Zamkniêty przez: ROoZi 26-09-2011, 18:08 | |
| Autor | Wiadomo¶æ |
Informacje Do³±czy³: 09 Sty 2011 Wiek: 34 Posty: 25 (0/dzieñ) Piwa: 0 Sk±d: Kraków  | Wys³any: 12-05-2011, 13:07 | #91
|
| Oj szkoda Chociaż może jednak powstanie jakaś inna impreza Hard bo to jedyny pozostały polski event | |
| |
 | |
|
Informacje Do³±czy³: 06 Lip 2009 Wiek: 27 Posty: 3062 (0,49/dzieñ) Piwa: 833 Sk±d: ---  | Wys³any: 12-05-2011, 13:22 | #92
|
| Ja to widzę tak: po każdej imprezie leci props za eHS od większości. I ludzie często zapominają że scena hard to nie tylko HF gdzie od dawna leciał hejt w stronę nu (często zupełnie bezpodstawny, hejt za sam fakt że kawałek wyszedł później niż w 2005) i przyjęło się że w PL nadal woli się ehs itp. itd. (ostatnio te zachowania osłabły no ale mimo wszystko zrobiło to swoje). Jak wiemy czołówka polskiej sceny jest tutaj i zapewne czyta opinie po imprezach więc w sumie naturalna rzecz że jeśli coś jest dobre to się tego nie zmienia, dalej grajmy ehs! Doprowadziło to do pewnego marazmu jeśli o imprezy chodzi, były bardzo podobne do siebie. I wiem że na podstawie tych kilku imprez HS to niewiele mam do powiedzenia przy kimś kto zaliczył ich kilkadziesiąt ale jako tako wgląd na sprawę mam i wyrażam swoje odczucia ostatnie właśnie I mimo że jednak jestem zwolennikiem oldskulowego grania to wśród nowego materiału również można znaleźć mnóstwo dobrych kawałków. I takiej świeżości IMO potrzeba, zarówno RAW (jak to się przyjęło określać) ale i tego słodszego nu od HHz, DiBloków itp. No i IMO jeszcze trochę mniej narzekań że "za mało hardkoru" na imprezach w Mega itp. (nie liczę małej sali - po to ona istniała ). W PL jest mnóstwo imprez z mocnym HC, trzeba tylko chcieć się na nie wybrać a nie liczyć że dla kilkunastu osób w Mega się poświęci na mainie godzinę żeby dokurwić frenczami + | _________________ Pozdrawiam | |
| |
Podziêkowali: | eni, miniol, Esio, vulcan |
Informacje Do³±czy³: 13 Sie 2007 Wiek: 39 Posty: 139 (0,02/dzieñ) Piwa: 13 Sk±d: Krzyżanowice  | Wys³any: 12-05-2011, 13:23 | #93
|
| Ni chuja panowie nie tędy droga.To nie Holandia gdzie wszyscy lecą na dragach i sluchają NuStyle... Nawet jak zarazicie NuStylem nowe pokolenie hardowców to to będzie rownież tylko garstka ludzi tak jak to wyglada teraz. Jedynie co mi przychodzi na myśl to zejście do podziemi.Typowy Undergrund dla naszej muzyki. Electro-Dance wymiata wszystko w klubach i na eventach,a ten koleś co pisał że w Czechach jest zacofanie ale mimo to wszystko się rozkręca nie wie o czym mowi... w Czechach nie ma żadnych imprez hard a garstka czechów zakochanych w tej muzyce jeździ właśnie do nas takie sa dzisiejsze realia. | |
| |
 | |
Informacje Do³±czy³: 11 Lut 2011 Wiek: 40 Posty: 277 (0,05/dzieñ) Piwa: 43 Sk±d: WrocÅ‚aw  | Wys³any: 12-05-2011, 13:29 | #94
|
| Ja się z tym nie pogodzę i zgodzę się ze schizkiem, autorytety polskiego HS graja trochę inną muzę, poza tym zaczęła się nagonka na Nu że do słitaśne złe itd. Sam nie jestem fanem takiej muzyki ale jak słyszę teksty że ktoś kto słucha Nu jest głupi czy inny bo słucha komercji to nie ma co się dziwić. Niestety polska mentalność | |
| |
Podziêkowali: | Mrozik |
Informacje Do³±czy³: 19 Sie 2010 Wiek: 33 Posty: 353 (0,06/dzieñ) Piwa: 88 Sk±d: ToruÅ„  | Wys³any: 12-05-2011, 14:52 | #95
|
| | djdanto napisa³/a: | w Czechach nie ma żadnych imprez hard a garstka czechów zakochanych w tej muzyce jeździ wÅ‚aÅ›nie do nas takie sa dzisiejsze realia. |
JesteÅ› tego w 100% pewien? | |
| |
 | |
Informacje Do³±czy³: 05 Lut 2011 Wiek: 36 Posty: 2179 (0,38/dzieñ) Piwa: 144 Sk±d: siemianowice ?l?skie  | Wys³any: 12-05-2011, 14:53 | #96
|
| | ja uważam że trzeba walczyć o swoje i to co lubimy słuchać i to co kochamy czyli hard a to że są starsi ludzie i nie lubią takich gatunków i się czepiają że za głośno itp itd a jak oni słuchają radja Maryja alb o discopolo to jestjest dobrze ? gówno wiedzą a się czepiają przykład np toxi open air z tego co wiem były skargi że jest za głośno. mnie wkurza to że jak ktoś się nie zna to niech nie gada trzy po trzy ! muśmy walczyć o scenę hard żeby było jak najwięcej i jak najczęściej w końcu się przyzwyczają i dadzą nam spokój ! | _________________ The darkest side of hardstyle is rawstyle! | |
| |
 | |
ResQ Hardstyle / Hardcore

Informacje Do³±czy³: 11 Cze 2008 Wiek: 39 Posty: 2654 (0,4/dzieñ) Piwa: 634 Sk±d: MyÅ›lenice  | Wys³any: 12-05-2011, 15:44 | #97
|
| | Grzybek napisa³/a: | No i IMO jeszcze trochÄ™ mniej narzekaÅ„ że "za maÅ‚o hardkoru" na imprezach w Mega itp. (nie liczÄ™ maÅ‚ej sali - po to ona istniaÅ‚a ). W PL jest mnóstwo imprez z mocnym HC, trzeba tylko chcieć siÄ™ na nie wybrać a nie liczyć że dla kilkunastu osób w Mega siÄ™ poÅ›wiÄ™ci na mainie godzinÄ™ żeby dokurwić frenczami + |
no wlasnie nie do konca prawda - bo raczej ciezko w pozostalych czesciach PL spotkac Mainstream HC... jak juz to wszedzie sa industriale, breakcore, terrory i inne... | _________________ ResQ (HS): www.djresq.pl | https://www.facebook.com/ResQDJ
Outworld (HC): http://www.facebook.com/outworldhardcore | |
| |
Podziêkowali: | N-Core, vulcan |
Informacje Do³±czy³: 06 Lip 2009 Wiek: 27 Posty: 3062 (0,49/dzieñ) Piwa: 833 Sk±d: ---  | Wys³any: 12-05-2011, 15:50 | #98
|
| | ResQ napisa³/a: | | no wlasnie nie do konca prawda - bo raczej ciezko w pozostalych czesciach PL spotkac Mainstream HC... jak juz to wszedzie sa industriale, breakcore, terrory i inne... |
No fakt, z mainstreamem nie jest różowo ale nie mówiłem tu o całkowitym wyrzuceniu HC, tylko gadaniu że za mało i według niektórych to najlepiej żeby od razu terrorami cisnąć Godzinka-dwie mainstreamu, ewentualnie nawet mocniej mile widziana zawsze | _________________ Pozdrawiam | |
| |
 | |
Informacje Do³±czy³: 21 Wrz 2008 Posty: 2664 (0,41/dzieñ) Piwa: 521 Sk±d: PoznaÅ„  | Wys³any: 12-05-2011, 15:57 | #99
|
| Nie ma mainstreamów na imprezach, bo od tego są wyjazdy zagraniczne. W Poznaniu u Wenus mainstram powodował, że wiara spierdalała z klubu zaraz po HS..Jak weszło HT od Kuuby to jeszcze dawali rade, a na HC spierdalali Taka jest publiczność w PL. Robisz imprezę dla ludzi, a i tak wiesz, że nie zarobisz bo za mało fanów | _________________ Kibol! | |
| |
Podziêkowali: | tiz |
Informacje Do³±czy³: 06 Lip 2009 Wiek: 27 Posty: 3062 (0,49/dzieñ) Piwa: 833 Sk±d: ---  | Wys³any: 12-05-2011, 16:09 | #100
|
| | Gife napisa³/a: | | Nie ma mainstreamów na imprezach, bo od tego sÄ… wyjazdy zagraniczne. |
Eee... conajmniej kontrowersyjny argument bo idąc tym tokiem myślenia to może wcale imprez w PL nie być bo są przecież za granicą. Nie wiem co miałeś na myśli pisząc to | _________________ Pozdrawiam | |
| |
Podziêkowali: | vulcan |
| |