| |
| Autor | Wiadomo |
Informacje Doczy: 31 Pa 2012 Wiek: 29 Posty: 246 (0,05/dzie) Piwa: 23 Skd: Bytom  | Wysany: 18-01-2013, 09:36 Wtf? | #1
|
| Witam wszystkich. Muszę się streszczać, bo za 10 min. do szkoły ;s Jestem nowy na tym forum. Zacznę od tego, że HS'u słucham od 6 klasy od czerwca 2010. Myślę, że ten fakt jest konieczny do tego, byście mogli lepiej mnie zrozumieć, ponieważ wtedy już Nu'Style był popularny. Tak się złożyło, że akurat wtedy zaczęła się moja przygoda z nową muzyką. Poniekąd przez to można stwierdzić, że jestem dzieckiem Nu. Ja nigdy wcześniej nie czułem żadnego wstrętu do jakiegokolwiek utworu. Nie było podziału na dobre i złe, tylko na dobre i lepsze. Wszystko pod nazwą "Hardstyle" było czymś niezwykłym. Każdy utwór mi się podobał chociaż trochę, ale to dlatego, że WIERZYŁEM, że "This music comes from within" -.- Tak, to była moja wiara w to, że istnieje jakieś nieskazitelne kurde źródło szczęścia pod postacią uczucia, że do tej muzyki mogę wrócić. Cały czas jarałem się wszystkimi tymi słowami, jak "Say whatever you want motherfucker" czy "Cause tonight all you gotta do is release" (Josh and Wesz - Acquital). Młodzi ludzie tacy jak ja potrzebują w coś wierzyć. Piszę do Was w poszukiwaniu prawdy. Tutaj na forum zarejestrowałem się niedawno, dzięki mojemu koledze (pozdrawiam). Zainteresowałem się tutejszymi dyskusjami w poszukiwaniu zapaleńców podobnych do mnie. Tą drogą natknąłem się na ten złowieszczy temat o GHF http://hardforum.eu/ostat...orum-vt4756.htm Jak się domyślacie, po tej jakże intrygującej lekturze prawie cały mój świat wartości legł w gruzach. Podsumowując: ile jest prawdy w tym, że artyści przestali tworzyć muzykę dla muzyki, dla po prostu fanów? Ja przepraszam bardzo, ale trochę się stresuję, bo już dawno miałem to wszystko napisać, a jeszcze się do szkoły spóźnię. Pozdrawiam i gorąco oczekuję jakiejkolwiek waszej odpowiedzi... | _________________ "I choose to rise, not fall! I choose to live, not die! And I know what's within me is also within you! That's why I ask you now... to join me..." | |
| |
 | |
|
Informacje Doczy: 29 Sty 2012 Posty: 416 (0,08/dzie) Piwa: 237 Skd: Kraków  | Wysany: 18-01-2013, 10:19 | #2
|
| | Chrystus jest prawdą | _________________
This is your life, don't let it pass you by Enjoy each moment, before you die | |
| |
Podzikowali: | BD.Lukash, flahu |
BD.Lukash Beat Destroyers

Informacje Doczy: 23 Sie 2009 Wiek: 37 Posty: 3830 (0,62/dzie) Piwa: 1722 Skd: Gliwice  | Wysany: 18-01-2013, 10:29 | #3
|
| | _________________ Nie jestem wrogo nastawiony do świata Ale nie zamierzam się tutaj ze wszystkimi bratać | |
| |
 | |
Informacje Doczy: 21 Lut 2009 Wiek: 35 Posty: 3705 (0,58/dzie) Piwa: 746 Skd: Oslo  | Wysany: 18-01-2013, 10:46 | #4
|
| | Whitestyler napisa/a: | | a jeszcze się do szkoły spóźnię. |
rodzice będą wkurzeni..
| | Piszę do Was w poszukiwaniu prawdy. |
| _________________ SILESIA HARDCORE PUNK | |
| |
 | |
grze91 aka OldscoolProject

Informacje Doczy: 23 Sty 2011 Wiek: 34 Posty: 195 (0,03/dzie) Piwa: 61 Skd: Warszawa  | |
| |
 | |
Informacje Doczy: 31 Pa 2012 Wiek: 29 Posty: 246 (0,05/dzie) Piwa: 23 Skd: Bytom  | Wysany: 18-01-2013, 10:46 | #6
|
| Tak więc doszliśmy już do tego, że jestem ateistą, więc Chrystus odpada i że jestem crazy. Chyba mnie tak z tym nie zostawicie? @West to przynajmniej mnie do tego Chrystusa przekonaj, że to jednak jest coś i że opłaca się chodzić do kościoła i słuchać księdza na religii, bo na razie zamiast tego to chodzę na dyskoteki a na lekcjach odpalam MP4. Idę na lekcję. | _________________ "I choose to rise, not fall! I choose to live, not die! And I know what's within me is also within you! That's why I ask you now... to join me..." | |
| |
 | |
Informacje Doczy: 29 Mar 2007 Wiek: 38 Posty: 6259 (0,88/dzie) Piwa: 2350 Skd: z Ukrainy  | Wysany: 18-01-2013, 10:50 | #7
|
| Generalnie jest tak że od kiedy australia zaczeła robić swój rawstyle to holenderski nustyle poczuł się zagrożony. Włosi poczuli okazję i w raz ze czechami stworzyli nowy gatunek itaczech hardstyle (na czele nurtu stoi sam Danielle Mondello z małżonką Express Vivianą). Wojna muzyczna między krajami jest już znana od dawien dawna (na starym GHF można było o tym poczytać sporo, tam nawet Japonia i Rosja uczestniczyła) i potoczyła się do tego stopnia że artyści zamiast -tak jak wcześniej bywało (np. Janko Muzykant)- tworzyć muzykę dla fanów, zaczęli ją robić dla zysku = pieniędzy. Dlaczego? Bo zaczeło dochodzić do gansgsterskich porachunków pomiędzy labelami. Wiadomo, broń i narkotyki za darmo nie są (nawet w NL). Zresztą sławna impreza Thunderdome po 20 (!!) latach działalności skończyła się. Dlaczego? Bo aresztowano właściciela marki za trzymanie bazooki w garażu. Teoretycznie mówi się, że muzyka niesie miłość i pokój, ale tutaj w świecie hardstyle i hardcore jest wbrew pozorom bardzo źle. Dobrze, że są tacy buntni przeciwko temu całemu złu artyści niekomercyjni tacy jak Endymion i Art of Fighters tworzący piosenki o miłości i pokoju. Bez nich straciłbym całą wiarę we wszystko. Najgorsze jest to, że polityka rozkłada ręce i nie potrafią powstrzymać groźnego Łowce Głów, Dzikiego Styla i B z rana Serduszko. Osobiście przeraża mnie że wciąga się w to głodujące dzieci w afryce by lepiły vinyle (oficjalnie skandal ostatnio wybuchł w tej sprawie, bodajże label Black Whore).
Moja rada: zacznijn sluchać polskiej muzyki, póki jeszcze nie weszła w te chore wojny (aczkolwiek jeden polski duet ponoć już kupił sobie głosy i jedzie do NL takze wszystko możliwe ;/ ). | _________________ Uwaga! Powyzszy post -jakkolwiek brzmi- jest niesmieszny.
 | |
| |
Podzikowali: | BD.Lukash, Q-DC__, Sidelnikov, BEBE, flahu, Ivanow, DJ Mike, korkizz, netya, UbeX, PietraZ, hayer86, CiachO, maly, Kogeki, Rawness, Batashi, Kitana, HardStylerz224 |
Informacje Doczy: 29 Sty 2012 Posty: 416 (0,08/dzie) Piwa: 237 Skd: Kraków  | Wysany: 18-01-2013, 10:54 | #8
|
| | Whitestyler napisa/a: | T @West to przynajmniej mnie do tego Chrystusa przekonaj, że to jednak jest coś i że opłaca się chodzić do kościoła i słuchać księdza na religii, bo na razie zamiast tego to chodzę na dyskoteki a na lekcjach odpalam MP4. Idę na lekcję. |
się powtórze..
 | _________________
This is your life, don't let it pass you by Enjoy each moment, before you die | |
| |
Podzikowali: | BEBE |
Informacje Doczy: 11 Lip 2007 Wiek: 36 Posty: 7707 (1,1/dzie) Piwa: 3135 Skd: Katowice Tauzen  | Wysany: 18-01-2013, 10:59 | #9
|
| Damn, nigdy nie mozecie potraktowac nikogo powaznie? Młody jest dobrym materiałem na zrobienie z niego "swiadomego sluchacza" a wy wolicie go wrzucic do worka z Ene.
| Whitestyler napisa/a: | | Podsumowując: ile jest prawdy w tym, że artyści przestali tworzyć muzykę dla muzyki, dla po prostu fanów? |
Wiesz który label ma hasło "Music produced from the Heart"? Zreszta nie ważne który bo nie chodzi o faworyzowanie i wywyzszanie jednego, tak jak czesto ludzie sie spuszczaja tylko nad theracords. Jesli chcesz muzyki która jest produkowana z serca do hardów to siegaj po labele niszowe czy nu czy raw, bez znaczenia. Pieniądze zarabia teoretycznie każdy, ale to na którym miejscu je stawia to jest ważne.
"Nie mówię, ze pieniądze są nie wazne - wręcz przeciwnie, ale jak im już stawiasz pomnik to troche dziwne" http://www.youtube.com/watch?v=jHmE1GPip14
Co do muzyki robionej dla fanów to jak to zmierzyć? Każdy ma swoich fanów, a taki headhunterz w tym pol miliona ma polowe ktore nad lessons in love robi allahy i druga polowe ktora wlaczyla to raz i zaluje. I nie sugeruj sie tym co pisal ScuL bo gosc ma w tym sporo prywaty i sporo uprzedzen, nie potrafi patrzec na hs obiektywnie, z boku.
| Daron37 napisa/a: | | (aczkolwiek jeden polski duet ponoć już kupił sobie głosy i jedzie do NL takze wszystko możliwe ;/ ). | | | Ostatnio zmieniony przez SchizeQ 18-01-2013, 11:00, w caoci zmieniany 1 raz | |
| |
Podzikowali: | Broda, ADEN, bartusieks, Norek, Artiks, Regain, ROoZi, netya, CiachO, Whitestyler, Batashi, vulcan, Wiktoryy, HardStylerz224 |
BD.Lukash Beat Destroyers

Informacje Doczy: 23 Sie 2009 Wiek: 37 Posty: 3830 (0,62/dzie) Piwa: 1722 Skd: Gliwice  | Wysany: 18-01-2013, 11:33 | #10
|
| | Daron :DDDDD hahahaha | _________________ Nie jestem wrogo nastawiony do świata Ale nie zamierzam się tutaj ze wszystkimi bratać | |
| |
 | |
| |