| |
| Autor | Wiadomo¶æ |
Informacje Do³±czy³: 03 Lut 2010 Wiek: 43 Posty: 5108 (0,85/dzieñ) Piwa: 408 Sk±d: Å›lÄ…sk-Halemba  | Wys³any: 20-01-2013, 23:04 | #21
|
| dziadzia czyta chce ci pomóc ale w NuHS-ie nie da rady, dla mnie hardstyle w ogóle przestał istnieć nie słucham nowych produkcji, bo po prostu sie nie da, ten co wymyślił taki kick powinien spłonąć,a za trance-owe melo i nazywanie tego nadal HS należy się karny kutas, musisz po prostu zdecydować sam co ci pasuje, niestety wątpię by HS był jeszcze kiedyś hard, więc możesz się przejechać na niby mocnych trackach które juz praktycznie nie wychodzą, może posłuchaj czegoś innego, zacznij szukać tego czegoś co jest w muzyce technicznej dla ciebie de best, nie tylko hs-em człowiek żyje, ja jako prawdziwy Hardcore-owiec też nie słucham tylko gabber-u, wiadomo zawsze hard nie zawsze core, choć gabba to 95 % tego czym się jaram | _________________ ONE & ONLY TRUE GABBER'S | |
| |
Podziêkowali: | netya, Whitestyler |
|
Informacje Do³±czy³: 31 Pa¼ 2012 Wiek: 29 Posty: 246 (0,05/dzieñ) Piwa: 23 Sk±d: Bytom  | Wys³any: 21-01-2013, 11:20 | #22
|
| | Dzięki Ci za zainteresowanie sprawą, ale taka opcja odpada. W muzyce elektronicznej to HS był i wciąż jest dla mnie the best. Nawet jeśli się tak strasznie zmienił, to ja niestety jestem człowiekiem, który tylko Hardstyle'm żyje. Co prawda ja tak samo słucham czasem innej muzy, ale przestawić się nie mogę nawet w takiej sytuacji. Moja miłość do tej muzyki nie może się tak skończyć, to jest zbyt piękne. Jestem gotów nawet zawalczyć o swoje, skoro już na twórców nie mogę liczyć. | _________________ "I choose to rise, not fall! I choose to live, not die! And I know what's within me is also within you! That's why I ask you now... to join me..." | |
| |
 | |
ResQ Hardstyle / Hardcore

Informacje Do³±czy³: 11 Cze 2008 Wiek: 39 Posty: 2654 (0,4/dzieñ) Piwa: 634 Sk±d: MyÅ›lenice  | Wys³any: 21-01-2013, 12:33 | #23
|
| to co dla ciebie i w polsce jest niszowe, nie znaczy ze gdzies indziej jest podobnie. W momencie gdy HHz wbil sie do dziesiatki w dj mag i pozostali gonia go ostro do gory widac ze muzyka ta przyciaga coraz wiecej osob i dazy sie do tego by utwory byly tworzone jak najbardziej "przystepniej" dla wiekszej ilosci osob, przez to coraz wiecej chwytliwych melodii, dzwiekow, motywow z innych utworow lub mieszanie popularnych stylow. Czy takie cos robi sie po to bo dobrze brzmi ? czy po to ze utwor bedzie mial dodatkowa publike i sluchaczy ? bo to generuje wieksza kase, popularnosc artysty itd.
Wiec , posumowujac - w momencie jak mowi sie ze artysta robi muzyke dla kasy, to chodzi o wlasnie tworzenie utworow na sile pod publike. | _________________ ResQ (HS): www.djresq.pl | https://www.facebook.com/ResQDJ
Outworld (HC): http://www.facebook.com/outworldhardcore | |
| |
 | |
Informacje Do³±czy³: 31 Pa¼ 2012 Wiek: 29 Posty: 246 (0,05/dzieñ) Piwa: 23 Sk±d: Bytom  | Wys³any: 21-01-2013, 15:04 | #24
|
| Wiem właśnie, dlatego ciężko jest mi powiedzieć jaki HS jest niszowy. W moim otoczeniu cały ten styl jest w sumie mało słuchany, jakby nie patrzeć, a mimo to musi być jakiś sposób, żeby odróżnić komercyjną muzykę od prawdziwej. Co do tego DJ Mag to czy to znaczy, że wysoka pozycja w tym rankingu gwarantuje dużą popularność (kasę) i wtedy im odpier****, żeby robić co raz więcej utworów tylko takich pasujących do ludzi, którzy tam głosują? | _________________ "I choose to rise, not fall! I choose to live, not die! And I know what's within me is also within you! That's why I ask you now... to join me..." | |
| |
 | |
Informacje Do³±czy³: 29 Mar 2007 Wiek: 38 Posty: 6259 (0,88/dzieñ) Piwa: 2350 Sk±d: z Ukrainy  | Wys³any: 21-01-2013, 15:46 | #25
|
| Jak byłem w twoim wieku to też mówiłem że HS4Ever, potem 2 lata później mówiłem HC to the bone, a teraz śmieje z tego jakie to jest kurwa płytkie ;d;d. Serio, minie Ci | _________________ Uwaga! Powyzszy post -jakkolwiek brzmi- jest niesmieszny.
 | |
| |
Podziêkowali: | BEBE, Otek93, hayer86, netya, Q-DC__, koko123 |
Informacje Do³±czy³: 13 Cze 2012 Posty: 80 (0,02/dzieñ) Piwa: 26 Sk±d: OÅ›wiÄ™cim  | Wys³any: 21-01-2013, 19:52 | #26
|
| Whitestyler, po prostu sÅ‚uchaj tego, co Ci siÄ™ podoba. Nie ma sensu szukanie muzyki jak najbardziej "niszowej", bo równie dobrze możesz zostać fanem harsh noise'u i jarać siÄ™ jaki to on nie jest "niszowy". OczywiÅ›cie, nie można dawać sobie wcisnąć byle szajsu, bo np. "jest on od Hedzia", ale nie można też od razu skreÅ›lać danego tracka bo ma za dużo wyÅ›wietleÅ„ na yt, a producent zarobiÅ‚ o 50€ za dużo i "nie jest już odpowiednio niszowy" | _________________ Soundcloud Facebook | | Ostatnio zmieniony przez bartusieks 21-01-2013, 19:53, w ca³o¶ci zmieniany 2 razy | |
| |
 | |
Informacje Do³±czy³: 11 Lip 2007 Wiek: 36 Posty: 7707 (1,1/dzieñ) Piwa: 3135 Sk±d: Katowice Tauzen  | Wys³any: 21-01-2013, 22:15 | #27
|
| | Whitestyler napisa³/a: | | To znaczy, że wtedy tak nie byÅ‚o? |
Wiem ze nie byles na obydwu imprezach ale dla porownania 10 lat temu Qlimax byl raczej wielkosci Toxicatora PL a nie imprezy sprzedajacej sie w kilkanascie minut. Nie bylo parcia na hajs bo prawdziwego hajsu nie bylo. Kiedys nie do pomyslenia bylo cos takiego jak Mysteryland Chille a teraz w ciemno moga tam zrobic scene Q-Dance i maja full. Zeby sie dostac na te imprezy musza spelnic jeden warunek - czy zostana zaproszeni do Energy w Polsce ktora jest 29380 lat za murzynami, czy na Ukraine czy tylko do Belgii - musza ciagnac ludzi, nawet tych ktorzy teoretycznie pojawili sie tego dnia na imprezie bo nie maja co w domu robic.
| Whitestyler napisa³/a: | Theracords poznaÅ‚em w tamtym roku. W ogóle Raw mnie mocno wciÄ…gnÄ…Å‚ od tamtego czasu, dlatego byÅ‚bym zajebiÅ›cie zadowolony, gdyby siÄ™ okazaÅ‚o, że "Music produced from the Heart" to nie sÄ… kurde kolejne puste sÅ‚owa. SchizeQ byÅ‚bym wdziÄ™czny, gdybyÅ› napisaÅ‚ jak to jest z tym labelem, bo nie za bardzo zrozumiaÅ‚em. Jakie kryteria speÅ‚nia muzyka niszowa? To nie jest takie proste, bo przecież u mnie w szkole taki Pillars of Creation bÄ™dzie niszowy... Z Frontlinerem podobnie. KiedyÅ› go uwielbiaÅ‚em. Teraz sam nie wiem. To, że napisaÅ‚ na fejsie coÅ› takiego też nie musi oznaczać, że na prawdÄ™ tak myÅ›li. No bez przesady, nie jestem aż takim idiotÄ…, żebym nie wiedziaÅ‚ co znaczy hipokryta... |
http://hardforum.eu/hardstyle-media-vt19506.htm Fajny temat kiedys zrobilem, poszukaj sobie artystów których nie znasz i pogrzeb w ich muzyce, pewnie znajdziesz cos dla siebie | |
| |
 | |
Informacje Do³±czy³: 03 Lut 2010 Wiek: 43 Posty: 5108 (0,85/dzieñ) Piwa: 408 Sk±d: Å›lÄ…sk-Halemba  | Wys³any: 22-01-2013, 11:32 | #28
|
| więc jeżeli tylko HS to najlepiej będzie jak często będziesz odwiedzał to forum, dział z dyskusją o trackach HS tam na prawdę jest tyle tego że po przesłuchiwani kolejnych pozycji będziesz dokładnie wiedział który DJ jakie gra klimaty, i tym samym znajdziesz to co lubisz | _________________ ONE & ONLY TRUE GABBER'S | |
| |
 | |
| |