| |
| Autor | Wiadomo |
Informacje Doczy: 29 Cze 2007 Wiek: 41 Posty: 3302 (0,47/dzie) Piwa: 471 Skd: Dąbrowa Górnicza  | Wysany: 05-03-2010, 14:07 | #81
|
| | HcBaby napisa/a: | I przepraszam ze NIE ROZUMIECIE co sie pisze i odrazu przechodzicie do ataku |
Sama narzucasz agresywny ton więc się nie dziw, że ktoś Cie kontruje I niepotrzebnie sie oburzasz, bo to do niczego nie prowadzi i nic tym nie osiągniesz poza kłótniami.
| ResQ napisa/a: | | ale kto tu mowi ze HC = slask ? jest wyraznie napisane ze mainstream = slask ... a tego zaprzeczyc raczej sie nie da... a imprezy HS raczej sa laczone z mainstreamem a nie z undergroundowymi gatunkami HC... |
co by nie było impreza poza terenem województwa śląskiego na 100 % odstraszy wielu potencjalnych uczestników... i o tym była gadka od początku a teraz jakieś głupie wywody gdzie co króluje.
Ode mnie tyle, nie odpisywać na ten post ;] | |
| |
 | |
|
Informacje Doczya: 14 Lip 2007 Wiek: 39 Posty: 10344 (1,48/dzie) Piwa: 781 Skd: Wroc?aw  | Wysany: 05-03-2010, 15:09 | #82
|
| ja mysle ze tu jest temat od toxicatora a nie od innych imprez . a toxi owszem - kojarzony jest najbardziej z mainstream`em . dobrze ze jest wiele underground`owych imprez w Kielcach itp , bardzo dobrze . bo na tym ich urok polega ze sa wlasnie undergroundowe. i oby takie pozostaly. a zainteresowani beda o nich wiedziec i beda jezdzic jak beda chcieli. jak to zostalo napisane. a rozmowa toczy sie o innym rodzaju hc ktory chcac czy nie chcac dla niektorych najwieksze skoncentrowanie ma na slasku. i to jest kwestia moim zdaniem bezdyskusyjna.
pozdrro:):* | _________________
>>LiFe Is ToO sHoRt 4 BoRiNg MuSiC<< | |
| |
 | |
Informacje Doczy: 25 Kwi 2007 Wiek: 46 Posty: 4622 (0,65/dzie) Piwa: 484 Skd: Zabrze  | Wysany: 05-03-2010, 16:57 | #83
|
| CHyba nie dokladnie przeczytaliscie wypowiedzi @HCbaby. Dobrze napisala a wy w ogole nie trafnie skontrowaliscie gadajac mniejwiecej oboje to samo.
| sycoman napisa/a: | | że w takim młodym wieku to raczej też jarasz się HS niż gabba,a |
Nie trafiles
| ResQ napisa/a: | a co maja imprezy undergroundowe style HC do mainstreamu ? |
a moga i gowno miec. Jesli az tak odzielasz MAin od innych C ore to ok. Dla wielu to Speed czy terror sa odmiana Hardcore. . Ale mniejsza z tym . Powiedz co zle napisala w tej swojej wypowiedzi : "Jeśli mowa o hardcorze mainstreamowym owszem pojawia sie ŚŁĄŚk... Ale wynika to z tego ze HS zrobil sie na tyle cukierkowy na dzien dzisiejszy ze ludzie uciekli w cos mocniejszego. Ale jesli porozmawiasz sobie z kims kto pamieta poczatki hardcore'u w PL to zmienisz zdanie, ze HC ma poczatki wlasnie na slasku....
a jesli chodzi o to ze wszystko dzieje sie na Śląsku to jest bzdura... bo jest w ch*j undergroundowych imprez, na których graja hardcore, w ch*j daleko od slaska o ktorych nawet nie macie pojecia bo nie graja tam komercyjne nazwiska. Ale dla wiekszosci HARDCORE konczy sie evilach, suppresorkach korsakoff itp... wiec nie ma co sie dziwic "
wszystko zgodnie z prawda... wiec ja bym jak cos to zaklaskal. Lapiecie sie jakiegos jednego zdania nie patrzac na cala wypowiedz i potem to juz jest waszym motywem przewodnim w kontrze...
| ResQ napisa/a: | | Zreszta z tego co wiem to wlasnie ja wraz z DJ Jackiem bylismy pierwszymi co zaczeli na koniec imprezy grac HC |
No i ..... ? Bo nikogo innego specjalnie nie bylo i dalej nie macie praktycznie zadnej konkurencji Chcialbym zeby bylo w naszym rejonie z min 5 DJ grajacych na bierzaco na imprezach HC. Wtedy zobaczylibysmy kto by gral na np. Toxi czy GG.... czy innych A tak... dobra wasza. ...( nie ujmujac nikomu). Bo zaczynacie gadac jak Gods of HC Inni tez moga cos wiedziec... i wcale nie musza wiedziec ZLE.
AA no i TOXI napewno nie jest UNDERGROUNDOWY | _________________
  | | Ostatnio zmieniony przez Frog 05-03-2010, 17:39, w caoci zmieniany 5 razy | |
| |
Podzikowali: | mlekowproszku |
Informacje Doczy: 24 Sty 2009 Posty: 2081 (0,32/dzie) Piwa: 70 Skd: Feynoord  | Wysany: 05-03-2010, 17:09 | #84
|
| i co tu napisac Frogu mnie wyreczyl he he pozdr | _________________ Industrial Strength Fuckers!!!!!!!!!!!!!!!!! | |
| |
 | |
Informacje Doczy: 11 Lip 2007 Wiek: 36 Posty: 7707 (1,1/dzie) Piwa: 3135 Skd: Katowice Tauzen  | Wysany: 05-03-2010, 17:53 | #85
|
| | | No i ..... ? Bo nikogo innego specjalnie nie bylo i dalej nie macie praktycznie zadnej konkurencji Chcialbym zeby bylo w naszym rejonie z min 5 DJ grajacych na bierzaco na imprezach HC. Wtedy zobaczylibysmy kto by gral na np. Toxi czy GG.... czy innych A tak... dobra wasza. ...( nie ujmujac nikomu). Bo zaczynacie gadac jak Gods of HC Inni tez moga cos wiedziec... i wcale nie musza wiedziec ZLE. | na dobra sprawe Frog ma racje Po za Brain Holders ktorzy od biedy hs zagraja i czasami Driver to jestesmy na slasku chyba tylko my(D&SQ) przy czym hardcore gramy na prawde krotko(w stosunku do hsu) a ze jest o wiele trudniejszy w graniu(mowie glownie o tym na prawde mocnym nie mainach) niz hs to jeszcze jakotakiej konkurencji na scenie nie tworzymy(dla resq ktory gdyby nie lhc to bylby technicznie o wiele gorszy a tam grał 'dla siebie' ) Ale to taka dygresja mala i poparcie Froga w tej kwestii. EOT. | |
| |
 | |
Informacje Doczy: 21 Wrz 2008 Posty: 2664 (0,41/dzie) Piwa: 521 Skd: Poznań  | Wysany: 05-03-2010, 18:09 | #86
|
| Myślę, by historię hc wyłączyć z tematu Toxicatora, by ludzie nie offtopowali
Moje zdanie jest takie. Hardcore zaczęło się w Łodzi Terror w Kielcach
Sytuacja obecna: Śląsk - popularność reszta kraju - underground | _________________ Kibol! | |
| |
 | |
Informacje Doczya: 14 Lip 2007 Wiek: 39 Posty: 10344 (1,48/dzie) Piwa: 781 Skd: Wroc?aw  | Wysany: 05-03-2010, 18:15 | #87
|
| | Gife napisa/a: | Śląsk - popularność reszta kraju - underground |
otoz to.i o tym byla dyskusja wlasnie.od tego sie zaczelo a sie rozmylo troche.
pozdrro:):* | _________________
>>LiFe Is ToO sHoRt 4 BoRiNg MuSiC<< | |
| |
 | |
Informacje Doczy: 06 Lip 2009 Wiek: 27 Posty: 3062 (0,49/dzie) Piwa: 833 Skd: ---  | Wysany: 05-03-2010, 18:38 | #88
|
| | netya napisa/a: | | Gife napisa/a: | Śląsk - popularność reszta kraju - underground |
pozdrro:):* |
+1 Jako przedstawiciel nie-śląska uważam że najlepiej dla imprezy wyjdzie jak odbędzie się ona właśnie na Śląsku. Dlaczego? Taka sama impreza tylko w mniejszym formacie - Corestyle, lipiec 2009 Ile ludzi było "od nas" nie trzeba mówić... | |
| |
 | |
hasder HARDCORE TO THE BONE

Informacje Doczy: 10 Sty 2009 Wiek: 37 Posty: 1308 (0,2/dzie) Piwa: 105 Skd: Ruda Ślůnsko  | Wysany: 05-03-2010, 19:48 | #89
|
| Dopiero teraz dokopałem sie do tematu... i tak czytałem te posty i czytałem i miałem już w głowie riposte ułożoną... Gife, mnie wyręczył w 4 zdaniach od biedy do poczatków HC wg mnie można by jeszcze zaliczyć Wrocław ale to też był już późniejszy etap a faktycznie wszystko zaczęło się od Łodzi - nie bez powoduto miasto zwane jest stolicą muzyki elektronicznej w Polsce | _________________ Born to Die, Hard to the Core, Born To Die For The HARDCORE!!! | |
| |
 | |
Informacje Doczy: 25 Kwi 2007 Wiek: 46 Posty: 4622 (0,65/dzie) Piwa: 484 Skd: Zabrze  | Wysany: 05-03-2010, 20:12 | #90
|
| | netya napisa/a: | Gife napisał/a: Śląsk - popularność reszta kraju - underground
pozdrro:):* |
No wlasnie. I @Hcbaby nigdzie nie mowila inaczej wiec niepotrzebnie sie rozmylo. Jest tak jak @Gife napisal. SLASK - popularnosc, komercja, Reszta Kraju - Komercja + Underground. Heh serio my tu gadamy o jakis dalekich lokalizacjach a daje reke uciac ze w MPT ani nie mysla o innych lokalizacjach niz SLASK i chyba kazdy rozumny czlowiek nie myslil Wiec spokojnie mozna ograniczyc jak cos godke do Czy to CHorzow, Katowice, Zabrze czy inna z bliskich miejscowek Ale to jeszcze troche troche czasu za nim i tak ktoras z odpowiedzi sie potwierdzi.. | _________________
  | |
| |
 | |
| |