Witaj na Hardstyle & Hardcore!

Aby wejść do panelu należy się zalogować!
Zarejestruj się lub

Logowanie

Regulamin

1. Na forum wymieniamy swoje poglady oraz opinie na dany temat. Jednak robimy to w sposób pokojowy.
2. Cierpliwoœæ i tolerancja. Nie wszystko o co poprosisz dostaniesz w ten sam dzieñ. Czasami trzeba poczekaæ.
3. Czytaj uwa¿nie posty. Staraj sie nie zadawaæ pytañ które by³o zadawane 20 razy w tym samym temacie.
4. Jako ¿e nie ka¿dy regulamin jest perfekcyjnym idea³em, zatem administrator oraz moderator forum -dla dobra narodu- mo¿e ukaraæ ostrze¿eniem u¿ytkownika, je¿eli uzna to za s³uszne.
5. W razie wszelkich watpliwosci pisaæ na PW do Administratora lub Moderatora.
Wiecej!

Og³oszenie 
HardForum.info.pl

*jesli nie masz konta na HF V1 to do poczytania jest konto: test, haslo: test

HardForum.info.pl

Poprzedni temat «» Nastêpny temat

Tagi tematu: internetowe, piractwo

Piractwo internetowe

SkÄ…d masz muzykÄ™?
KupujÄ™
0%
 0%  [ 0 ]
ÅšciÄ…gam
71%
 71%  [ 33 ]
Kupuję i ściągam
21%
 21%  [ 10 ]
Słucham na youtube
6%
 6%  [ 3 ]
G³osowañ: 46
Wszystkich G³osów: 46

Autor Wiadomo¶æ
Grzybek 

Informacje
Do³±czy³: 06 Lip 2009
Piwa: 833
Sk±d: ---

$ wspomagacz (Ilo¶æ: 5) HF Stage @ SIL wspomagacz (Ilo¶æ: 1)

Wys³any: 30-12-2010, 20:36    #31

To już jest kwestia indywidualnego podejścia i dla mnie piractwo jest moralnie złe, żeruje się na czyjejś pracy. Dużo lepiej gra mi się w grę którą kupiłem niż w tą którą pobrałem :P
SchizeQ napisa³/a:
odnoszac sie do wczesniej wspomnianego Ferrari - o jezdzie probnej Pan słyszał? :D

No i? Jazda próbna testowa się kończy a ferrari nadal nie jest moje :P
SchizeQ napisa³/a:
Ile razy sciagnales gre na pc ktora jak potem okazalo sie 'nie poszla' ? :P Tak jestes w dupe czas i transfer a nie kilkadziesiat złotych :)

Od tego sÄ… recenzje, wersje demo itp. itd. :P
ADEN napisa³/a:
ie wyobrażam sobie dziś kupić jakakolwiek grę bez wcześniejszego jej z testowania. Bo jeśli się okaże że owa gra to gówno na raz które przejdę w 5h na hardzie to po co mi coś takiego? Żeby tego było mało gra w dniu premiery kosztuje 99zł. Więc jeśli chcą moich pieniędzy to niech sobie na nie zapracują.

Nikt cię nie zmusza do kupna gry ;) Ryzyk-fizyk, taka branża :D
SchizeQ napisa³/a:
Tak jak to w bibliotece, czytanie ksiazki nie jest kradzieza chociaz jej nie kupujesz, lubisz kupujesz, nie lubisz to nie zalujesz ze wydales kase :)

Nie wiem dokładnie jak to jest ale nie wydaje mi się żeby książka mogła być udostępniana w bibliotekach bez wiedzy autora/posiadacza praw do tytułu. Osobiście nie korzystam z bibliotek, kupuję wszystkie książki które mam zamiar przeczytać więc ciężko mi się tutaj wypowiedzieć ;)

Ogólnie w wielu kwestiach macie rację. Ale ja jestem wyczulony na tym punkcie m.in. dlatego że wiele razy słyszałem coś w stylu "gdyby gry były po 20zł to bym kupował" - GÓWNO! Mało to jest tanich serii? Można tam dostać klasyki za grosze właściwie a i tak większość będzie szukała sposobu żeby pograć za darmo :) Nie wspomnę o sprzedawaniu piratów... Tak się oburzacie jak ktoś komuś podpierdoli dźwięki z kawałka - też ktoś żeruje na czyjejś pracy, no ale przecież "tylko skopiował" :D Warto też dodać że zazwyczaj (w sumie zawsze) ceny nie pochodzą od autorów tylko wydawnictw i dystrybutorów przez co za szybko się nie zmienią poszczególne kwoty które trzeba wydać na przeciętny film, czy przeciętną książkę. Takie prawo rynku naszego niestety.
Dlatego podkreślam - dla mnie piractwo jest złe i zdecydowanie większą satysfakcję mam mogąc potrzymać w ręku oryginalne pudełko. Z dalszej dyskusji się wyłączam bo i tak nie zmienię swoich przekonań :)

100-NED 
ACM

Informacje
Do³±czy³: 19 Sie 2010
Piwa: 88
Sk±d: ToruÅ„

Wys³any: 30-12-2010, 21:38    #32

Grzybek napisa³/a:
Nie wspomnę o sprzedawaniu piratów...

A kto teraz sprzedaje piraty w dobie gdy praktycznie każdy dom jest podpięty do ogólnoświatowej sieci internet?

maly 
aka. m4h

Informacje
Do³±czy³: 31 Lip 2007
Piwa: 582
Sk±d: Sosnowiec

$ wspomagacz (Ilo¶æ: 6) HF Stage @ SIL wspomagacz (Ilo¶æ: 1)

Wys³any: 30-12-2010, 21:43    #33

100-NED napisa³/a:
Grzybek napisa³/a:
Nie wspomnę o sprzedawaniu piratów...

A kto teraz sprzedaje piraty w dobie gdy praktycznie każdy dom jest podpięty do ogólnoświatowej sieci internet?

Menele na targu. :D

ADEN 

Informacje
Do³±czy³: 11 Lis 2008
Piwa: 616
Sk±d: Chrzanów

Wys³any: 30-12-2010, 21:44    #34

Grzybek tak siÄ™ bulwersujesz na piractwo ale sam piracisz :lol:

asik 

Informacje
Do³±czy³a: 15 Pa¼ 2007
Piwa: 254
Sk±d: SR

$ wspomagacz (Ilo¶æ: 2)

Wys³any: 30-12-2010, 21:47    #35

ADEN napisa³/a:
bo Grzybek to taki bohater romantyczny - jest targany sprzecznosciami i postarwiony w sytuacji patowej :D z jednej strony brzydzi sie piractwem a z drugiej nie stac go by miec same legale :D

Podziêkowali:MotyleeeQ, remik09
Grzybek 

Informacje
Do³±czy³: 06 Lip 2009
Piwa: 833
Sk±d: ---

Wys³any: 30-12-2010, 21:48    #36

ADEN napisa³/a:

Nie bulwersuje tylko wkurzają mnie wszelakie próby tłumaczenia tego zjawiska, często bezsensowne... wyjaśniłem wszystko w pierwszym moim poście jeśli o mnie chodzi, bez odbioru!

Daron37 
HARDróżnik

Informacje
Do³±czy³: 29 Mar 2007
Piwa: 2350
Sk±d: z Ukrainy

$ wspomagacz (Ilo¶æ: 6) HF Stage @ SIL wspomagacz (Ilo¶æ: 2)

Wys³any: 30-12-2010, 21:49    #37

Obraził się xd

ADEN 

Informacje
Do³±czy³: 11 Lis 2008
Piwa: 616
Sk±d: Chrzanów

Wys³any: 30-12-2010, 22:15    #38

asik napisa³/a:
ADEN napisał/a:
bo Grzybek to taki bohater romantyczny - jest targany sprzecznosciami i postarwiony w sytuacji patowej :D z jednej strony brzydzi sie piractwem a z drugiej nie stac go by miec same legale :D

ja bym powiedział że to bardziej tragedia antyczna :D Prawo nakazuje mu nie piracić ale siły wewnętrzne zmuszają go do tego. Co by nie zrobił zawsze będzie źle :D
ALEÅ» TEN ÅšWIAT JEST ZAGMATWANY!

basemaster 

Informacje
Do³±czy³: 23 Pa¼ 2009
Piwa: 29
Sk±d: jaro

Wys³any: 30-12-2010, 22:48    #39

a przykład Windows'a który wzbogacił się na piractwie? Paradoks, a jednak. Tak jest z większością sławnych osób w muzyce, sławnych producentów gier, filmów i wszystkiego co można pobrać z neta :P

Legolek 
_-^-_ Piramida _-^-_

Informacje
Do³±czy³: 12 Sie 2007
Piwa: 88
Sk±d: Chorzów

$ wspomagacz (Ilo¶æ: 3)

Wys³any: 30-12-2010, 23:00    #40

Ja akurat zaznaczyłem że kupuję i ściągam bo vinyle miałem oryginalne to mi je zakosili wraz z całą torbą a muzę pojedyncze tracki lub całe vinyle ssam na dysk ale np jak zassam jakiś dobry album i go przesłucham to często idę do sklepu albo zamawiam na ftb jak jest normalnie płytkę np teraz w promocji (jako dla posiadacza karty klubowicza) za 22 zł + 7 zł przesyłki a więc za 29 zł dobrą płytkę trance np która w sklepie kosztuje 38 zł co prawda to tylko 9 zł różnicy ale jednak to zawsze coś.

Wy¶wietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
1 u¿ytkowników czyta ten temat (1 Go¶ci i 0 Anonimowych u¿ytkowników)
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Statystyki dla tego tematu:
Wy¶wietleñ: 4321
Odpowiedzi: 54
Odwiedzin z google: 1308
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: