Witaj na Hardstyle & Hardcore!

Aby wejść do panelu należy się zalogować!
Zarejestruj się lub

Logowanie

Regulamin

1. Na forum wymieniamy swoje poglady oraz opinie na dany temat. Jednak robimy to w sposb pokojowy.
2. Cierpliwo i tolerancja. Nie wszystko o co poprosisz dostaniesz w ten sam dzie. Czasami trzeba poczeka.
3. Czytaj uwanie posty. Staraj sie nie zadawa pyta ktre byo zadawane 20 razy w tym samym temacie.
4. Jako e nie kady regulamin jest perfekcyjnym ideaem, zatem administrator oraz moderator forum -dla dobra narodu- moe ukara ostrzeeniem uytkownika, jeeli uzna to za suszne.
5. W razie wszelkich watpliwosci pisa na PW do Administratora lub Moderatora.
Wiecej!

Ogoszenie 
HardForum.info.pl

*jesli nie masz konta na HF V1 to do poczytania jest konto: test, haslo: test

HardForum.info.pl

Poprzedni temat «» Nastpny temat

Tagi tematu: Brak tagw.

Wtf?
Autor Wiadomo
Whitestyler 
Wodnik

Informacje
Doczy: 31 Pa 2012
Piwa: 23
Skd: Bytom

Wysany: 18-01-2013, 09:36   Wtf? #1

Witam wszystkich. Muszę się streszczać, bo za 10 min. do szkoły ;s
Jestem nowy na tym forum. Zacznę od tego, że HS'u słucham od 6 klasy od czerwca 2010. Myślę, że ten fakt jest konieczny do tego, byście mogli lepiej mnie zrozumieć, ponieważ wtedy już Nu'Style był popularny. Tak się złożyło, że akurat wtedy zaczęła się moja przygoda z nową muzyką. Poniekąd przez to można stwierdzić, że jestem dzieckiem Nu. Ja nigdy wcześniej nie czułem żadnego wstrętu do jakiegokolwiek utworu. Nie było podziału na dobre i złe, tylko na dobre i lepsze. Wszystko pod nazwą "Hardstyle" było czymś niezwykłym. Każdy utwór mi się podobał chociaż trochę, ale to dlatego, że WIERZYŁEM, że "This music comes from within" -.-
Tak, to była moja wiara w to, że istnieje jakieś nieskazitelne kurde źródło szczęścia pod postacią uczucia, że do tej muzyki mogę wrócić. Cały czas jarałem się wszystkimi tymi słowami, jak "Say whatever you want motherfucker" czy "Cause tonight all you gotta do is release" (Josh and Wesz - Acquital). Młodzi ludzie tacy jak ja potrzebują w coś wierzyć.
Piszę do Was w poszukiwaniu prawdy. Tutaj na forum zarejestrowałem się niedawno, dzięki mojemu koledze (pozdrawiam). Zainteresowałem się tutejszymi dyskusjami w poszukiwaniu zapaleńców podobnych do mnie. Tą drogą natknąłem się na ten złowieszczy temat o GHF http://hardforum.eu/ostat...orum-vt4756.htm
Jak się domyślacie, po tej jakże intrygującej lekturze prawie cały mój świat wartości legł w gruzach.
Podsumowując: ile jest prawdy w tym, że artyści przestali tworzyć muzykę dla muzyki, dla po prostu fanów?
Ja przepraszam bardzo, ale trochę się stresuję, bo już dawno miałem to wszystko napisać, a jeszcze się do szkoły spóźnię.
Pozdrawiam i gorąco oczekuję jakiejkolwiek waszej odpowiedzi...
That's why I ask you now... to join me..."

West 
whatever, but HARD

Informacje
Doczy: 29 Sty 2012
Piwa: 237
Skd: Kraków

$ wspomagacz (Ilo: 3) HF Stage @ SIL wspomagacz (Ilo: 1)

Wysany: 18-01-2013, 10:19    #2

Chrystus jest prawdą

This is your life, don't let it pass you by
Enjoy each moment, before you die

Podzikowali:BD.Lukash, flahu
BD.Lukash 
Beat Destroyers

Informacje
Doczy: 23 Sie 2009
Piwa: 1722
Skd: Gliwice

Wysany: 18-01-2013, 10:29    #3

:crazy:

Q-DC__ 
SRC

Informacje
Doczy: 21 Lut 2009
Piwa: 746
Skd: Oslo

$ wspomagacz (Ilo: 3)

Wysany: 18-01-2013, 10:46    #4

Whitestyler napisa/a:
a jeszcze się do szkoły spóźnię.

rodzice będą wkurzeni.. :cool: :czesc:

Piszę do Was w poszukiwaniu prawdy.

:cry:

grze91 
aka OldscoolProject

Informacje
Doczy: 23 Sty 2011
Piwa: 61
Skd: Warszawa

Wysany: 18-01-2013, 10:46    #5

Recepta jest prosta, zacznij słuchać starych utworów
najlepiej odpal sobie jakieś sety z 2003 :P
Ja tak robię i jakoś sobie radze hahaha :basss:
Facebook:
https://facebook.com/oldscoolproject

Whitestyler 
Wodnik

Informacje
Doczy: 31 Pa 2012
Piwa: 23
Skd: Bytom

Wysany: 18-01-2013, 10:46    #6

Tak więc doszliśmy już do tego, że jestem ateistą, więc Chrystus odpada i że jestem crazy.
Chyba mnie tak z tym nie zostawicie?
@West to przynajmniej mnie do tego Chrystusa przekonaj, że to jednak jest coś i że opłaca się chodzić do kościoła i słuchać księdza na religii, bo na razie zamiast tego to chodzę na dyskoteki a na lekcjach odpalam MP4.
Idę na lekcję.
That's why I ask you now... to join me..."

Daron37 
HARDróżnik

Informacje
Doczy: 29 Mar 2007
Piwa: 2350
Skd: z Ukrainy

$ wspomagacz (Ilo: 6) HF Stage @ SIL wspomagacz (Ilo: 2)

Wysany: 18-01-2013, 10:50    #7

Generalnie jest tak że od kiedy australia zaczeła robić swój rawstyle to holenderski nustyle poczuł się zagrożony. Włosi poczuli okazję i w raz ze czechami stworzyli nowy gatunek itaczech hardstyle (na czele nurtu stoi sam Danielle Mondello z małżonką Express Vivianą).
Wojna muzyczna między krajami jest już znana od dawien dawna (na starym GHF można było o tym poczytać sporo, tam nawet Japonia i Rosja uczestniczyła) i potoczyła się do tego stopnia że artyści zamiast -tak jak wcześniej bywało (np. Janko Muzykant)- tworzyć muzykę dla fanów, zaczęli ją robić dla zysku = pieniędzy. Dlaczego? Bo zaczeło dochodzić do gansgsterskich porachunków pomiędzy labelami. Wiadomo, broń i narkotyki za darmo nie są (nawet w NL). Zresztą sławna impreza Thunderdome po 20 (!!) latach działalności skończyła się. Dlaczego? Bo aresztowano właściciela marki za trzymanie bazooki w garażu.
Teoretycznie mówi się, że muzyka niesie miłość i pokój, ale tutaj w świecie hardstyle i hardcore jest wbrew pozorom bardzo źle. Dobrze, że są tacy buntni przeciwko temu całemu złu artyści niekomercyjni tacy jak Endymion i Art of Fighters tworzący piosenki o miłości i pokoju. Bez nich straciłbym całą wiarę we wszystko.
Najgorsze jest to, że polityka rozkłada ręce i nie potrafią powstrzymać groźnego Łowce Głów, Dzikiego Styla i B z rana Serduszko. Osobiście przeraża mnie że wciąga się w to głodujące dzieci w afryce by lepiły vinyle (oficjalnie skandal ostatnio wybuchł w tej sprawie, bodajże label Black Whore).

Moja rada: zacznijn sluchać polskiej muzyki, póki jeszcze nie weszła w te chore wojny (aczkolwiek jeden polski duet ponoć już kupił sobie głosy i jedzie do NL takze wszystko możliwe ;/ ).

Podzikowali:BD.Lukash, Q-DC__, Sidelnikov, BEBE, flahu, Ivanow, DJ Mike, korkizz, netya, UbeX, PietraZ, hayer86, CiachO, maly, Kogeki, Rawness, Batashi, Kitana, HardStylerz224
West 
whatever, but HARD

Informacje
Doczy: 29 Sty 2012
Piwa: 237
Skd: Kraków

Wysany: 18-01-2013, 10:54    #8

Whitestyler napisa/a:
T
@West to przynajmniej mnie do tego Chrystusa przekonaj, że to jednak jest coś i że opłaca się chodzić do kościoła i słuchać księdza na religii, bo na razie zamiast tego to chodzę na dyskoteki a na lekcjach odpalam MP4.
Idę na lekcję.

się powtórze..

This is your life, don't let it pass you by
Enjoy each moment, before you die

Podzikowali:BEBE
SchizeQ 

Informacje
Doczy: 11 Lip 2007
Piwa: 3135
Skd: Katowice Tauzen

$ wspomagacz (Ilo: 1) HF Stage @ SIL wspomagacz (Ilo: 1)

Wysany: 18-01-2013, 10:59    #9

Damn, nigdy nie mozecie potraktowac nikogo powaznie? :P Młody jest dobrym materiałem na zrobienie z niego "swiadomego sluchacza" a wy wolicie go wrzucic do worka z Ene.

Whitestyler napisa/a:
Podsumowując: ile jest prawdy w tym, że artyści przestali tworzyć muzykę dla muzyki, dla po prostu fanów?

Wiesz który label ma hasło "Music produced from the Heart"? Zreszta nie ważne który bo nie chodzi o faworyzowanie i wywyzszanie jednego, tak jak czesto ludzie sie spuszczaja tylko nad theracords. Jesli chcesz muzyki która jest produkowana z serca do hardów to siegaj po labele niszowe czy nu czy raw, bez znaczenia. Pieniądze zarabia teoretycznie każdy, ale to na którym miejscu je stawia to jest ważne.

"Nie mówię, ze pieniądze są nie wazne - wręcz przeciwnie, ale jak im już stawiasz pomnik to troche dziwne"
http://www.youtube.com/watch?v=jHmE1GPip14

Co do muzyki robionej dla fanów to jak to zmierzyć? Każdy ma swoich fanów, a taki headhunterz w tym pol miliona ma polowe ktore nad lessons in love robi allahy i druga polowe ktora wlaczyla to raz i zaluje. I nie sugeruj sie tym co pisal ScuL bo gosc ma w tym sporo prywaty i sporo uprzedzen, nie potrafi patrzec na hs obiektywnie, z boku.

Daron37 napisa/a:
(aczkolwiek jeden polski duet ponoć już kupił sobie głosy i jedzie do NL takze wszystko możliwe ;/ ).
;DD
Ostatnio zmieniony przez SchizeQ 18-01-2013, 11:00, w caoci zmieniany 1 raz  

Podzikowali:Broda, ADEN, bartusieks, Norek, Artiks, Regain, ROoZi, netya, CiachO, Whitestyler, Batashi, vulcan, Wiktoryy, HardStylerz224
BD.Lukash 
Beat Destroyers

Informacje
Doczy: 23 Sie 2009
Piwa: 1722
Skd: Gliwice

Wysany: 18-01-2013, 11:33    #10

Daron :DDDDD hahahaha

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
1 uytkownikw czyta ten temat (1 Goci i 0 Anonimowych uytkownikw)
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Statystyki dla tego tematu:
Wywietle: 1795
Odpowiedzi: 27
Odwiedzin z google: 276
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: