Przesuniêty przez: Daron37 06-07-2014, 11:04 | |
| Autor | Wiadomo¶æ |
Informacje Do³±czy³: 03 Lip 2011 Wiek: 34 Posty: 1095 (0,2/dzieñ) Piwa: 741 Sk±d: ChoRzów  | Wys³any: 15-03-2014, 19:37 | #41
|
| | FRIZ napisa³/a: | | I myslisz , ze przykladowy bus jadacy na Domi wolalby dac po 600 zl na lebka zeby zorganizowac scene na silesia in love ? Wole wydac 1200 i jechac tam na impreze , ktora bede pamietal a nie tu gdzie sie tylko najebie wydam w chuj pieniedzy i chuja z tego bede mial |
GratulujÄ™ podejÅ›cia!! Z takim podejÅ›ciem Hardstyle zginie Å›mierciÄ… naturalnÄ… za 5 lat w Polsce, podczas gdy „Cieżkie Hardcory” o dziwo bÄ™dÄ… żyÅ‚y dobrze… bo jakby nie patrzeć my mamy 10 razy trudniej zorganizować imprezÄ™, znaleźć klub i odbiorców bo gramy najczęściej sieczkÄ™, na która wÅ‚aÅ›ciciele lokali patrzÄ… krzywym okiem.
Teraz sobie odpowiedz czemu w ogóle macie jakiś hardstyle w naszym pięknym kraju? Bo ja z tego co zauważyłem imprezy z Twoją muzyką tylko organizuje Energy 2000. Dlaczego oni to robią? Wiadomo dla zysków, muszą na tym zarabiać inaczej by nic nie organizowali, i może kiedyś pięknego dnia Energy się wypnie na Hardstyle jak to zrobił megaclub, bo nie będzie już takich zysków jak kiedyś lub będą kłopoty z bookingami, które są co roku droższe.
| Poza tym wy tu macie pelno imprez w waszych klimatach i skoro to wam odpowiada to spoko mi to nie odpowiada i wole dac 600 zl na Domi niz robic sciepe znowu na scene na Sil tylko po to zeby MPT zrobilo na nas dodatkowy hajs |
ZastanowiÅ‚eÅ› siÄ™ może dlaczego mamy „peÅ‚no” imprez w nasyzm klimacie w kraju? Tak siÄ™ dobrze skÅ‚ada, że każdÄ… z tych osób znam która organizuje te imprezy i dziÄ™ki bogu nikt z nich nie ma podejÅ›cia do sprawy jak Ty. Wszystkie te osoby, czy to The Score, Warsaw Speedcore Team czy organizatorzy Hakkefestu sÄ… to ludzie, którzy oddajÄ… wszystkie swoje oszczÄ™dnoÅ›ci po to żeby zorganizować coÅ› w tym kraju, po to żeby scena muzyczna w tym kraju nie wyglÄ…daÅ‚a jak ten festiwal czyli sam trance, house czy techno. Dlatego sÄ… cyklicznie imprezy, bo sÄ… grupy ludzi którzy chcÄ… coÅ› zrobić i naprawdÄ™ kochajÄ… tÄ… muzykÄ™ niż „najebać siÄ™ i nic z tego nie mieć”. |
Dlatego pisalem , ze macie duzo imprez w waszych klimatach ja sie nie dorzucam do tego typu imprez bo tego nie slucham wiec co to zmienia ? Terrory to nie moja bajka wiec czemu mam sie interesowac tymi imprezami ? Skoro sa tacy ludzie jak mowisz to nic tylko sie cieszyc.Poza tym jak zauwazylem to te wasze imprezy sa w innych regionach polski i zawsze pewnie sa na nich te same osoby wiec mozna powiedziec robicie to sami dla siebie.Energy sobie organizuje HS dla zyskow wiadomo i maja popyt na to gdyby zorganizowali impreze Terror Speedcore zapewne publika ograniczylaby sie do minimum czyli was Wiec porownywac nie ma tu czego bo ludzie sluchaja tego czego lubia.I jakbys zapytal swoich czy wola dac 600 zl i jechac na Dominatora czy dac 100 zl czy 200 czy iles tam zeby zorganizowac kolejna impreze w swoim gronie zapewne powiedza impreza w pl jakbym ja zapytal swoich o to samo wiekszosc by wolala jechac na Dominatora ale to wcale nie oznacza , ze ludzie tu nie chca organizowac imprez.Zyjemy w takim a nie innym kraju i jestesmy mniejszoscia to nie holandia gdzie ludzie takiej muzyki sluchaja non stop.U nas ludzie wola trybsona i davida guette.Ty powinienes sie cieszyc , ze macie swoje imprezy ja sie ciesze , ze od czasu do czasu moge sie oderwac w energy czy pojechac sobie na event.Nie siedze w domu i nie pierdze w stolek i nie mam czasu zeby sobie glowe zawracac tym kto ile poswieca na organizacje czegos bo sa dla mnie wazniejsze rzeczy.Nie jestem takim zywiolowcem i nie zyje muzyka tak jak niektorzy tutaj bo czasami wydaje mi sie , ze ktos sie czuje bardzo urazony | | Ostatnio zmieniony przez Ricken 15-03-2014, 19:38, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz | |
| |
 | |
|
Informacje Do³±czy³: 13 Pa¼ 2008 Wiek: 41 Posty: 1783 (0,27/dzieñ) Piwa: 526 Sk±d: Bydgoszcz/Warszawa  | Wys³any: 15-03-2014, 19:52 | #42
|
| | SchizeQ napisa³/a: | | czego nie ma? |
Sceny Psy/Goa Trance była, a nie ma....
| wolfen88 napisa³/a: | | Co do organizacji HC w klubach to siÄ™ zgodzÄ™ masz racjÄ™ jest trudniej zorganizować imprezÄ™ tego typu a szczególnie z undergroundowymi HC. |
Póki co to największa biała plama to jest mainstreamem, a nie z underground.
| wolfen88 napisa³/a: | | ,Platforma Bytom,Kocynder Chorzów |
I w jednym i drugim było na razie po jednej imprezie, Discoplex też pojawił się po dłuższej przerwie, o Mega nawet nie wspominając. | |
| |
 | |
Informacje Do³±czy³: 29 Mar 2007 Wiek: 38 Posty: 6259 (0,88/dzieñ) Piwa: 2350 Sk±d: z Ukrainy  | Wys³any: 15-03-2014, 20:22 | #43
|
| | vulcan napisa³/a: | | Sceny Psy/Goa Trance byÅ‚a, a nie ma.... |
Pewnie nie mogli sie na scene zrzucić, bo zabrakłoby na dragi | _________________ Uwaga! Powyzszy post -jakkolwiek brzmi- jest niesmieszny.
 | |
| |
 | |
wolfen88 EHs NU&Raw Style

Informacje Do³±czy³: 15 Gru 2009 Wiek: 37 Posty: 2065 (0,34/dzieñ) Piwa: 608 Sk±d: Zabrze / Chorzów  | Wys³any: 15-03-2014, 20:54 | #44
|
| | vulcan napisa³/a: |
Póki co to największa biała plama to jest mainstreamem, a nie z underground. |
Tego nie napisałem. Zależy w jakich regionach PL,na Śląsku ludzie inaczej patrzą na Undergroud i na mainstream a na północy ludzie patrzą na to też z innej strony. Pewnie łatwiej tam zorganizować imprezę Undergroundową niż mainstreamową? Nie wiem,być może się mylę.
| vulcan napisa³/a: | | wolfen88 napisa³/a: | | ,Platforma Bytom,Kocynder Chorzów |
I w jednym i drugim było na razie po jednej imprezie, Discoplex też pojawił się po dłuższej przerwie, o Mega nawet nie wspominając. |
Tak zgadza się Vulcan,ale są już w planie kolejne edycje A w Discoplexie A4 systematycznie co 2-3 miesiące tak mniej więcej też odbywają się imprezy | _________________ A.K.a Hard-FatHeR Wolfen http://nk.pl/#profile/6871998 11.03.2016 - KINGS OF HARDSTYLE pres. Frequencerz & Renegade @ Energy 2000 Katowice. | |
| |
 | |
Informacje Do³±czy³: 11 Lip 2007 Wiek: 36 Posty: 7707 (1,1/dzieñ) Piwa: 3135 Sk±d: Katowice Tauzen  | Wys³any: 16-03-2014, 06:44 | #45
|
| | wolfen88 napisa³/a: | | Nie mieszkasz na Å›lÄ…sku i dlatego siÄ™ tutaj mylisz,bo prócz Energy 2000 sÄ… jeszcze kluby typu; Discoplex A4,Platforma Bytom,Kocynder Chorzów itp. w których też organizowane sÄ…/bÄ™dÄ… imprezy Hardstyle'owe,Hardcore"owe. Ostatnio impreza odbyÅ‚a siÄ™ nawet w Megaclubie i wypadÅ‚a bardzo pozytywnie pod każdym wzglÄ™dem.Frekwencja moim zdaniem też dopisaÅ‚a - parkiet byÅ‚ zapeÅ‚niony caÅ‚y. Spodziewamy siÄ™ kolejnej edycji w czerwcu. |
Wolfen serio to piszesz?
| Driver napisa³/a: | | Ze 122 osob deklarujacych swoja obecność na FB pojawiÅ‚a sie zaledwie poÅ‚owa |
http://hardforum.eu/21022...9,50.htm#299493
| West napisa³/a: | | no ludzi duzo wiecej niz na normalnych hardach ostatnimi czasy. |
powód:
http://hardforum.eu/31012...2,20.htm#298348
| Kilu napisa³/a: | | Bylo ok 40 osób na salce hard. |
http://hardforum.eu/29112...0,30.htm#295457
| wolfen88 napisa³/a: | | w Megaclubie i wypadÅ‚a bardzo pozytywnie pod każdym wzglÄ™dem.Frekwencja moim zdaniem też dopisaÅ‚a - parkiet byÅ‚ zapeÅ‚niony caÅ‚y. |
Ale w przeciwieństwie do imprez organizowanych w Mega kiedys zamkniete było pol klubu - balkony, bar za sceną, mała sala. | |
| |
 | |
BD.Lukash Beat Destroyers

Informacje Do³±czy³: 23 Sie 2009 Wiek: 37 Posty: 3830 (0,62/dzieñ) Piwa: 1722 Sk±d: Gliwice  | Wys³any: 16-03-2014, 08:08 | #46
|
| Co do ostatniej imprezy w Mega to nie ma większego sukcesu Biletów sprzedano 90 więc to nie jest duża ilość biorąc pod uwagę że wchodzi 1000 osób . Po prostu więcej ludzi było na parkiecie . | _________________ Nie jestem wrogo nastawiony do świata Ale nie zamierzam się tutaj ze wszystkimi bratać | |
| |
 | |
Informacje Do³±czy³: 09 Lip 2009 Wiek: 37 Posty: 1077 (0,17/dzieñ) Piwa: 532 Sk±d: Zabrze  | Wys³any: 16-03-2014, 12:52 | #47
|
| | wolfen88 napisa³/a: | | Nie mieszkasz na Å›lÄ…sku i dlatego siÄ™ tutaj mylisz,bo prócz Energy 2000 sÄ… jeszcze kluby typu; Discoplex A4,Platforma Bytom,Kocynder Chorzów itp. w których też organizowane sÄ…/bÄ™dÄ… imprezy Hardstyle'owe,Hardcore"owe. |
Prawda jest taka, że Hardstyle to już dawno umarł w tym kraju. Nie ma już eventów, imprezy się nie sprzedają. I mało tego, uważam, że Energy 2000 przyczyniło się jeszcze bardziej do upadku tego gatunku w tym kraju. Przyzwyczaili ludzi do gwiazdeczek i teraz taki typowy polak nie pójdzie już na hardy do innego klubu, bo przecież nie ma tam "gwiazd". Eventu pewnie też by nie zapełnili tacy klubowicze Energy, bo oni prócz tego klubu, nie widzą innych możliwośći i miejsc do zabawy. Następna sprawa, mam wrażenie, że hardstyle to już nie ten hardstyle co kiedyś. Zrobił się ten gatunek przewidywalny, a wiekszość imprez jakie się odbywają to w zasadzie granie na jedno kopyto. Ile ja by dał aby usłyszeć na imprezach nawet stary Nu Style. Jak zaczynaliśmy (BD, Coary) grywać Raw w tym kraju to pamiętam, że mało kto to robił z naszaych rodzimych DJ, to teraz nagle wszyscy grają Raw aż do znudzenia.
Co do Silesi,
Będę, bo jak dla mnie jest w czym wybierać
PS: CzÄ™sto jeżdżę na imprezy Techno, HardTechno, Drum'n'bass i powiem wam tyle... Wielko WOW mam na tych imprezach. Ciekawe dlaczego ? | _________________ http://www.facebook.com/BeatDestroyers | | Ostatnio zmieniony przez Rawness 16-03-2014, 12:55, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz | |
| |
 | |
Informacje Do³±czy³: 26 Gru 2011 Wiek: 32 Posty: 1194 (0,22/dzieñ) Piwa: 1013 Sk±d: WrocÅ‚aw  | Wys³any: 16-03-2014, 13:59 | #48
|
| | Rawness napisa³/a: | | PS: CzÄ™sto jeżdżę na imprezy Techno, HardTechno, Drum'n'bass i powiem wam tyle... Wielko WOW mam na tych imprezach. Ciekawe dlaczego ? |
Już Ci powiem dlaczego. W swoim krótkim życiu grałem więcej Drumów niż Hardstyle, mam więc mocne porównanie co do tych imprez. Mianowicie ludzie, którzy idą bawić się przy Drum'n'Bass/HC/Crossbreed idą się bawić i odmulić po całym weekendzie. Ostatnio grałem w Poznaniu, w Line-Upie był COOH. Co zagrał? Activator - Sparta i remix Spaceman'a od Headhunterza. "WOW, NA DRAMACH HARDSTAJLE???????" - tak by powiedział typowy słuchasz HSu w Polsce. W Line-Upie również był Counterstrike. Pocisnął mocnym, Drumowo-Hardcorowo-Hardtechno'wym setem. "FUUU, NA DRAMACH HARDKOR I HARDTECHNO???????" - następny przykład typowego stękania przeciętnego słuchacza Hardstyle. Natomiast ludzie na tej imprezie po prostu wyskakiwali z butów.
Do czego zmierzam: ludzie, którzy idą na Drumy idą latać, napitalać, czują moc, bass, muzykę, nie myślą o tym co DJ zagra tylko patrzą na całość, dają w palnik, nie zważają na to, że w secie, który na pozór ma być Drumowy leci jeden kawałek Hardstyle, który odświeża salę i porusza publike. Ci ludzie w moim odczuciu w pełni oddają się muzyce a nie temu, kiedy można się o coś doczepić i zhejtować imprezę bądź seta DJ'a. Natomiast na imprezach typowo Hardstylowych jest tak - 5 osób na parkiecie, 20 opiera ściany i patrzy na tych, co są na parkiecie jak na debili bo "jak można do tego tańczyć", jest narzekanie, że za mocno albo narzekanie, że za lekko, narzekanie, że DJ wplótł jeden Dubstepowy track w swojego seta "FUUUU, PRZECIEŻ TO MA BYĆ HARDSTYLE A NIE DUBSTEP ŻAL!!!!!!!!" - znowu typowy przykład stękania ludzi, zagrasz znane kawałki - "nudny set", zagrasz nieznane kawałki - "zagrał do dupy, nic nie znałem i nie dało się do tego tańczyć" i mógłbym wymieniać tak w nieskończoność... Zero oddania muzyce, zero jakiejś tolerancji jeżeli chodzi o Tracklistę DJ'a i ja to tak odczuwam.
Co do Silesii i wielu innych imprez - cieszcie się, że w ogóle cokolwiek kuźwa na tym śląsku macie, bo jakbyście mieszkali we Wrocławiu to dopiero docenilibyście to, że w ogóle co miesiąc jest jakakolwiek biba z mocnymi klimatami, bo u nas tego nie ma | _________________ https://www.facebook.com/Regainmusic | |
| |
 | |
wolfen88 EHs NU&Raw Style

Informacje Do³±czy³: 15 Gru 2009 Wiek: 37 Posty: 2065 (0,34/dzieñ) Piwa: 608 Sk±d: Zabrze / Chorzów  | Wys³any: 16-03-2014, 14:49 | #49
|
| | BD.Lukash napisa³/a: | | Biletów sprzedano 90 wiÄ™c |
Nie wierza w to. Chyba w przedsprzedaży. Z pewnością było więcej. Sporo osób kupuje też bilety w Ticketpro a tego chyba nie uwzględnili,ludzi było z pewnością znacznie więcej.
[ Dodano: 16-03-2014, 14:52 ]
| Rawness napisa³/a: |
PS: Często jeżdżę na imprezy Techno, HardTechno, Drum'n'bass i powiem wam tyle... Wielko WOW mam na tych imprezach. Ciekawe dlaczego ? |
Do jakiego klubu na to jeździsz,gdzie to niby grają?
P.S. Oki. wedle was Hardstyle umarÅ‚ i nie ma zainteresowania,a hardcore niby jest w lepszej znakomitszej kondycji? Też jakoÅ› nie ma,nie widzÄ™ w PL żadnych EVENTÓW" z takÄ… muzykÄ…? No oprócz Silesii ale to i tak siÄ™ nie liczy,bo to ludzie sami stawiajÄ… sceny. | _________________ A.K.a Hard-FatHeR Wolfen http://nk.pl/#profile/6871998 11.03.2016 - KINGS OF HARDSTYLE pres. Frequencerz & Renegade @ Energy 2000 Katowice. | | Ostatnio zmieniony przez wolfen88 16-03-2014, 14:55, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz | |
| |
 | |
hayer86 aka Latexowa Morda

Informacje Do³±czy³: 24 Sie 2009 Wiek: 39 Posty: 2047 (0,33/dzieñ) Piwa: 1318 Sk±d: Katowice  | Wys³any: 16-03-2014, 14:59 | #50
|
| | BD.Lukash napisa³/a: | | Biletów sprzedano 90 wiÄ™c to nie jest duża ilość |
To w pontonie było parę osób więcej, a klub znacznie mniejszy | _________________
 | |
| |
 | |
| |