Witaj na Hardstyle & Hardcore!

Aby wejść do panelu należy się zalogować!
Zarejestruj się lub

Logowanie

Regulamin

1. Na forum wymieniamy swoje poglady oraz opinie na dany temat. Jednak robimy to w sposób pokojowy.
2. Cierpliwoœæ i tolerancja. Nie wszystko o co poprosisz dostaniesz w ten sam dzieñ. Czasami trzeba poczekaæ.
3. Czytaj uwa¿nie posty. Staraj sie nie zadawaæ pytañ które by³o zadawane 20 razy w tym samym temacie.
4. Jako ¿e nie ka¿dy regulamin jest perfekcyjnym idea³em, zatem administrator oraz moderator forum -dla dobra narodu- mo¿e ukaraæ ostrze¿eniem u¿ytkownika, je¿eli uzna to za s³uszne.
5. W razie wszelkich watpliwosci pisaæ na PW do Administratora lub Moderatora.
Wiecej!

Og³oszenie 
HardForum.info.pl

*jesli nie masz konta na HF V1 to do poczytania jest konto: test, haslo: test

HardForum.info.pl

Poprzedni temat «» Nastêpny temat

Tagi tematu: 05.07.2014, chorzow, in, love, silesia, wpkiw

Przesuniêty przez: Daron37
06-07-2014, 11:04
05.07.2014 - Silesia In Love @ WPKiW Chorzów
Autor Wiadomo¶æ
Q-DC__ 
SRC

Informacje
Do³±czy³: 21 Lut 2009
Piwa: 746
Sk±d: Oslo

$ wspomagacz (Ilo¶æ: 3)

Wys³any: 16-03-2014, 15:46    #51

imprezy drumowe strasznie sie sprzedają,nie są jakoś specjalnie ogłaszane, zwykłe wydarzenie na fb a na imprezach w inQ nie idzie sie przecisnąć, czemu? jak gra jakaś gwiazda - bilety chodzą po 10/15 zł, jeśli grają lokalni grajkowie ( krzyku, dlc ) imprezy są za darmo. może to zwabia tyle ludzi,ale zauważyłem że dnb ogólnie poszedł na plus.

Regain 

Informacje
Do³±czy³: 26 Gru 2011
Piwa: 1013
Sk±d: WrocÅ‚aw

HF Stage @ SIL wspomagacz (Ilo¶æ: 1)

Wys³any: 16-03-2014, 15:51    #52

wolfen88 napisa³/a:
P.S. Oki. wedle was Hardstyle umarł i nie ma zainteresowania,a hardcore niby jest w lepszej znakomitszej kondycji?

Zależy. Mainstream na pewno nie, ale odnogi Hardcorów typu Industrial, Crossbreed, style wyżej tempem i przeróżniste Tekki na pewno mają większe zainteresowanie :P

Gife 
F B I

Informacje
Do³±czy³: 21 Wrz 2008
Piwa: 521
Sk±d: PoznaÅ„

Wys³any: 16-03-2014, 15:53    #53

Wolfen, Ty serio masz takie klapki na oczach?
Wierzyć się nie chce i to właśnie jest popularne, szufladkowanie nurtów muzycznych.
Mnie już nie dziwi, że u Was imprezy nie wypalają lub chodzi tak mało. Po prostu w każdym mieście jest mniej słuchaczy undergroundowej muzy. Mainstream hc to wciąż underground, nawet na Śląsku.
W Poznaniu main hc i hs grany był tylko na imprezach Wenus! Reszta to działka jeszcze bardziej undergroundowa ekipa, ale tam zawsze w szli w jakość muzyki i całą otoczkę, klimat. Fakt, że squotowców było od chuja, ale na imprezie się nie obnosili z hasłami więc można było bez problemu uczestniczyć w imprezach.
Ludzi zawsze było mało. Największe WOW na uczestniku imprezy jednak robi klimat/ekipa/muza, dj widzi to inaczej, jeden będzie chwalił za sprzęt, tłumy na parkiecie itd, inny bedzie miał to w dupie, menago chce kasy kasy kasy...
My jednak NIE jesteśmy w stanie im kasy dać bo jest NAS za mało.

BD.Lukash 
Beat Destroyers

Informacje
Do³±czy³: 23 Sie 2009
Piwa: 1722
Sk±d: Gliwice

$ wspomagacz (Ilo¶æ: 3) HF Stage @ SIL wspomagacz (Ilo¶æ: 1)

Wys³any: 16-03-2014, 16:02    #54

Takie info dostałem od klubu :) A przedsprzedaży nie prowadzono chyba:)

Hs umarł , to nie są te imprezy co parę lat temu.

armyofhardcore 

Informacje
Do³±czy³: 05 Gru 2010
Piwa: 826
Sk±d: Oslo

$ wspomagacz (Ilo¶æ: 4) HF Stage @ SIL wspomagacz (Ilo¶æ: 1)

Wys³any: 16-03-2014, 16:56    #55

Tymon, TOA, Cooh, Counterstrike, Satan, Chosen Few, Dano, Mat Green, Igor to tylko kilka nazwisk , ktore mozna bylo posluchac PL w ciagu ostatniego roku i znalazlo by sie wiecej. Scena HC wcale najgorzej sie nie ma ale imprezy rozrzucone sa w calym kraju. HS... to tylko enerdzi jesli chodzi o znane nazwiska co jednoczesnie jest plusem i minusem.

Co do SIL, jest w czym wybierac a HS tez sie znajdzie wiec ... nawet zeby pojsc posluchac, wypic piwo. miec okazje spotkac sie ze znajomymi to rowniez za malo? Zrobienie sceny HF bylo by rowniez swietna okazja na zlot. Poza tym tak bardzo ograniczacie sie do jednego gatunku muzycznego, ze wszelkie techno, house, electro jest krytykowane... ba nawet odbieram, że to jakieś gorsze podgatunki; przepraszam, komercyjne... sami undergroundowcy tutaj.

FRIZ 
Terrorhead

Informacje
Do³±czy³: 19 Mar 2010
Piwa: 185
Sk±d: Przejd¼ do mapy

Wys³any: 16-03-2014, 18:01    #56

wolfen88 napisa³/a:
Słysze już to od kilku dobrych lat i jakoś nic. Po pierwsze primo; HARDSTYLE WILL NEVER DIE!

Skoro ma siÄ™ tak dobrze to - byÅ‚a scena Hardstyle na Global Gathering, dzisiaj już nie ma, Toxicator też byÅ‚… już nie ma, na Electrocity również byÅ‚a scena Hardstyle i dzisiaj brak… czyżby byÅ‚o tak kolorowo jak mówisz? Megaclub też siÄ™ wypiÄ…Å‚ na Hardstyle i dopiero niedawno zrobiÅ‚ imprezÄ™ ale nawet nie chcieli zrobić 2nd sceny.

wolfen88 napisa³/a:
Nie mieszkasz na śląsku i dlatego się tutaj mylisz,bo prócz Energy 2000 są jeszcze kluby typu; Discoplex A4,Platforma Bytom,Kocynder Chorzów itp. w których też organizowane są/będą imprezy Hardstyle'owe,Hardcore"owe. Ostatnio impreza odbyła się nawet w Megaclubie i wypadła bardzo pozytywnie pod każdym względem.Frekwencja moim zdaniem też dopisała - parkiet był zapełniony cały. Spodziewamy się kolejnej edycji w czerwcu.

Nie musze mieszkać na ÅšlÄ…sku żeby wiedzieć co siÄ™ dzieje w Å›wiecie Hardstyle, po to jest forum, facebook. Chyba że Ty siÄ™ z plakatów na ulicy dowiadujesz jaka jest impreza. Discoplex A4 racja, odbywa siÄ™ 2/3 razy w roku jakaÅ› impreza z hardstylami, ale mówiÄ™ o imprezach z zagranicznymi bookingami bo to okreÅ›la zainteresowanie scenÄ… i jej potencjaÅ‚. Nie liczÄ™ imprez z bookingami typu „Trybson” bo impreza z zagranicznym nie czÄ™sto tam siÄ™ zdarza. Mniejszych imprez i tak nie liczÄ™ bo Platforma Bytom to nowy twór, w klubie Kocynder dopiero byÅ‚a jedna impreza i to też bez zagranicznego bookingu.

wolfen88 napisa³/a:
Wątpię w to. Imprezy KOH cieszą się dużym powodzeniem, zainteresowaniem i frekwencją już od dłuższego czasu w Przytkowicach. W Katowicach już też. Gdyby spadły zyski na imprezach Kings Of Hardstyle,Energy najprędzej by zrezygnowało z promocji (jakie często są, darmowe wejściówki itp.) i podniosłoby najpierw ceny biletów niż by się wypięło na HS. Skoro są nadal darmowe wejściówki, promocje i stać ich na HHz to znaczy że im się powodzi i mają pieniążki. I nic nie wskazuje na to aby Energy pożegnało się z KOHami.

CieszÄ… siÄ™ „powodzeniem” ? nie zapomnij że w Energy 2000 że sÄ… jeszcze chyba 3 sale z inna muzyka, grupa ludzi która tam regularnie przychodzi czy sÄ… HS’y czy nie… jakoÅ› jak patrzÄ™ na zdjÄ™cia z ostatniej imprezy w Megaclubie nie widzÄ™ tej caÅ‚ej dzieciarni z Energy. JeÅ›li chodzi o organizacje KOH’ów w Energy nie zapominaj, że jest sporo lepiej siÄ™ rozwijajÄ…cych gatunków muzyki w Polsce niż Twój Hardstyle wiÄ™c tak jak napisaÅ‚em wczeÅ›niej MOÅ»E, któregoÅ› piÄ™knego dnia zabraknąć imprezy z Hardstylem w Energy, tak jak już to zrobiÅ‚y wielkie eventy w Polsce :)

Jakoś żadna z wyżej wymienionych organizacji/ekip nikt nie z organizował sceny na Silesia in Love, łącznie z Energy 2000, które ma środki i możliwości coś zrobic ale stwierdzili że się nie opłaca

wolfen88 napisa³/a:
P.S. Oki. wedle was Hardstyle umarł i nie ma zainteresowania,a hardcore niby jest w lepszej znakomitszej kondycji? Też jakoś nie ma,nie widzę w PL żadnych EVENTÓW" z taką muzyką? No oprócz Silesii ale to i tak się nie liczy,bo to ludzie sami stawiają sceny.

Nie ma eventów z HC bo tak jak napisałem wyżej zajmują się prywatne osoby a nie organizacje... dla mnie i tak dużym sukcesem jest to że na takiego Brutal Electronic Festivala przychodziło 250-300 osób i to wszystkie osoby w klimacie HC, a nie dzieciarnia jak w Energy.

[ Dodano: 16-03-2014, 18:44 ]
Ricken napisa³/a:
Poza tym jak zauwazylem to te wasze imprezy sa w innych regionach polski i zawsze pewnie sa na nich te same osoby wiec mozna powiedziec robicie to sami dla siebie.

Jasne, że robimy dla określonej grupy ludzi, grupy która regularnie jeździ po całej Polsce na imprezy z HC. Bo dla kogo mamy robić? na scenę Hardforum też przyszła grupa ludzi z tego forum, nikt inny.

Ricken napisa³/a:
I jakbys zapytal swoich czy wola dac 600 zl i jechać na Dominatora czy dac 100 zl czy 200 czy iles tam żeby zorganizować kolejna impreze w swoim gronie zapewne powiedzą impreza w pl jakbym ja zapytał swoich o to samo większość by wolała jechac na Dominatora ale to wcale nie oznacza , ze ludzie tu nie chcą organizować imprez.

Podejrzewam że wiele ludzi mogło by też tak odpowiedzieć bo wiadomo lepszy lineup itp. ale osoby, które organizują imprezy nie jeżdżą na zagraniczne eventy wolą coś zrobić swojego.
Chcą organizować? Jakoś nikt nie podjął się organizacji sceny na SIL czy imprezy, w tamtym roku podjął się Roozi, bo miał jaja wyłożyć swoje prywatne pieniądze, a i tak był w plecy pomimo zbiórki, bo reszta wolała zostawić te pieniądze na zagranicznych eventach lub w innych miejscach i wcale mu się nie dziwię, że w tym roku nie chciał się podjąć organizacji.
WiÄ™c pretensje możecie mieć tylko do siebie że jest tylko jedna scenÄ… z HS’ami na Silesii, a i tak dobrze że jest w ogóle jakaÅ›.

Ricken napisa³/a:
Żyjemy w takim a nie innym kraju i jesteśmy mniejszością to nie holandia gdzie ludzie takiej muzyki słuchają non stop

JesteÅ›cie mniejszoÅ›ciÄ…, która tylko czeka na gotowy produkt… a szkoda bo macie dużo wiÄ™kszy potencjaÅ‚ niż scena HC…. Macie wiÄ™cej producentów, grafików czy Dj’i i ludzi z dużym talentem. Zabawne, że taka sytuacja jest praktycznie we wszystkich krajach sÄ…siednich na poÅ‚udnie i na wschód, tam aktywnie dziaÅ‚ajÄ… tylko mocniejsze Core’y, bo Ci ludzie majÄ… Å›wiadomość, że tylko od nich zależy wyglÄ…d i rozmiar sceny. Natomiast np. taki Mainstream HC też leży tak samo jak u nas.

Ostatnio zmieniony przez FRIZ 16-03-2014, 18:14, w ca³o¶ci zmieniany 4 razy  

wolfen88 
EHs NU&Raw Style

Informacje
Do³±czy³: 15 Gru 2009
Piwa: 608
Sk±d: Zabrze / Chorzów

Wys³any: 16-03-2014, 18:48    #57

Gife napisa³/a:
Wolfen, Ty serio masz takie klapki na oczach?

Ale o jakich klapkach Ty teraz do mnie piszesz stary ? To Ty spójrz na oczy.
Gife napisa³/a:

Wierzyć się nie chce i to właśnie jest popularne, szufladkowanie nurtów muzycznych.
Mnie już nie dziwi, że u Was imprezy nie wypalają lub chodzi tak mało. Po prostu w każdym mieście jest mniej słuchaczy undergroundowej muzy. Mainstream hc to wciąż underground, nawet na Śląsku.
W Poznaniu main hc i hs grany był tylko na imprezach Wenus! Reszta to działka jeszcze bardziej undergroundowa ekipa, ale tam zawsze w szli w jakość muzyki i całą otoczkę, klimat. Fakt, że squotowców było od chuja, ale na imprezie się nie obnosili z hasłami więc można było bez problemu uczestniczyć w imprezach.
Ludzi zawsze było mało. Największe WOW na uczestniku imprezy jednak robi klimat/ekipa/muza, dj widzi to inaczej, jeden będzie chwalił za sprzęt, tłumy na parkiecie itd, inny bedzie miał to w dupie, menago chce kasy kasy kasy...
My jednak NIE jesteśmy w stanie im kasy dać bo jest NAS za mało.

Tak piszesz choćby na imprezach HC w PL była nie wiadomo jaka frekwencja i nie wiadomo jakie zainteresowanie,a wcale tak do końca nie jest i sam dobrze o tym wiesz. bo jakoś ludzie w PL bardziej wolą house,electro,trance i pochodne. Gdyby tak było jak mówisz to byłyby organizowane większe eventy tego typu a jakoś owych w Polsce ni ma. I są organizowane takie same imprezy z taką samą a nawet mniejszą frekwencja imprezy HC,Uderground jak i HS. I skoro "mówicie" tutaj,że HARDSTYLE umiera/albo umarł śmiercią naturalną to równie dobrze mógłbym tak samo powiedzieć o HC,Undergroundach itp. a jakoś tak nie uważam,bo na oba style jakiś tam popyt niewielki jest w naszym kraju. A swoją drogą to "u was" imprez Go Hard Or Go Home też już od pewnego czasu nie ma,a na nich też były HC grane. Więc co piszesz,że u nas imprezy nie wypalają? Co do imprez Undergroundowych o których wspomniałeś to sam przyznałeś,że ludzi na nich zawsze było mało to pytam się o jakim wielkim zainteresowaniu my tutaj mówimy? A to że na imprezach tego typu był klimat mogę śmiało powiedzieć że na imprezy które tutaj na Śląsku chodzimy,wcale go też nie brakuje,pomimo że muzyka przez ostatnie lata się trochę zmieniła.

[ Dodano: 16-03-2014, 18:53 ]
Regain napisa³/a:

Zależy. Mainstream na pewno nie, ale odnogi Hardcorów typu Industrial, Crossbreed, style wyżej tempem i przeróżniste Tekki na pewno mają większe zainteresowanie :P

To w takim razie dlaczego są takie niskie frekwencje na imprezach o których wspomniał Gife?

[ Dodano: 16-03-2014, 18:56 ]
BD.Lukash napisa³/a:
Takie info dostałem od klubu :) A przedsprzedaży nie prowadzono chyba:)

Były pisało na stronie MegaClubu;
Saturn,Media Markt,Empik ;)
Także mogli wszystkiego nie zliczyć i z pewnością tak było :)
11.03.2016 - KINGS OF HARDSTYLE pres. Frequencerz & Renegade @ Energy 2000 Katowice.

hayer86 
aka Latexowa Morda

Informacje
Do³±czy³: 24 Sie 2009
Piwa: 1318
Sk±d: Katowice

$ wspomagacz (Ilo¶æ: 5) HF Stage @ SIL wspomagacz (Ilo¶æ: 1)

Wys³any: 16-03-2014, 18:57    #58

wolfen88 napisa³/a:
Tak piszesz choćby na imprezach HC w PL była nie wiadomo jaka frekwencja i nie wiadomo jakie zainteresowanie,a wcale tak do końca nie jest

No kurwa rzeczywiście...

Grudniowy Score z Dano :)

BD.Lukash 
Beat Destroyers

Informacje
Do³±czy³: 23 Sie 2009
Piwa: 1722
Sk±d: Gliwice

Wys³any: 16-03-2014, 18:59    #59

wolfen88, czemu piszesz że HC underground umarł ? Jakoś są bookingi Delty , I;gora , Lenny był i wielu innych , ciągle się coś dzieje na tej scenie . Uświadom sobie że tylko Energy robi hs który i tak nie ukazuje prawdziwego stanu słuchaczy tego gatunku w naszym kraju bo tam chodzi 99% dzieci które po prostu chcą się najebać z ekipą. Jak by Zatox czy Eni czy ktokolwiek tam grał inny gatunek na tej imprezie to i tak by dalej przychodzili. Hardstyle umarł i tyle , to nie te lata gdzie w mega wchodziło ludzi ponad stan . Jeżeli dla Ciebie 3/4 parkietu w mega to sukces i naprawdę ukazuje zachwycający stan słuchaczy tego gatunku to nie wiem co Ci powiedzieć.

A4 robi imprezy tylko dlatego bo nie mają czasami planu na piątek i liczą na to że w końcu ktoś wpadnie .
Kocynder nie wypalił , a platforma chyba też nie powala frekwencją.

[ Dodano: 16-03-2014, 19:01 ]
wolfen88 napisa³/a:
Saturn,Media Markt,Empik

nie było przedsprzedaży ;]

wolfen88 
EHs NU&Raw Style

Informacje
Do³±czy³: 15 Gru 2009
Piwa: 608
Sk±d: Zabrze / Chorzów

Wys³any: 16-03-2014, 19:57    #60

BD.Lukash napisa³/a:
wolfen88, czemu piszesz że HC underground umarł ? Jakoś są bookingi Delty , I;gora , Lenny był i wielu innych , ciągle się coś dzieje na tej scenie .

Specjalnie napisałem tak,że równie dobrze mogę powiedzieć,że HC umiera skoro piszą głupoty,że HS umarł i ludzie nie przychodzą na imprezy. A frekwencja jest taka sama albo i większa nawet na HS.
Czyli rozumiem,że Ja,ROozi,Kamcia,Ricken,Kycho,SoteS,UbeX i inni siedzimy w domu nie jeździmy na imprezy tego typu,bo nie istnieją? Sorry,ktoś tu się myli.

BD.Lukash napisa³/a:
Uświadom sobie że tylko Energy robi hs który i tak nie ukazuje prawdziwego stanu słuchaczy tego gatunku w naszym kraju bo tam chodzi 99% dzieci które po prostu chcą się najebać z ekipą.

Ja uważam,że wraz z upływem czasu nawet Ci młodzi znają się już na rzeczy i wiedzą po co tam przychodzą i bez przesady,że większość jest tam z przypadku. Owszem jest trochę takich ludzi ale bez przesady że większość. W kaźdym bądź razie parkiet jest na każdej imprezie zapełniony i nikt nie zaprzeczy że nie! Sporo ludzi przychodzi dla samego NU Styleu i wcale nie są jacyś gorsi bo słuchają tylko NU. My też od czegoś wszyscy zaczynaliśmy! A i dzięki,że nazywasz nas dzieciakami pff xD

BD.Lukash napisa³/a:
Jak by Zatox czy Eni czy ktokolwiek tam grał inny gatunek na tej imprezie to i tak by dalej przychodzili. Hardstyle umarł i tyle , to nie te lata gdzie w mega wchodziło ludzi ponad stan . Jeżeli dla Ciebie 3/4 parkietu w mega to sukces i naprawdę ukazuje zachwycający stan słuchaczy tego gatunku to nie wiem co Ci powiedzieć.

Skoro tak mówisz,że HARDSTYLE umarł to po co to w ogóle gracie??? Po co zakładaliście formację Beat Destroyers? Po co produkujecie? Po co organizujecie imprezę w Megaclubie gdzie ludzie nie przyjdą,bo hS przecież nie istnieje??? Ja się z tym nie zgadzam i tyle. Od paru dobrych lat tak gadają o tej muzyce a nadal ją grają i będą grać!

BD.Lukash napisa³/a:
A4 robi imprezy tylko dlatego bo nie mają czasami planu na piątek i liczą na to że w końcu ktoś wpadnie .
|
No ale parkiet jest zapełniony i ludzie jakoś jeżdżą.

BD.Lukash napisa³/a:

Kocynder nie wypalił , a platforma chyba też nie powala frekwencją.

Skąd takie info? Rozmawiałem osobiście z Driverem i nie uważam,że to był nie wypał,była to pierwsza edycja i z tego co wiem ma pojawić się kolejna niebawem. Na następnej będzie z pewnością o wiele więcej osób. W Platformie też w tym miesiącu szykuje się impreza. Byłem tam na ostatniej imprezie i jak na pierwszą edycję był klimat i było nawet sporo osób. Ja się pytam w takim razie ile by musiało przyjść osób na imprezę,żebyście stwierdzili,że frekwencja dopisała?

wolfen88 napisa³/a:
Saturn,Media Markt,Empik

BD.Lukash napisa³/a:
nie było przedsprzedaży ;]

A ja powiadam Ci,że była i jestem tego pewny sam chciałem jechać z moją po bilet a poza tym pisało to na pewno na stronie Megaclubu!
11.03.2016 - KINGS OF HARDSTYLE pres. Frequencerz & Renegade @ Energy 2000 Katowice.
Ostatnio zmieniony przez wolfen88 16-03-2014, 20:00, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz  

Wy¶wietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
1 u¿ytkowników czyta ten temat (1 Go¶ci i 0 Anonimowych u¿ytkowników)
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Statystyki dla tego tematu:
Wy¶wietleñ: 8155
Odpowiedzi: 137
Odwiedzin z google: 818
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: