Witaj na Hardstyle & Hardcore!

Aby wejść do panelu należy się zalogować!
Zarejestruj się lub

Logowanie

Regulamin

1. Na forum wymieniamy swoje poglady oraz opinie na dany temat. Jednak robimy to w sposób pokojowy.
2. Cierpliwoœæ i tolerancja. Nie wszystko o co poprosisz dostaniesz w ten sam dzieñ. Czasami trzeba poczekaæ.
3. Czytaj uwa¿nie posty. Staraj sie nie zadawaæ pytañ które by³o zadawane 20 razy w tym samym temacie.
4. Jako ¿e nie ka¿dy regulamin jest perfekcyjnym idea³em, zatem administrator oraz moderator forum -dla dobra narodu- mo¿e ukaraæ ostrze¿eniem u¿ytkownika, je¿eli uzna to za s³uszne.
5. W razie wszelkich watpliwosci pisaæ na PW do Administratora lub Moderatora.
Wiecej!

Og³oszenie 
HardForum.info.pl

*jesli nie masz konta na HF V1 to do poczytania jest konto: test, haslo: test

HardForum.info.pl

Poprzedni temat «» Nastêpny temat

Tagi tematu: jak, kick'a, podstawa, powinna, wygladac

Jak powinna wyglądać podstawa kick'a?
Autor Wiadomo¶æ
grze91 
aka OldscoolProject

Informacje
Do³±czy³: 23 Sty 2011
Piwa: 61
Sk±d: Warszawa

Wys³any: 02-03-2012, 21:48    #11

menel22 napisa³/a:
Grze91 to zależy, co chcesz zrobić. Czy to ma być gated kick, czy coś w rodzaju kicku na mainie w Hardstyle Rockers, czy jeszcze inny Kick z reverse bassem.

Chodzi mi o typowy stary kick (EHS 2000-2004) 'lecÄ…cy' razem z reverse bassem
A żeby nie było wątpliwości:
http://www12.zippyshare.com/v/43020880/file.html (wyciety z Technoboy - Hardrive)

Sam próbuje coś 'wykręcic' ale sam nie wiem czy to dobrze brzmi, oto mój kick i reverse bass z ostatniego projektu:
http://www38.zippyshare.com/v/48520434/file.html
Facebook:
https://facebook.com/oldscoolproject

DaDrunkerz 

Informacje
Do³±czy³: 10 Lis 2010
Piwa: 0
Sk±d: z domu

Wys³any: 02-03-2012, 23:16    #12

ogólnie kick składa się z barwy , suba oraz puncha. sam kick jednak kręci się za pomocą np drumazona + niezliczonej ilosci phatów oraz eq ^^ Jednak ,ze kicka nie wykrecisz w 5 min. mysmy poswiecili na to ponad miesiac. siedza po kilka godz w studiu i sluchajac po 5-8 godzin zaloopowanego kicka ;D

menel22 

Informacje
Do³±czy³: 29 Wrz 2011
Piwa: 46
Sk±d: KÄ™dzierzyn-Koźle

Wys³any: 07-03-2012, 18:11    #13

grze91, miałem trochę wolnego czasu, więc dla ciebie porobiłem parę skrinów jak ja to robię + 2 nagrania. Tutaj masz to, co wyszło Project. Może komuś się jeszcze przyda to, co tutaj przekażę. Więc tak, zaczynamy od zrobienia kicku. Ja użyłem w tym celu phat kick A3 na hydrze. U mnie wygląda to tak: Hydra Ważne jest, by obniżyć tonację (czy jak to się nazywa) o jeden poziom niżej (z C5 na C6). Teraz, jak już wszystko zrobisz idziesz na mixer. Pamiętaj, by wyrzucić Fruity Limiter z kanału master. Nie wiem, czy w czymś by przeszkadzał, ale jest nam niepotrzebny. To wszystko, co użyłem na kick: Kick. Pierwsze 3 parametric poprawiają brzmienie kicku. Wszystkie są tak samo ustawione, dajesz ich tyle, żeby kick dobrze brzmiał, ale też można z nimi przesadzić. Multiband compressor odgrywa tutaj ważną rolę, "opanowuje" kick i można na nim świetnie go podrasować. Fast Dist również wzmacnia uderzenie. Oczywiście nie jest to jedyny sposób zrobienia kicku, ale ja tylko pokazuję w jaki sposób ja to zrobiłem. Teraz powinno się to zgrać w sampelek i najlepiej trochę obrobić, np. w Audiacity. Jak skończyliśmy kick, czas na reverse bass. Stworzymy go na 3xosc. Ja to tak zrobiłem: 3xosc. Poźniej najlepiej pobawić się jeszcze w zakładce INS, ale PLUGIN jest najważniejszy. Znów na mixer. Tutaj jest znacznie więcej kombinowania, niż przy kicku. Niestety, tutaj nie zobaczysz za wiele, bo byłe tyle tego, że plik za duży jak na Imageshack Reverse Bass. Jak widzisz chodzi tu głównie o pobawienie się w equalizerach. Bez Izotope się obejdziesz, bo prawie to samo uzyskasz na parametricu, ale CamelPhat jeśli nie masz to lepiej jakbyś pobrał. Podkręcasz na Blood Overdrive Color i PreAmp. Z Multiband Compressor trzeba ostrożnie, bo może powstać takie pyknięcie, przypominające słabego kicka. Znów zgrywany. Po otworzeniu nowego projektu wgrywasz ten bass i kick który zrobiłeś. Wrzucasz oba na osobne kanały mixeru. Pamiętaj że kick ma grać głośniej od bassu! Po pierwszym obrobieniu brzmi to u mnie tak: Bassline 1 Moim zdaniem za słabo, więc robimy dalej. Przede wszystkim podkręcimy bass. Na przykład ja obniżyłem częstotliwość, znów pobawiłem się equalizerami, i to samo na Blood Overdrive co przedtem. Kick nieco obrobiłem na Multiband Compressor Podłożyłem na niego pierwotny kick. Po wszystkim masz taki rezultat, jak na samym początku postu :) Mam nadzieję, że jakoś naprowadziłem cię, w jaki sposób masz próbować, sam się jeszcze uczę, ale coraz lepiej mi wychodzi. Jakby w tekscie był jakiś błąd lub coś się powtarzało nie miej tego za złe, w końcu trochę się rozpisałem :)

Edit.

Zauważyłem, że cienko coś to brzmi na słuchawkach. Cóż, robiłem na zwykłych głośniczkach. Ale jednak mam nadzieję, że coś tu mimo wszystko się przyda :)
Ostatnio zmieniony przez menel22 07-03-2012, 23:33, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz  

Podziêkowali:grze91
Wy¶wietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
1 u¿ytkowników czyta ten temat (1 Go¶ci i 0 Anonimowych u¿ytkowników)
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Statystyki dla tego tematu:
Wy¶wietleñ: 2635
Odpowiedzi: 12
Odwiedzin z google: 760
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: