sie zrobila moda na dubstep.. i nie mowie tylko o dubstyle ale o samym dubstepie ;p

no bo w USA jest na to az taki szal ze gwiazdy POPu w swoje kawalki nawet elementy dupstepu wsadzaja :/ straszne sie to robi ...

Outworld (HC): http://www.facebook.com/outworldhardcore

Odpowiedz do tematu
1 użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)