| |
| SkÄ…d masz muzykÄ™? | | KupujÄ™ | | 0% | [ 0 ] | | ÅšciÄ…gam | | 71% | [ 33 ] | | KupujÄ™ i Å›ciÄ…gam | | 21% | [ 10 ] | | SÅ‚ucham na youtube | | 6% | [ 3 ] | | | G³osowañ: 46 | | Wszystkich G³osów: 46 | | | |
| Autor | Wiadomo¶æ |
Informacje Do³±czy³: 06 Lip 2009 Wiek: 27 Posty: 3062 (0,49/dzieñ) Piwa: 833 Sk±d: ---  | Wys³any: 30-12-2010, 20:36 | #31
|
| To już jest kwestia indywidualnego podejścia i dla mnie piractwo jest moralnie złe, żeruje się na czyjejś pracy. Dużo lepiej gra mi się w grę którą kupiłem niż w tą którą pobrałem
| SchizeQ napisa³/a: | odnoszac sie do wczesniej wspomnianego Ferrari - o jezdzie probnej Pan sÅ‚yszaÅ‚? |
No i? Jazda próbna testowa się kończy a ferrari nadal nie jest moje
| SchizeQ napisa³/a: | Ile razy sciagnales gre na pc ktora jak potem okazalo sie 'nie poszla' ? Tak jestes w dupe czas i transfer a nie kilkadziesiat zÅ‚otych |
Od tego sÄ… recenzje, wersje demo itp. itd.
| ADEN napisa³/a: | | ie wyobrażam sobie dziÅ› kupić jakakolwiek grÄ™ bez wczeÅ›niejszego jej z testowania. Bo jeÅ›li siÄ™ okaże że owa gra to gówno na raz które przejdÄ™ w 5h na hardzie to po co mi coÅ› takiego? Å»eby tego byÅ‚o maÅ‚o gra w dniu premiery kosztuje 99zÅ‚. WiÄ™c jeÅ›li chcÄ… moich pieniÄ™dzy to niech sobie na nie zapracujÄ…. |
Nikt cię nie zmusza do kupna gry Ryzyk-fizyk, taka branża
| SchizeQ napisa³/a: | Tak jak to w bibliotece, czytanie ksiazki nie jest kradzieza chociaz jej nie kupujesz, lubisz kupujesz, nie lubisz to nie zalujesz ze wydales kase |
Nie wiem dokładnie jak to jest ale nie wydaje mi się żeby książka mogła być udostępniana w bibliotekach bez wiedzy autora/posiadacza praw do tytułu. Osobiście nie korzystam z bibliotek, kupuję wszystkie książki które mam zamiar przeczytać więc ciężko mi się tutaj wypowiedzieć
Ogólnie w wielu kwestiach macie rację. Ale ja jestem wyczulony na tym punkcie m.in. dlatego że wiele razy słyszałem coś w stylu "gdyby gry były po 20zł to bym kupował" - GÓWNO! Mało to jest tanich serii? Można tam dostać klasyki za grosze właściwie a i tak większość będzie szukała sposobu żeby pograć za darmo Nie wspomnę o sprzedawaniu piratów... Tak się oburzacie jak ktoś komuś podpierdoli dźwięki z kawałka - też ktoś żeruje na czyjejś pracy, no ale przecież "tylko skopiował" Warto też dodać że zazwyczaj (w sumie zawsze) ceny nie pochodzą od autorów tylko wydawnictw i dystrybutorów przez co za szybko się nie zmienią poszczególne kwoty które trzeba wydać na przeciętny film, czy przeciętną książkę. Takie prawo rynku naszego niestety. Dlatego podkreślam - dla mnie piractwo jest złe i zdecydowanie większą satysfakcję mam mogąc potrzymać w ręku oryginalne pudełko. Z dalszej dyskusji się wyłączam bo i tak nie zmienię swoich przekonań | _________________ Pozdrawiam | |
| |
 | |
|
Informacje Do³±czy³: 19 Sie 2010 Wiek: 33 Posty: 353 (0,06/dzieñ) Piwa: 88 Sk±d: ToruÅ„  | Wys³any: 30-12-2010, 21:38 | #32
|
| | Grzybek napisa³/a: | | Nie wspomnÄ™ o sprzedawaniu piratów... |
A kto teraz sprzedaje piraty w dobie gdy praktycznie każdy dom jest podpięty do ogólnoświatowej sieci internet? | |
| |
 | |
Informacje Do³±czy³: 31 Lip 2007 Wiek: 35 Posty: 1698 (0,24/dzieñ) Piwa: 582 Sk±d: Sosnowiec  | Wys³any: 30-12-2010, 21:43 | #33
|
| | 100-NED napisa³/a: | | Grzybek napisa³/a: | | Nie wspomnÄ™ o sprzedawaniu piratów... |
A kto teraz sprzedaje piraty w dobie gdy praktycznie każdy dom jest podpięty do ogólnoświatowej sieci internet? |
Menele na targu. | |
| |
 | |
Informacje Do³±czy³: 11 Lis 2008 Wiek: 38 Posty: 988 (0,15/dzieñ) Piwa: 616 Sk±d: Chrzanów  | Wys³any: 30-12-2010, 21:44 | #34
|
| Grzybek tak siÄ™ bulwersujesz na piractwo ale sam piracisz | |
| |
 | |
Informacje Do³±czy³a: 15 Pa¼ 2007 Wiek: 39 Posty: 2708 (0,39/dzieñ) Piwa: 254 Sk±d: SR  | Wys³any: 30-12-2010, 21:47 | #35
|
| | ADEN napisa³/a: | Grzybek tak siÄ™ bulwersujesz na piractwo ale sam piracisz | bo Grzybek to taki bohater romantyczny - jest targany sprzecznosciami i postarwiony w sytuacji patowej z jednej strony brzydzi sie piractwem a z drugiej nie stac go by miec same legale | |
| |
Podziêkowali: | MotyleeeQ, remik09 |
Informacje Do³±czy³: 06 Lip 2009 Wiek: 27 Posty: 3062 (0,49/dzieñ) Piwa: 833 Sk±d: ---  | Wys³any: 30-12-2010, 21:48 | #36
|
| | ADEN napisa³/a: | Grzybek tak siÄ™ bulwersujesz na piractwo ale sam piracisz |
Nie bulwersuje tylko wkurzają mnie wszelakie próby tłumaczenia tego zjawiska, często bezsensowne... wyjaśniłem wszystko w pierwszym moim poście jeśli o mnie chodzi, bez odbioru! | _________________ Pozdrawiam | |
| |
 | |
Informacje Do³±czy³: 29 Mar 2007 Wiek: 38 Posty: 6259 (0,88/dzieñ) Piwa: 2350 Sk±d: z Ukrainy  | Wys³any: 30-12-2010, 21:49 | #37
|
| Obraził się | _________________ Uwaga! Powyzszy post -jakkolwiek brzmi- jest niesmieszny.
 | |
| |
 | |
Informacje Do³±czy³: 11 Lis 2008 Wiek: 38 Posty: 988 (0,15/dzieñ) Piwa: 616 Sk±d: Chrzanów  | Wys³any: 30-12-2010, 22:15 | #38
|
| | asik napisa³/a: | ADEN napisaÅ‚/a: Grzybek tak siÄ™ bulwersujesz na piractwo ale sam piracisz bo Grzybek to taki bohater romantyczny - jest targany sprzecznosciami i postarwiony w sytuacji patowej z jednej strony brzydzi sie piractwem a z drugiej nie stac go by miec same legale |
ja bym powiedział że to bardziej tragedia antyczna Prawo nakazuje mu nie piracić ale siły wewnętrzne zmuszają go do tego. Co by nie zrobił zawsze będzie źle ALEŻ TEN ŚWIAT JEST ZAGMATWANY! | |
| |
 | |
Informacje Do³±czy³: 23 Pa¼ 2009 Posty: 194 (0,03/dzieñ) Piwa: 29 Sk±d: jaro  | Wys³any: 30-12-2010, 22:48 | #39
|
| a przykład Windows'a który wzbogacił się na piractwie? Paradoks, a jednak. Tak jest z większością sławnych osób w muzyce, sławnych producentów gier, filmów i wszystkiego co można pobrać z neta | |
| |
 | |
Legolek _-^-_ Piramida _-^-_

Informacje Do³±czy³: 12 Sie 2007 Wiek: 37 Posty: 1751 (0,25/dzieñ) Piwa: 88 Sk±d: Chorzów  | Wys³any: 30-12-2010, 23:00 | #40
|
| | Ja akurat zaznaczyłem że kupuję i ściągam bo vinyle miałem oryginalne to mi je zakosili wraz z całą torbą a muzę pojedyncze tracki lub całe vinyle ssam na dysk ale np jak zassam jakiś dobry album i go przesłucham to często idę do sklepu albo zamawiam na ftb jak jest normalnie płytkę np teraz w promocji (jako dla posiadacza karty klubowicza) za 22 zł + 7 zł przesyłki a więc za 29 zł dobrą płytkę trance np która w sklepie kosztuje 38 zł co prawda to tylko 9 zł różnicy ale jednak to zawsze coś. | _________________
 | |
| |
 | |
| |